Szexualitás napjainkban

Gyakran mondjuk, hogy eltúlzott az a szexualitás, amivel találkoznak a mai fiatalok. Sokan már az állati ösztönök eluralkodásáról beszélnek és szexfüggőségről.

Részlet az Egészség, mint beteg állapot c. könyvből: „Sokszor előfordul, hogy nem értjük egymást férfiak és nők, nők és nők, férfiak és férfiak. Ugyanis nem vagyunk egyformák. A modern falanszter korszakban (Az ember tragédiája szerinti) minden uniformizált. Elvárás, hogy a nő dolgozzon, mellette szüljön 3-4 gyereket, nevelje fel azokat, mint jó anyuka. Ez már mindjárt legalább két élet, két sors. Történik mindez azért, mert a fogyasztói társadalomban nem a minőség számít, hanem a mennyiség. Nem a minőségi ember a fontos, hanem a darab, mint fogyasztó. Az már senkit sem érdekel, hogy sok nőt belehajszolnak abba, hogy bár nem illik a sorsához a gyermekvállalás, mégis szül kettőt. Aztán egész életen át küszködni fog, mert vagy a gyerekekkel nem boldogul, vagy az óhajtott karrier nem valósul meg.
A világ egyébként abba az irányba halad, hogy a nemek uniformizálódnak. A munkák, a megélhetés, a gondolkodás. Annak a korszaknak vége, mikor a nő azért ment férjhez, hogy eltartsák. Ma már neki is dolgoznia kell, sőt, sokszor ő tartja el munkanélküli férjét, vagy egész családját. Ez az új világrend. Ez még folytatódni is fog, mert az ember inkább individuális lény lesz. Nincsenek és nem is lesznek kiválasztott népek, kiválasztott nemek, hanem egyénileg felébredt individumok, akik majd felébredt állapotukban alkotnak közösségeket. És ott sem számítanak a nemek.

A harmadik hét év (14-21) a nemiség kialakulásával kezdődik. Ezért sokszor előfordul, hogy nem 14 éves korban kezdődik, hanem hamarabb. Ez függ a társadalom modernségétől, életritmusától, az adott népcsoporttól és még sok minden mástól.
Az első korszak (0-7 év) arról szólt, hogy a világ jó, érdemes élni. A második (7-14) arról, hogy a világ szép, érdemes felfedezni. A harmadik hét év (14-21) alapelve: a világ igaz, a világban ideák működnek. Ezek pedig megtanítják az embert lelkesedni, kiállni elvek mellett. Ezek az ideák mintákká válnak az élet során. Emberi életrajzok meghatározóvá válnak. E kor jellemzője egyfelől a szexualitás megjelenése, másfelől az intellektuális fejlődés (ideák megélése). Ez két pólus. Ha egy fiatalt ebben a korban megragad az intellektuális fejlődés, megragadja egy idea, megragadja az alkotás varázsa (például kitalál valamit és azt meg is valósítja), akkor nála a szexualitás kisebb mértékben jelenik meg. Ha intellektuálisan alkot, akkor nem fogja úgy érezni, hogy számára 17 évesen nincs más cél az életben, mint a tömény szex. Az a fiatal, aki viszont intellektuálisan nincs leterhelve, annál elburjánzik a szex. Éppen ezért nagyon sok tizenéves, akinek semmilyen intellektuális leterheltsége nincs, a világban nem talál semmilyen szeretni és követni való ideált, elmegy a másik pólus irányába. A szex napi szintű függőséget okoz számára, és annak minden formáját kipróbálja. Ha nem az egyik pólus, akkor a másik minden mélységébe jut el. A gond csak az, hogy ez kiégéshez vezet már fiatal korban. Mert intellektuális alkotással az ember fejlődik, de a szex idejekorán unalommá válik. Ezek alapján nézzük meg társadalmunkat. A fogyasztói társadalom mellékhatása, hogy az ideák nem vonzóak. Az ember elgépiesedett. Ezért elmentünk a másik pólus irányába, melyet támogat az internet is. Felmérések szerint nincs olyan tízéves gyerek, aki már ne írta volna be a keresőbe a szex vagy a pornó szavakat, vagy ne futott volna egy oldalon szex reklámba. Régen a fiatalok lassan tanultak egymástól, saját tapasztalás révén. Ma már tízévesen a legperverzebb oldalt is megnézhetik. Az orvosok pedig első szóra felírják a fogamzásgátlókat. Mint látható, az egyik pólus már nem vonzó éppen a társadalom mellékhatásaként, a másik pedig éppen ezért nagyon is az. Erős intellektuális vonzással kell rendelkeznie egy fiatalnak, hogy ne a szex irányába menjen. Azt is meg kell érteni, hogy a fiatalokat nem lehet lebeszélni a szexről. Erkölcsi prédikációkkal nem tudunk hatni a szexuális vágyakra. Értelmetlen. A szexuális vágy kialakulását lehet csökkenteni úgy, hogy közben a másik pólust, az intellektuális vágyat ébresszük fel. A valóságban legjobb a középúton járni. Egyik pólus irányába sem kell elmenni. A kiegyensúlyozott élet a legjobb út (lásd Ébredés c. könyv).

Sok olyan 40-50 éves nővel találkoztam, aki nagyon sokat tanult, magasra jutott az élet adott területein és bátran felvállalja, hogy NEM ezt kellett volna tegye. Ma már úgy látja, hogy sokkal jobb lett volna számára, boldogsága számára, és általában sorsa számára, ha megőrzi a nőiességét, ha nem áldoz fel mindent a munka oltárán. Sokan mondják kellő élettapasztalattal a hátuk mögött, hogy inkább maradtak volna nők, akik nem az agyukat kellett volna fényezzék, inkább mást, nem tudományos körökben kellett volna otthonosan mozogni, hanem a férfiak ágyában, nem a könyveket kellett volna cserélni naponta az olvasószobában, hanem a férfiakat az ágyban, nem a saját megélhetésért harcolni, hanem megtalálni azt a férfit, aki karmikus társ és éppen nőiességük révén eltartotta volna őket egész életen át. Persze nem kell visszasírni azokat az időket, mikor a nőket az apa el kellett adja egy boldogtalan házasságba, mert valakinek el kellett tartania, de akkor az volt az egyik pólus és ez ma a másik, ellenkező. Valahol a középút az igazi.

.

Megértem azokat a nőket …

Lehet egyszer majd könyv is lesz ebből a témából, de jelenleg azt kell mondjam, megértem azokat a fiatal lányokat, akik felteszik a netre meztelen fotóikat, bátran felvállalják magukat, a legintimebb testrészüket is, és párkapcsolatot szexportálon próbálnak létesíteni. Megértem őket. A nő az genetikailag nő. Ez azt jelenti, hogy érzelmi lény, érzelmileg érzékel és dönt, intuitív. A férfi racionális lény, logikusan gondolkozik és dönt, és végrehajtja a döntését. A nő, nőies testtel rendelkezik, a férfi erős, fizikai munkavégzésre alkalmas testtel bír. A kettő között hatalmas a különbség. Genetikailag a nő a család összetartója, anya, a melegség szimbóluma a családban. A férfi vadászik a külső világban és biztosítja a megélhetést a család számára, oltalmazza, védi őket.

Minden embernek van női Énje és férfi Énje is. A nőknél a női Én nagyobb százalékban van jelen, míg azoknál a nőknél akiknek a férfi Énjük nagyobb, ők a férfias nők. A férfiaknál a férfias Én van jelen nagyobb százalékban, de olyanok is vannak, akikén a női Én fejlettebb, ők a nőies férfiak. A sámánok azok, akiknél a férfi és a női Én is teljesen egyforma mértékben van jelen, függetlenül attól, hogy a sámán fizikailag férfi vagy nő.

A modern világ, az emancipáció, az egyenlő jogok és kötelességek a férfiből nőt csinálnak, a nőből pedig férfit. Sok férfi úgy viselkedik, hogy az már nőtől is szégyen, ugyanakkor sok nő sovány fizikai testtel komoly orvosi, cégvezetői, autóvezetői vagy nehéz fizikai munkát végez, ami a testalkatát, energetikáját nézve nem lenne javasolt. Sok férfi nőies munkát végez, ha egyáltalán van neki, míg sok nő kemény munkával tartja el férjét, vagy egész családját. Szép új világ. Rend akkor lesz, ha minden és mindenki a helyére kerül, vagy legalább abba az irányba tartanak a dolgok.

Mivel találkozik ma egy fiatal lány?

Korai nemi érés után, az iskolában a szellemi leterhelés hiányában a szexuális energiák túltengenek benne. A történelem magolása nem szellemi leterhelés, hanem a szellemi kreatív munka, az önerőből megvalósuló alkotás az. Az iskolát tekintve egyre inkább egófényező hely lett belőle, ahol tilos kreatívnak lenni.

Sok fiatal lány elmondja, hogy egyfelől vágyik a nemi világ megélésére, másfelől nem lát a világban olyan ideát, amiért odatenné magát. Így marad a szex. Sőt, az iskolában fogalma sincs arról, mi legyen ha nagy lesz. A jogász szülők elküldik jogi egyetemre, de ő már most tudja, nem lesz jogász. Az orvos szülők elküldik orvosi egyetemre, de már most nem ért egyet azzal, amit tanul. Aki nem tudja hova menjen, megy közgazdásznak, marketingesnek, turizmus szakra, vagy valahova. Valójában nincs önismeretük és a valós célokat sem látják. De hogy is látnák, hiszen gyerekek. A szülők a segítség helyett (mert ők sem látják), a saját céljaikat akarják lenyomni a lányaik torkán.

Miben lehet sikeres egy céltalan, szexuálisan fűtött, dominánsan nőies Énnel rendelkező lány? 16 évesen aktív szexet kezd, az orvos azonnal ír fogamzásgátlót. Ez egy kényszerpálya. Akár a drog, az alkohol, a cigaretta. Aztán ezek össze is kötődnek. Később már az is belefér, hogy szexképeket tesznek a netre. valahogy csak fel kell hívja magára a figyelmet egy lány. Erre való az a sok tetoválás is. Régen elejtette a zsebkendőjét a főtéren. Ma meztelenül mutatkozik a neten. Ki akar tűnni a többiek közül. Ez megy is addig, amíg több lánynak nincs tetkója, mint akinek van. Akkor majd jön valami más. Dübörögnek a hormonok, nincs szellemi leterheltség, nincs valós életcél, ugyanakkor működnek a női ösztönök a túlélés érdekében. Hímet kell fogni. Aztán aki lesz, az lesz. És így könnyebb belevágni abba, amit életnek nevezünk, amiről egyébként fogalma sincs, mert sem a szülők, sem a környezete nem tanította meg. Később kiderül nem jól választottunk, semmi gond, cserélünk, jelentkezők mindig akadnak. Már össze sem kell házasodni, mert így könnyebb váltani. Közben jön egy-két gyerek és pont ott tartunk, ahol napjainkban vagyunk.

Megértem a mai lányokat. Az internet felgyorsította az információáramlást, így a szexualitás megélését is. A római időkben is dúlt a szexualitás, ahogy ma is, csak most szélesebb körben, az internet révén. Személy szerint jelenleg esélyt sem látok a változásra, mert az út amin haladunk ide vezetett. Valami nagyon komoly értékrendváltás lenne szükséges ahhoz, hogy minden és mindenki a helyére kerüljön.Comments are closed.