Hírek 2013-2013

Svájc és az orvoslás
2013.12.31

2009-ben Svájcban népszavazást tartottak arról, hogy kapjon-e teret a modern orvoslás mellett az alternatív gyógyászat. 65%-os igen született. Így a megfelelő törvények és TB költségvetés kidolgozása után 2012-től a beteg maga dönthet, hogy milyen típusú orvoslást választ és magát a gyógyítást minden kiegészítőjével együtt állja az állam. Így TB támogatott a homeopátia, a kínai gyógyászat, az antropozófia, illetve ezen kezelések és azok kellékei. 2017-ben vizsgálják meg a tapasztalatokat és ha szükséges módosítanak az orvoslásról és a támogatásokról rendelkező törvényeken.

.

Megszűnt a magánélet
2013.12.18

A Google és Yahoo cégek központjait nagy kapacitású optikai kábel köti össze a közvetlen és titkos adatcsere biztosítására. Mint kiderült, lehallgatták az itt átmenő információkat. A Yahoo azt mondja, hogy van esély rá, a Google nem nyilatkozott, bár a Google cégben egy világ dőlt össze, mert azt hitték biztonságuk világelső.

Ennek kapcsán egy konferencián kifejtették, hogy a modern világban megszűnt a magánélet. Az ember nem tud titokban maradni egy pillanatig sem. A mobilok mindig velünk vannak és állandóan rögzítik a helyzetünket, évekkel később is lekérhető (törvény kötelezi erre a szolgáltatókat). Akinek csak egy képe van a neten, vagy cége, vagy csak emailt ír és fogad, vagy csak beregisztrálta magát, azt mind ellenőrzik. Egyébként a központosítás, az elektronikus ügyintézés éppen az ellenőrzés fokozását szolgálja. Aztán mindenhol térfigyelő rendszer működik. A bankkártyás vásárlási paramétereinket például Németországban cégek megveszik (pl. aki sok hifit vesz, az automatikusan kap egy katalógust egy cégtől).

A konferencia következtetése: a virtuális világ nem szolgálja, hanem megfigyeli, ellenőrzi a modern embert. Ez az elektronikus póráz. Egy virtuális póráz, ami materiális következményekkel jár.

Meddig lesz ez így? Ajánlott olvasmány: Harmadik pólus

.

Botrány vagy inkább egy átlagos hír?
2013.11.25

Azt mondja egyik-másik hírügynökség, hogy nagy botrány, hogy az USA-ban manipulálnak hivatalos adatokat, és ezzel befolyásolják a tőzsdét. Nemrég a svájci frankot manipulálták. Illetve több közgazdász állítja, hogy a modern világban a recesszió sokkal nagyobb, nyoma sincs semmilyen, még csak 0,1% mértékű növekedéseknek sem. Kis hazugság, nagy hazugság, statisztika.

A virtuális világban nincs igazság, mert az egész virtuális. Ha kicsit is komolyan vennék, akkor egy-egy ilyen dolog után összekapná magát a világ. De nem teszi. És miért nem? Mert az átlag embertől valahogy el kell venni a pénzt. Adók, árfolyamok, veszteségek, költségek, stb. A meggazdagodás illúziója a veszteség realitásával párosul. Ez egy alapszabály.

Itt az ébredés órája.

.

Megmondta az „igazat”
2013.11.15

Egy gyógyszergyári vezérigazgató elmondta....azt, amit már mindenki amúgy is tud. De jó az ő szájából hallani. Részletek itt.

.

Fiskális szigor?
2013.11.05

Az IMF úgy gondolja, hogy az EU állampolgárok bankbetéteinek 10%-át el lehetne venni, mert az egyre nagyobb vízfej államoknak már nem jut elég. A német autópályákon fizetni fogunk, mert ott is több pénz szükséges. Minden fronton támad az emberek pénzének elvétele. Szinte látom, ahogy a modern államok vezetői brainstorming-okon vesznek részt, hogy minden a tudatalattijukból felmerülő ötletre kitaláljanak egy adófajtát. Azonban, az életben minden ideológia (információs tudatmező) megbukik, mégpedig a végén felőrli saját magát. Mikor a jóléti állam lebontja saját magát, a jóléti államot, akkor az már a vég. Mikor minden jóléti állam lebontja saját magát, az már egy korszak, egy értékrend vége.
Ahogy Weröres Sándor művében a Szent György és a Sárkányban egy virtuális szörny, egy ideológia uralta az emberi létet, mindenhol ott volt, mindent tudott, mindent irányított és ellenőrzött, és emberáldozatot követelt, úgy napjainkban a Pénz nevű sárkány uralkodik. És ennek a sárkánynak csak egyik karja az IMF, egy másik a tőzsde, egy harmadik a „befektetők”, stb. Teljesen mindegy, hogy kinek tartozunk, hogy melyik kezével vesz el tőlünk.
Magát a folyamatot kell megérteni és ez a tudatosság.

.

Mikor pihen a szív?
2013.10.25

Kevesen tudják, hogy a szív munkáját nagy mértékben támogatja az izomzat, illetve annak a ritmikus mozgása. Ha 5km/óra sebességgel tempósan gyalogolunk, akkor pulzusunk 100, a lépésszámunk is 100 és a mérések szerint ilyenkor a szív helyett az izomzat dolgozik, azaz a szív pihen, minden erőlködés nélkül működik. Hatalmas megterhelés viszont számára, ha egész nap ülünk, és az elektroszmog. Ilyenkor lehűlnek a végtagjaink is, hiába pumpál a szív, nem jut vér a vérerekbe.

Forrás: Zöld újság, 2013 október.

.

Hihetetlen, de igaz
2013.10.22

El nem hinné az ember, de mégis igaz. A XXI. században, mikor már tudjuk, hogy a világmindenségben az energia végtelen és ingyen van, akkor Európában vannak olyanok, akik fűtetlen lakásokban, vagy takarékossági okokból 17 fokban élnek, ugyanis nem tudják megfizetni az energiát. Teszik mindezt csupán az emberi kapzsiság következményeként, melyhez a modern államok asszisztálnak, egytől egyig.  Nem azoké a szégyen, akik fát lopnak, és nem azokban kell bűntudatot kelteni a környezet tönkretételéért, akik visszatértek a fa tüzelésre, hanem azoké a szégyen, akik ide juttatták a modern világot. A magyar nemzet enneagrambeli karaktere a négyes. A nemzet jó állapotában reformer lesz, tehát mi kellene megmutassuk a kiutat a világnak, ehelyett mi azt a társadalmat másoljuk le, amelyik életgörbéjének a végső, hanyatló szakaszát éli, amit már önerőből nem tud fenntartani, emberimporttal is csak rövid ideig..

Az univerzumban egy civilizáció csak akkor számít kicsit is fejlettnek, ha úgy él, hogy a környezetét nem hogy nem teszi tönkre, hanem hozzá sem nyúl, maximum javítja. Ilyenek az atlantisz típusú civilizációk. Ők az egyik véglet. Mi pedig  a teljes ellenpólus. Akár a daganat, képesek vagyunk tönkretenni élőterünket akár olyan áron, hogy mi magunk is belehalunk. Nem is csoda, hogy idegen civilizációk előszeretettel tesznek implantátumokat emberekbe, mert szeretnék megtudni, hogy ez a civilizáció élő vagy halott. Ugyanis a tudatunkból ez egyáltalán nem derül ki.

.

Klímaváltozási jóslatok (fenyegetések)
2013.10.17

Újabb rémhírek terjednek, az emberi tevékenység következtében bekövetkező globális felmelegedésről. Remélem a honlap olvasói megértették már, hogy GYAKORLATILAG SEMMI KÖZÜNK A KLÍMAVÁLTOZÁSHOZ !!! Lassan minden ép elméjű ember megérti, hogy a klíma mint olyan a Föld űrbéli elhelyezkedésének következtében kötelező módon, folyamatosan változik. Ez mindig is így volt, és így lesz. Az ember vérnyomása sem állandó egész nap, hanem igazodik az életvitelünkhöz.

A klímaváltozást az ember maximum 2-5%-ban befolyásolja. A széndioxid kibocsátás tőzsdére vitele is nagy KAMU. Ne féljünk a változástól, hanem alkalmazkodnunk kell hozzá. Egyébként fogalmunk sincs, hogy valójában nőni fog a hőmérséklet, vagy csökkenni 100 év múlva. Ugyanígy fogalmunk sincs nagyon sok mindenről ami az életünket befolyásolja.

.

Amerika csődje?
2013.10.15

Nagy kamu. Papírtigris. Mivel a mai világban minden csak egy illúzió, egy ország eladósodottsága/csődje is virtuális, csak egy döntés kérdése. Amerika fizetésképtelenségén vitatkozni annyi mint azon összeveszni, hogy mire költenénk a lottó főnyereményt, ha megnyernénk, de nem is játszunk. Semmi értelme. Mivel a világban a pénznek gyakorlatilag nincs már fedezete (a dollár arany fedezetének egy tekintélyes részét Kína már rég megvette), abszolút nem számít, hogy a számítógépben tárolt adatoknál egy nullával több vagy kevesebb van a végén. Akár a Gazdálkodj Okosan pénze. Ez a műbalhé csak körítése lehet több előre eltervezett eseménynek. Csak látszólag múlik ezen bármi is.

Ha megnézzük hazánk külső adósságát, ha belegebedünk is, nem csökken. Sőt nő. Ez így van kitalálva. Nem azon múlik, hogy mennyit fizetünk vissza, hanem hogy „alakul” a külső környezet a háttérben. Ahogy a 2008-as válság (műbalhé) is csak arra volt jó, hogy az emberek zsebéből kiszedtek sok pénzt. Néhány évvel ezelőtt a tőzsdén eltűnt a piac 9%-a, ezt nevezik a 2:45-ös világkrack-nek. Azóta sem érti senki, hogy mi történt. Azóta sem tudta kideríteni senki, hogy hova lett az a hatalmas érték, mely több európai állam együttes GDP-je. A jobbak bottal ütik a nyomát. A gyengébbek el sem akarják hinni.

.

A jövőbe látni mindenki tud, legfeljebb nem akar!
2013.10.07

Rudolf Steiner 1909 június 3.-án mondta egy előadáson: „Hagyják csak az orvoslást ilyen materiálisan továbbfejlődni; ha negyven évvel előre tudnának tekinteni, elszörnyednének, hogy ez a gyógyászat milyen brutális módszerekig fog eljutni, hogy az embereket a halál miféle módozataihoz fogja elkezelni.”

Egy német dokumentumfilm, Orvostudomány a haladás csapdájában arról számol be, hogy: „Téves diagnózisok, hatástalan terápiák, halálos mellékhatások, kideríthetetlen betegségek: évente mintegy negyvenezer ember hal meg Németországban, ugyanakkor az egészségügyi rendszer milliárdokat emészt fel”

.

Egyszerűsödik a nyelv, butul a nemzet
20130.8.22

Az USA-ban megszüntetik a kézírás tanítását. Az ok, hogy a számítógép mindig elérhető és kötelező, továbbá ki ír ma már kézzel. Érdekes lesz, mikor a nagy sötétség idején (amilyen már volt), egy rakás analfabéta mered a semmibe. Gyorsan feltettem magamban a kérdést, hogy a hülyeség vajon mikor gyűrűzik be hozzánk. Sokat nem kellett várnom. Még aznap (az időzítés sem lehet véletlen) hallottam egy hírben, hogy az EU-ban hamarosan kezdik leépíteni a nyelvtanórákat, mert az informatika majd megoldja. Néhány éve (évtizede) már sok helyen nem tanítják a szorzótáblát sem. Kicsit mulatságos, mikor a mai fiatal elmegy a piacra, és az öreg néni fejben szoroz, összead, míg a fiatal az okos telefonján próbál egy alapműveletet elvégezni. Ez ám a fejlődés.  Óhatatlanul felmerül bennem a kérdés, ennyire hülyék a vezetőink, vagy tudatosan ennyire le akarják butítani a következő nemzedéket?

De az is lehet, hogy példát veszünk a druidáktól, akik minden tudást fejben tároltak, és nem voltak hajlandók leírni. Nem is értették, hogy az ellenük induló rómaiak miért rajzoltak rúnákat a pajzsokra. Végül  a rómaiak és a kereszténység mégis csak kiszorította őket.

.

Vonatbaleset
2013.07.25

Spanyolországban kisiklott egy szupermodern vonat, mert állítólag 80 km/h helyett 190 km/h sebességgel ment a kanyarba. Néha hallani, hogy elaludt a mozdonyvezető,vagy  nem vette észre a piros jelzést, stb. A XXI. században, mikor az űrutazásról beszélgetünk, ilyen banális dolgok hogy eshetnek meg? Hol a csodálatos elektronika? Hol vannak a szoftverek? Lehet, hogy így olcsóbb? Az autókkal jártunk úgy, hogy addig fejlesszük őket, míg többet fogyasztanak mint 40 évvel ezelőtt.

.

Nehézfém szennyezés
2013.07.25

A 8-as főút két oldalán látni már, hogy rendben lezajlott az aratás. Örül az ember. Aztán szintén rögtön az út mellett virágzik a napraforgó, szép a kukorica. Azonban látva azt a folyamatosan hömpölygő kamionsort, ami ott éjjel és nappal dübörög, felmerült bennem egy gondolat. Csak bízni tudok abban, hogy az öt méterrel a főút mellett termő gabona, kukorica, napraforgó és egyebek valamilyen ipari célú felhasználásban vesznek részt, és semmilyen módon nem kerül a nehézfémmel maximálisan dúsított termés a táplálkozási láncba, sem mint közvetlen élelmiszer, sem mint az állattartás takarmánya, mert akkor megint nálunk végződik a nehézfém útja. Bízom benne, hogy a ma születő gyerekek, akiknek legalább a fele allergiás, nem kap ebből a „táplálékból”.

.

Irányított hatékonyság
2013.06.25

Brüsszelben döntöttek, csökkenteni kell a gépkocsik káros anyag kibocsátását, így valószínűleg a gépkocsik üzemanyag fogyasztásának is csökkennie kell majd. Az autógyárakat érő „káráért” nyilván kompenzálni fogják őket.

Érdekes dolog, hogy az 1970-es években a román Dacia 1300-as (mely a Renault 12 honosított változata), mechanikus gyújtással, és mindenféle elektronika nélkül országúton kevesebb mint 6,5 litert fogyasztott 100 km-en, városban majdnem 8 litert. Ma, egy 1300 köbcentis modern autó ennyit, vagy ennél valamivel többet fogyaszt. Ha figyelembe vesszük azt a sok elektronikát, a sok ezer mérnök sok millió fejlesztési munkaóráját, akkor a gépkocsiknak 1-2 liter alatt kellene fogyasztaniuk. Magam hallottam 2007-ben a Petőfi rádióban, mikor egy magyar feltaláló arról beszélt, hogy találmányával víz keverhető a benzinhez és töredékére csökken a fogyasztás. Nincs tudomásom arról, hogy ezt az egyszerű szerkezetet üzletben lehetne kapni. Ahogy azt is csak oroszországi egyetemen tanítják, hogy ha a benzinmotoros autó szikrájának a teljesítményét megnöveljük, azaz 25-30kV helyett 45-50kV-ot alkalmazunk, akkor tökéletes égést kapunk, a motor nyomatéka többszörösére nő, majdnem eltépi a sebváltót, alapjáraton képes álló helyzetből maximális sebességre gyorsulni, fogyasztása kevesebb mint a fele, stb. Az USA-ból lehet megfelelő tekercset és gyertyát venni (neten).

Egy, az autópari fejlesztésekben megöregedett szakember elmondta, hogy az évek során az égési paramétereket úgy változtatták, hogy a kibocsátást áttették az emberi szervezet számára nem érzékelhető tartományba. Ide tartozik az is, hogy az allergiát nem a parlagfű okozza, hanem a nehézfém, amelyet a parlagfű ragacsos pollenje juttatja a légutakba. A nehézfémek döntő többsége a gépkocsik égéstermékeiből származik. Hiába van törvény a parlagfű irtására, a nehézfémet kell irtani. A biorezonanciás mérések eredményeként kimutatható, hogy a modern emberek döntő többsége nehézfém terhelt. Ez komoly károsodásokat okoz, és nehezen távolítható el az emberi szervezetből.

.

A fiatalság helyzete
2013.06.12

Egy friss, lakáscélú felmérés szerint,  a fiatalok 62 százalékának nincs semmiféle megtakarítása és 75 százalékuknak nincs félretehető pénze sem, így a fiatalok fele a szüleivel él. A fiatalok kétharmadának van önálló jövedelme, bár annak mértéke olyan, hogy félretenni belőle nem lehet.   Ez jól tükrözi a napi valóságot. Ezelőtt 20 évvel mindez nem jelentett gondot. Azonban a kapitalizmus térhódítása, a folyamatos privatizáció, és magának az egész világnak az instabilitása oda vezetett, hogy az embereknek ma már gondot jelent a rezsi kifizetése is, mely rezsi sokszor magasabb mint egyik-másik nyugati államban.

Az élet túl sokat vár el a fiataloktól, és cserébe üres ígéreteket, kilátástalanságot, kiszámíthatatlanságot, bizonytalanságot ad. Ezért én személy szerint nem is csodálkozom azon, ha a fiatalok módosult tudatállapotba menekülnek, úgy mint drog, gyógyszerek, alkohol, cigaretta, édesség, és betegség.

Ebből a helyzetből kitörni egyénileg lehet. A tömeges kitörés nem más, mint a jelen társadalmunk teljes megreformálása a modern világ minden államában. Egy új társadalmi rend szükségeltetik. A jelen válságok éppen az oda vezető utat mutatják. Hiszen a Halak korszaknak vége. Más a csillagok állása, mások a potenciális lehetőségek. Azonban, hogy ebből mi lesz, az a mi tetteinknek a következménye.

,

A természet visszavág
2013.06.10

Az egyre sűrűbben jelentkező és egyre erőteljesebb árvizek megmutatják Európának, hogy azért a természet az úr. Egyik ok a klímaváltozás. Ahogy az ember vérnyomása sem állandó egy nap folyamán, úgy a Föld klímája sem fix, hanem változik. Dinamikus, él (a XVIII században egy enyhe „jégkorszak” volt). Az tény, hogy tönkretettük a bolygót, de maximum 5%-ban vagyunk felelősek a klíma változásáért. Ez „jó” ok arra a virtuális bizniszre, amit széndioxid kibocsátási kvótának nevezünk. A másik ok Európa beépítettsége. Az árterületeken épültek városok, falvak, autóutak, bicikliutak, ipari létesítmények, stb. Jó találmány a mobil gát, mert látványosan megnő egy folyó keresztmetszete, a lényegesen nagyobb vízmennyiség is le tud vonulni a folyón, azonban mivel nem önt ki a folyó, ezért Budapestre is egyre több víz fog jönni. A Duna felső részén minél profibb a védekezés, a Duna alsó részein annál nagyobb vízállások lesznek. Néhány év múlva, lehet, hogy Budapest is gondban lesz. Egyfelől az életterünk elsivatagosodik, másfelől időnként özönvíz mossa el. A jövőben egyre komolyabb erőforrásokat igényel a „természet uralása”.

.

Mindenki gyógyszert szed. Aki azt hiszi hogy ő nem, még az is.
2013.03.16

A héten nagy port vert fel az USA-ban, hogy Long Island, New York vízellátó rendszerében magas szinten mértek gyógyszer származékokat. Ez egyébként része annak a világméretű tendenciának, hogy az emberek egyre több szintetikus szert szednek, ezek jó része nem bomlik le, hanem visszakerül a vízkörforgásba. A világ toplistáját India vezeti, ahol 21 különböző gyógyszeripari kémiai összetevőt találtak, az USA maximum 150 szeres értékén.

.

Semmi sem véletlen
2013.03.15

A HAARP nagyon gyors és erős hatást gyakorol az ionoszférára, irányított elektromágneses sugár alkalmazásával.  Katonai célból lett megalkotva. Elveit még Tesla dolgozta ki. Tény, hogy elég pontosan lehet akár katasztrófákat is előidézni, a Föld bármelyik pontján.

Az elmúlt néhány nap „érdekes” időjárását alapul véve elég sok „szakember” mondta, hogy ez egy HAARP támadás volt Európa ellen. Nem tudni, hogy kísérlet volt, ami balul sikerült, vagy tényleg nem a legjobb szándék állt mögötte.

.

Fordítás
2013.03.12

Egyik kedves ismerősöm lefordított német nyelvre néhány oldalt azokból, amik nagyon tetszettek neki, egyet feltettem, hátha van valakinek német ismerőse, akinek ajánlani tudja.

.

Hamarosan
2013.03.07

Ez a honlap sok információt tartalmaz, néha túl sokat, azonban egységes struktúrába szedni itt már nem lehet. Ezért úgy gondoltam három könyvben írnám le mindazt amit tudok, messze többet mint ami az oldalon szerepel. Az első  bevezető jellegű könyv, olyan alap szemléleteket tartalmaz, amelyekkel én megértem és magyarázom a világot. A világ, az élet mint rezgés.

Azután tervezem a könyv folytatását, mely kimondottan a sumer történelemmel foglalkozik, de nem mint mitológia, hanem mint valós történelem, valós események sorozata. Ide tartozik nyilván az UFO témakör is, szintén mentesen a misztériumoktól. Illetve a magyarság nagy kérdése, az identitása, a sumer-magyar rokonság, az ősi Kárpát-medencei nép kialakulása és fejlődése.

Harmadiknak tervezem a spirituális világgal foglalkozó könyvet, melyet nagyon fontosnak tartok, hogy végre minden misztériumtól mentesen értsük meg az életnek azt a részét, amely szinte tabu. Értsük meg, hogy tudunk teremteni gondolatainkkal, mi van, amikor valaki meghalt és itt ragad, és rengeteg, a napi életben alapszintűnek tekinthető tudást szeretnék megbeszélni azokkal, akik erre fogékonyak.

Ezen okok miatt az idei évben nem frissítettem olyan mértékben az oldalt mint eddig, de ezt hamarosan pótolom.

.

Idegenek tették?
2013.03.07

Szakmai körökben egyre komolyabb vitatéma, hogy az Oroszországba becsapódó meteorit nem is csapódott be. Ha így lett volna, nagy eséllyel az emberiség most a kihalás szélén lenne. A robbanás erejéből és következményéből, valamint a meteorit méretéből és sebességéből számolva, arra a következtetésre jutottak, hogy a meteorit nem egyben csapódott be a földbe, hanem a földfelszín felett szétrobbant, és apró darabokban szóródott szét. Úgy feltételezik, hogy valami koncentrált energianyaláb, amire az emberiség nem képes, szétrobbantotta, éppen időben. A szakemberek több mint fele úgy véli, ez nem lehet véletlen, hanem valamilyen idegen létforma megmentette az emberiséget. Ha így van, akkor köszönjük.

.

Parlagfű, egy illúzió hivatalosan is a porba hullik
2013.01.28

A parlagfű eddig rejtett hatásaira bukkantak neves külföldi tudósok, és a kutatásokkal alapjaiban rengették meg az eddig károsnak hitt növény hatásmechanizmusait. A Princeton University biokémiai doktoranduszai meghökkentő kutatásokat publikáltak 2009 áprilisában a New York Times című lap kutatási rovatában, amellyel sokkolták a világ botanikus kutatóit. Rájöttek, hogy a parlagfű valójában nem tartalmaz allergén polleneket, így a világméretű allergiás megbetegedésnek sem ez a növény a kiváltó oka.
Laboratóriumokban hónapokig tesztelték a parlagfű esetleges pozitív hatásait. Végül, a kísérletezések után kimutatták a megdöbbentő eredményt: a parlagfű értékes táplálék- és fűszernövény. Forrás BioTrend folyóirat.

Megjegyzés: Már sokan leírták, sok helyen, hogy nem a parlagfűtől leszünk allergiásak, hanem attól a nehézfémtől, amit a parlagfű visz be légutakba. Ehhez nem a parlagfüvet kell kiirtani, hanem a nehézfémet. Lehet, hogy a hír sok szakembert megrázott, azonban én továbbra is azt hallom minden forrásból, hogy a parlagfű az első számú közellenség. Valahogy világszinten nem jutott el a felelős emberek tudatáig.

.

Hírek 2011-2012Comments are closed.