FÖLDSZERŰ bolygó

.

Földszerű bolygót talált nem is túl messze a Földtől (20 fényévnyire) egy nemzetközi kutatócsoport. A bolygó a Mérleg csillagképben található, egy a mi Napunkhoz hasonló nap körül kering (vörös törpe). A bolygó átmérője Földünk másfélszerese, tömege az ötszöröse, a felszíni hőmérséklet pedig 0-40 fok C tartományban ingadozik.

Bár a felszínről nem tudjuk, hogy van-e víz rajta, de ha van, képes azt megtartani, legalábbis a számítások szerint.

A bolygó és saját napja közötti távolság a mi Nap-Föld távolságunk negyede, ennek következménye, hogy egy év ott 13 Földi nap időtartamnak felel meg. Mivel az ottani nap kisebb, mint a mi Napunk, a kis bolygó-nap távolság miatt lehetséges az élet Földi formája a bolygón.

 

Nibiru-Föld, Föld-bolygó analógia

Egy év a Nibirun, 3450 év a Földön, azaz egy Földi év, az 0,1 nap a Nibirun.

Egy év az új bolygón az 13 Földi nap, azaz egy év a Földön, az 28 év a bolygón.

Ha egy Annunaki 120 évet él, akkor az a Földön 414.000 év, már súrolja a halhatatlanság határát, legalábbis emberi gondolkodásban.

Egy emberi élet a Földön (70 év), az 7 nap a Nibirun.

Ha egy ember 70 évet él a Földön, akkor az a bolygón 1.960 év.

70 bolygói év, az a Földön 2,5 év.

Ha eljutnánk a bolygóra, úgy járnánk, mint az Anunnakik, az első néhány földreszálláskor. A nagyobb gravitációt nem bírta a hajtóművük, ezért belecsobbantak a tengerbe, visszafelé csak úgy tudtak felszállni, ha itt hagyták fegyvereiket.

Leszállva nehezen járnánk a nagyobb gravitáció miatt, ha a légkör belélegezhető, akkor is csak hasonló, alig hogy felkelne a nap, számunkra azonnal este lenne.

Ha van ott intelligens élet, és mi lennénk a magasabb rendűek, akkor minket istenként tisztelnének, mert szinte halhatatlanok lennénk, illetve ismernénk az űrutazást, a környező csillagokat. Elmesélnénk a csillagok elhelyezkedését, kialakulásokat, saját elméleteinket a Világegyetemről, ezekről biztosan keveset tudnának.

Az eddig használt időmérésünk pontatlan lenne, mert nem elég nagy a felbontása az ottani gyorsabban telő időhöz, új kellene, éppúgy mint mértékegységek, melyek igazodnak a bolygóhoz.

Néhány, a bolygón töltött év alatt az emberi életciklus el kezdene alakulni az ottani bolygóhoz, azaz az ott élő emberek hamarabb öregednének, mint kortársaik a Földön, az ott született gyerekek pedig még rövidebb élettel rendelkeznének.

A két faj keveredése csak akkor lenne lehetséges, ha az élet csírája valahol közös lenne, viszont a közös utódok, az ottani rövid élettel rendelkeznének.

Ismerve az emberi jellemet, hamar 2-3 táborra oszlana a kis fős legénység és igyekeznének egymás életét megnehezíteni.

Amikor már nem bírnánk uralni a helyzetet, elmenekülnénk, hátrahagyva mindent.

Hogy visszatérnénk? Ha már egyszer megbuktunk, akkor nem biztos.Comments are closed.