A tudat rombolása és építése

.

Test, lélek, szellem

Az ember a legkomplexebb, legösszetettebb lény a Földön. Test, lélek, szellem egysége. Van egy fizikai teste, mely két részből áll. Az egyik a földi anyag rezgéstartományába esik, és van egy éterteste, mely a fizikai testet működteti energetikai szempontból.

A fizikai testben játszódnak le a fizikai, kémiai életfolyamatok. Az étertestben játszódnak le az energetikai folyamatok . Az étertest túlnyúlik a fizikai testen. Ha az ember kicsit elbambulva, révületben nézi a fizikai testet, akkor a fizikai test mellett megjelenik egy világos színű, világító kontúr. Ez az étertest egy része. Étertest nélkül a fizikai test halott. A fizikai test önmagában nem életképes. Az életet benne az étertest tartja, mely energia. Valójában azt mondhatjuk, hogy a fizikai test részben belelóg az anyag tartományába, és részben azon kívül található. Csak így együtt az élő egész. Ha nincs meg az energetikai tartomány, akkor halott.

Az étertest egy olyan rezgéstartomány, mely részben a látható fény tartományába esik, és részben ezen túl. Ezért kis gyakorlással mindenki képes a növény étertestének egy részét látni világító fény formájában, míg az étertest nagyobbik része fizikailag nem látható. Az étertest egy olyan test, mely nem anyag, hanem egy energiatest. Ez maga az élet, a benne zajló energetikai folyamatok révén. Ezért materiális szinten meg nem fogható.

Valójában a testet úgy kell elképzelni, mint egy mobiltelefont. Ennek a készüléknek van egy fizikai megnyilvánulása, mely maga a készülék, az elektronika, az elektronikát működtető szoftver, nyomógombok, képernyő, maga a készülék háza, akkumulátor stb. Mindez kézzel fogható, látható. Ami viszont elengedhetetlen a működéshez, az az energia, mely az akkumulátorban található. Ez maga az élet. E nélkül a telefon halott, kidobható. Az akkumulátor által tárolt energiát fizikailag nem látjuk, de mégis van, létezik és működteti az egész készüléket. A kettő együtt létezik. Ahogy az energia megszűnik létezni, maga a készülék is meghal. Ehhez hasonlóan működik minden földi élőlény fizikai teste.

Az embernek van továbbá egy asztrál teste, mely az állatokhoz hasonló módon a lélek és az ösztön helye. Ez a lélek. A lélek szabad szemmel nem látható. A lélekben keletkeznek az érzelmek, és az ösztönök, indulatok. Akit az ösztönei és indulatai vezérelnek, az állati sorban él. Akit az érzelmei vezérelnek, az mindig rossz utakra téved.

A szellemiség, a tudat, az ÉN felelős azért, hogy úrrá legyünk ösztöneinken, és érzelmeinken. Tudatosan éljük életünket, tudatosan tegyük meg dolgokat, vagy tudatosan ne tegyünk meg dolgokat. Az ÉN a szellemiségünk, mely reinkarnálódik, testet választ és megél egy életet egy sors (karma) szerint.

Addig amíg a test (fizikai test + étertest), és a lélek (asztráltest) a mi rezgéstartományunk, akár látható, akár nem, addig a szellemiségünk egy másik síkból származik, paramétereit, mintázatát a mi fizikai ismereteinkkel nem tudjuk definiálni. A jelen létezési síkunktól nagyon eltérő, de életünk során a fizikai testünkön belül található.

Az ember az állatvilágtól abban különbözik, hogy van tudata, Énje. Ez a szabad akarat. A szellemünk felelős azért, hogy átlássuk, megértsük és alkalmazzuk a világ működési elvét, azért, hogy megvalósítsuk önmagunkat.

Ha az ember nem használja az énjét, akkor az visszafejlődik és az ember ösztönlényként kezd működni. Tipikusan a szocializmus és a fogyasztói társadalom tudja az embert abba az állapotba juttatni, hogy kezdi elfelejteni az Énjét. Amikor egy rend, vagy rendszer felvállalja, hogy mindent megold az ember helyett, és megszünteti azokat az ingereket, amelyek provokálnák az Ént, a gondolkodást, a tudatos cselekvést, akkor az ember már nem ember, mert épp a tudatát vesztette el, akkor az ember csak ösztönlényként viselkedik, gerincből vezényelve.

.

Az első ember

Mikor az annunakik megteremtették az embert, hogy az szolgálja őket, mint egy élő robot, akkor alkottak egy tudatos lényt a saját genetikájukat felhasználva, de az emberek, az emberiség tudatát maguknál tartották. Ez azt jelenti, hogy az ember olyan volt, mint ma egy kutya, csak tudott beszélni. Megtanítottak neki sok mindent, de volt amit nem. Megtanították, hogy éljen, hogy dolgozzon, hogyan biztosítson maga és az idegenek számára táplálékot, hogyan szaporodjon. De nem szóltak arról, hogy működik az űrrepülés, és arról sem szóltak, hogy mitől hosszabb életűek ők, mint az ember. Ezt a két információt elhallgatták és átterelték a misztikumba. Az ember életfeltételi biztosítottak voltak, egész élete vezetett volt, nem voltak kérdései, és ha bármilyen kérdés merült fel, akkor válaszát nem ő maga találta ki, hanem megkereste az őt megalkotót. Az embereknek nem volt tudatuk. Birkaként élték az életüket, a pásztorok vezetése alatt. A pásztorok pedig olyan törvényeket hoztak, amelyek az ő saját érdekeiket szolgálták és a birkákat pedig kordában tartják.
A tudat nélküli élet egyik látványos eredménye volt, mikor Marduk idejében az egyébként békés és nyugodt emberek, isteneik nevében egymás ellen indultak és a második világháborúhoz hasonló helyzeteket éltek meg csak azért, mert isteneik azt mondták nekik. Meg sem kérdőjelezték áldozatuk értelmét.

.

A szocializmus

Szintén a tudat visszafejlődését okozta a szocializmusnak nevezett virtuális lény. Azt mondta az embereknek, hogy adok nektek alapszintű megélhetést, ezért csak egy keveset dolgozzatok mert mindenkinek kell jusson munka, adok lakást, ennivalót, nyaralást, autót, ingyen iskolát. De ne kérdezzetek, ne gondolkodjatok és fogadjátok el, hogy vannak tabu témák, amikről nem beszélünk, nem kérdezünk, még csak nem is gondolunk rájuk. A szocializmusnak nevezett virtuális lény (információs tudatmező) elvette az emberek tudatát és ő kezelte azt a saját érdekében. Amíg a szocializmussal párhuzamos időben például az NSZK-ban a tudat fejlődött, az emberek lehetőséget kaptak a gondolkodásra, tervezésre, célok kitűzésére. Ez az arany korszak a 70-es években kezdett lecsengeni, mikor is a fogyasztói társadalom győzedelmeskedett.

.

Fogyasztói társadalom

A fogyasztói társadalom egy olyan virtuális lény, mely azt mondja az embereknek, hogy csináljatok amit tudtok, de minden nekem termel profitot, Ne gondolkozzatok, vegyetek meg minden szemetet, hogy én gazdagodjak. Ugyanakkor lassan nem vállal semmilyen kötelezettséget az emberek érdekében. Az egészségügy szolgáltatásai olyan mértékben csökkennek, hogy lassan meg is szűnhet. Kanadában például már ha valaki 80 évesen be akar utazni, akkor az nem lehetséges, mert egyetlen biztosító sem köt biztosítást, lévén magas a halál kockázata. Szintén ott szemvizsgálatra akár egy-másfél hónapot kell várni, közben pedig bármi történhet. A nyugdíj is egyre nehezebben fizethető ki. Még az európai államok is szeretnék ezt lepasszolni a feladataik közül. Tipikus példa a tudat altatására, mikor megírja egy hírportál, hogy múlt hónapban nem infláció volt, hanem pénz erősödés. A hír része, hogy megkérdik: Jó ez önnek vagy rossz? Mi megmondjuk. Majd mi megmondjuk, hogy mit gondoljon. Szerintem ezen gondolkodjanak a közgazdászok, úgysem jutnak közös nevezőre. Mi pedig vegyük észre, hogy az emberek egyre tudatosabbak és ennek ez az egyik következménye világszerte, a tudatos élet részeként a tudatos vásárlás.
Vannak tabu témák. Ezekről nem írnak sem a hírportálok, sem az újságok. Ilyen az UFO témakör, sumer történelem, vagy bármi olyan, ami alapjaiban rengetné meg a fogyasztói társadalom szerkezetét.

.

Globalizáció

A globalizáció nem jó és nem rossz, de erre tart a világ, és ez nem is fog megváltozni. Az univerzum minden bolygóján ez a fejlődési trend, ahol intelligens élet van.
A globalizáció révén a mindenkori állam kivonul az emberi élet már megszokott pátyolgatásából. Emiatt az ember vagy meghal, vagy kénytelen lesz gondolkodni és tudatos életet élni.

Hogyan lehet tudatos életet élni? Például Merkel asszony 2009-ben elmondta a németeknek, hogy az ország nem megy olyan jól mint eddig és nagy szükség lenne arra a pénzre, amit eddig külföldre vittek nyaraláskor. Ezért megkérte az országot, hogy aki teheti nyaraljon otthon. Nem fenyegetőzött, hogy börtönbe zárja azt, aki elmegy, csupán felvetett egy elgondolkoztató ötletet. És a németek gondolkoztak. Egyre többen tényleg nem mennek külföldre. Ez meg is látszik a világban, mert túlkínálat lett a nyaralásoknál a luxus kategóriák árai csökkentek.

Hasonlóan tudatébresztő, ha nálunk például a tévében rendszeresen bemutatják az ország üdülési lehetőségeit. Nem reklámként, hanem mint információ. És az emberek el kezdenek gondolkodni. Hasonló ehhez a magyar termék megjelölés az élelmiszereken. Lassan, de működik a dolog. Az emberek kezdenek gondolkodni, a saját érdekükben.

A jövő a tudat ébredése irányába vezet. Nem véletlen, hogy szakadunk ki az anyagi világból, és lassan mindenkit érdekel, hogy mi van azon túl. Sokan olvassák Steinert, terjed az antropozófus orvoslás és gyógypedagógia, a biodinamikus gazdálkodás. Egyre több az ilyen témájú könyv, folyóirat és honlap. És egyre nagyobb ezekre az igény.

Ahogy az eddig materiális biztonságot jelentő háttér kezd megszűnni, úgy az emberek egyre jobban rá vannak kényszerítve a tudatosságra, a tudatos élet kialakítására napi szinten. Ez a túlélés első számú törvénye.Comments are closed.