Csillagok között

Csillagok között (Interstellar)

színes, magyarul beszélő, amerikai-angol sci-fi, 169 perc, 2014

rendező: Christopher Nolan
forgatókönyvíró: Christopher Nolan, Jonathan Nolan

szereplők: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Wes Bentley, Casey Affleck, Michael Caine, Matt Damon, Collette Wolfe

.

Egy film amelyik a mai tudásunk alapján a legjobban mutatja meg, hogyan működik az univerzum. És ez csak a jéghegy csúcsa, de megérthető.

Megérthetjük, hogyan üt vissza a Föld, mikor már tönkretettük. Ezt kezdjük élni napjainkban. Láthatjuk, hogy erőből nem lehet legyűrni a természetet.

Megérthetjük, hogy a csillagközi utazást új alapokra helyezve lehet közlekedni az űrben. Ehhez a fizikát teljesen új alapokra kell helyezzük. És a gondolkodásunkat.

Megérthetjük, hogy az űrutazásban a leggyengébb láncszem maga az ember, bár egyik-másik asztronauta kiemelkedő képessége és a csoda is kell bizonyos dolgok beteljesüléséhez.

Megérthetjük mi az, hogy másképp telik az idő egy másik bolygón. Ez segít megérteni az annunakik hallhatatlanságát, mely csak virtuális a földi ember életéhez képest.

Megérthetjük milyen egy negyedik dimenzió, vagy még nagyobb. Szemléletesen értjük meg milyen kölcsönhatások vannak, és hogyan hathatunk akár a múltunkra, amit sokan időutazásnak is nevezhetnek.

Megérthetjük, hogy az emberiség a Földre született és innen elmenni tömegével nem tud. Képviselői elvihetik magukkal az élet csíráját távoli helyekre, de az ember aki a Földön született, annak itt  alakhelye. Így voltak ezzel az annunakik, és a Nibiru bolygójuk.

A film segít megérteni  sumer múltunkat, jelenünket és űrkorszak jövőnket. Misztikumoktól mentesen érthetjük meg világunkat. Illetve a jéghegy csúcsát. Mert tudatunk ennyire képes. Ez nem a mi hibánk, hanem azé a formáé melyben élünk, amit anyagi 3D világnak nevezünk. Itt ezek a korlátok.Comments are closed.