Integratív orvoslás-2

“Tisztelt uram, azt írta A Hortobágy Mesterei c. cikkben, hogy egy jó orvos, első pillanatra tudja, hogy nekem, mint betegnek, mi a bajom. Ehhez képest mégsem tudnak engem meggyógyítani, lassan 20 éve …”

Pontosan azt írtam: “Az integratív orvoslásban tanítják, hogy attól kezdve, hogy a páciens megjelenik a rendelő ajtajában, és eljön az orvos asztaláig, abban a fél percben, azalatt a tíz lépés alatt, az orvosi diagnózis 95%-ának állnia kell az orvos fejében. A maradék 5%-ért van az a sok méregdrága műszaki berendezés.” De az egyetemeken alapvetően nem az integratív orvoslást tanítják.

Részlet az Egészség c. könyvből: “Valójában egyik gyógymód sem maga a torta, hanem annak csak egy-egy, különböző vastagságú szelete. Mind más szemszögből tekint az emberre és ezek alapján gyógyít. Valójában az integratív orvoslás egyesít minden tudást.

Az integratív orvoslás valójában nem más, mint az antropozófus orvoslás, kiegészítve kompatibilis technikákkal, például adott esetekben akupunktúrával. Azonban még ennél is SOKKAL FONTOSABB az olyan karmikus törvényszerűségek megértése, melyek nélkül maga az antropozófus gyógyítás sem lesz hatékony.  Ilyen például az, ha valaki nem a karmája szerint él. Ha egy színész nem azt a szerepet játsza, melyet kellene, akkor a rendező lecseréli. Amikor valaki 5-10%-ban éli a sorsát, mindezt éveken át, akkor nem kerülheti el a betegségeket, melyek figyelmeztetik őt arra, hogy letért az útról. Ezt akár egészen félelmetes módon, például kezd megvakulni. Ilyenkor nincs az a gyógyszer, amivel vissza lehetne fordítani a látás látványos romlását. Maximum fékezni lehet a folyamatot. Nincs az az antropozófus gyógyszer sem, amelyik visszafordítaná a folyamatot, ha a páciens nem változtat az életén. Ilyenkor nagyon látványos változást tud hozni egy sámán-pap-orvos gyógyítóval tartott beszélgetés, amikor is az Én ráeszmél új felfedezésekre. Könnyen előfordulhat, hogy másnapra a páciens látása drasztikusan javul, és ekkortól az antropozófus szerek is látványosan hatnak, majd egy hónap múlva elmúlik a betegség tüneteinek nagy része. Az integratív orvoslás nagyon komplex, csak olyan személy lehet a terapeuta, aki a szó valódi értelemében bír orvosi tudással, papi lélekkel, és sámáni képességekkel. A képzéseken nem ontják az ilyen személyeket, ugyanis erre a szerepre SZÜLETNI KELL. CSAK az képes erre, akinek ez a sorsa. Aki meg tudja látni, hogy egy párkapcsolat azért nem működik, mert a két ember nem illik össze, mert nincs közöttük semmilyen pozitív energiaáramlás (gondolat, szó, cselekedet), viszont van közöttük sok negatív energia, mely fakadhat például a karakterek taszításából. “

Antropozófus orvosból én magam személyesen, jelen pillanatban, nem ismerek többet mint 2-3 az országban, akihez bármikor el mernék menni, bármilyen kérdéssel. Biztosan van még több, de én személyesen csak ennyit ismerek. Integratív orvoslást végző orvosból még ennél is kevesebbet, de van.

Ahogy a tangóhoz is két személy szükséges, egy pár, úgy a gyógyításhoz is. Rudolf Steiner már több mint 100 évvel ezelőtt megmondta, hogy a gyógyulási csodák, mindig karmikus történések. Részelt az Egészség c. könyvből: “Az integratív orvoslást végző gyógyító nem lepődik meg a csodákon. Ha egy gyógyító beszélgetés után valakinek az egyre romló látása hirtelen másnaptól fogva javulni kezd, ha valakinek a gyógyíthatatlannak vélt pszoriázisa másnapra látványosan javul, vagy csak egyszerűen a korábban nem ható gyógyszerek a találkozás után hatni kezdenek, vagy csak ráteszi a kezét a páciens szívére és ettől neki a szívritmusa beáll a normál tartományba, akkor megérti, hogy ezek karmikus találkozások voltak. Mint a gyerekek a homokozóban. Azt mondja az egyik, én most beteg leszek, elmegyek hozzád, te rám teszed a kezedet és én ettől meggyógyulok. Az élet is ehhez hasonló. Egy előre megbeszélt találkozón történnek csodák is. Mert így kellett legyen, hiszen így beszélték meg. Ez nem jelenti azt, hogy az adott gyógyító minden páciense így fog reagálni. Lehet, hogy csak egy, egész életében. De arra emlékezni fog. Éppen ettől volt ez karmikus találkozás.”

A gyógyuláshoz alapvetően szükséges a páciens olyan irányú hozzáállása is. Az a néhány ember, aki mindent felvállal a valós gyógyulásáért, az tényleg csodákat él meg, és írhatja a könyvet: Így gyógyultam meg. De ez a könyv csak őrá lesz igaz, és senki másra nem.Comments are closed.