Európa átalakul

Száz évvel ezelőtt Rudolf Steiner megmondta, hogy Európa előtt két út áll. Az egyikről azóta már lemaradtunk ebben a száz évben, a második pedig az, hogy kemény „harcok” árán új világrend jön létre. Elkezdődött.

Míg a fogyasztói társadalom a pénzt gyűjtögette, és teszi mind a mai napig, addig a világ megváltozott, és mi ezt észre sem vettük.  Mert csak a gazdasági mutatókat nézzük és fejünk a gazdaság homoksivatagában, akár a struccé, és nem látjuk, a világ elment mellettünk.

Itt van egy régebbi videó, mely azt mutatja, hogyan változott meg a világ, és észre sem vettük, pedig nem egy éjszaka alatt történt. Ez nem jó és nem rossz, csak így van. A fizika szabályai szerint ez előre látható törvényszerűség. Célja, hogy kijavítsa azt, amit mi elrontottunk. Az elöregedő európai kultúra kap egy vérfrissítést, majd a kultúrák keveredése révén egy új, globális struktúrát. Ha a régi világot nem tudtuk olyan mértékben élhetővé tenni, hogy az önfenntartó legyen, akkor most a második utat járjuk, a rögösebbet.

Amikor a cumai elindult, már megállítani nem tudjuk, mert az elmúlt száz évben nem is törekedtünk erre. Nem tehetünk mást, mint beteljesedik karmánk, sorsunk, és jó ha ehhez így állunk. A sorsot jobb elfogadni és hozzá alkalmazkodni, mégpedig lehetőleg mosolyogva. A sors ellen lehet harcolni, de ember ilyen küzdelemben még nem nyert.

.

 Comments are closed.