Eljön a sámánok ideje

.

Hogy működik a modern egészségügy?

Az mai, modern egészségügyben jellemző a rideg, pontos szabályozottság. Bármit tenni, csak a szakma szigorú szabályai szerint lehet. Minden más jogtalan és büntetendő. Ez azt jelenti, hogy betiltották a szabad gondolkodást. Az orvosi munkát egyre jobban szétbontják, egyre szűkebb részterületekre. Így aztán nincs olyan, aki globálisan átlátná az embert, mikor az betegként bemegy a rendelőbe.
A háziorvos sem más, mint diszpécser. Ő elküldi egy-két szakterületre a beteget. Ott továbbküldik újabb társszakmákhoz, előírnak rengeteg műszeres vizsgálatot. Több ismerősöm is járt már úgy, hogy beteg lett, jelentkezett a háziorvosnál, majd bekerült az ellátórendszerbe. Volt, hogy rengeteg drága vizsgálat történt, de még fél év múlva sem lett diagnózis felállítva. Ugyanis a sok vizsgálathoz idő kell, ütemezés, és sokszor ellentmondó eredmények születnek.

Az egészségügyi rendszerben két nagy probléma van. Egyfelől a bürokratikus alapokra épülő, pénzmindenhatóságú rendszer nem hogy beteg, hanem haldoklik az egész modern világban. Másfelől az adminisztratív rendszer maga  még csak ellenne magában, de annyira nem életszerű, hogy amikor bekerül a rendszerbe a páciens, az emberi tényező, akkor szétesik az elvileg jól működő rendszer, a szabályoknak, algoritmusoknak semmi köze az élethez.

MEG KELLENE MÁR ÉRTENI, HOGY AZ ÉLET SOKKAL KOMPLEXEBB ANNÁL, SEM MINT HOGY LE LEHESSEN SZABÁLYOZNI.

Itt nem az orvosokat bántom, mert ők nem tehetnek mást, ezek a működési kereteik, ezek a munkafeltételeik. Több orvos ismerősöm elmondta, ő sokkal betegebb mint sok páciens, de ő még be tud menni a munkahelyére. Nekik sem nagy élmény, hogy a kis fizetés miatt parát kell kérni, amiről sosem adóznak, délután magánrendelni kell, ahol semmivel sem tud többet adni a betegnek, mint délelőtt a munkahelyén, stb. Ezért is sokan mennek ki külföldre, aztán kiderül, ott sem jobb. Sokan már haza is jönnének, de a fizetés miatt mégis kinn maradnak. Pedig a nyugati rendszer is sokat engedett már az igényekből. Például magyar pszichiáter 4 hónapos svéd nyelvtanulás után aktív munkába áll Svédországban. Nem semmi sem az orvosnak, sem a svéd páciensnek.

.

Merre van a kiút?

Kanadában, USA-ban, Ausztráliában érdekes tendencia kezd kialakulni. Statisztikailag megnézték, hogy nagy általánosságban egy beteghez 10 komoly műszeres vizsgálat kötődik. Tehát átlagban ha bemegy egy beteg az orvoshoz, akkor az előír 10 komoly és drága műszeres vizsgálatot.  Ez időben és pénzben is sok. Kanadában van olyan, hogy egy hónapot kell várni egy szemvizsgálatra. Dániában azt mondják, akkor veszik komolyan az embert, ha mentő viszi be. Sehol a modern világban nincs pénz az egyre drágább egészségügyre és közben a modern emberiség egyre betegebb. A már említett Kanadában, USA-ban, Ausztráliában kezdenek keresni olyan orvosokat, akik gyakorlatiasak. A modern diagnosztika és a túlszabályozottság lebutítja az orvosokat. Ezért kiszámolták, pusztán anyagi megfontolásból, ha egy olyan orvos rendel, aki maga tud diagnosztizálni, és a már említett 10 műszeres vizsgálat helyett háromból fel tudja állítani a diagnózist, akkor őt érdemes megfizetni. Így, kezdenek megjelenni olyan hirdetések, amelyek ilyen kaliberű gyógyítókat keresnek, és legalább ötszörös fizetést ígérnek. Egy jó orvosnál az ő bére egy nap alatt megtérül az el nem végzett vizsgálatok révén.

Ha a tendencia folytatódik, akkor nem kell tíz év és jöhetnek a sámánok. Nyilván csak gazdasági megfontolásból. Ránéz a betegre és elmondja mi a baja, mit kell tenni. Sőt ha kell helyben eltávolítja a megszállókat, elvégzi az ördögűzést, leveszi az átkokat és meg is áldja. Sajnos ő nem lesz kompatibilis az egészségügyi rendszerrel, mert nem fog gyógyszereket felírni. De ha majd ott is spórolni akarnak, akkor jöhet a kézrátétel is. És máris visszajutottunk oda, ahol két-háromezer évvel ezelőtt voltunk, csak most modern keretek között.

.

Hátha nem mindenki hallott róla

Részlet a Csalogány Sumer c. könyvből: „Az Isis által kialakított spirituális gyógyítási vonal Egyiptomban élte csúcskorát. Utolsó megnyilvánulása római területen a Vesta-szüzek palotája volt Rómában, míg görög területeken Hippokratész (i.e. 460 – i.e. 375). Hippokratész még ismerte a templomi gyógyítást. Az ő korában ezt már tanulták ilyen irányú képzésen. Ebben a korban a gyógyító nem csak hogy látta, ahogy a magas tudatú szellem gyógyította a beteget, hanem azt is látta, melyik szervét. Hippokratész elkezdett logikusan gondolkodni, és a beteg panaszait egybevetette a gyógyító szellem szervi tevékenységével. Így megalkotta az első diagnózisokat. Addig SOHA senki NEM állított fel diagnózist. Mert nem kellett. A gyógyító szellem tudta a dolgát, a pap csak közvetítő volt, a betegnek megint nem volt szüksége diagnózisra. Hippokratész volt az első diagnosztizáló. És ahogy ő egyre logikusabban kezdett gondolkodni, egyre jobban tompult a szellemi látása. Mivel az emberek Énje akkoriban kezdett beindulni, ezért már nem volt igény a templomi gyógyításra. A templomok elnéptelenedtek, így lassan meg is szűnt ez a módszer működni. Új kor új módszereket hoz létre. Comments are closed.