Betegségek kialakulása, gyógyulás

.

A következőkben leírtak nem helyettesítik az orvosi diagnózisokat valamint az orvosi terápiákat, és kezeléseket. Ezek szigorúan csak kiegészítő jellegű információk. 

.

Amikor az ember házat épít, akkor ennek az eseménynek a logisztikája a következő.

Először jött egy kósza gondolat, mely lassan megerősödik és egy döntés születik. Kimegy az ember egy telekre és azt mondja, ide házat építek magamnak. Ez az első szakasz. Csak és kizárólag információs szinten ott van a döntés. Ebből még bármi lehet nagyon könnyen, bármilyen irányba megváltozhat a döntés.

Mikor az információ fennmarad és el kezd az ember anyagi erőforrásokat mellérendelni, tervezőt megbízni a tervkészítéssel, pénzt szerezni, ezzel a második szakaszba lép. Ekkor az információ mellett megjelenik az energetikai jelenlét is (pénz, munka, ígéretek, szerződések, stb.).

A harmadik szakaszban az információ és energetikai jelenlét mellett végre materializálódik a dolog, azaz elkezdődik az építkezés. Megjelennek az alapok, a falak, tető, stb.

A három szakasz egymásutánja eredményezi a házat. Mindhárom szakasz szükséges a ház elkészüléséhez, és minden szakasznak van eleje és vége, illetve egy fejlődése, hiszen bármelyik szakasz vége sokkal markánsabb, mint az eleje.

.

Betegségek kialakulása és fejlődése

A betegség egy villanypásztor, amelyik szeretné az embert egy adott úton tartani. Nem küzdeni kell ellene, hanem megérteni.  A modern ember harcol a betegség ellen. Valójában egy haldokló civilizációban élünk. Az embereket gépek és gyógyszerek tartják életben. Egyre több ember szükséges az életben tartó rendszer működtetéséhez és egyre több pénz. Mégis egyre betegebbek az emberek. Ezt tetézi az a félelem, amit a gyógyíthatatlan betegségek keltenek. Az emberek élik az életüket és állandóan jönnek a hírek, hogy egyik vagy másik ismerőse beteg lett és már csak hónapjai vannak hátra. A modern ember nem tudja, hogy ő mikor kerül sorra. Akár egy sorsoláson. A modern embernek ez a viselkedési formája teljesen hasonló, mint az ősember félelme a természeti erőktől (villámlás, mennydörgés). A betegséget meg kell érteni és tanulni kell a jelzésekből. Ez pont olyan, mint a mikor megszületik egy kisgyerek, aki nem tud semmit sem a világból és mégis rájön, ráérez dolgokra. Olyannyira, hogy megtanul beszélni, írni, gondolkodni, pedig mindezt nem tudta, mikor megszületett. Tanult. A betegség is tanít. Nyilván csak akkor, ha engedjük.

A betegség kialakulásának a logisztikája hasonlít a házépítés logisztikájára, 3 szakasz jellemző rá.

betegségek  kialakulása

.

I. szakasz

Először a betegség információja jelenik meg. Például autoimmun betegség esetén lehet ez több évi görcsös munkavégzés, mindenáron való megfelelés, győzni mindenáron hozzáállás eredménye. Vagy lehet a családi problémák kilátástalansága, vagy csak egyszerűen az életben a kilátástalanság. Mikor az ember úgy érzi mintha be lenne falazva, sehova sem tud lépni az életben, egyszerűen nem tud elmozdulni semerre. Sok mai fiatal mondja, hogy a mai társadalom azt az érzést kelti benne, mintha megbénulna, soha nem tudja magát megvalósítani, a világ túlszabályozott, átláthatatlan és érzéketlen. Talán nem véletlen, hogy a fiatalok körében robbanásszerűen nő azt autoimmun betegségek mértéke. Mivel „gyógyíthatatlan”, ezért komoly fejtörést okoz minden modern államnak, hogy ezeket a fiatalokat el kell tartani és ők nem képesek dolgozni nem hogy hetven-nyolcvan éves korukig, hanem már lassan huszonötig sem. Az autoimmun betegség a lélek öngyilkossági kísérlete. Az első szakaszban megjelenik egy információ, mely a szakasz elejétől a végéig folyamatosan erősödik. Ebben a szakaszban mely akár évekig is tarthat, könnyű visszafordítani a folyamatot.  A betegség egyébként egy módosult tudatállapot, olyan mint a drog, az alkohol, vagy a cigaretta. Ide menekül az ember a problémája megoldása elől.  Sok neves író, kutató akkor lett sikeres, mikor kilépett abból a közegből, amelyik őt gátolta. Amíg abban a közegben éltek, amelyik őket fékezte, csak egyre betegebbek lettek. Ezért szoktam  mondani, hogy ki kell lépni egy rossz munkahelyről, egy rossz házasságból, le kell szakadni a szülőkről, sőt aki úgy érzi hogy őt egy ország, vagy egy kontinens gátol, az váltson akár országot, kontinenst. Lényeg, hogy ő maga kerüljön lelki egyensúlyba.

.

II. szakasz

Itt már beindulnak energetikai folyamatok, melyek következménye lesz a materiális megvalósulás. Ez a szakasz is hosszú ideig tarthat, akár évekig. Ebben a szakaszban is könnyen visszafordítható a folyamat. Erre a szakaszra jellemző, hogy az itt zajló folyamatokat katalizálják olyan egyéb energetikai folyamatok mint az elektroszmog (DNS károsító hatás), a műanyagok jelenléte (férfi és női hormonrendszer működését befolyásolja), stb., illetve az egyéb, más okok miatt megvalósuló második szakaszok. Például valakinél a cukorbetegség kialakulásának a második szakaszát erősen befolyásolhatja, ha az illető állandó stresszben él (munkahely, család, világ), mert több párhuzamos második szakasz jelenléte leköti a szervezet energiáit.

.

III. szakasz

A harmadik szakaszban jelen van az információ, az energetikai tevékenység, és a materiális elváltozás is. Általában már a második szakasz energetikai tevékenysége is érezhető (fáradtság, erőtlenség, fejfájás, fájdalmak, szervek fájdalmai, stb.), azonban erre a mai ember nem sok figyelmet szentel, ha nem bírja elviselni, akkor gyógyszerhez nyúl. Ha az ember a második szakaszbeli fájdalommal mégis csak orvoshoz  megy, akkor nem kap diagnózist, lévén, hogy materiális elváltozás még nincs. A modern ember számára a betegség csak akkor létezik, ha materiális elváltozást mutatnak ki, lehetőleg több különböző módon (labor, képalkotó technikák) és ezt több szakorvos is diagnosztizálja. Ha lehet, még ilyenkor sem változtat az életén, legfeljebb bevállalja, hogy gyógyszert szed (amikor éppen eszébe jut, vagy rosszul érzi magát). A daganat azért olyan „félelmetes”, mert vannak olyan esetek, mikor a harmadik szakasz rövidebb mint 3 hónap, és halállal végződik.

.

A betegség evolúciója

Az első szakaszban a betegség kialakulásának folyamata könnyen megfordítható, a kiváltó ok megszüntetésével. Például el kell válni, munkahelyet kell váltani, el kell költözni otthonról, vagy az érdeklődési terület megváltoztatásával világszemléletünkben változást kell eszközölnünk. Van időnk változni és döntéseket meghozni. Viszont ha nem szüntetjük meg a betegség kiváltó okait, akkor „rendben” halad a betegség kialakulásának a folyamata.

A második szakaszban már az okok megszüntetése mellett többet kell tennünk. Valamilyen energetikai szempontból harmonizáló tevékenység is szükséges, napi rendszerességgel. Például meditáció, napi séta a természetben, karmikus barátok megtalálása, hobbi, művészet, tánc, akupunktúra, bioelektrostimulácós harmonizáló eszközök, stb. alkalmazása.

Általában a harmadik szakasz materiális elváltozási erőteljesek és legtöbbször materiális szintű beavatkozást igényelnek. Amikor a harmadik szakasz nagyon hosszú, évekig, évtizedekig tart (például rokkantság), akkor testi-lelki életmódváltással, és ha szükséges materiális beavatkozással (orvoslás, táplálkozás, fitoterápia, stb.) vissza is lehet fordítani folyamatokat. Azonban ha a harmadik szakasz nagyon rövid (fél év), akkor radikális technikák szükségesek materiális szinten. Komoly materiális elváltozásokat homeopátiás tartományban működő informatikai és energetikai eszközökkel nem lehet visszafordítani. Utoljára Jézus tett ilyet, de az ő energetikai kezelései nem a homeopátiás tartományban működtek, hanem kőkemény allpoátia volt, erősebb mint a mai gyógyszerek. Tény, csak ezt nem szokták kihangsúlyozni, hogy ő hiába gyógyított meg egy haldoklót, mert az nem tanult a betegségéből, visszament ugyanabba az életébe és ugyanúgy viselkedett, így egy-két év múlva ugyanolyan beteg lett.
Betegséget visszafordítani csak hasonló nagyságrendű erőkkel lehet, mint amilyen az aktuális pillanatban a betegség fázisa.  Gyógyulásról pedig csak akkor lehet beszélni, ha ezen túlmenően a kiváltó okokat is megszüntettük. 

.

Hogyan mérhetők az elváltozások a különböző szakaszokban?

Az első szakaszban az információ jelenléte mérhető, de ezt főleg az igazi sámánok, táltosok, füves asszonyok és más, természetközeli emberek tudják. Például ilyen, amikor valaki teát pálcáz. Nem véletlen, hogy sok mai (akár nyugati) uralkodónak is van sámán tanácsadója, sok mai nyugati uralkodó spirituális technikákat alkalmaz (pl. mágia). A világ vezetése ma már nem anyagi szenten dől el, és nem anyagi szinten történik. Vannak olyan gépek is, melyek hatékonyan mérnek az első szakaszban, ezek főleg a legmodernebb hazugságvizsgálók, ahol nem az emberi szervezet  reakcióját mérik és abból következtetnek egy állítás igazságára, hanem egyenesen az információs tartományban működnek, az információ meglété mérik, akár százalékos arányba is (azaz mennyire igaz egy állítás).

A második és a harmadik tartományban mérnek a mai, energetikai tevékenységet elemző berendezések, ezeket régebben biorezonanciás eszközöknek nevezték. Ezek egy adott szerv által kibocsátott elektromágneses rezgések mintázatát hasonlítják össze a földi átlaggal, melyet emberi standardnak tekinthetünk. Az eltérés az elvárt és a valós mintázat között utal a betegség jelenlétére és a jelenlét mértékére. Ennek egyszerű példája és szinte a legelső alkalmazás volt a szív EKG vizsgálata. A technika fejlődése magával hozta az energetikai elemzést végző készülékek robbanásszerű elterjedését. Sajnos az orvoslás ezt nem vállalta fel, ezért wellness kategóriában bárki ma már pár százezer forintért vehet ilyen készüléket. Ez nem baj. Sőt, szerintem 3 éven belül mindenkinek lesz is otthon ilyen készüléke. A baj az, mikor valaki egy háromórás képzés után azt hirdeti magáról, hogy másokat gyógyít pénzért. Véleményem szerint a gyógyítás szigorúan orvosi tevékenység. Emberhez csak orvos nyúljon! Jók ezek az eszközök, nagyon pontosak, precízek, nem okoznak fájdalmat és nagyon gyorsak, globálisan mindent megmérnek és az eredmények jól értelmezhetők, azonban természetes gyógymódokat ismerő és alkalmazó orvosokra lenne szükség. Fontos még, hogy egy állapotfelmérés nem ér semmit, ha nem vonjuk le belőle a következtetéseket. Ez nem táplálék kiegészítők szedését jelenti, hanem valós életmód változtatásokat.

A harmadik szakaszban dolgozik leginkább az egészségügy. Bár a diagnosztikai eszközök közül több az energetikai tevékenységet méri, mégis a megoldások materiális területen születnek. Természetesen ez is kell, hiszen egy vakbelet meg kell műteni, egy daganatot meg kellhet műteni, ezt másképp nem lehet. Ezért kuruzslás az, amikor egy utolsó stádiumú daganatos beteget valaki lebeszél az orvosi kezelésekről és kézrátétellel „gyógyítja”. A második szakaszban sikeres lehet sok különböző energetikai terápia, azonban amikor már materializálódott a betegség, akkor nem lehet a C-vitamin fogyasztásával visszafordítani azt. A különböző technikák csak a velük kompatibilis szakaszban hatékonyak. Más kérdés, hogy egy műtét után át kell értékelni a betegség okát, folyamatát és meg kell tenni azokat a lépéseket, amelyekkel el tudjuk kerülni az újbóli beavatkozást. Azt senki se várja el egy műtéttől, hogy megjavul tőle a párkapcsolata. Műtét után pedig igenis hatni kell energetikai síkon (pl. meditáció, tajcsi, hobbi, stb.) és oki síkon (párkapcsolat, munkahely, világnézet, barátok, szülői kapcsolat, stb.) is.

Véleményem szerint az energetikai méréseknek a prevencióban lenne nagy szerepe. Az orvoslásnak fel kellene vállalni ezeket az eszközöket, és a szűrővizsgálatoknak ez lenne a lényege. Sokszor, a gyors lefolyású betegségeknél a materiális szinten végzett szűrővizsgálat nem sok eredményt hoz, éppen az időtényező miatt. Egy háziorvos ilyen gépekkel csodákat tehetne, és a második szakaszban energetikai típusú kezelésekkel még a harmónia is könnyen helyreállítható. Az ilyen kezelő eszközök is futótűzszerűen terjednek, és hamarosan leváltják a házi patikát.

.

Semmi sem állíthatja meg, aminek itt az ideje

A technikai, informatikai, és az ember tudati fejlődésének eredményeképpen átértékelődik az élet, az egészség és a betegség fogalma. A szellem kiszabadult a palackból, a tudósok, feltalálók az átlagember kezébe adják a megfizethető technikát ahhoz, hogy saját maga egészségét ellenőrizze, és ha kell energetikai eszközökkel törekedjen a saját harmóniájának a helyreállítására. Nyilván a mások gyógyítása orvosi feladat, természetes gyógymódokat is ismerő orvosokra van szükség. Sőt az sem baj, ha az orvos lélekgyógyász is, hiszen minden krónikus betegség pszichoszomatikus eredetű (lelki). Az országban, több megyeszékhely egy-egy kórházi osztályán kísérleti jelleggel igyekeznek pszichoterápiát is bevezetni a kezelések mellé, mert rájöttek, hogy lelki egyensúly esetén még a gyógyszer is sokkal jobban hat.  Igaz itt még egy-egy emberen (osztályvezető) múlik, hogy ilyet felvállal, de szerintem nagyon rövid időn belül nagy változások lesznek. Azok a fényképezőgép gyártók akik felismerték, hogy a digitális korszak nekik konkurencia és hallgatva az idő szavára a változások élére álltak, azok sikeresek lettek. A változás minden esetben benne van a morfogenetikus térben és minden körülmények között meg fog valósulni. A megvalósulás mikéntje a mi feladatunk.Comments are closed.