ZECHARIA Sitchin-2

.

Zecharia Sitchin egy sok kultúrát ismerő, megértő tudós, aki életét arra tette fel, hogy megfejtse az ember eredetét.

Oroszországban született, Palesztinában nőtt fel, Londonban tanult, itt gazdaságtörténeti egyetemet végzett, Izraelben dolgozott újságíróként és kiadóként.

2010 október 9-én meghalt.

Amiről a legismertebb az, az emberiség eredetének kutatása. Kitűnően érti a régi nyelveket, az Ószövetséget eredeti héber nyelven olvassa, éppúgy a Teremtés Könyvét, a sumer ékírást tanulmányozza a világ összes múzeumában, ő ennek a specialistája a világon, és mindezt úgy teszi, hogy mai fejjel gondolkodik.

A régi eposzokat, legendákat és a Bibliát párhuzamosan olvassa, és kiderül, hogy mind ugyanarról szól, ezért fontos az eredeti írás, mert az eredeti alkotások még nincsenek elmisztifikálva, mint egy többször átfordított.

Sitchin végigvezeti az olvasót a sumeroktól a keresztény világig, miközben csillagászati és nyelvészeti bizonyítékokkal szolgál az ember eredetéről.

A sumer volt az első emberi civilizáció a földön, a mai civilizációt el is érte fejlettségben, sőt helyenként meghaladta. Az ember azóta felejtett, majd az utolsó időszakban újra fejlődésnek indult.

Bizonyítékai annyira egyértelműek, hiszen csak elolvassa azt, amit leírtak a sumerok, akkádok, babiloniak. Könyveivel nem a szenzációt keresi, még a Vatikánban is rendszeresen fogadják és nagyon sok dologban egyet is értenek.

A Föld Krónikája című könyvsorozata az életműve, mely teljes egészében elmeséli a régi időket.

Nemrég mikor felfedezték a Plútón túli bolygót, mely lenne a tizedik, első nap hivatalosan kérték Sitchin véleményét, hogy valójában ez az általa említett tizenkettedik bolygó vagy sem?

Szerencsére két könyve le lett fordítva magyarra és mivel nem egy könnyű olvasmány, ezért külön szerencse, hogy igen jól sikerült fordítások.

A két könyv a 12. Bolygó és a Dimenzió kapu.

 

 

 

Sitchin több évtizedes munkája során nagyon sok addig már létező tudományos munkára támaszkodott, hiszen például a Gizai piramisok rejtélyét már az 1800-as évek végén megfejtették.

Sokmegélhetési tudóssal ellentétben a világot egységes egészként kezeli.

 

Megjegyzés

A régi időkben az isteneket nem isteneknek nevezték, hanem „azok, akik az égből alászálltak”.

Sitchin nem vonja kétségbe a vallást, vagy egy felsőbb intelligencia létét, maga is mélyen vallásos ember, csupán azt bizonyítja be, hogy azok a Földre szállt űrhajósok, akik megalkották az embert, éppen gyarló, emberi vonásaik miatt (háborúk, öldöklés, szándékos rontás) biztosan nem istenek.

A Biblia, a Teremtés eposz, a Gilgamest eposz és a többi legenda, mind igazából történelemkönyv, és a maga valóságában kell olvasni, nem kell elmisztifikálni. Ezeket párhuzamosan olvasva érdekes, hogy szinte ugyanarról szólnak, természetesen kell hozzá a mai tudás, technika.

Ettől függetlenül tényleg lehet egy felsőbb intelligencia, értelem, energia, mely képes befolyásolni az eseményeket, mely a világegyetemet összehangolja. Ebben hittek az istenek is, ők Teremtőnek nevezték, de sosem látták, csak hittek benne.Comments are closed.