A Hortobágy Mesterei

Három lánytestvér elment lovagolni a Hortobágyra.
A legnagyobb, egyetemista. Karakterét illetően az enneagram négyes karaktere, a magába zárkózó, felfedezni való, kicsit lemarad a világtól, majd időnként igyekszik behozni a lemaradását. Sokszor nevezték hercegnőnek, mert olyan, mint a mesebeli hercegnő, őt fel kell fedezni és nehéz neki megfelelni.
A középső, érettségi előtt áll. Karakterét illetően hármas, a sikerorientált. Nehezen bírnak otthon vele, mert mindent kipróbál, állandóan feszegeti a határokat, és gyakran át is lépi azokat. Felpörgött életet él, nehéz vele lépést tartani. Nagyon nyitott a világ dolgaira. Koraérett.
A legkisebb tizenéves. Karaktere még nem alakult ki teljesen, de úgy tűnik hetes lesz,a felfedező. Temperamentumáét tekintve jelenleg szangvinikus, mely felnőttkorára flegmatikus lesz. Ő kicsiben olyan, mint a középső lány, de kisebb mértékben, tehát nagy eséllyel nem lesz annyira túlpörgős, valahol félúton.

A három lányt elvitték a szüleik a Hortobágyra lovagolni, mivel szeretnek lovagolni, és a környéken töltötték szabadságukat. A lovász Mester először látta őket, nem kérdett semmit, hanem adott nekik egy-egy lovat. Persze sok ló volt, de ezt a hármat választotta ki.
A legnagyobb lány kapta a Herceg nevű lovat. Ez lassú volt, állandóan lemaradt és amikor már nagyon kellett, akkor utolérte a többieket. Ez a ló jól elvolt saját magával, ezt a lovat fel kellett fedezni.
A középső lány kapta a Nótás nevű lovat. Ez izgálga volt, nem szerette a szabályokat, legtöbbször át is lépte azokat, rendszerint ha az árok egyik partján lovagoltak, akkor ő átment a túlsó partra és így haladt együtt a többiekkel. Ezen túl, mindig elől volt, lehetőleg mindenki előtt. Nem igazán hallgatott a rajta ülő lányra.
A kisebb lány kapta a Kisnótás nevű lovat, mely hasonló volt, mint a Nótás, de annak lightosabb változata.

Az integratív orvoslásban tanítják, hogy attól kezdve, hogy a páciens megjelenik a rendelő ajtajában, és eljön az orvos asztaláig, abban a fél percben, azalatt a tíz lépés alatt, az orvosi diagnózis 95%-ának állnia kell az orvos fejében. A maradék 5%-ért van az a sok méregdrága műszaki berendezés. Az orvos a páciens testtartásából, arcából, mozdulataiból, külső megjelenéséből, beszédéből vagy annak hiányából, mozgásából vagy annak hiányából, stb. mindent kell tudjon. Nem gondolkodik, hanem csak ránéz a páciensre és érez mindent. Ez az érzékek feletti érzékelés. Nincs ego, csak jönnek az infók az égi csatornákon.

A Hortobágy ezen lovász Mestere, és ezért írom nagy M betűvel, mert nagyon is spirituális ember, hatalmas égi kötődésekkel, érzékek feletti érzékeléssel, már-már sámánként éli napjait, és használja ezen adottságát az emberek érdekében. Egy szempillantás elég, és tudja ki áll vele szemben, tudja melyik ló pont olyan karakterű, és össze is párosítja őket, így lesz tökéletes élmény a lovaglás mindenki számára.

Már csak az a kár, hogy nem ilyen orvosok vannak a szakrendelőkben. Valójában nem, is lehetnének, mert megölné őket az a közeg, a megfelelési kényszer, az elvárások, illetve a páciensek többségének hozzáállása. Országosan van néhány ilyen adottságú orvos/pap/sámán képességű gyógyító, ahol gyakran történnek csodák, de csak azokkal, akik ezekre a csodákra képesek.Comments are closed.