100 év múlva …

.

Nagyon sok szakember mondja néha hangosan, néha csak magánemberként, hogy érdekes jövő elé nézünk. Egyesek szerint, a fejlődés ütemét alapul véve már 20 év múlva nem csak ember fog élni a Földön. Zárójelben jegyzem meg, hogy már most is sokan élnek közöttünk nem emberek (David Icke szerint Diana hercegnő hüllőknek nevezte az angol királyi családot…). De ha az emberi fajt nézem, az nagy átalakuláson megy át. Egyfelől olyanok történnek, hogy Afrikában az AIDS-es nők gyermekei tömegesen nem lesznek betegek, hanem ellenkezőleg, immunrendszerük több mint tízezerszer erősebb, mint a miénk. ŐK LESZNEK EGY TÚLÉLŐ FAJ !!!. Másfelől rohamléptekkel fejlődik a klónozás és a mesterséges intelligencia megalkotása. Ez utóbbiba beszállt a Google is. A mozgató erő a hadipar és a profit.

100 év múlva az emberiség egy nagy része ember lesz, viszont két fontos csoport is lesz még, a klónok, és a mesterséges intelligencia. Ezek akkora volument képviselnek majd legalább, mint ma egy-egy nemzet. Azonban számuk drasztikusan növekedni fog, mert ők lesznek az ideális katonák és az ingyen  munkaerő, „akikért nem kár”, „csak áruk van, bekerülési költség”. Ez nagy munkanélküliséget fog gerjeszteni. És hát ott van még a klónok és mesterséges intelligencia öntudatra ébredése is…

.

Klónozás

Az ember test, lélek, szellem egysége.

Érdekes kérdést vet fel a klónozás, mely ma már egy működő technika. Sőt, a sumer időkben is alkalmazták, mikor Osiris és Seth életre-halálra harcoltak Egyiptom birtoklásáért (i.e. 9.780 körül). Osiris meghalt. Felesége Isis (aki egyébként féltestvére volt) gyereket szeretett volna. Isis apja Thoth, profi génsebész, megoldotta a feladatot, így született meg Horus, aki megszólalásig hasonlított az “apjára”, Osirisre, mind külsőleg, mind belsőleg, sőt ugyanazokat a célokat követte, mintha apja feltámadt volna.

A klónozás nem más, mint másolás. Ez azonban csak és kizárólag földi szintű másolás. A lelket és testet le lehet másolni, de a szellemet nem. Ugyanis a szellem egy messze magasabb szintű rezgés. A valóságot le lehet fényképezni. Ez egy másolás. nem adja vissza az eredeti 3D világot, de hasonlít rá. Aztán ezt a fényképet is másolhatom, akárhányszor. De egy fénykép sosem lesz az eredeti világ. Még különböző szoftverekkel animálhatom is a 3D valóságot, de az csak egy illúzió és messze nem a valóság.

Egy növényt, vagy egy állatot klónozni azt jelenti, hogy lemásoljuk testét, lelkét. Megdöbbentően hasonló lesz. A teste genetikailag hasonló lesz, bár másoláskor kihangsúlyozódnak a génhibák (szerintem a materiális eljárás könnyen tökélesíthető). A lelke is tejesen hasonló lesz, hasonló program fut benne, mint amikor egy programot lemásolunk. A lélek másolása tudattalanul történik. Addig, amíg a materiális másolás komoly technikai hátteret és szaktudást igényel, addig a lélek úgy automatikusan másolódik, mint az anyag láthatatlan része. Olyan ez, mint amikor az ember megnősül, ha akarja, ha nem, kap ajándékba egy anyóst. Aztán hogy mit kezd vele, az az ő dolga.
A FÖLDÖN ANYAGOT MÁSOLNI CSAK AZ ANYAGHOZ TARTOZÓ LÉLEKKEL EGYÜTT LEHET. Hiába csak az anyagot másoljuk, az anyag láthatatlan része a lélek, és az is másolódik kötelező jelleggel. Ugyanis a Földön nincs anyag lélek nélkül.

Az ember másolása, klónozása már érdekesebb. SZELLEMET ALACSONYABB SZINTEN MÁSOLNI NEM LEHET. Ezért az ember klónozása azt jelenti, hogy létrehozunk egy állatot, amelyik testben és lélekben hasonlít az eredetire, de nincs szelleme. Nincs ÉN tudata. Amíg az állat másolásakor a lelkében az eredeti, a fajra jellemző program fut (mert azt másoltuk), addig egy klónozott ember lelkében az eredeti ember lelkében futó program fog futni. Ezért a másolat egy ösztönlény lesz, mely egy az egyben az eredetivel hasonló. Egy élő robot. És már el is jutottunk odáig, hogy az ideális hadsereghez nem kell más, mint egy kellően agresszív, jó harcos katonát kellő létszámban klónozni. Ő az igazi harcoló robot. Egy gyilkoló gép. Jól lehet a lelkét programozni, mert nincs tudata, nincs szelleme, nincs kontroll. A nem létező szellem sosem fog a lélek ellen fordulni, csak azért mert a megélt szerep nem tetszik.

.

Mesterséges intelligencia

Nem más, mint egy pontos, precíz számítógép vezérelte gép. Ideális a hadsereg számára. Hátránya, hogy mint gép, karbantartásra szorul a klónokkal szemben, azonban sokkal erősebb, kitartóbb és nem fárad. Az első ilyen gépek a harcoló robotok lesznek.

.

100 év múlva

Teljesen más lesz a világ. Az emberiség létszáma már nagyon sokat nem növekedhet, hiszen a Föld már most is erősen túlterhelt. Valamilyen módon csökkenni fog a lakosság létszáma. A természet mindig megoldja ezt (autofeedback), nevezhetjük ezt funkcionális meddőségnek (okai a sok vegyszer, stressz, stb.), a tudatos létszámcsökkentés, háborúk, életkörülmények, stb. Ugyanakkor komoly kérdéseket vet majd fel a 20-30% klón, és a 10-20% mesterséges gépi intelligencia jelenléte, ezek törvényi szabályozása. Ma még úgy mondjuk, hogy scifi film, 20-40 év múlva valóság lesz, 100 év múlva már tény amit tömegesen kezelni kell.

 Comments are closed.