Meddig jönnek, kik és miért?

Sokan nem értik miért jönnek, meddig jönnek, és kik a menekültek?

Az Ébredés c. könyvben  bemutatásra került, hogy az egész univerzum egy nagy energetikai rendszer. A mi életünk ennek csak egy nagyon kis, de fontos része. Minden energetikai rendszer stabil egyensúlyi állapotra törekszik. Ennek a megvalósulási módja az energiakiegyenlítődés.

Ha egy energetikai rendszerben megbomlik az egyensúly, kezd kialakulni egy pólus, akkor ezzel párhuzamosan kezd kialakulni az ellenpólus is. Ha kezdenek megjelenni a gazdagok, akkor ezzel párhuzamosan a szegények is, hiszen csak akkor lesz valakinek több, ha elvesz a másiktól, és annak kevesebb lesz. Minél nagyobb a különbség a gazdagok és a szegények között, annál nagyobb a potenciálkülönbség, annál nagyobb a feszültség különbség a két pólus között. Ha egy adott pillanatban elég nagy a feszültség a két pólus között, akkor átüt egy szikra, majd akár folyamatos jellegű ívkisülés valósulhat meg. Ezzel csökken a feszültség. Ez fizika.

Az élet is hasonló. Amikor már akkora a szegénység a világ egyik részén, hogy az emberileg nem tartható, akkor megtörténik a kiegyenlítődés, azaz a szegények elindulnak. Mivel ők vannak többen, NEM LEHET ŐKET MEGÁLLÍTANI. Ez a kor szelleme. Erről lehet majd olvasni a Metamorfózis c. könyvben. Nincs az a kerítés, az a törvény. Azok a szegény emberek nem tesznek  mást, mint engedelmeskednek a fizika törvényeinek. Nem tehetnek róla. Hasonló helyzetben mi is azt tennénk. SŐT, MÉG TEHETJÜK IS, erről azért ne feledkezzünk meg (lásd háború).

Az EU-nak szüksége van erre a kis tréningre.  Ugyanis egy nagy dinoszaurusz lett, amelyikben olyan lassú az információáramlás és a döntés sebessége, hogy mire az inger a farkától az agyáig ér, addigra kipusztul. Néhány ezer menekült máris bedöntötte az EU-t. Minden kormányfő összeveszett mindenkivel, és nem hogy közös gondolkodás nincs, hanem mindenki mást akar. Ez nem csapat. Sokat kell még együtt gyakorlatozni. Az USA-ban állandó vicc, hogy ha az EU-t fel akarják hívni telefonon, akkor az lehetetlen, mert nem tudni, kit kell hívni. Nincs egy egységes testület, akivel beszélni lehetne, mert nincs egységes vélemény. Ezért az USA-ból mindig felhívják a nagyobb, meghatározóbb államok vezetőit, mindjárt hármat-négyet, egy telefonhívás helyett legalább négyet kell megejteni, egy ember helyett mondjuk néggyel kell megegyezni, de az sem biztos, hogy átmegy az EU vezetőinek többségén.

Volt az emberiségnek jó 100 éve, hogy rendezze modernkori sorait. Nem tette. Most jön a feladat, ami alól kibújni nem lehet. Akár a betegség az ember életében. Meg kell oldani. Érdekes idők jönnek. A jövő már elkezdődött. És zajlik.

Valamikor a hunok vándoroltak, és hozzájuk csapódtak az út során különböző törzsek. A népvándorlás oka mindig az élettér csökkenése volt, részben a túlnépesedés, részben a klíma változásai miatt. Mikor a hunok járták a világot, akkor rettegett tőlük a modernnek nevezett világ. A rettegés mint érzés indukálja a leprát, mint betegséget. Akár karmikus kiegyenlítődé is lehet, hogy most rajtunk keresztül zajlik a modernkori népvándorlás.

Érdemes megérteni, hogy a menekültáradat nem egy egyedi eset, hanem egy folyamat kezdete. Mely folyamat különböző intenzitással, de akár 10 évig is zajlani fog. Most még csak a középosztály jön, aki eladta házát és vett belőle egy okostelefont, és elindult. Ők lesznek Európa túlélői. Amikor sok európai fiatal depressziós a jólét miatt, drogozik, mert nincs munkahelye és segélyből él, vagy iszik mert rossz a párkapcsolata, akkor ezek az emberek több ezer kilométert jöttek, nem sokat gondolkoznak azon, hogy elinduljanak gyalog Budapestről Németországba. Teszik mindezt úgy, hogy nem szednek gyógyszert, lehet napokig nem esznek. Akkor ki az életképesebb? Kell már egy kis gondolkodás frissítés a modern világban. Ne felejtsük, a Nap mindig keleten kel és nyugaton nyugszik.

Mint említettem, ez csak egy folyamat. Hiszen emelkednek a tengerszintek, száradnak ki a Föld adott területei, stb. Ezért egyre többen jönnek majd, ahogy sok holland él már hazánkban, hogy egy európai példát említsünk. Valójában a jövőben egyetlen dolog számít. MINDIG MARADJUNK EMBEREK, mindenkivel viselkedjünk emberként, csak annyira, ahogy szeretnénk, hogy fordított helyzetben velünk is viselkedjenek. . Lehet, hogy az utolsó ételünket is meg kell majd osszuk idegenekkel. Akkor tegyük meg. Ne gyűlöljünk senkit és értsük meg, a változás ami elkezdődött és amit megélünk brutális gyorsasággal jön, akár a cunami. Ezt megállítani nem lehet sem fallal, ahogy ez Kínának sem sikerült, sem törvényekkel. Ne azt kérdezgessük, hogy miért pont velünk történik mindez. Egyszerűen MEG KELL TANULNI ALKALMAZKODNI az új világhoz. ÉPPEN EZ AZ ÉLET CÉLJA.Comments are closed.