Hát, nem is tudom…

.

Fiatal, 30 éves hölgy gyereket szeretett volna már néhány éve, de nem jött össze. A férje “rendben”, a hölgynél van a probléma forrása. Lassan tíz éve házasok, és már több mint hét éve annyira fájdalmas a menstruációja, hogy ilyenkor az első egy-két napon nem tud dolgozni sem, a fájdalomcsillapítók nem segítenek már, néha az ágyból sem tud felkelni. Az orvosi vizsgálaton kiderült, hogy endometriosisban szenved.

A modern világban nagyon sok nő szenved ebben a betegségben, sok különböző statisztika létezik, ezek szerint 5-15(25)%-ban. Bár az életet nem veszélyezteti, azonban nagyon fájdalmas. Gyógyítani a jelen tudásunk szerint nem lehet, de gyógyszeres kezelés létezik, sok mellékhatással.

Valójban az endometriosis egy autoimmun betegség, de kialakulásához szükséges egy bizonyos stressz is. Tehát egy materiális és egy lelki tényező együttes jelenléte szükséges. Az autoimmun betegség itt abból adódik, hogy a szervezetbe olyan allergének illetve nem kívánatos fehérjék is bekerülnek, amelyek egy folyamatos gyulladásos állapotot tartanak fenn. Ez mind a táplálkozásból fakad. Legtöbbször a gabona a ludas, a gyorsan felszívódó szénhidrátok.

A lelki tényező, a stressz nem más, mint az attól való félelem, hogy vajon tényleg szeretene-e gyereket, kételkedik abban, hogy valójában meg tud felelni az anyai szerepnek. Ez a félelem sokszor a tudatalattiban lappang valamilyen családi “élmény” az alapja. Sok nő csak egyéves pszichoterápia után tudja kimondani, hogy neki ilyen félelmei vannak. És ameddig a kétség az úr, addig nincs egységben, és addig nem jön a “várva várt” gyerek. Sokszor a gyereket a férfi és annak családja szeretné és a modern nő nem, neki jelen pillanatban más a vágya, terve. Csak hát ki fog a férjével vagy az anyósával vitába szállni.

Tehát az alap mindenképp az autoimmun betegség, melyet lehet, hogy senki sem diagnosztizált még, és csak a lelkti tényező materializálta betegségként.

A hölgy már sok mindent kipróbált és sok mindenbe beletörődött. Már csak a menstruációs rosszulléttől és fájdalomtól szeretett volna szabadulni. Erre legjobb megoldás volt az elektroakupunktúra. A menstruáció előtti napon, majd az első két napon egy-egy kezelés és szinte teljesen fájdalommentes lett. Közben az autoimmun betegség visszafordítására el kezdett paleo étrendet fogyasztani, és ettől 2-3 hónap alatt látványosan javult az állapota. A férje segítségével kizárták az anyóst a “kapitányi” szerepből, és csak a kettőjük véleménye és döntése számított. Ennek következménye lett, hogy fél évig nem tartották a kapcsolatot a fiú szüleivel. De pont ez kellett a lelki békéhez. Egyszer már a férjnek is le kellett szakadnia az anyukájáról. Közben a fiatal hölgy elvégzett egy természetgyógyász asszisztensi képzést, csak a maga tudásának gyarapítása érdekében. Majd megjött a már tényleg várva várt gyerek.

Látható, hogy sok civilizációs betegség alapja a materiális autoimmun betegség és egy lelki betegség együttes jelenléte. Ilyenkor csak a  megélt lelki probléma dönti el a betegség végleges megjelenését. Autoimmun + anyai szereptől való félelem = endometriosis.
Autoimmun + megfelelési kényszer = rheumatoid arthritis (a megfelelési kényszer irányulhat a munkahely, a család, vagy saját domináns anyja irányába).
Minden esetben meggyógyulni csak úgy lehet, ha mind materiális, mind lelki síkon rendet teszünk. Materiális síkon jelenleg a legjobb a paleo étrend, lelki síkon egy jó pszichoterapeuta tud segíteni. Ezen túlmenően jöhet a gyógyító technikák széles arzenálja, de ezekből csak az, amelyiket a páciens el tudja fogadni.Comments are closed.