Hírek 2011-2012-2012

Világvége?
2012.12.17

Azt kérded lesz világvége napokon belül?
Nézz körül a világban közel és távol.
Már tart.

.

Félelem vs tudatlanság
2012.12.03

Szinte naponta kapok egy-egy levelet, melyben a közelgő világvége van leírva misztikus formában, és a levél feladója kérdi, hogy igaz lesz?

Itt és most szeretnék egyszerre válaszolni ezekre a levelekre. Mindenki saját maga már sok világvégét élt át. Világvégének számít, mikor valaki rájön, hogy párkapcsolatának vége és válni kell; világvége mikor valaki rájön, hogy legjobb barátja becsapta; világvége mikor valaki csalódik a munkahelyében; mikor kiderül, hogy „gyógyíthatatlan” beteg; stb. Naponta élünk át világvégéket. Ezek következménye, hogy új fázisba lép az életünk, megint tanultunk valamit. Egy-egy világvége nem más, mint egy-egy letérési lehetőség arról az útról, mely egyébként már teljesen járhatatlan.

Thoth, aki megalkotta a maja naptárt, rendelkezett olyan mértékű tudással, hogy átlátta, most lesz, amikor egy értékrendnek vége lesz, azaz egy közös „világvége”, mely után új alapokra kell helyezni az életet. Hogy ez fizikai síkon mivel járt, azt nincs ember, aki igazán tudná, bár találgatni lehet.

.

Van aki felvállalja…
2012.10.16

Dániában betiltanak minden műanyag gyerekjátékot ami a három év alatti korosztálynak készül. Nem engednek semmilyen monopóliumnak és semelyik államnak. Régóta ismert tény, hogy minden műanyag, bármilyen minőségi is az, éppen a gyártásából fakadóan (kőolaj származék) folyamatosan olyan anyagokat (savakat) enged ki magából, amelyek a hormonrendszert irritálják. Bármilyen minőségi is legyen egy gyerekjáték, ha az a szájba kerül, akkor a lassan lebomló vegyületek kölcsönhatásba kerülnek a hormonrendszerrel.

.

Vicces, de mégis igaz
2012.09.25

.

Személyes találkozó
2012.09.03

Többek kérésére reagálva, októbertől úgy alakítom az életemet, hogy kisebb közösségek megvívására szívesen elmegyek egy délutánra, estére, akár egy kötetlen beszélgetés erejéig, akár egy előadás megtartására. A témák a honlapon találhatók közül választhatók. Fontos, hogy legalább egy hónappal előre egyeztessünk időpontot.

.

A profit érdekében bármit…
2012.08.22

Néhány évvel ezelőtt Romániában esős nyár volt, kevesen nyaraltak a tengerparton. Ekkor a szállodaipar úgy gondolta elveri a port a meteorológiai szolgálaton, mivel az időjárást nem tudták számon kérni a természettől. Szerintük, ha az előrejelzésekben nem azt mondták volna, hogy rossz lesz az idő, akkor többen elmentek volna nyaralni.

Néha nyugaton is előfordulnak ilyen esetek. Az idén minket is elért. Kíváncsian várom azt az egy mondatot, amit a jogászok állítanak össze, majd mindig ezt olvassák fel, függetlenül attól, hogy milyen az idő.

Egy komoly tanulsága van az ügynek. A fogyasztói társadalomban, az államon túl, minden nagyobb cég/szövetség/rendszer úgy véli, hogy neki joga van a minden körülmények között garantált profitra. Az senkit sem érdekel, ha a magánemberek tömege csődbe megy, fizikai és lelki nyomorban él. A nagyoknak a profit jár. Ezt kellően sokat mondva, a kisember el is hiszi, hogy ő azért van, hogy mindent megvegyen, mindent elhiggyen, hogy mások ebből meggazdagodjanak. Pedig a kisember mint tégla építi fel a házat, a nemzetet/országot/fogyasztói társadalmat. Az a ház, amelyik rossz téglából épül, kegyetlenül összedől. Semmi sem mentheti meg. Dúcolás, vaspántok, a falak támasztása sem.

.

Lehet, hogy a bankok és az állam csendesen készülnek a pénzügyi összeomlásra?
2012.08.17

Érdekes cikket kaptam egyik barátomtól. Megtekinthető itt.

.

Élelmiszerhiány?
2012.08.15

Az élelmiszeripar „fejlődése” révén a nyugati társadalmak az utolsó néhány évtizedben egyre olcsóbban vásárolhattak élelmiszert és egyre nagyobb választékból elégíthették ki igényeiket. Azonban az utóbbi években megindult az élelmiszerek árának drasztikus emelkedése, mely egyesek szerint inkább mesterséges, sem mint valós.

Mit termel az élelmiszeripar? Profitot. Az árak megfelelő szinten tartásához az állam megfizeti a mezőgazdaságból élőket, hogy időnként ne dolgozzanak. Például csak háromévente termesszenek búzát, a másik két évben ne termesszenek semmit. Az áremelés, a bizonytalanság, a félelem jó feltétel a profit termeléshez.

A háttérben ott mocorog a génmódosítást szorgalmazók széles köre, akinek szintén érdeke az élelmiszerhiány, hiszen így akár egy nap alatt is végérvényesen elöntheti Európát a génmódosított termékek széles köre. Jelenleg csak szürkén csorognak be ilyen alapanyagok.

A probléma jól illeszkedik korunk hanyatló világába és mindenki érezni fogja a saját bőrén, éppen úgy ahogy az energiaárakat, a túlbonyolított törvényi szabályozásokat, a hamis értékrendeket, stb. Mai világunk egyre bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb. Itt az ideje a radikális változásnak.

.

Serkentheti a rákos növekedést a kemoterápia
2012.08.09

A hvg.hu oldalon 2012. augusztus 06., hétfőn jelent meg egy érdekes cikk.

„A rákos sejtek elpusztítását megcélzó kemoterápia olyan károsodást okozhat az egészséges sejtekben is, melynek hatására azok egy, a tumornövekedést fenntartó fehérjét választanak ki – írták amerikai kutatók a Nature Medicine című szakfolyóiratban közzétett tanulmányukban. A „teljességgel váratlan” megállapításra akkor jutottak, amikor arra keresték a választ, hogy a laboratóriumi körülmények között könnyen elpusztítható ráksejtek miért annyira ellenállók az emberi testen belül.

A kemoterápia úgy működik, hogy a daganatban található gyorsan osztódó sejtek szaporodását gátolja. A tesztekben férfi páciensektől vett prosztatarákos szöveteket vizsgáltak, amelyeket korábban egy bizonyos típusú kemoterápia hatása érte, eközben találtak bizonyítékot a DNS-károsodásra a szövetek egészséges sejtjeiben. Kimutatták azt is, hogy a vizsgált szövetekben lévő egészséges sejtek, amelyekben a kemoterápiától sérült a DNS, többet termeltek egy WNT16B jelű fehérjéből, amely segíti a rákos sejtek túlélését.

„A WNT16B szintjének növekedése teljességgel váratlan volt” – jelentette ki Peter Nelson, a tanulmány egyik szerzője, a seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ munkatársa. A termelődő fehérje képes kapcsolatba lépni a környező tumorsejtekkel, támogatja növekedésüket, és ami még fontosabb, segíti a következő kemoterápiákkal szembeni ellenálló képességüket.

A kemoterápiás kezeléseknél gyakori tapasztalat, hogy kezdetben a daganat jól reagál a szerre, vagyis elkezd zsugorodni, később azonban gyors növekedésnek indul, ráadásul ekkor már ellenáll a további kemoterápiáknak. A kezelések közti időben kimutathatóan felgyorsul a daganatsejtek sokszorozódásának aránya.

Eredményeiket a későbbiekben mell- és petefészekrákból származó szövetekben is igazolták a kutatók. A megállapítások felgyorsíthatják más kezelések, például az antitestekkel kiegészített kemoterápiák kutatását – vélik a szakemberek.”

.

Paleo étrend
2012.08.05

Sokan kérdezték, hivatkozva az oldalon megjelent több cikkre, hogy a paleo étrenddel mindenki egészséges tud lenni?

Azoknak, akik gluténérzékenyek, vagy túl sok szénhidrátot esznek napi szinten, nekik mindenképp radikális életmódváltásra van szükségük. Az ő esetükben az egyéb terápiákat jól kiegészíti a paleo étrend. Maga a paleo elv jó, egy gond van csak vele, az alapanyagok beszerzése. A modern emberek legalább fele allergiás, és legtöbbször az olajos magvakra. Tehát a paleo étrendet csak körültekintéssel tudom ajánlani, hiszen ha valaki egész nap a fő allergénjét eszi, az komoly problémák forrása lehet. Azt is tudjuk már, hogy ez a nagymértékű allergia az olajos magvak iránt legtöbbször nem is a magvak miatt van, hanem a termesztés során használt vegyszerek okozzák.

Tehát csak körültekintéssel és az allergének pontos tudatában érdemes nekilátni a paleo étrendnek. Sőt itt is két-három havonta érdemes újra megvizsgáltatni az allergia faktorokat, mert kialakulhat ez idő alatt.

Azt is tudni kell, hogy nincsenek univerzális módszerek, kúrák, terápiák, amelyek mindenkinek jók. Kinek ez, kinek az, hiszen a megbomlott egyensúlyi állapotot sok különböző fizikai és lelki tényező együttes jelenléte okozza. A magam részéről ki szoktam mérni, hogy kinek mi való és csak azt ajánlom, amire szüksége van, így mindig van eredmény, pozitív hatás.

.

2012 végére az EU-ban megszüntetik a hagyományos izzók gyártását
2012.07.26

Még örülhetnénk is neki, ha lenne igazi alternatívája a hagyományos izzónak. Az erőltetett kompakt fénycső sok sebből vérzik. Ahogy a neve is mutatja nem egy egyszerű izzó, hanem  egy miniatürizált fénycső. Szerkezete eléggé bonyolult. Minden kompakt fénycső tartalmaz transzformátort, előizzítót, elektronikát, továbbá a neoncsövek belső borításaként ismert fényport és higanygőzt. A transzformátor tekintélyes mennyiségű elektroszmogot gerjeszt. A kompakt fénycső, gyártása drága és környezetszennyező. Használat után veszélyes hulladéknak minősül. A kompakt fénycső színképe nem egyenletes, bizonyos frekvenciatartományokban szinte nem is sugároz, ez pedig nagyon zavaróan hat az agyara, idegrendszerre, mert nem egy természetes fény. Ezért, bár műszerekkel vizsgálva meg van a kijelentett fényerő, a szem mégis gyengének érzékeli, az agyat pedig zavarja. Sokan panaszkodnak fejfájásra, idegrendszeri terheltségre. Szinte az összes iskolában a villanyszámla csökkentése érdekében hagyományos neoncső és kompakt fénycső a kizárólagos fényforrás. Talán nem véletlen az egybeesés, hogy soha ennyi diák nem volt még rövidlátó, nem viseltek ennyien szemüveget és kontaktlencsét.

.

Már, már bosszantó
2012.07.16

Néhány érdekes hír Dániából:

  • Dánia fővárosa 2025-re a világ első széndioxid-mentes nagyvárosa lesz. A város energiaellátása szélből, biomasszából és bioüzemanyagokból lesz biztosítva, a zöldenergia ipar a város növekedésének motorja. A zöld növekedés valójában fellendíti a gazdasági fejlődést és az életminőséget.
  • Dániában elindult a kerékpáros főútvonalak építése is. Elsőnek a Koppenhága – Albertslund (kb. 22 km), készült el.
  • Koppenhága kikötőjének a vízminőségét annyira megjavították, hogy fürödni lehet benne.

Érdemes elgondolkodni azon, hogy amikor az EU lázas semmittevéssel, törvényi kényszerrel, adóemeléssel akar sokszor csak statisztikai eredményeket elérni, akkor van egy ország, Dánia, amelyik létrehozta a fenntartható fejlődést, ahogy azt Cousteau kapitány gondolta. Nem is csoda, hogy az emberek nyugodtak, egészségesek és úgy érzik, hogy boldogok. Talán őket kellene lemintázzuk.

Az eredeti cikk: Koppenhága lehet a világ első szén-dioxidmentes fővárosa

.

Kiöregedő civilizáció
2012.07.13

A nemrég megjelent magyar hivatalos statisztika és az arra hivatkozó vélemények borzolják a kedélyeket. Az adatok szerint az ország lakossága oly mértékben fogy, hogy 2060 körül erős 8 millióan leszünk. Ezt tetézi, hogy a lakosság több mint 40%-a nyugdíjas lesz és összességében alig lesz dolgozó ember, aki eltartja majd a gyerekeket, nyugdíjasokat és betegeket. Ugyanis véleményem szerint, ha a lakosság egészségi állapota követi az utolsó 20 év tendenciáját, akkor nyugdíjasnál több csak a beteg ember lesz.

El is indultak a találgatások, hogy nyugdíjcsökkentés, nyugdíjkorhatár emelés, adóemelés, stb. Azonban azzal nem számoltak, hogy miután az EU tagjai vagyunk, másképp működik a világ, globálisan kell nézni az életet. Jelenleg sok fiatal megy ki tanulni rögtön érettségi után, őket majd haza kell csábítani… Sok középkorú megy ki dolgozni, lévén itthon munkanélküli. Mindez hozzájárul majd a fogyáshoz. Azonban egy közös EU lévén, jönnek majd a bevándorlók, akik javítják a statisztikát.

Olyan országok mint Dánia, már a második világháború idején rájöttek, hogy kiöregszik a lakosság, ezért már akkor kezdték összeszedni például Magyarországról is a tehetséges fiatalokat és kivitték őket ingyen tanulni. Ezek aztán felnőttként még ha vissza is jöttek, de mindenképp évekig, évtizedekig gazdagították Dánia szürkeállományát. Még ma is tart ez a folyamat. Dánia igaz EU tag, gazdasága olyan, hogy belépéskor messze a csatlakozási követelmények felett volt, azonban mégis mind a mai napig megőrizte önállóságát, nemzeti identitását. Ha úgy szeretnénk részt venni az EU-ban, hogy megőrizzük identitásunkat, jó példa lehetne. Egy ország jövője a szürkeállomány minőségén, mennyiségén, továbbá a munkahelyek minőségén és mennyiségén múlik. És itt a statisztika nem számít, csak a valóság.

.

Jönnek a hírek…
2012.07.10

A felgyorsult világ következménye a felgyorsult híráradat. Reggel egyik hírportál írja, hogy gond van a Praktikerrel, lehet, hogy bezárják. Másnap épp ellenkezőleg. Két nap múlva újra gond van. És így tovább. Gyakorlatilag nincs értelme a híreknek. Reggel csodásan kevés az államadósság, mert jól áll a forint, délutánra sereghajtók vagyunk, mert rosszul áll a forint. Ma a hír csak akkor ér valamit, ha sokkoló hatású, és félelemkeltő. Sok hír élettartama nincs egy óra. Ilyen hírekre fölösleges pazarolni az energiánkat.

Tudósok néhány évvel ezelőtt jöttek rá, hogy az idő gyorsulása azt is eredményezi, hogy egy tudományos felfedezés, találmány egyre rövidebb idő alatt dől meg. Régen ez több száz év volt, tíz éve már 1-2 év, napjainkra szinte azonnal. A tudósok véleménye szerint akkor lesz „bukta” mikor szinte zéró lesz ez az idő. Hát itt van. És az a pillanat is itt van, mikor átlagos fiatal informatikából többet tud mint bármelyik tanár. Sok téren a fiatalok többet tudnak az időseknél. Az az idő, amikorra a fiatalok megtanulják azt amit az idősebb korosztály tud, már negatív.

A Kossuth rádió műsorában fogalmazta meg jól valaki a felgyorsult élet következményét. Ahogy a kapkodást, vagy a lázas semmittevést látjuk a világban, az EU-ban, vagy bármelyik országban, leginkább egy bohózat jut eszünkbe, és már mi magunk is oda jutottunk, hogy bosszankodás helyett egyszerűen csak nevetünk.

Véleményem szerint, mikor valaki már nevetni tud saját magán, akkor elindult a gyógyulás útján.

.

Fenntartható fejlődés?
2012.06.27

Mit jelent a civilizációs fejlődés? Azt, hogy az emberek egyre jobban élnek. Például a technika fejlődésének következtében napi 4 óra munkával a Föld bármelyik országában kényelmesen, jól lehet élni, egészséges körülmények között. Az emberek egyre kevésbé stresszesek, egyre alázatosabbak. Egyre több időt töltenek a természetben, már az iskolában megismerik önmagukat, egymást, az élet valós alapjait. A tudatuk fejlődésének következtében önmérséklet érvényesül a fogyasztásában, a Föld erőforrásainak kiaknázásában. Mivel egyre hatékonyabb a technika, évről évre egyre kevésbé károsítjuk a Földet. Az emberek egyre egészségesebbek, ezért már-már felmerül az egészségügy drasztikus leépítésének gondolata, hiszen alig van szükség rá, a gyógyszerek fogyasztása olyan mértékben csökken, hogy szinte nem is létezik gyógyszeripar. A törvényeket az emberek egyszerűen nem ismerik, mert nincs rájuk szükség, csak a hivatalosan ezzel foglalkozóknak. Béke van és REND. Ez a fejlődés.

Addig is, amíg ide eljutunk, ki mondjon le a luxusról, a modern nyugati ember, vagy az az ázsiai, afrikai, aki csak most szeretné megkóstolni a modern világot? Mitől és mikor fog megváltozni a jelen értékrend, mely a fejlődéssel ellentétes irányba halad. Ezekre a kérdésekre hamarosan megkapjuk a választ a Létezéstől. Az ember csak kényszerből tanul. Ebben a Természet profi.

.

Bármi lehet …
2012.06.12

A Reuters hírügynökség szerint, Európa nagyjai forgatókönyveket dolgoznak ki arra az esetre, ha a görög vagy egyéb ország válsága miatt  a nyugati államokat gazdasági csőd fenyegetné. Ide tartozik a határok ellenőrzése, a pénzmozgások felügyelete, banki ATM használatának korlátozása, stb.

Egy aprósággal nem számolnak. Például a német energiaszektor azért tudja támogatni a zöld energiát  100-150% felvásárlási áron, mert nálunk ez csak 80%. A francia energiaszolgáltató azért nyereséges otthon, mert a privatizáció révén hazánkból és sok más hasonló országból, folyamatosan hatalmas tőkét mozgat haza.  Ha nincs ez a pluszbevétel, akkor már nem lesz extraprofit.

Ez az év és a rákövetkező nem lesz unalmas.

.

Európai Egyesült Álmok (Államok)
2012.06.11

Most már a „gyengén látók” is tapasztalhatják, hogy készül az új európai állam, német vezetéssel. Ez a folyamat már legalább két éve zajlik. Nem árt tudni, hogy Németországot a külföldi bankrendszer uralja és vezeti. Van néhány elmélet, mely szerint a közös állam kialakulásához nagyban hozzájárul, ha a periférián lévő államok gazdasága meginog… Tény, hogy itt is jól érvényesül az a világméretű tendencia, mely szerint addig kell csűrni-csavarni egy ország gazdaságát, amíg az, az egész nemzeti össztermékét az államadósság fizetésére költi, és emellett tovább nő az eladósodottsága.

Hamarosan érdekes folyamtok indulnak be, hiszen az EU országainak színt kell vallaniuk, feladják-e teljes függetlenségüket, nemzeti identitásukat vagy magukra maradnak a világ bankrendszerének szórakozására. A kérdésre csak két válasz lehetséges, vagy Igen, vagy Nem, és mind a kettőnek megvan a maga következménye.

Ez az igazi kihívás.

.

A jövőbelátás biztos módszere?
2012.05.31

Szinte mindenki halott már arról, hogy létezik a  Doomsday kártyajáték, mely évekkel előre jelzi az emberiség történelmét teljesen konkrét formában. A lapokon képek és szöveg található, mely pontosan meg is történt mindeddig. Sokan megvették, mert kíváncsiak a jövőre. A kártyák száma folyamatosan bővül, ahogy egyre precízebben le vannak írva a kisebb események is.

Egy éve már lassan, hogy egyre többen mondják, hogy a kártya megalkotója nem leszedte a Létezésből a jövőt, hanem van nála egy precíz forgatókönyv, mely lépésről lépésre végrehajtódik. A háttérben működő „befektetők”, vagy ahogy nevezni szokták őket, uzsorások bizony elterveztek bizonyos dolgokat a világ újrafelosztása érdekében. Nem fogunk unatkozni a közeljövőben.

.

Antiaging
2012.05.20

Az öregedésgátlás a legdinamikusabban fejlődő iparág lett. Elemezgetjük a génállományt, készítünk több öregedési modellt, és árulunk mindenféle csodaszert a hosszú élet reményével. Ezzel párhuzamosan esszük azt a sok szemetet, amit leginkább be kellene tiltani, tönkre tesz minket a stressz, az aggodalom, a félelem, és a civilizációs betegségek a modern társadalom 100%-át elérik, azaz haldoklik az egész modern világ, csak gyógyszerek és gépek tartják életben. A mai ember születéskori várható életkora nem több mint az egymillió évvel ezelőtti  ősemberé, de mi magyarok még azt sem érjük el.

Lehet, hogy ha komolyan gondolnánk az öregedésgátlást, akkor teljesen más területeken kellene kutakodni, a civilizációs betegségek valódi okainál, magánál a civilizációnál. Bár ha elgondoljuk, hogy az ENSZ 2010 szeptemberében arról tárgyalt, hogy túl sokan vagyunk a Földön, pont a fele elég lenne, azaz kb. 3,5 milliárd, akkor az antiaging iparág is csak egy újabb profittermelési módszer.

Gondoljuk csak el, milyen jó lesz, ha sikerül elérni a 120 éves kort, így kb. 90-100 éven át lehet majd szedni a divatos gyógyszereket (vérnyomáscsökkentő, savlekötő, fájdalomcsillapító, antidepresszáns, stb.), és a nyugdíjkorhatár is lesz majd 125 év.

.

Tücsök és bogár
2012.05.07

Mivel a húsipar kifulladóban van, az emberiség pedig túlnépesedik, ezért az EU mostantól komoly pénzeket fektet abba, hogy kikutassa, hogyan lehet majd az embereket rávenni a bogarak fogyasztására. Elvileg bő fehérjeforrások, azonban fogalmunk sincs arról, hogy akár hosszabb akár rövidebb távon milyen hatással van az ilyen táplálkozás az emberre.  Igaz, hogy a világ különböző helyein fogyasztanak bogarakat, de arról fogalmunk sincs, hogy 15 deka bogárpárizsi napi szintű elfogyasztása milyen következményekkel jár majd.

Látható, hogy néhányan új piacot vélnek nyitni saját vállalkozásaik számára, hiszen a régiek kifulladtak. Az európai mezőgazdaságot tudatosan ellehetetlenítették, majd a termelést kihelyezték a világ távoli kontinenseire. A húsipar is túlszabályozott, túlvegyszerezett  és már nem számít sikerágazatnak, költséges és vízigényes az állattartás.

Magyarországon még az egy főre jutó zöldség és gyümölcsfogyasztásból sem érjük el azt a szintet, ami a „létminimumnak” számít az egészség terén, itt kellene felzárkóznunk, mindezt a hazai mezőgazdaságra alapozva.

.

Tudatos vagy véletlen?
2012.05.07

Ballagási bulin beszélgettem nagyváradi középkorú családokkal. Elmondták, hogy Románia EU csatlakozása óta (2007), Nagyváradon bezárták az ország második legmodernebb olajgyárát, a jó forrásvíz miatt ismert sörgyárat, a tejgyárat, a több négyzetkilométernyi üvegházkomplexumot, és egyéb könnyű és nehézipari gyárakat. Minden esetben külföldi érdekeltségek megvették a gyárakat, majd bezárták, lebontották, az utolsó téglát is elvitték, majd a helyüket beépítették. Így például a sörgyár helyén egy plaza áll. A város környékét sem kímélték, sok helyen láncfűrésszel vágták ki a gyümölcsfákat, szintén „jól” kerestek a gazdák azzal, ha kivágták a saját szőlőjüket. Most azzal viccelődnek, hogy jövőre EU-s pénzből felsózzák az országot…

Vicc ide, vicc oda, de nem tudom, hogy a magyar helyzethez kísértetiesen hasonló román helyzet csak a fogyasztói társadalom „értékrendjének” a „véletlen” megnyilvánulása (a profit munkálkodása), vagy a nagyobb államok tudatos irányítása alatt zajló eseménysorozat.

.

Oda a becsület…

2012.05.02

Friss felmérés szerint a 15-29 éves fiatalok úgy látják, hogy szép dolog a becsületesség, de nem kifizetődő Magyarországon. A megkérdezettek 80%-a úgy érzi, hogy sokkal jobban boldogulnak azok, akik felvállalják hogy hazudnak, csalnak, lopnak. Ez a korosztály megpróbál becsületesnek lenni, de a gazdasági kilátástalanság miatt fel kell vállalják a becsületestől eltérő utat.  Ez a felmérés a magyar fiatalokról szól. Ha nem is pont ezt az eredményt kapnánk, de mindenképp hasonlót egy külföldi felmérés során.

Mielőtt bárki is megítélné a fiatalokat, a gyerek mindig a szülő tükörképe. Ha valami nem tetszik a gyerek viselkedésében, akkor nem őt kell „nevelni”, hanem nekünk kell változnunk. Össze lehet törni a tükröt, de fölösleges. Az, hogy a fiatalok ilyennek látják a világot, az azért van, MERT ILYEN. MI FELNŐTTEK TETTÜK ILYENNÉ. CSAK NEM AKARJUK EZT ÉSZREVENNI. SŐT LETAGADJUK. Mindenféle törvénnyel megmagyarázzuk, hogy miért ilyen. Vagy megváltozunk, vagy belepusztulunk.

.

Fájdalomcsillapítás
2012.05.02

A modern társadalom körében „természetes” jelenség a fájdalomcsillapítók otthoni használata, akár napi-heti rendszerességgel. A fájdalomcsillapítók a fájdalom tompítása mellett eufóriát okoznak, ezért könnyen megszokáshoz, majd függőséghez vezetnek.

A fájdalomnak mindig oka van, mégpedig valamiben korlátozni akar minket, mégpedig a saját érdekünkben. A fájdalom nem egy átok, nem a sors csapása, hanem a védőmechanizmusunk jelzőrendszere. Ez a piros égő a benzinszintjelzőn, mikor kigyullad, minél hamarabb tankolni kell.

Mikor a fájdalom megjelenik, akkor meg kell állni, és meg kell vizsgálni az életünket, hogy mi nincs rendben, mit kell másképp tenni. Lehet egy ideig halasztani döntéseink meghozatalát, azonban egyre erősebb fájdalmaink lesznek, egyre erősebb gyógyszerekkel tudjuk csak azt az életet magunkra erőltetni, amit a fogyasztói társadalom „értékein” szocializálódott agyunk „jónak” hisz. A kis piros égő „kiszerelésével” nem lesz több üzemanyag a tartályban, hanem egyszer végleg leáll a motor. Az életben ezek a „gyógyíthatatlan” civilizációs betegségek. Ha ilyenkor meghal az ember még csak hagyján, de 20 évet lehúzni tolókocsiban, egy autoimmun kórképpel, az már tényleg butaság.

.

Cukor a legális kábítószer
2012.05.02

Aki még nem olvasta, annak mindenképp ajánlom a „Cukor blues” c. könyvet. Mindez annak apropóján jutott eszembe, hogy láttam egy hivatalos statisztikát, mely szerint az emberek 80%-a cukorfüggő. De mitől válnak azzá?

Talán attól, hogy gyerekkortól édességgel „kedveskednek” a „felnőttek” a gyerekeknek,   ez lesz a jutalmazás módja, mely szokás felnőttkorban is megmarad az örömszerzés forrásaként. Talán attól is, hogy szinte nem lehet olyan élelmiszert kapni, amelyben nincs cukor, és ez megszokást, függőséget okoz, cukor hiányában pedig elvonási tüneteket.

Már-már szándékosságot lehet felfedezni, már-már összeesküvés elméleteket lehet gyártani az egészség tudatos megrontásáról. Tény, hogy mióta cukorellenes mozgalmak léteznek, illetve amióta kötelező feltüntetni az élelmiszerek csomagolásán a legfőbb alkotókat, azóta rutinosan a cukor különböző összetevői vannak felsorolva, hogy ne a „cukor” szó szerepeljen. E függőség olyan akár az alkohol, vagy a cigaretta, leszokni róla csak tudatosan lehet, testi és lelki síkon egyszerre.

.

A Titanic mai tanulsága
2012.04.15

A Titanic óta sokkal nagyobb katasztrófák is történtek, azonban azok hamar feledésbe merültek. A Titanic legenda viszont még ma is él. Mi ennek az oka? Az, hogy a materialista ember az ipari forradalom közepén azt hitte, hogy egyszerre és végérvényesen legyőzte a természetet. És ekkor a Létezéstől kapott egy hangos pofont, amire még ma is emlékszik. A figyelmeztetés hatásos volt.

Ahogy az ember egyre kifinomultabb technikákat alkalmaz a napi életében, úgy egyre sérülékenyebb. Egy napkitörés, egy építés közben elvágott optikai kábel, egy félnapos áramszünet, egy szerverhiba, internetkimaradás, mobil térerő hiánya, és hasonlók, lassan már-már lehetetlenné teszik munkánkat, életünket.  Érdemes ezen elgondolkodni éppúgy most, mint mondjuk egy év múlva…

.

Ausztria a 3 eurós üzemanyagra készül ez év őszére
2012.04.11

Ausztriában mind tartományi, mind nemzeti szinten akcióterveket készítenek arra az esetre, ha őszre 3 euró lenne az üzemanyag literenkénti ára. Azt tanulmányozzák, hogy a drasztikusan visszaeső üzemanyag vásárlás mekkora adóbevétel kiesést jelentene, milyen drágulást eredményezne az élelmiszerek esetén, a tömegközlekedés mennyire tartható életben akár állami finanszírozással, stb. Tovább szeretnék növelni az ország decentralizáltságát, azt, hogy vidéken 20-40 km-es körzetenként az önellátás megvalósulhasson minden téren (munka, élelmiszer, egészségügy, energetika, víz, szennyvíz). Ausztriában divatos még a gázolaj alapú tüzelés, ehelyett szeretnék meghonosítani a ház körüli szerves anyagokból, házilag majdnem ingyen előállított fűtést és villamos energiát.

.

Ünnepek és életmód
2012.04.09

Húsvét és Karácsony után mindig felmerül a kérdés, hogy a gyerekek mitől túlsúlyosak, kövérek. Tovább ragozva felmerül a kérdés, hogy a modern világ mitől túlsúlyos, miért népbetegség a magas vérnyomás, a cukorbetegség, az autoimmun betegség, sokízületi gyulladás, daganat, depresszió, stb.

Az elmúlt években nagyon sok olyan emberrel találkoztam, aki mondhatni visszajött a halálból, azaz nem sok volt már hátra a civilizációsnak nevezett népbetegségéből, aztán 1-2 év alatt egészségesebb lett, mint valaha is volt. Szintén láttam már olyanokat, akik felálltak a tolószékből, és most például búvárkodnak, táncolnak, stb. Megértettem, hogy nem az ünnepek alatti valamennyivel több süti, csoki, alkohol okozza a bajt. Meggyógyulni csak és kizárólag életmódváltással lehet. Az életmódváltás viszont nem azt jelenti, hogy egy picit másként eszek, esetleg bio-t. Havi 20-40-100 ezer forintért vásárolt táplálék kiegészítővel nem lehet megvásárolni a lelki békét, a rossz párkapcsolatot, rossz munkahelyet, rabszolgasorsot. Az életmódváltás az egy radikális dolog és az élet minden területét érinti. Lehet, hogy ki kell lépni egy nem működő kapcsolatból, fel kell mondani a munkahelyen, le kell szakadni akár 40 évesen a szülőkről, stb.

.

Óriások a Földön
2012.04.08

2012 április 14-15-én tartják Körmenden a Móricz János Őstörténeti Konferenciát. Ezen a rendezvényen Klaus Dona, a Habsburg Ház művészeti kurátora szenzációs dolgokról fog beszélni az ember eredetével kapcsolatban. Többek között Ecuadorban kezd egy régészeti feltárást, nemzetközileg elismert osztrák és német kutatókkal, orvosokkal, filmesekkel. Két óriási emberhez hasonló csontvázat fog feltárni, maximálisan megfelelve a tudományos feltárási, szállítási, raktározási, bevizsgálási feltételeknek. Az előzetes DNS vizsgálatok szerint a csontokban kimutatták az emberi DNS-t.

Klaus Dona célja, hogy végre rést üssön az iskolákban tanított evolúciós elméletekbe. Szeretné, ha az átlag ember a tévében értesülne róla, hogy ilyen óriási méretű, emberszerű lények is éltek nemrég a bolygón (egy időben az emberrel), és nem csak mindenféle lopva készített fotó keringene köremailekben.

Az emberiség tudata tágul, és ami nemrég még eretnekség lett volna, az ma már természetes.

(Móricz János az 1960-as években Ecuadorban talált három, magyarul beszélő törzset, ezek a Cahari, a Mochica, és a Puruha. Kutató munkájának eredményeként magyar nevű földrajzi helyek, településnevek és magyar családnevek sorára bukkant. A törzsek mindent tudtak az őstörténelemből, és szkíta rokonságukról beszéltek.)

.

Minden halad a saját útján… és időnként ismétli önmagát.
2012.04.02

Most ahogy írom „az annunakik köztünk vannak” c. részt, és újra átélem a sumer társadalom végének történetét (az atomháború /i.e.2.024/ előtti idők), olyan „deja vu” érzésem van.

Európában globális a válság. A görög népnek esélye sincs kilábalni. Sőt szinte senkinek sincs esélye rá, ha nem változtat gondolkodásán, viselkedésén. És hát senki sem változtat, továbbra is azon a lovon akarunk előre haladni, amelyik már egy ideje megdöglött alattunk. Közben a világban a hatalom koncentrálódik. Egyetlen érték van, a pénz.
Az afrikai forradalmak nem igazán hoztak jobb életet az ott élőknek, a diktátorok eltűnése csupán erőátrendeződést jelentett, a nyomorúságos élet, a helyi harcok folytatódnak.
Irán, India, Izrael, Amerika el vannak foglalva egymással. Azonban ha bármilyen esemény történne, akkor komoly menekültáradat indulna szerteszét a világba, még hazánkat is érintené. Ide tartozik még, hogy India az orosz hadipar nagy vásárlója.
Kína ellenőrizhetetlen, ha nem hozza a 8%-os éves növekedést, akkor vége a modern világnak. A nyugati világban azért imádkoznak, hogy a kínai gazdaság még bírjon ki egy kis időt. Na de meddig? Kína is csak egy gazdasági lufi.

Irányítani már rég nem tudjuk az eseményeket, de úgy tűnik lassan követni sem. Teljes a káosz. Ilyenkor szokott történni valami radikális változás, ami után egy új rend alakul ki. Már csak hónapok kérdése. Aztán a mi felelősségünk, hogy milyen rendet alakítunk ki, nehogy újra „deja vu” érzésünk legyen.

.

A Multik fogságában …
2012.03.28

A Praktiker fő tulajdonosa azon gondolkodik, hogy cége kivonul Kelet Európából. Nyilván az elmúlt évek negatív eredményei alapján megértette, hogy ez a régió, az igazi Nyugat Európához képest pénzügyileg más dimenzióban él. Ehhez hasonlóan a Media Markt is optimalizálja működését és ennek keretében bezárta zalaegerszegi áruházát és inkább olyan helyre megy, ahol van még kellő fizetőképes vásárló. Sok multi gondolkodik racionalizáláson (nyitvatartás módosítása, költözés, bezárás, stb.) .

A multi függőség kritikus színtere azonban nem a műszaki termékek kategóriája, hanem az élelmiszerellátás területe. Valamikor hazánk önellátó volt, a valamikori Nagy Magyarország Európa éléstáraként volt ismert. Napjainkra az ország nem képes önellátásra élelmiszerből. Az importon lógunk, mint a kórházi beteg az infúzión. Az ország élelmiszerellátása a multik kezében van, azonban igazából fogalmunk sincs ki diktál. A városi lakosságnak alig néhány napi élelmiszer készlete van otthon. A modern falu sem jobb, mert legtöbbször lakóparkká alakult, ide járnak aludni az állami, önkormányzati, és multi szférában dolgozó, nem termelő munkát végző emberek, és családjuk. Ezekben a falvakban a legjobban a zöldséges vállalkozó él meg. Önellátásról a legtöbbször itt sincs szó.

Ha az érdekek, „véletlenek”, vagy egyéb események úgy hozzák, akkor egy éjszaka alatt nagyon kritikus állapotok tudnak kialakulni, reggelre a legmélyebb élelmiszerellátási krízisben találhatjuk magunkat.

2011 az év, amikor világossá vált, hogy változni fog minden. 2012 az év, mikor el is kezdődnek a változások. 2013 az év, mikor be is fejeződik a jelenlegi struktúrák lebontása. 2014-től már más életszemlélet lesz a domináns. Hogy ide milyen úton jutunk el (csődök, szenvedés, megértés) azt mi döntjük el.

Még nem késő változtatni a gondolkodásunkon, ezért 2012 az önfejlesztés éve.

.

Akár igaz is lehet…
2012.03.24

Érdekes hír jutott el hozzám, talán nem véletlenül. E szerint Európa nagy államai, főleg a volt gyarmattartók, Afrikában, Dél-Amerikában, és a volt gyarmataikon néha állami, néha magántőkéből felfuttatták a helyi mezőgazdaságot, amelynek termékeit aztán bejuttatják az EU piacaira (nagy haszonnal) például Hollandián keresztül. Magyarul, ahogy kivitték az ipart Kínába, a gyógyszeripart és szoftveripart Indiába, úgy kitelepítették a mezőgazdaságot is, az olcsón termelő és jó mezőgazdasági adottságokkal bíró területekre. Hogy még nagyobb nyereséggel működjön a dolog, kiiktatták az EU-s belső konkurenciát mindenféle modvacsinált szabályokkal, törvényekkel, túlszabályozással, folyamatos büntetésekkel. Ennek  következménye, hogy a valamikori Nagy Magyarország, mely Európa éléstára volt, többé-kevésbé parlagon fekszik, és az itt élő országok élelmiszert importálnak a távoli világból.

.

Fluor, klór, só … stb.
2012.03.05

Azt már egy ideje tudjuk, hogy a túlzott fluorbevitel káros hatású az emberi szervezetre. Magyar szakemberek ezt már a negyvenes évektől kezdődően bizonyították, míg az USA-ban szintén a negyvenes években végzetek ilyen irányú kísérleteket. A második világháború után az 1980-as évekig bezárólag szinte mindenhol betiltották a víz fluoridációját. Ehhez képest ma újra divat a fluor főleg a száj és fogápolásban. Azonban egyre többen javasolják, hogy fluor és egyéb vegyszerektől mentes fogkrémet használjunk, melyek pl. a DM üzletekben megvásárolhatók.

Azt is tudjuk egy ideje, hogy az ivóvízben található klór szintén nincs jó hatással hosszútávon az ember egészségére. Egyfelől érthető, hogy az ivóvíz rendszerekben valahogy fenn kell tartani a bakteriális egyensúlyt, azonban ennek hosszútávon nehezen belátható következményei vannak. Ezen túlmenően a klórt fehérítőszerként alkalmazzák a papír előállításakor (szalvéta, papír zsebkendő, törlőkendő, toalett papír, stb.).

Azt viszont kevesen tudják, hogy szintén magyarok fedezték fel, hogy az étkezési sóval komoly problémák vannak, pontosabban az oda nem illő adalékokkal, ezek közül főleg a káliummal. 2007-ben jelezték ezt az illetékes szervnél … A témáról részletesen a tisztaso.hu oldalon lehet információt szerezni.

.

Széllel szemben …
2012.03.04

Hazánkban nem annyira volt hír, hogy a német köztársasági elnököt (Christian Wulff) kikezdte a média, majd el is intézte, lévén, hogy bárkibe bármikor bele lehet kötni.

Wulff nagy „hibája” a jelenlegi kormány szemében, hogy nem nézte jó szemmel hogy az adófizetők pénzéből időnként megtámogatja az állam a bankszektort. Ezt ő sok helyen ki is hangsúlyozta, még a bankszektor nagygyűlésein is. Így szembe ment a német kormány fiskális politikájával.

Másik talán ennél még nyomósabb ok az volt, hogy erősen kétséges volt, hogy Wulff mint köztársasági elnök aláírja-e az ESM szerződést, mely szerinte szinte az összes európai alaptörvénybe ütközik, így a németbe is.  Ezt a kételyét szintén többször kihangsúlyozta.

Összességében elmondható, hogy Wulff erősen kételkedett a jelenlegi német kormány válságkezelő megoldásainak sikerében és ennek hangot is adott rendszeresen.

.

GÖRÖG út
2012.02.16

A görög út nem egyedi, hanem jól reprezentálja a fogyasztói társadalom fejlődési irányát, azaz annak a végét. Ide tart a modern világ. A vég közeledtét jól tükrözi a világméretű káosz és kapkodás. Olyan a légkör, mintha valamilyen UFO invázió közeledne.

Még ma is népszerű társasjáték a Gazdálkodj Okosan. Talán azért, mert a játékszabályok úgy lettek megalkotva, hogy mindenki lassan de biztosan gyarapszik. A 90-es években készítettek egy hasonló társasjátékot (részben az infláció miatt nagyobb számok kellettek, részben új és élethű lehetőségeket építettek be a rendszerbe), azonban rosszul lett megalkotva a játék logikája, mert szinte mindenki csődbe ment. Hamar ki is vonták a forgalomból.

A mai világ is ilyen. A játékszabályokban kódolva van a bukás. Az egyévesek naivitásával vetekszik a féktelen gazdasági növekedés gondolata, a megszorítások árán növekedés generálása, a végtelen és átláthatatlan törvény és szabály dzsungel, az embernek ember általi kizsákmányolása és megalázása, az értékteremtő munka elértéktelenedése, az ügyeskedés jutalmazása, stb. Európa nagyobb része kereszténynek tartja magát, és teljességgel hiányzik a szeretetnek még csak a gondolata is.

Évek óta gondolkoztam azon, hogy a világ irányítói szándékosan tesznek tönkre dolgokat, vagy csak azok ülnek ott, akiknek fogalmuk sincs az életről (dilettánsok). Gondoltam, hogy nem igaz, hogy legalább egy ember nincs aki látja, hogy amit művelnek, az csőd és káosz, maga a bukás. Rájöttem, hogy ők tudatosan teszik amit tesznek. Ez a dolguk. Feladatuk az elavult struktúrák lebontása (pl. fogyasztói társadalom kiszolgált intézményei, rendszerei, törvényei, működési elvei, stb.). Ezt viszont nagyon jól teszik. Becsülöm a bátorságukat, mert ahelyett, hogy egy kényelmes egyensúlyban elélnénk még ezer évig, kamikaze módjára feláldozzák saját jólétüket és közben a szemük sem rebben. Hatalmas tudatszint. Mindez az emberiség fejlődésének érdekében.

.

Hóhelyzet
2012.02.02

30 évvel ezelőtt természetes jelenség volt, hogy novembertől márciusig rendszeresen havazott, nem volt ritka a méteres hó sem. Az is természetes volt, hogy ezt tényként elfogadta a társadalom. Mindenki takarította saját maga előtt a járdát, segített a rászorulóknak és időseknek, senki nem szidta a telet.

30 év alatt megváltozott a világ. Részben nincs tél, részben nagyon haragszunk arra a néhány napra amikor havazik. Ugyanis rohannunk kell, napi 200-400 km-t is kell vezetnie sok embernek, drága lesz a gázszámla, stb. Kellemetlen macera az egész, nem illik be rohanó életünkbe. Ami régen természetes volt, azt ma büntetéssel fenyegetőzve erőltetjük a társadalomra, mármint, hogy takarítsa el a havat, segítsen a másikon. Valami megváltozott. A mi hozzáállásunk a saját életünkhöz. Minden csak nyűg és fájdalmas kötelesség. Inkább örülnénk a hónak, tekintenénk vidáman a kihívás elé, úgy ahogy ez Ausztriában, Németországban természetes. Jelentsen egy kis örömöt a hó látványa, fotózzunk, élvezzük a tájat, a naplementét egy havas tájon, igyunk forralt bort, dolgozzunk kevesebbet és legyünk többet a családunkkal, barátainkkal. Kezdjünk el egy kicsit élni, ha már a természet ezt akarja ránk kényszeríteni. Ki tudja 5 év múlva lesz-e egyáltalán hó erre mifelénk?

.

Valami elindult …
2012.01.30

A Zöld Szentgotthárd Program keretében, kizárólag kiskerti tevékenységhez ingyenesen biztosít területet az önkormányzat Szentgotthárd lakói részére, úgy kisebb közösségek, mind magánszemélyek estén.

Cél, hogy az emberek ne, több ezer kilométert utaztatott, vegyszerdús termékeket vegyenek, hanem maguk termesszék azt, így növelve a saját önállóságukat, függetlenségüket.

.

Rend(etlenség)?
2012.01.19

A napokban terjedt el az a vicc, mely szerint, ha életbe lép az USA-ban a szigorú internet törvény, és valaki felölt egy Michael Jackson számot, akkor akár 5 év börtönt is kaphat. Ez pont egy évvel több, mint amennyit Jackson orvosa kapott, aki a rendszeres gyógyszer túladagolások révén hozzájárult páciense halálához.

Sok országban hasonló arányt mutat a büntetés, ha az ember agyonver egy kutyát és egy embert.

Ha megnézzük a kozmoszt, akkor végtelen rendet látunk és nagyon kevés számú törvényt. Ahol rend van, ott nem kell törvény. Ha a kozmosz emberi törvények alapján működne, már rég nem lennénk.

Paradox helyzet alakult ki napjainkban. A modern világban egyre nő a rendetlenség. Ezt ellensúlyozandó egyre több és egyre részletesebb törvény kell. Nyilván a bonyolult szabályrendszer hamar átláthatatlanná válik, kezelhetetlenné, belső ellentmondásokkal telivé. Nincs az az ember, aki globálisan átlátná. Csak specialisták vannak, akik egyre szűkebb területet tudnak csak átfogni. A szabályrendszer betartatása sem egyszerű. Egy kellően bonyolult szabályrendszer következménye, hogy bárki, bármikor belefuthat „valamibe” legjobb szándéka ellenére is. Továbbá arra már rájött minden állam, hogy a legnyereségesebb vállalkozás a büntetés. Aki „rossz”, azt megbüntetik. Ez igaz az országok szintjén is.

.

A Szerencse illúziója
2012.01.17

Az m1-es tévéadón a Szerencseszombat műsorában Völgyesi Gabi énekelt élő adásban, áldott állapotban, a szülés előtt utolsó pillanatokban. Még aznap kiderült, hogy néhány nappal hamarabb megszült.
Az élő adás varázsa. ..
Azonban mi van, ha a LOTTÓ szerencse nem vak és véletlen?
A SZERENCSE nem más, mint A FELKÉSZÜLTSÉG TALÁLKOZÁSA A LEHETŐSÉGGEL.
Továbbá nem csak becsületesnek kell lenni, hanem annak is kell látszani.

.

2012 – A VÁLTOZÁS ÉVE
2012.01.05

Ez az év és a rákövetkező, teljes változást, átalakulást hoz majd mind materiális (anyagi), mind értékrendi szinten. A VÁLTOZÁS SZELE néhány nap alatt kisöpör sok materiális struktúrát és sok, több száz éves értékrendet. Ezzel együtt új értékrendek születnek. Sajnos részben a szocializmus, részben a fogyasztói társadalom, az utolsó 2-3 generációval elhitette, hogy az élet statikus. Ülünk a széken és áztatjuk a lábunkat a langyos vízben. Ha az ÉLET így működne, akkor nem lenne ember a Földön, sőt maga a Föld sem létezne.
Az ÉLET dinamikus, folyamatos változás. EZ VAN.

Akiben feszültséget kelt, esetleg félelmet ez a gondolat, az nyugodtan vegye meg Balogh Béla, Tudatalatti Tízparancsolat c. könyvét, majd annak CD-jét hallgassa minden este lefekvéskor, tévénézés helyett. Lelke és tudata megnyugszik, és néhány hónap alatt teljesen megváltozik az élete. „A változás életem természetes rendje…”

.

BÚÉK 2012
2012.01.02

Végre eljött az év, amire várt egy egész világ! Szegény majákra fogják. Nyilván nem mi vagyunk okozói ennek a csődtömegnek, amibe jutottunk. Bárki más. Viszont lehetünk mi annak a szorult helyzetnek az okozói, amelyben a mi gyerekeink, unokáink fognak élni…

Ami viszont biztos nem jön el, az a világvége. Nem, nem lesz, az érdeklődés hiányában elmarad. Ez egészen biztos.

Komoly gondok lesznek és vannak viszont a fogyasztói társadalommal. Egy dolgot szeretnék kérni mindenkitől, hogy a saját érdekében ne féljen. Ne nézzen olyan tévéműsort, hírműsort, ne olvasson olyan oldalt amely őbenne félelmet kelt. Ahol nincs egy-ség, ott fél-elem van. Nyilván a fogyasztói társadalom legnagyobb haszonélvezői teli torokból kiabálni fogják reggel-délben-este, hogy válság van, katasztrófa. Ez igaz is, ő rájuk nézve. De azért mi ne aggódjunk, mert hogy nekik majd rosszabbul megy, esetleg sehogy sem megy… Egy marketing menedzser is mehet majd kapálni, az az igazi csapatépítő tréning.

Először is, a válság szó jelentése LEHETŐSÉG. Kívánom, hogy mindenki aki elolvassa ezeket a sorokat éljen a lehetőséggel, amit a világ, a Létezés hoz, fogja meg, vegye el, azért adja egy láthatatlan kéz.
Másodsorban nem az számít, hogy milyen a világ, hanem, hogy jó időben legyünk jó helyen.
Harmadsorban azt mondom, hogy csak olyat tegyen mindenki mással, amit szeretne, hogy vele is megtegyenek.
Ha ez a három dolog áthatja bárkinek is az életét, legalább csak gondolati szinten, remek év lesz 2012. Így legyen!

.

Klímakonferencia Durbanben, gumicsont?
2011.12.12

Az eredmény(telenség) borítékolható volt már jó előre. A nagy ipari államokat nem érdekli a dolog, hiszen nem akarják saját iparukat visszafogni, bevételeiket korlátozni. Másfelől azt is tudják, hogy a klíma nem egy állandó érték, ahogy a vérnyomás, látás, stb. sem, hanem egy dinamikus egyensúly alakul ki. Az éghajlat mindig is változott és változni is fog. Igaz, hogy tönkre tettük a vizeinket, földjeinket, levegőnket, egész életterünket, de erősen túlbecsüljük szerepünket a klíma tekintetében. Ez a Föld nevű bolygótól függ.

Ajánlott olvasmány Éghajlatváltozás

.

ORSZÁGOS RIASZTÁSI GYAKORLAT
2011.11.20

2011.11.21-én, hétfőn, működésbe lép 2500 sziréna, és huszonötezer főt mozgósítanak a Csillagok háborúja helyszínein.

Gyerekkoromban sokszor mesélték nagyszüleim, hogy amikor nagy, országos riasztási, vagy légvédelmi gyakorlatokat tartottak, akkor mindig „valami lógott a levegőben”.  Később az egyik távoli rokonunk, aki rendőrtiszt volt, elmondta, hogy egy ország vezetői mindig sokkal több információval rendelkeznek, így előre látnak dolgokat. Ezeket az információkat nem feltétlenül kell megosszák az emberekkel, ahogy az ember sok mindent nem mond el egy kisgyereknek sem, mert az nem érti meg. Ettől még készülni kell.

Kicsit elgondolkodtam. Magyarországot katasztrófaként sújtja az árvíz, vagy a vörös iszap szerű, lokális esemény. Ezek az esetek nem igényelnek országos riasztást, még ha egy egész ország részt is vesz a kár elhárításában. Lokális háború, EU és NATO tagként nehezen képzelhető el. Akkor marad az, amit Wernher von Braun, az Apollo programok megalkotója, műszaki fejlesztője az 1970-es években leírt. Részletek: UFO valoság (2 fejezet eleje, 6 fejezet). Tény, hogy az egész Földön látványosan megemelkedett az UFO jelenlét.Comments are closed.