Feng Shui

.

A feng shui-t az emberek kétféleképpen ítélik meg. Vagy azt mondják rá, hogy az egész egy nagy baromság, vagy úgy gondolják, hogy az ebédlőbe belógatnak egy kristályt, és emiatt másnaptól talicskával tolják be a pénzt a házba.
Nos, egyik sem igaz.

Az életben minden rezgés, így az egész élet nem más, mint egy folyamatos energiaáramlás. Minden energiaáramlás célja az energia kiegyenlítődése. Ez maga az élet. (Részletesen az Ébredés c. könyvben).

A felhalmozódó energiapotenciál maga az Erő, amelyik mindig ki fog egyenlítődni, ezáltal munkát fog végezni. Olyan ez, mint amikor a duzzasztógát sok millió köbméter vizet fenntart egy bizonyos magasságban, és a felhalmozott víz helyzeti energiája az Erő. Ennek az erőnek nincsenek érzelmei, és ahogy teheti, kiegyenlítődik. A víz számára közömbös, hogy áramot termel a turbinákon, vagy elmos egy egész várost. Az energiának és az erőnek (energiapotenciál) nincsenek érzései.

A mágia az Erőtan. Mivel nagy energiákat mozgat meg, ezért jól érezhető hatása van. A mágia az nem fehér és nem fekete, hanem a mágus fehér vagy fekete. A mágia egy kés, amivel vághatunk kenyeret, vagy ölhetünk embert. Az, aki a kést a kezében fogja, az dönti el, hogy mire használja azt. A mágia megtalálható úgy a titkos rituálékban, mint a vallásos szertartásokban. Sőt újabban a fogyasztói társadalomban szívesen használják az emberek befolyásolására az élet sok területén (pl. reklám, közösségi oldalak, marketing, stb.).

Addig, amíg a mágia az energiapotenciált hozza létre és küldi munkába egy adott cél elérése érdekében, addig a feng shui az energiaáramlást befolyásolja. A mágia a már említett víztározóban gyűjtött víz helyzeti energiája (egy hatalmas energiát képvisel), a feng shui pedig a lassan áramló energia, a lassú folyó vize. Azonban tudjuk, hogy a lassú víz, partot mos. A lassú víz idővel képes átépíteni a medrét, alámosni partokat, vagy éppen építeni partokat.

A mágiát sok sámán használja arra, hogy másoknak segítsen, erőteljes változásokat képesek létrehozni materiális szinten akár igen rövid idő alatt is. A Feng Shuit viszont mindenkinek saját magának kell alkalmaznia, hogy a saját életében jól áramoljon az energia. Mert nem mindegy, hogy az energiafolyam kimossa alólunk a partot, vagy ellenkezőleg segít felépíteni a házunkat. Nem mindegy, hogy épít vagy bont az életünkben az energiaáramlás.

Mire jó a Feng Shui?

Arra, hogy megértsük, hogy milyen típusú emberek vagyunk, mely égtáj jó nekünk aludni, dolgozni, milyen energetikai környezetben vagyunk kiegyensúlyozottak. Arra jó, hogy megértsük, hogy íróasztalunkon, szobánkban, lakásunkban, kertünkben mi az, hogy harmónia. Nem egy belógatott kristálytól lesz sok pénzünk, de úgy környezetünkben, mind magunkban, ha rend van, ha úgy áramlik az energia, hogy az minket támogasson, akkor még pénzünk is jobban lesz. Valahogy úgy csavarja mindig a létezés, hogy az számunkra előnyös legyen. Ugyanis a körülöttünk áramló energiák nem bontani fogják alattunk a partot, hanem építeni. Az energiának mindegy hogy épít vagy rombol, de valamit mindenképp tesz.

Ma már nagyon sok könyv kapható ebben a témában. bátran nézzünk át kettőt-hármat és apránként kezdjünk el belőle megvalósítani dolgokat. Nyilván akinek van kellő pénze, az fogadhat szakembert is, mindettől függetlenül, saját magunk is jól tudunk boldogulni.  Amit szoktam javasolni, először fordítsuk ez az ágyunkat és kezdjünk abba az irányba aludni, amerre a legelőnyösebb számunkra. Egy-két éjszaka után azonnal saját bőrünkön érezzük, hogy jobban alszunk, kipihentebben ébredünk. Ezután érdemes megtervezni egy-egy szoba berendezését, színeit. Ilyenkor derül ki, hogy mennyi felesleges kacat van a házunkban, és milyen rossz helyen. Tipikus példa családi házaknál, hogy az udvar egyik végén szemétdomb, méteres kacathegy van. Aztán kiderül, hogy a feng shui szerint az a terület a családi siker és boldogság területe. Pont olyan lesz a család boldogsága, mint a szemétdomb. A felhalmozott kacathegy nem tesz mást, mint rossz irányba tereli az energiákat, és az energiák elmossák a sikerünket. Azonban ha itt rend van, szemet gyönyörködtető növényzet, gondozott kert, akkor az pozitívan fog hatni a család sikerére is.

A Kínai nagy falat feng shui mesterek tervezték. Ők úgy alkották meg, hogy a természet lehetőleg építse és ne bontsa azt. Nyilván a nyomvonal helyenként olyan területeken megy át, ahol nem előnyös. Évszázadok múlva jól látható az eredmény. Ahol az energiaáramlás támogatja, ott több száz év távlatában is jó minőségben áll a fal. Ahol az energiaáramlás romboló hatása érvényesül, azokon a szakaszokon állandóan omlik. Így működik a természet.Comments are closed.