LINK ajánló

.

Egyedülálló kocsit alkotott két szombathelyi gimnazista. Internetről vezérelhető robot autót építettek, mely a világ bármelyik pontjáról irányítható.

A Bolyai János Gimnázium két tanulója Prometheus projekt névre keresztelte a kísérletet. A saját fejlesztésű szoftverük segítségével három ember a világ bármely pontjáról irányíthatja az autót. Külön vezérelhető a mozgás, a kamera és a robotkar. Két év alatt 1.000-1.000 órát dolgozott a két diák, minden a két kezük munkája.

Ami új és érdekes, az maga a vezérlés. Ilyen elven akár három orvos is műthet együtt úgy, hogy a világ három külön pontján tartózkodnak. A vezérlés szinte bármilyen mechanikára átültethető. A még iskolás fiatalok maguk készítettek mindent, az elektronikát, az elektronika programozását,  szoftvereket fejlesztettek, stb.

Alkotásukkal a Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen a második díjat nyerték 2011 évben. Alkotásukat bemutatták Svájcban is, illetve magyarországi cégeknek, kiállításokon.

.

EM Technology Hungary Kft.  – a fenntartható mezőgazdaság megvalósítója és képviselője. Vegyszerektől mentesen, a természet szeretetével. (www.emtech.hu)

em

.

Biodent fogorvosi rendelő – SzombathelyBiodent

.

Torkán honlapja – művészi is és modern is, az élet kérdéseit taglalja, megszólítja az Én-t és a lelket is. Ajánlom szeretettel.Comments are closed.