Miért fontos az arany?

A Sumer c. könyvben elemeztem, hogy miért is lehet olyan fontos az arany a mai világban.

Részlet:
„Ma a Földön melyik a legértékesebb fém? Az arany. Vajon miért? Persze tudjuk, hogy kell az elektronika gyártásához meg még sok helyre, de miért mérik egy ország értékét az aranykészletében? A New York-i Liberty Street 33-as számú ház alatt, az Atlanti-óceán vízszintje alá ásott trezorokban őrzik a világ legnagyobb aranykészletét. Több mint 6.400 tonna aranyat tárolnak a Fed páncéltermei. De mire jó ez? Miért jelent ez értéket, mikor háború idején egy szál kolbász vagy egy tábla szalonna néha többet ér mint egy nagy és súlyos arany ékszer. Olyankor lehet olcsón sok aranyat venni.
Mire jó az arany szükség esetén? Mit tudunk belőle készíteni, mi a haszna, egyáltalán mitől van értéke?
Néha látni olyan videókat, hogy országok aranykészletét adják–vesztik. Az USA arany készlete Kínába kerül, majd vissza. Majd megint oda, és megint vissza. Van olyan hír is, hogy időnként eltűnik az aranykészlet egy része. Mindenképp nagy rejtély övezi az aranyat. Ma ugyanazok irányítják a világot, mint régen. Nekik az eltelt idő nem túl hosszú, és csak mi gondoljuk rövid életünk miatt, hogy ez már egy modern idő és semmi közünk a sumer múlthoz.”

Az arany fontossága a sumer múltból fakad, az annaunakik éppen az arany miatt jöttek a Földre. Valójában NEM tudjuk, hogy miért van rá ekkora szükségük, és miért mondta mindig Anu, a Nibiru királya, hogy több arany kell és kifutnak az időből.

Apró adalék, hogy az európai nemzetek egy része az USA-ban tárolja az aranykészletének egy részét éppen a nevezett Fednél. Európában elindult egy gondolkodási hullám, az államok egy része úgy gondolja, hogy jobb helye van otthon az aranynak. Ezért az elmúlt néhány évben sorra kérték a Fedet, hogy adja vissza az ott tárolt aranyat. Németország, Franciaország, Svájc, most pedig Hollandia kérte ezt és NEM kapta vissza. A Fed gyakorlatilag senkinek sem adja vissza az aranyát, jó esetben egy kis részét. Ez mind semmi, de meg sem lehet nézni. Egy ország, amelyik a Fednél tárolja a saját aranyát, annak nincs rá semmilyen módja, hogy csak rápillantson a saját tulajdonára. Talán meg sincs már, mondják egyesek. Nem tudjuk.

Egy másik adalék. A könyvben írtam, hogy a fizikai élet drasztikus meghosszabbítására is van recept, mely aranyra épül, de ezen összetevők megszerzésére átlagos embernek semmi esélye. Azonban csak most tudtam meg, hogy a Rudolf Steiner tudására alapuló gyógyászatban az aranyat a szív túlműködésének csökkentésére használják. Különböző szervek túlműködését, különböző fémek alkalmazásával gyógyszerekben, lehet így szabályozni. Mivel nem tudjuk az idegen fajok biológiai felépítését, ezért nem tudjuk azt sem, hogy valójában gyógyászati célból, a fizikai élet meghosszabbítása céljából kell ennyire az arany a kozmoszban. Mert olyan videókat is látni a neten, hogy az aranyat most is viszik el a Földről.

Talán egyszer megtudjuk.Comments are closed.