Megvilágosodás

.

Az ember fejlődésének velejárója, hogy ismerősök, barátok veszik körül. Kis gyermekként előbb a szűk család, később a tágabb család, majd iskolatársak, felnőttként munkatársak. Ebből az ismerősi körből kialakul egy kisebb közösség, melyet baráti körnek nevez. Velük együtt tud nevetni, sírni, pihenni, szórakozni. Feltöltik egymást energiával.

Aztán érdekes dolgok történnek. Az illető személy kezd megváltozni. Vagy „csak úgy magától” kezd „érdekes” könyveket olvasni, „érdekes” filmeket nézni, vagy valamilyen „gyógyíthatatlan betegség” kényszeríti bele őt, a másként gondolkodás világába. Tény, hogy egy-két év alatt teljesen meg tud változni az ember gondolkodásmódja, és értékrendje. Mivel ez a kettő meghatározza beszédstílusát is, ezért a külvilág észreveszi és visszajelzi a változást. A változás eredménye, hogy az illető személy már nem lesz kompatibilis a régi baráti körével, ugyanis ő már másképp látja a világot. Őt zavarja, hogy a régi barátok mit tudnak rágódni olyan egyszerű dolgokon, melyek a napnál világosabbak. Nem érti, hogy cukorbeteg rokona miért eszik több szelet tortát, mikor tudja hogy aztán rendszeresen a mentő viszi el; nem érti, hogy barátnője hogy nem fogja fel, hogy a nem működő házasságot a harmadik gyerek sem menti meg, ahogy nem tette ezt az előző kettő sem; azt sem érti, hogy testvére miért nem akarja felfogni, hogy az endometriózisa nem a véletlen műve, hanem a rossz párkapcsolaté, és mivel párkapcsolatában csak negatív energiák áramlanak, ezért egyetlen megoldás a válás, mielőtt még túl mélyre megy a betegségben.

A régi baráti kör kezd csodabogárként nézni a tudati fejlődésen átesett személyre, van aki egyenesen bolondak tartja. Egyre jobban kezdenek elhidegülni egymástól. Végeredmény az lesz, hogy a tudati fejlődés eredményeként éppen az a személy, aki nagyot fejlődött, azzal szembesül, hogy magára maradt, nincsenek barátai. Egyre jobban bezárkózik. Zárkózottsága önértékelési problémává alakul. Ennek következménye a csontritkulás, gerincbetegségek kialakulása, esetleg a fogak elvesztése.

.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Első és legfontosabb, hogy el kell fogadni a világot olyannak, amilyen, és nem kell törekedni arra, hogy mindenáron megváltoztassuk. Ugyanis nem lehet. Alapszabály, hogy NEM KELL MINDENKINEK MEGVILÁGOSODNIA. Csak annak kell, AKINEK EZ A KARMÁJA. A beszélgetés nem más, mint értékrendek találkozása. Ha nagyon eltérnek ezek az értékrendek, akkor a beszélgetés vita, esetleg haraggal végződik.
NEM FELADATUNK A MÁSOK MEGVÁLTOZTATÁSA, MÉG HA AZ A FÉRJÜNK VAGY FELESÉGÜNK IS. MERT NEM LEHET. EL KELL MINDENKIT FOGADNI OLYANNAK, AMILYEN. A színházban, Az Ember Tragédiájában, Ádámnak nem feladata, hogy Éva szerepét átírja. Ugyanis Ádám „csak” egy szereplő és nem az író, de még csak nem is a rendező.

A második és szintén fontos teendő, hogy találnunk kell hasonló gondolkodású, hasonló értékrendet képviselő embereket, akikkel barátságot lehet kialakítani. AKI TUDATI FEJLŐDÉSEN MEGY ÁT, ANNAK KÉT ÉLETE VAN. Az első, a fejlődés előtti, amelynek jellemzője  egy adott gondolkodásmód (értékrend) és az ehhez illeszkedő emberek, barátok, párkapcsolat (házasság). A fejlődés utáni élet jellemzője egy teljesen új gondolkodásmód (értékrend), új barátok, új párkapcsolat (új házasság). CSAK AZOK A PÁRKAPCSOLATOK (HÁZASSÁGOK) ÉLIK TÚL A TUDATI FEJLŐDÉST, AHOL MINKÉT FÉL EGYÜTT FEJLŐDIK.
Mikor szakad a párkapcsolat sok nő mondja, hogy inkább visszacsinálná az egészet, csak maradjanak együtt. AKINEK ÉLETFELADATA A FEJLŐDÉS, AZ NEM TUD NEM FEJLŐDNI. A fociban mi van, ha a csatár nem akar futni? Lecserélik. Az élet is ilyen. Mi van, ha Az Ember Tragédiájában Ádámnak már tele van a hócipője a szerepével és leegyszerűsíti? Legközelebb nem ő játssza a címszerepet. Az élet is ilyen. Aki nem vállalja fel a fejlődést, ami a karmája (sorsa), azt a Létezés kikapja a színpadról. AZ ÉLET NEM ARRÓL SZÓL, AMIT SZERETNÉNK, HANEM ARRÓL, AMIT TENNÜNK KELL.

.

Párkapcsolat

Amikor a két fél közel egy időben (egyszerre) éli meg a fejlődést, akkor ennek következménye egy fantasztikusan jó párkapcsolat, mely legtöbbször egy életre szól, boldogságban, szerelemben és egészségben. Igen, így is lehet.

Azonban, ha a két fél között érezhető a tudatszint (értékrend, gondolkodás) különbség, akkor rendszerint szakad a kapcsolat, ugyanis egyre nagyobb szakadék tátong a két fél között, mely már át nem hidalható sem pénz, sem szex, sem egyéb földi „érték” segítségével. Még a szakítás félelme sem tudja őket összetartani.

Ki képzeli azt, hogy egy táncospár meg tudja nyerni úgy az élet versenyét, hogy az egyik fél profi táncos, míg a másik az alaplépéseket sem ismeri, sőt természeténél fogva nem is akarja tudni? Ettől ő nem jó és nem rossz, csak nem illik a táncos párjához. Neki olyan pár kell, aki szintén kezdő.

Sokszor a nő a magasabb tudatszint, ő fejlődik, megérti a világ és az élet működését, viszont a párja nem változtat az értékrendjén, gondolkodásán. Ilyenkor az esetek 90%-ban a feleség foggal és körömmel ragaszkodik a régi, de már nem működő házasságához. Azért ez a ragaszkodás, mert a nő érzelmileg kötődik egy múltbéli emlékhez, egy múltbéli vágyhoz, függővé vált. Emellett mivel ő hozta azt a döntést, hogy ki legyen a férje, felvette a nevét egy életre, ragaszkodik sztereotípiákhoz (holtomiglan, holtodiglan), és nehezen hoz meg egy új döntést. Az esetek 10%-ban, ahol a párkapcsolat dinamikus, a hölgy megérti, hogy jogában áll boldognak és egészségesnek lenni, és ha nem ezzel a férfival, akkor egy másikkal. Vesz egy mély levegőt és dönt.
Amikor a nő fejlődése nem jár együtt a férfi fejlődésével, akkor egyre jobban jelennek meg a gyógyíthatatlan betegségek. A férfi érzi, hogy egyre nagyobb a szakadék a feleségéhez képest, ezért teljesen „tudatlanul” önértékelési problémák jelentkeznek. Ezek következménye mindenféle súlyos gerincbetegség (pl. gerincsérv), vagy csontritkulás. Ezek, évek alatt rokkanttá tudják tenni az embert. A feleség ilyenkor bezárkózik saját illúziójának a világába, zárkózottá válik, majd tipikusan a női nemi szervet érintő betegségek jelennek meg, úgy mint endometriózis, méh és petefészek betegségek, daganatok, kismedencei gyulladások, éveken át tartó folyások, stb. Ezeket lehet kezelni gyógyszerekkel, alternatív technikákkal, de meggyógyítani csak és kizárólag a párkapcsolat szakításával és egy új, boldog kapcsolat létrehozásával lehet !!!

Amikor a férfi fejlődése nem jár együtt a nő fejlődésével, akkor lényegesen egyszerűbb a dolog, mert a férfiak többsége inkább logikus, mint érzelmi lény, ezért ők jobban fel tudják vállalni a döntést a párkapcsolat bontását illetően. Ha nem szakítanak időben, akkor a férfinál prosztata problémák jelentkeznek, a nőknél pedig a nemi szervet érintő problémák.

.

A megvilágosodás következménye

A megvilágosodás sorszerű azoknak, akinek ez a karmája és lehetetlen azok számára, akiknek ez nem életük része. Ők ettől nem jók és nem rosszak, de nem ez a szerepük. Akinek viszont ez a sorsa, annak változatos élete lesz, és különböző életkorszakainak megfelelően más és más baráti köre lesz, illetve akár  több házassága. Ami tegnap jó volt, az ma már lehet, hogy nem. AZ ÉLETBEN NINCSENEK VÁLASZOK, CSAK LEHETŐSÉGEK. Vagy ezen az úton megyek, vagy azon, vagy egy harmadikon. Egyik sem jó és nem rossz. Viszont minden út más és más. Ismerve az élet működését, előre látható, hogy melyik úton fogom jól érezni magam, boldog leszek és egészséges, és melyik úton nem, ott beteg leszek és depressziós.

Mindenki maga dönt arról, hogy melyik utat válassza. Döntés előtt jó tudni, hogy mindenkinek joga van a boldogsághoz, szerelemhez, egészséghez. Ezek hiányát nem kell elfogadni, az elfogadás nem erről szól.Comments are closed.