Csalogány Millió éves civilizációk-2

Ez most egy rendhagyó történelem könyv. Rendhagyó, mert nem a legapróbb részletekben merülünk el, hanem a sumer hőskor előtti nagy civilizációkat tekintjük át. Mai világunk mindig a részletekben merül el, és sosem látjuk az egészet egyben. Talán nem véletlen, hogy ide tart az élet minden területe, mint az orvoslás, oktatás, minden munkahely, az egész életszemléletünk. Az „ésszerűség” vezeti a világot a részleteken történő túlzott dagonyázásba, és lassan nincs ember a földön, aki átlátná az egész értelmét, működését. Lehet mindez nem véletlenül történik…

Itt és most globálisan kerül bemutatásra az a tíz civilizáció, mely a sumer hőskorral végződött (kb. i.e. 500.000) és kb. 500.000 évvel korábban kezdődött. Nyilván ez az időszámítás akkor igaz, ha a Föld 4,6 milliárd körüli életkort élt már meg. Mert lehet, az egész nem több mint 500 millió év. De mi ragaszkodjunk ahhoz, amit az emberiség hivatalosan elfogadott. Ha a Föld sokkal fiatalabb, akkor is az arányok helyesek.

Ha körülnézünk a világunkban, és a szívünkre tesszük a kezünket, akkor a legtöbb ember gondolhatja azt, hogy talán nem a legjobb irányba haladunk. Talán lehetne ezt másképp is. Ilyenkor azért jusson eszünkbe, hogy emberek vagyunk, tudatunk korlátozott, és a másodikos iskolástól sem várjuk el az érettségi tételek megoldását. Éppen ezért a mai szavainkkal, fogalmainkkal és gondolkodásunkkal nehezen értjük meg a tőlünk eltérő elvekre épülő civilizációkat. De mégis törekszünk erre.

A könyvben igyekeztem mai gondolkodásunkat alapul véve bemutatni azt a tíz civilizációt, mely mind nagyon érdekes volt a maga nemében. Egymással összehasonlítva, sőt magunkkal összehasonlítva érthetjük csak meg a jelen világunkat, múltunkat, jövőnket. Ha egy vonaton ülünk, nem tűnik fel merre haladunk, még a görbe sínpályát is egyenesnek látjuk. Azonban térképen, referencia tárgyakhoz viszonyítva helyzetünket, megértjük merre tarunk.

Honnan tudhatunk e civilizációkról? A különböző páholyok rengeteg tudnak, de csak nagyon magas szintű tagjaik. Ezek az információk nem publikusak, mert alapjaiban kérdőjeleznék meg egész létünket, a nép elé tárt illúzióvilágot. Az indián folklór tartalmaz még sok információt, és ma is szokás indián körökben, hogy bele-bele néznek ezekbe az életekbe, bár ők ezt nem értik, csak látják. A legkonkrétabb az Akasha Krónika, melybe Rudolf Steiner úgy nézett bele, mint mi egy DVD filmbe, előre-hátra tekert benne.

A mai világ szereti a konkrét, egzakt dolgokat. Ezért ezek a civilizációk mai, jól meghatározható szempontrendszer alapján kerülnek bemutatásra, így összemérhetők úgy egymással, mint saját magunkkal. Mint egy nagy táblázat. Kritériumok és mérési eredmények. Olvasás közben pedig kialakul a vizuális látvány.

Közben megértjük a tudatos létforma működését az univerzumban, és máris jobban kezdjük megérteni Sumert, melyet valójában még ma sem értünk, mert annak a világnak a működési elvét nem nagyon tudjuk felfogni. Ezek alapján viszont egyértelműen látszik civilizációnk közeli jövője, akár néhány éven belül, és a távolabbi is. Képesek leszünk megérteni létezésünk valós célját.

Ezzel a könyvvel szeretnék hiányt pótolni, és odaadni a nulladik történelem könyvet. Ez a kályha, innen indult civilizációnk, erről még nem igazán írt senki, bár spirituális körökben mondják, hogy nagyjából a tizedik civilizáció vagyunk a Földön. Na de konkrétan mi volt előtte, miért, és hova jutott, mi lett vele? Ezekre találjuk meg a válaszokat.

..

A borító Dr. Gáspár Zsuzsanna festménye, címe: Millió éves civilizációk

.

ISBN 978-963-12-4961-3
Kemény kötésben
Író: Orosz Zsolt

Könyv megrendeléseComments are closed.