2012 az önfejlesztés éve

.

A jelen illúziója
Részben a szocializmus és részben a fogyasztói társadalom elhitette az emberrel, hogy megvalósítható és fenntartható a kényelmes, lusta élet. Elég, ha az ember alázatosan szolgál (dolgozik), cserébe a társadalom megoldja minden problémáját: az egészségét, megélhetését, szórakoztatását, nyugdíját, stb. Csak ülünk és áztassuk lábunkat a langyos vízben.

Szerintem ma már a legoptimistábbak fejéből is elszállt a csoda illúziója. Be kell látni, hogy a végtelen jólét, kényelem (lustaság), az élet feladatainak delegálása a társadalomra nem működik. A kollektív felelősség nem felelősség. Mindenki CSAK MAGA FELELŐS a saját sorsáért, ráadásul teljes (100%) mértékben. A langyos víz nem hogy kihűlt, de egyenesen be is fagyott.

Jelen tendencia az, hogy a termékek és szolgáltatások nagy résznek esik az ára azzal együtt, hogy egyre több adótartalom jelenik meg bennük, így egyre nehezebb pénzt keresni, egyre olcsóbban dolgozik az ember, egyre élesebb a verseny a fogyasztóért. Másfelől aminek drasztikusan emelkedik az ára, az összes energia, és az élelmiszer. Ez a tendencia is folytatódni fog. Továbbá, ahogy egyre eladósodottabbak az államok, úgy egyre több adó jelenik meg, vélt és valós alapon adókat vetnek ki mindenre. Amivel kevesen foglalkoznak, de alapvető fontosságú, az az egészség. Aki beteg, az nem tud pénzt keresni, ugyanakkor minden pénzét elszívja az „egészségügy”.  

.

Mire tanít 2012?
Legfőképpen arra, hogy egy álomnak vége, fel kell ébredni. Az ujjunk beleért a bilibe. Mindenki újra meg kell tanulja az öngondoskodás fogalmát. Mit jelent ez?

Legfontosabb, hogy legyen az ember egészséges. Ez a legnagyobb érték. Ha beteg vegye igénybe az egészségügy szolgáltatásait, de ne tőlük várja a gyógyulást, csupán átmeneti segítséget. További részletek a Test-Lélek-Szellem Egészség c. résznél.

Második témakör, az emberi kapcsolatok köre. Bár az iskolában nem tanítják, de az életben BELÉPŐ SZINTŰ KÖVETELMÉNY az ÖNISMERET, az enneagram. Ismerjük meg saját magunkat, családunkat, szüleinket, munkatársainkat, stb. Ha lehet mindezt még párválasztás előtt. Ismerjük meg és fogadjuk el őket pont olyannak, amilyenek. A színdarabban minden színész más és más, de ez ettől szép. A család a legkisebb és legtudatosabb emberi közösség. Továbbá döntsük el, hogy érdemes-e magunkat a halálba hajtani némi pluszpénzért, ugyanakkor otthon a család a jelenlétünk hiányától szenved, lesz depressziós. Enneagram részletesen itt.

Fontos témakör az energia, a meleg, villamos áram. Amennyire lehet és amilyen témakörben ez lehetséges, legyen aki teheti önellátó. Aki vidéki házban lakik, termeljen energiatermelő haszonnövényeket, használjon faelgázosítót, termeljen villanyt, hőt, mindezt a monopol szolgáltatókhoz képest lényegesen olcsóbban megteheti. Lásd Energiafüggetlenség c. rész

Következő a táplálkozás. Amennyire teheti az ember, legyen önellátó. Rengeteg könyv és internetes oldal mutat be ilyen megoldások, akár pár négyzetméteren. Így egyfelől rengeteg pénzt megspórolunk, másfelől rengeteg vegyszert nem eszünk meg. Az élelmiszer árak az elmúlt évben kezdtek már elszabadulni. Ez a tendencia folytatódni is fog. Hazánkban megszűnt a mezőgazdaság. Hamarosan a kényszer azonban rá fog vinni bennünket, hogy újra létrehozzuk.

Akinek olyan munkaköre van, mely inkább virtuális, mint jövőképpel bíró, az munkája mellett tanuljon olyasmit, ami eddig a hobbija volt, vagy régi vágya. Egy gyors váltás egy-két éven belül, ha szükséges, életet menthet. Ne feledjük, a jól fizető virtuális állások tiszavirág életűek. Ma bárkinek egy nap alatt felmondanak a legjobb pozícióban is. Ma van, holnap nincs, ez a modern világ rendje. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy a jelen állami apparátusban dolgozók közül milyen nagy arányban tanulnak kineziológiát, természetgyógyászatot, spirituális technikákat, gyógytornát, gyógymasszázst, stb. Ők már tudatosan készülnek valamire. Nagyon helyes, eljön az a másik idő is.

Alakítsunk kis közösségeket, melyek fizikailag egymáshoz közeli tagokból állnak. Tudjuk, hogy a tudatszint a szervezettség növekedésével csökken. Azaz az önálló sejt sokkal tudatosabb mint bármelyik szerv, mely tudatosabb mint az egész ember, mely tudatosabb mint egy csoport, mely tudatosabb mint egy állam, mely tudatosabb mint egy világállam. A kis közösségek összetartó ereje hatalmas. Napjainkban egyre több ilyen szerveződik, az ország keleti részén, az őrségben, Zalában, Vas megyében.
Több olyan magyar falu létezik, mely teljes önellátásra rendezkedik be. Szédületes eredménnyel. Elgondolkodtató, hogy Ausztriában TÖRVÉNYILEG meghatározott egy olyan fogalom, hogy KÖRNYÉKBELI, ami azt jelenti, hogy 20-25km-en belül. Magyarul úgy építik fel a vidéki struktúrát, hogy 20-25km-en belüli önellátás megvalósuljon (táplálkozás, egészségügy, energia, víz-szennyvíz, stb.). MINDEZT ÁLLAMILAG. Ők már a tudatos túlélésre készülnek.

Korunk uzsorásai, a befektetők mint a piócák szívják az értékteremtő (dolgozó) ember pénzét. Úgy a bankokon, az energiaszolgáltatókon keresztül, mint bármilyen terméken, szolgáltatáson, illetve magán az államon keresztül. Az egyénhez hasonlóan, magát az államot is megkopasztják, amit az állam az állampolgárain hajt be. Végeredmény, hogy mindent az emberek fizetnek. Mindezt törvényekkel legalizálják, védik. Ennek a folyamatnak két vége lehet, vagy forradalom, vagy a teljes elszegényedés. Az önellátás azt jelenti, hogy a törvényi lehetőségeket figyelembe véve szakítani kell a piócák kapcsolódási pontjait.

2012 tanulsága: HASZNÁLD A FEJED. GONDOLKOZZ. NE A VILÁG SORSÁN AGGÓDJ, HANEM A SAJÁTODÉÉRT CSELEKEDJ.Comments are closed.