Az őslakó

Az őslakó (The Man from Earth)

színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 87 perc, 2007

rendező: Richard Schenkman
forgatókönyvíró: Jerome Bixby

szereplő(k): William Katt, John Billingsley, Ellen Crawford, David Lee Smith, Tony Todd

A sumer történelem alapja, hogy az idegenek, akik megteremtették az embert sokkal hosszabb ideig éltek, gyakorlatilag halhatatlanok voltak az emberiséghez képest. Ez akkor, mikor az istenek itt éltek az emberek között még jól is nézett ki. Fizikailag nagyobbak voltak, hosszú földi éveken át nem öregedtek, mindent tudtak a világűrről. Így lettek istenek az emberek szemében.

Az első kérdőjel akkor keletkezett, mikor Marduk, aki magát istennek nevezte ki, meghalt. Az emberek csalódtak.

Aztán az istenek részben távoztak, részben itt maradtak, de mindenképp eltűntek a reflektorfényből. Mind a mai napig a háttérből irányítanak. Vajon milyen lehet az ő életük akkor, mikor a Föld minden lakatlan szigete lakott? Hogy él az, aki nem hal meg? Sőt nem is öregszik? És emlékszik a történelem minden fontos momentumára, mert átélte? Vajon jó, könnyű az ő élete? Mi van azzal a sok emlékkel, megtapasztalással?

A sumer hőskorban több száz évig éltek az emberek. Akár 500 éves korukban gyerekeket nemzettek, és életük végéig nem öregedtek. Ismeretlen volt ez a fogalom.

Ez a film annak az életét, lelki világát mutatja be, aki már több mint tízezer éve napi szinten megéli az emberiség történelmét. Mindent tud és lát. De nem mondhatja. Sőt élete állandó költözés.

Ajánlom mindenki figyelmébe.Comments are closed.