Új utakon

a magyar (kínai) gyógyítás..

Magyarországon utat tör magának a kínai gyógyítás. A kínai gyógyászat energetikai síkon dolgozik (akupunktúra, bioenergetika), továbbá főzetekkel, fitoterápiával, az 5 elem harmóniájával. Nyilván ez nem TB támogatott, így kevesebb gyógyszer fogy a közeljövőben. Aki ezt a gyógyászatot válassza, az önként és dalolva átkerül a fizetős területre.

Továbbá jön a kínai filozófia, a TAO. EZ KONKRÉTAN AZÉRT JÓ, MERT A NYUGATI VILÁG PROFITORIENTÁLT ÉRTÉKRENDJÉT VÉGRE LE KELL CSERÉLNI EGY ÉLETKÉPES FILOZÓFIÁRA.

A gyógyszeripart amúgy is leírta már a nyugati világ. Több mint 20 éve az USA-ban több ember választotta az alternatív gyógyászatot a gyógyszeressel szemben. Azóta csak nő az alternatív gyógyászat részaránya, ezért nyomulnak annyira a gyógyszercégek Európában és főleg a keleti gyarmatokon. Itt még el lehet adni sok mindent.

Tehát valami új jön. Épp ideje a változásnak. Az emberek végre megtanulják, hogy nincs ingyen az egészségük. A Magyar Orvosi Kamara erősen tiltakozik az új rend ellen. Az biztos érdekes lesz, hogy a sok magyarul nem tudó, kétes diplomával érkező „szakember” mit tud majd segíteni a magyar egészségen. Szerintem egy dologban lesz ez jó, MEGÉRTI VÉGRE A MAGYAR, HOGY Ő MAGA FELELŐS AZ EGÉSZSÉGÉÉRT. És ekkor már megérte. Ez a tudatosságra nevelés módszere.

Kár, hogy az ősi, 4 elemen alapuló MAGYAR gyógyászatot nem támogatja senki. Sajnos itt nincs érdekeltség.

A jövő gyógyászata így néz majd ki:

  1. a modern orvoslás (az akut ellátásban nagyon jó, de krónikus szinten a gyógyszerekben már sokan kételkednek, és az államnak drága),
  2. a kínai gyógyászat (ami kultúrájában és gondolkodásában nagyon messze áll a magyartól és általában az Európaitól, viszont elég jól működik, ha valós szakemeber végzi),
  3. az antropozófus gyógyászat (Rudolf Steiner elvein alapuló), egyébként ez a legkomolyabb, legütősebb

Éppen itt az ideje a változásnak. Egyet meg kell érteni, új korszakba léptünk és ez radikális változásokkal jár, minden téren. Ahhoz hogy egy erdő megújuljon, ahhoz ki kell dőljenek a régi odvas fák.Comments are closed.