Fordított felállás

Fordított felállás (Family Weekend)

színes, amerikai vígjáték, 105 perc, 2013

rendezőBenjamin Epps
forgatókönyvíróMatt K. Turner

szereplők: Kristin Chenoweth, Matthew Modine, Olesya Rulin, Joey King, Shirley Jones

.

Egy vígjátéknak nevezett, valójában nagyon is valóságos dráma. Tipikus családi modell. A szülők annyira el vannak foglalva vagy saját magukkal, vagy a karrierjükkel, hogy észre sem veszik, hogy ők egy családot kellene alkossanak. Ráadásul több gyerek várná, hogy velük értelmes emberként foglalkozzanak.

Azt szoktam mondani, hogy főiskolához kötném a gyerekvállalást, még akkor is, ha kihalna az emberiség. Mennyiség helyett inkább minőség.

A család a szülők önismeretével kellene kezdődjön, majd meg kellene érteni a család fogalmát. A társadalom pedig helyre kellene tegye a férfi és a nő szerepét. Azonban a mai nők elférfiasodnak, a férfiak elnőiesednek, és maga az egész társadalom elférfiasodik.

Azt a kifejezést, hogy gyermek nevelés egyenesen betiltanám. Ugyanis a mai világban a legtöbb esetben a gyermek nem hogy nem kapja meg azt, amire szüksége van, hanem pont az ellenkezőjét. Olyan ez, mint amikor elültetünk egy virágot. Aztán aki arra jár az tudatosan vagy tudattalanul, de rátapos. Később nem értjük, miért nem úgy fejlődött a virág, ahogy az a nagykönyvbe megírták. A mai világban, nagyon kevés kivétellel, nem értik a gyereket. Sem a szülők, sem az iskola, sem maga a társadalom. Ha ezeken a területeken rendet tennénk, akkor nem kellene nevelés. Magától menne a dolog.Comments are closed.