Ami az asztrológiából kimaradt

Sokan vélik úgy, hogy nem igazán illenek rá az asztrológia csillagjegyei, hiába az adott időpontban születtek. Olyan is volt aki észrevette, hogy bár fizikai teste illett a bikára, de szellemi jellemzői a korábbi kosé. Áttanulmányozva a Rudolf Steiner féle kozmológiát, sokkal élőbbé válik az asztrológia is. Steiner szerint a görög kultúra virágzása idején még egyértelmű volt a születési dátum alapján megállapítani valakinek a csillagjegyét. Az azóta eltelt évek fizikai síkon elmozdulást jelentettek a Föld dőlésszögén, ami elég ahhoz, hogy kicsit másként kell értelmezni a csillagjegyek és a születési dátum összefüggéseit.

Először is meg kell különböztetni azt, hogy az embernek van egy fizikai teste, másfelől egy szellemisége. Mindkettőt meghatározza a csillagjegy. De ma már nem egy és ugyanazon csillagjegy. Ez éppen a Föld elmozdulásának a következménye. Konkrétan a születési dátum a fizikai testre jellemző csillagjegyet takarja, de a szellemiség csillagjegye eggyel előrébb van.

Hogyan számoljunk?

Először is érdemes tudni, hogy késtünk-e a születéssel vagy sem. Például egy bika, aki két hetet „késett”, az bőven kos. Ami azt jelenti, hogy bár születési dátuma szerint bika, valójában kos. De csak a fizikai testet tekintve. Azonban szellemisége, melyet meg kell éljen, az eggyel a kos előtt van, tehát halak. Tehát a jelen példánál maradva, az illető hiába született bika időben, valóban teste kos, azonban szellemisége halak.

Ha valamely csillagjegy közepe vagy vége felé születtünk, akkor nem nagy az esélye annak, hogy átcsúsztunk volna egy csillagjegyet. Ilyenkor testi felépítésünket tekintve az adott jegy a jellemző, de szellemiségünk, melyet meg kell éljünk, az mindenképp eggyel korábbi.

Puding próbája: az evés. Ilyen módon nézzük meg azt a szellemiséget, amit képviselünk, amilyenek vagyunk valójában az eggyel korábbi csillagjeggyel összevetve, illetve egyéb karakterelemző technikákat használva (enneagram, kínai karakterek, temperamentumok) és félelmetes igazságokat fedezünk fel.

Két dolog fontos az életben, a sorsunk és a szellemiségünk megélése. A kettő egyébként szorosan összefügg. Ez utóbbi tükrözi a tervezett születési dátumunk jegyénél eggyel korábbi csillagjegy szellemisége.

Ennyit a modern kori horoszkópról. Aki koraszülött, annál is a várt születési dátum a mérvadó. Ha a valós kozmológiát tanítanák a materiális asztrológia helyett, akkor mondjuk minden gyerek érettségi előtt látná, hogy milyen született szellemi feladatokkal és képességekkel bír, így nem is volna olyan nehéz a pályaválasztás.Comments are closed.