A VÁLTOZÁS ára

.

Egy magas beosztású cégvezető, nagyon egyedi módszereket alkalmazott a vezetésben, lévén végtelen hatalommal rendelkezett egy multi cégnél. Nála nem csak magas (elérhetetlen) volt a követelmény, hanem főleg kiszámíthatatlan. Sok embert kezelt rabszolgaként, sok családnak keserítette meg az életét. A cégnél folyamatos volt a fluktuáció, a legjobb emberek sem bírták egy évnél tovább. A dolgozók bár nagy létszámot jelentettek, azonban a megfelelési kényszer miatt tűrtek. Azonban napjaink felszabadult fiatal munkaerői harcba szálltak. A fiatalok támadtak az interneten, a munkában, a magánéletben, egy iszapbirkózás alakult ki, amolyan állóháború. Itt legalább egy 15 éves folyamatról van szó, és az utolsó 5 évben a fiatalok ha a harcot nem is, de csatákat mindenképp nyertek. Ekkor történt, hogy az illető vezető infarktust kapott. Azt mondják, hogy infarktus alkalmával szinte mindenki megvilágosodik. Az, hogy a szív leáll egy pillanatig, elérhető közelségbe hozza a másik világot, ahol a szeretet az alap érzés. Az illető sokkal emberségesebb kezdett lenni, bár még működtek a régi beidegződések. A változás újabb bonyodalmakat indított el. A változásnak ára van.

Egy ideje Magyarországon is elérhető a Német Új Medicina (GNM), Hammer doktor munkássága. Ez az egész nem más, mint megfigyelés. Nincs benne semmi misztikus, utópisztikus. Csak egyszerű megfigyelés, mint az, hogy az alma leesik a fáról. Hammer doktor megfigyelte, hogy egy nem várt lelki (pszichés) sokk, milyen szervi elváltozásokat okoz. Részben saját problémájából indult ki, részben napi szinten munkahelyén több száz majd több ezer daganatos beteget kezelt. Tapasztalatait egy atlaszban foglalta össze. A fizikai betegségből vissza lehet következtetni a probléma jellegére, majd azt megoldva elkerülhető a további betegség. Nem gyógyít, hanem felvilágosít, tanít. Ez az igazi prevenció. Nyilván akut fázisban szükség van kórházra, orvosra, gyógyszerre, de ezek nem oldják meg a páciens krónikus problémáját. Meg kell tanulni, hogy a betegségnek mindig van értelme. A betegség nem egy szennyes zsebkendő, amit ott hagyunk az orvosi rendelő kukájában, hanem magunknak kell azt tisztára mosnunk. Sőt arra is kell vigyázzunk, hogy többet ne piszkoljuk be.

Az előző esetet megvizsgálva, azáltal, hogy a mai fiatalok harcokat kezdtek nyerni a legfőbb vezetővel szemben, a vezető területvesztést szenvedett el, kiszorult az ő általa dominált területről. Ennek a lelki sokknak a fizikai következménye az infarktus. Ugyanígy a legtöbb férfi infarktust kap, aki feldolgozta azt, hogy a felesége éveken át rendszeresen megcsalta.
A lelki konfliktus idejét nevezik konfliktusaktív szakasznak, amikor az ember lelkileg szenved. Amennyi ideig tart ez a folyamat, annyi ideig fog tartani a fizikai megoldás szakasza. A megoldási szakaszban fizikai betegségek zajlanak. A betegség nem más, mint a szervezet intelligens reakciója egy lelki problémára, teszi mindezt a túlélés céljából. Olyan ez, mint amikor felül az ember a hullámvasútra. Amikor húzzák fel a kocsikat az emelkedőre, az ember pulzusa nő, légzése szapora lesz, a szervezet felkészül arra az esetre, ha ebből a nemvárt helyzetből meg kellene szabaduljon, azaz készül a menekülésre, túlélésre.

A cégvezető területvesztése lezár egy sokéves folyamatot, és elkezd egy újat. A konfliktusaktív szakaszból átléptünk a fizikai helyreállítási szakaszba. Azonban ez az új is több évet fog tartani és tele lesz fizikai betegségekkel, legfőképpen szívhez kötődőkkel. Ehhez társulhatnak azonban még más típusú betegségek is, aszerint, hogy milyen érzelmekkel éli át az eseményeket. Ez a második szakasz, a gyógyulás szakasza. A BETEGSÉG MAGA A GYÓGYULÁS. Azonban a gyógyulásba bele lehet halni.

A cégvezető, mivel már nem tud az lenni, aki korábban volt, éppen az átélt halálközeli élmény miatt, mindenképp elindult a változás útján, mely infarktusokkal lesz tűzdelve. Valószínűleg túlélni nem fogja a gyógyulást, hiszen sorozatos infarktusokat éveken át nem lehet túlélni. Számára az egyetlen túlélés az lenne ha visszatérne a korábbi konfliktusaktív szakaszba, azaz ugyanolyan embertelen lenne mint régen. De ez már nem megy, mert már elindult a változás útján.Comments are closed.