Hírek 2014-2014

Tönkretesszük azt a termőföldet amiből élünk, akár a daganat a gazdatestet
2014.01.03

talaj vas népe

.

Önálló keleti élet
2014.12.19

Oroszország saját banki rendszert hozott létre, ugyanis az eddig használt SWIFTet a nyugat bármikor leállíthatja, ahogy ilyet már részben tettek is. Ehhez a saját rendszerhez a nyugati országok nem férnek hozzá. Továbbá ez lesz a most induló Eurázsiai Gazdasági Unió közös pénzrendszerének az alapja is. Ez az Unió lesz az EU keleti alternatívája. Így most már lesz USA, EU, Eurázsiai Gazdasági Unió. Ez utóbbi 2015 január 1-én indul, a nemzeti valuták használatát teszi kizárólagossá, és értékük független lesz a dollártól és eurótól. Ezért erről a területről menekül e két nyugati valuta.

Kína és Oroszország már megállapodtak abban, hogy egymás közti kereskedelemeben csak a két ország valutáját használják, a dollárt száműzik. Kína továbbá közölte, hogy további amerikai szankciók esetén az USA-nak el kell kezdeni fizetni a Kína felé fennálló államadósságot. Aranyban. Mellesleg Kína olyan mértékben fejlődik és fejleszti hadiparát, hogy szinte naponta bemutatnak, átadnak valamit. A régebbi orosz technikát fejlesztik, tökéletesítik. Már a külföldi titkosszolgálatok sem látják át az eseményeket, azok volumene miatt.

Egyet sose felejtsünk el, a nap mindig keleten kel és nyugaton nyugszik. Így működik  a természet. Lehet, jobb lenne békében élni, mint egymást fojtogatni. Mert mind megfulladhatunk.

ui. Finnország újból megerősítette, hogy jelen körülmények között nem szándékszik csatlakozni a NATO-hoz, lévén Oroszország barátja és komoly üzleti partnere.

.

Habár felül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr!
2014.12.19

Petőfi egykori gondolata örök érvényű. A Sony (az észak-koreai vezetőről szóló) karikatúráját/paródiáját így akadályozta meg Észak-Korea. Nem mindenki szereti, ha kigúnyolják. Lehet egy nemzet fizikailag elmaradott a fejlettekhez képest, de lehetnek olyan kártyái, amelyekkel mindent visz. A virtuális világ valódi urai nem láthatók, de jelenlétük érezhető. Nem az az úr, akinek a legnagyobb a hangja, hanem az, aki a szálakat kézben fogja.

Ezen érdemes elgondolkodni akkor is, amikor Oroszország bedöntésére törekszik a világ. A materialista világ áll szemben a természetközeli gondolkodású, életszemléletű világgal.  Ha az egyik dől, megy a másik is.

Azért a víz az úr…

.

Káosz és szabályok
2014.12.17

A világban egyre nagyobb a káosz. Erre ellenlépésként a modern világ egyre szigorúbb törvényekkel, zéró toleranciával akar rendet tenni. Lassan oda jutunk mint az amerikai rendőr. Előbb lelövi az embert, aztán rájön, hogy szerencsétlen csak levegőt vett és azért mozgott a mellkasa, nem pedig fegyvert akart rántani. Azonban az élet egy energetikai rendszer. Minden fizikai rendszer sajátossága az energiaáramlás. Ez „magától” alakul ki a létező energiapotenciál különbségek kiegyenlítődéseként. Ha szabályokkal ezt lassítjuk, akkor a rendszer egyre nehezebben működik. Ha túl sok a szabály, akkor leáll a rendszer működése. Azonban egy idő után olyan mértékű potenciál gyűlik fel, hogy robbanásszerűen egyenlítődik ki, elsöpörve minden szabályozást. Egy hegyi patak útjába építhetünk nagy gátat és egy ideig nem is folyik a víz. Azonban egyszer olyan tömegű víz gyűlik fel, amelyik elsöpri a gátat, vagy beszakad a föld alatta (ilyen már volt).

Meg kellene már érteni – de látom józan ésszel nem megy, majd csak megéléssel – hogy ugyanúgy nem lehet a drog ellen törvényekkel harcolni, mint az országos mértékű alkoholizmus ellen, nem lehet az emberekre rákényszeríteni a családcentrikusságot sem. Ha mindenki ellenőrzi és szabályoz, akkor sem lesz rend, mert maguk az ellenőrök fognak visszaélni a helyzetükkel. Rendet CSAK ÉS KIZÁRÓLAG  a valós emberi értékek megteremtésével lehet elérni, ez pedig a világban a MINDENKORI KORMÁNYOK FELADATA. Az embereket nevelni kell, tanítani és nem lezülleszteni rossz értékrendekkel. Néhány északi ország azért mintaértékű az egész modern világ számára.

.

Bumeráng hatás
2014.12.17

Büszke a nyugati világ arra, hogy lenyomva a kőolaj árát csődbe viszik Oroszországot. Azonban éppen ez vissza is üt. Az Oroszországban működő külföldi érdekeltségeknek is annyi (bankok, gyárak, képviseletek), a gazdák Brüsszelt verik szét mert csődbe mennek az embargók miatt, és akár gázhiány is lehet. Belerúgni egy egyensúlyi helyzetbe lehet, de nem biztos, hogy érdemes. Ugyanis egy csónakban ülünk. Ha a csónakot nagyon lóbáljuk, aki az éppen kiemelkedő részen ül, nem árt ha tudja, hogy bár az alsó részen önti el a víz a csónakot, azért az egész csónak elsüllyed, és akkor lehet úszni a túlélésért, már aki tud.

.

Gáz eladó
2014.12.09

Az oroszok jelenléte a gázpiacon jövőre kezd csökkenni, így most mindenki gázt akar eladni Európának. Irántól, az USA-ig bezárólag mindenki szeretné ezt a biztos nagy piacot megszerezni, amit EU-nak neveznek. Már az sem kérdés, hogy cseppfolyós állapotban áthajózzák a palagázt Amerikából, vagy a földgázt Katarból. Most Európa szélső államai értékelődnek fel. Így a horvátok Amerikával egyezkednek, a törökök az oroszokkal, de ott van még Románia, Bulgária. Azonban már több szakember is elmondta. Egyre ne gondoljunk, mégpedig hogy olcsóbb lesz a gáz. Mert ez nem igaz. A jelen mélyponti ár már jövőre nőni fog, és így az amerikai fő exportcikk, a palagáz, jól eladható áron kerülhet az EU rendszerébe.

Markáns pillanathoz értünk, mert megszűnik az orosz egyeduralom ezen a piacon. Ez viszont mint szokott, hisztériás árváltozásokhoz vezet. Akár a benzin napjainkban. Az orosz árképzés lényege a lassú árváltozás volt. Most viszont piaci alapokon lesz számolva a gáz ára. Ez majd azt eredményezi, hogy akár napi szinten fog ingadozni. A gázórák gyártói már el is készítették azokat a prototípusokat, amelyek napi szinten lejelentik mobil interneten a gázfogyasztást, így a szolgáltató napi gázáron számolhat.

Érdekes világ jön.

.

Minden halad a maga útján
2014.12.08

Az orosz csőd érdekében látványosan esik az üzemanyag ára, az araboknál már nem tudni ki lő kire és talán mindenki ugyanonnan van pénzelve, az EU küszködik az orosz szankciók miatt, Oroszország úgyszintén, itt-ott tüntetgetnek. Akár egy bábszínház. Nálunk (ahol én lakom) egyfelől a levélkézbesítő postás (profit) takarékossági okok miatt már csak kétnaponta jár, másfelől országosan grandiózus terveket szövünk. Gyönyörű nagy kutyulmány az egész világ. Lassan itt az ideje a változásnak. Ahhoz, hogy a sűrű erdőben új fák nőjenek, előbb a régieket ki kell csavarja tövestől egy komolyabb vihar. Már kezd fújni a szél.

Van viszont egy jó hírem, el kezdtem írni a harmadik könyvet, mely az egészségről ad egy olyan széleskörű áttekintést, amelyet még nem mutatott be senki. Egyszerű és praktikus, érthető és kivitelezhető.

.

A benzin ára
2014.12.03

Szerencsénkre csökken a benzin ára. Azonban van ennek egy fontos jelzése. Konkrétan úgy mozgatják, ahogy akarják. Mintha lenne egy távirányító, és néhány embernek megadatik, hogy úgy játszadozzon vele, ahogy az neki jól esik. Ha éppen több profit kell, akkor feljebb tekeri az árat. Ha meg kell büntetni Oroszországot, akkor drasztikusan csökkenteni tudja. Úgy mozgatja, ahogy az aktuális érdeknek megfelel. És minden mást beáldoz ezért az érdekért. Na, ez a fogyasztói (megvezetett) társadalom.

.

Olasz javaslat
2014.12.02

Olasz képviselő előterjesztette az Európa Parlamentben, hogy Olaszország szeretne visszatérni a lírához, mint saját pénzhez a jövő évben. Ugyanis az ország gazdasága nincs olyan állapotban, hogy az euró szintjén működjön. Éppen Görögország nagy problémája is az, hogy egy nem túl jól működő ország saját valutával sokkal életképesebb, hiszen bármikor leértékelheti azt, maga szabályozza az inflációt, kevesebb követelménynek kell megfeleljen EU szinten. Józan paraszti ésszel belátható, hogy euró ott tud létezni, ahol a gazdaság hasonlóan működik, mint például Németországé. Egy ettől végtelenül messze álló gazdaságot leginkább megbénít a közös pénz. Éppen Görögország csalással került az euro övezetbe, mikor külföldi tanácsadók tanították meg őket, hogyan kell úgy lekönyvelni a gazdaságot, hogy az éppen megfeleljen az elvárásoknak. Aztán csődbe is ment az ország. És kiderült, éppen a tanácsadók nyertek sokat ezen az államcsődön.

.

A látszat
2014.12.02

Az EU szankciók és a világban mesterségesen lenyomott kőolaj és földgáz ár miatt Oroszországnak nem éri meg megépíteni a Déli Áramlatot. Azonban van egy kis apróság. Törökország mostantól gáz nagykereskedő lesz, aki nem tranzit és elosztó mint Ukrajna volt, hanem kereskedő, így joga van felárat tenni a gáz árára. Ezt nyilván a végső fogyasztó fizeti majd. Továbbá ezzel a szerződéssel kilőtték Törökországot abból az elképzelésből, amely szerint éppen Törökország lett volna az Iránból, Szíriából érkező alternatív földgáz elosztóközpontja. Tehát Európa továbbra is az orosz gáztól függ és kicsit magasabb áron.

.

Úri huncutság
2014.11.27

Vasárnap a rádióban arról beszélgettek szakemberek, hogy már a nyolcvanas évektől egyre jobban a kenőpénz, a szponzorok profitvágya dönt az olimpiák, foci vb-k, és még ki tudja milyen nagy események szervezési jogának odaítélésekor. Ez mára tovább fokozódott és ma már szinte tény, hogy a következő évek nagy eseményei kemény pénzen lettek odaítélve. Végül is nem baj az, ha a világ új területei kerülnek be a sport körforgásába. Nem baj az, ha a sivatag közepén várost építenek és ott zajlik egy döntő. Gond viszont az, hogy a sportoló nem számít. Őt egy gépnek, egy rabszolgának tekintik. Felmerült még az is, hogy éjjel tartsák meg a rendezvényeket. Annyira nem számít az ember, csak a pénz.

Meddig mehet ez így? Ameddig a sportolónak nincs meg a saját Énje. Amíg nem mondja azt, hogy ezt már nem. Ameddig saját maga nem számít saját maga szemében. Ameddig önként bújik a darálóba. És nyilván addig, ameddig az emberek milliárdjai néznek sokszor értelmetlen sportnak nem nevezhető eseményeket, ahelyett, hogy a saját életükkel foglalkoznának, a saját családjukkal, saját gyerekeikkel, ahelyett, hogy a természetben járnának. Ahogy egy történetben a kisfiú megkérdezte az apjától, hogy mennyi az órabére. Majd elővette a zsebpénzét és oda adta az apjának kérvén őt, hogy akkor most egy órán át csak ővele játsszon.

.

Tényleg nagy a baj…
2014.11.25

… ha már a kapitalizmus nagyjai, megalkotói, szellemi atyjai is ezt mondják. Legutóbb Clayton Christensen a The Capitalist’s Dilemma c. munkájában jelezte, hogy a jelenlegi pénzügyi mutatókon alapuló gazdaság a csődbe megy. Olyan dolgokat mérünk, amelyek értelmetlenek és olyanokat nem, amelyek tényleg jellemzik a rendszert. Más, új szempontok szükségesek a rendszer életben tartásához. A modern kor kormányai nem ijednek meg ilyen kijelentésektől. Inkább megnézik, tényleg bedől-e az egész.

.

Kábítószer és a családok
2014.11.24

A statisztikák azt mutatják, hogy hazánkban az elmúlt néhány évben az iskolákban a drogfogyasztás 50%-al nőtt. Ezért a rendőrség és az iskolák szeretnének a lehetőségeik szerint tenni a tendencia folytatódása ellen. Arra is rámutattak, hogy nem lehet kihagyni a családokat, mert nélkülük a hivatalos szervek sem lehetnek sikeresek. Ez egyébként teljesen igaz is. Azonban milyen családról beszélnek? Hol van a mai világban a család? Anya és apa egész nap a pénzt hajtja, hogy fizikai síkon alaphangon megélhessen az a közösség, amelyet ma családnak nevezünk. Napi több műszakban dolgoznak azért, hogy adókat fizessenek, rezsit fizessenek, és megélhetési célból történő vásárlásaikkal profitot termeljenek másoknak. Amúgy is ez már sok embernél a második, harmadik házasság. A gyermeket nem köti le az iskola, mézesmadzagként ott a fogyasztói társadalom illúziója. Hol itt a család? Sehol. Önismeret nulla. Vizsgához kellene kötni a gyermekvállalást. A világ minden kormányának a dolga lenne, hogy nevelje az állampolgárait, mert csak így ér valamit az adott ország. Ehhez képest rájuk szabadítják a fogyasztói társadalmat. Ameddig így haladunk tovább, addig sem Németországban, sem nálunk, de még csak Svédországban sem lehet ezt a nemes feladatot, a drogfogyasztás csökkentését, megoldani.

Éppen ma láttam egyik multinál a kasszában egymás mellett fiatal fiuk ültek, főállásban. Elgondolkodtató. Egy életerős fiatal fiú hol tud ma jangos munkát végezni. Csak akkor ha otthon füvet nyír, vagy bőgeti a flexet. És akkor milyen férfivá válik? Milyen család lesz az, ahol a szülők vagy munkanélküliek, vagy éhbérért dolgoznak? Az, hogy egy fiatal életerős fiú kasszában ül, az az ő baja, de nem az ő szégyene. Hanem azok szégyene, akik a világ nagy vezetői és a profit érdekében feláldozzák az embereket. Ezek szegények nem tehetnek mást, mert ők is élni szeretnének.

Azért lassan fordul már a kocka. A pénzvilág dől be, nem is érdemes bele sokat fektetni. A falanszter korszak végén járunk. Éppen ez a materiális kényszer vezet oda, hogy már jövőre sokan kezdenek „ébredni”, majd 2016-ban jön az Avatar II., amiben benne lesz a jelenünk és a jövőnk, hogy mi várható. Az írója amolyan modern Nostradamus. Kicsivel utána kezd dőlni a kártyavár. Addig is kitartás, és segítsük egymást. Az új generáció nagyon nem bírja ezt a világot, ezért drogozik. Egy más értékrendre épülő világban ők nagyon sikeresek lesznek. HAMAROSAN. A hátterek megértéséhez ajánlom a Sumer c. könyvet annak, aki tényleg meg akarja érteni a világot. De csak annak. Aki nem, azt nagyon kérem NE olvassa, mert csak összezavarodik a világképe. Egy radikális váltás amúgy is nagy gondot fog okozni sok embernek. Aki viszont lehetőségnek éli meg, az boldog lesz.

.

Alumínium az életünkben
2014.11.24

Az alumínium az életünkben napi szinten jelen van. Az élelmiszerektől, a kozmetikumokon át egészen egyes oltásokig és az olyan tárgyakig, amikkel kapcsolatba kerülünk, amiket megfogunk, amikből eszünk, iszunk. Azonban ez a praktikus fém nagy veszélyt is jelent. A modern ember konkrétan kimérhető módon szenved alumínium mérgezettségben. A témának nagy a szakirodalma. Ajánlok egy egyszerű összefoglaló oldalt, igaz angol nyelven: www.kindness2.com

.

Nyomunk sem marad
2014.11.20

Az atlantiszi civilizációk legnagyobb gondja mai szemmel az, hogy egyfelől tudjuk, magas tudást képviseltek, de nem marad utánuk sok kézzel fogható dolog. Leginkább piramisok maradnak, de ezekkel nem tudunk és nem is akarunk foglalkozni. Más viszont nemigen. A magyarázat pedig egyszerű, az ő mesterséges anyagi világuk, a mi anyagi világunkban nem látható, nem fogható. Ehhez teljesen hasonló a mi virtuális világunk. Életünk jó része ott zajlik (gazdaság, szórakozás, barátság, párkapcsolat, stb.). Ha most eltűnnénk, akkor utánunk leginkább a tönkretett környezet maradna és kevés írott információ, ugyanis ha a szerverek leállnak, akkor nyomtalanul eltűnik a virtuális világ. Vinton Cerf az internet atyja éppen erre hívta fel a figyelmet nemrég. Szinte lehetetlen az információkat menteni, ugyanakkor ha leáll a virtuális világ, akkor vége mindennek, ami ott létezett.

Ilyen meggondolásból ragaszkodom én a fizikailag nyomtatott könyvekhez. Hamarabb szükség lesz rájuk, mint gondolnánk.

.

Támad a belvíz
2014.11.20

Az elmúlt hetekben sokat utaztam az országban és azt tapasztaltam, hogy a belvíz helyenként tengerként hullámzik. Találkoztam agrármérnökökkel, akik kicsit másképp tekintenek a mezőgazdaságra, mint a mai világban szokásos. Ők elmondták, hogy a modern gépi földmegmunkálás, műtrágyák, nővényvédőszerek tönkreteszik a felső, nagyon vékony humusz réteget. Ennek eredményeként megszűnik a föld termőképessége. Gyakorlatilag eltűnik a humusz és marad az alatta levő agyagos, növénytermesztésre alkalmatlan föld. Ekkor értettem meg miért van az, hogy a lakóhelyem melletti faluban, ahol húsz évvel ezelőtt a legjobb minőségű termőföld volt, ma már fel sem szántják.

Tehát, ameddig ilyen ütemben tesszük tönkre a humuszt, addig egyre jobban „támad” a belvíz, ugyanis eltűnik az a felső termőréteg, mely porhanyós és átengedi a vizet. Ezért is tartják úgy agrármérnöki körökben, hogy nem kell már 5 év és élelmiszer hiánnyal nézünk szembe.

.

A GDP nem jó mérőszám
2014.11.13

Rájöttek arra, hogy a gazdasági mutatók nem elégséges mérőszámok, mikor országokat hasonlítanak össze. Úgy gondolják, hogy a GDP-nek semmi köze egy nemzet boldogságához, életöröméhez, pozitív vagy negatív életszemléletéhez. Ezért szeretnék valamilyen fix módon mérni a nem mérhetőt. Tény, hogy igazuk van. Azonban érdekes lesz, hogyan mérik materiális számokkal egy nemzet lelkét.

.

A munka ára
2014.11.13

Sok évvel ezelőtt Belgiumban hallottam először, hogy a jóléti államban nem olcsónak kell lenni, hanem hasonló áron plusz szolgáltatásokat kell adni. Úgy nevezték ezt, hogy hozzáadott érték. Akkor úgy tanították, hogy ez a szolgáltatás minőségét javítja. Napjainkra pont az ellenkezőjét tapasztaljuk. A legtöbb pályázaton egy dolog számít a csúszópénzen túl vagy mellett, a legolcsóbb ár. Az emberi munka értéke drasztikusan esik. Abba kényszerítik bele az embert, hogy lassan ingyen dolgozzon. Következő lépés lesz, mikor mi fizetünk azért, hogy dolgozhassunk.

.

Minden biznisz …
2014.11.13

A fogyasztói társadalom nagy lehetőség azok számára, akik ezt megtehetik. Bármiből lehet nagy üzlet. Gyógyszeripar, hadipar, autóipar, mezőgazdaság, vagy a sport. Éppen ez utóbbi olyan mértékeket öltött, hogy az már csodálatos. Sokszor olyan sportágakat közvetítenek, melyek nem is nézhetőek, vagy el sem hinnénk, hogy van sportoló aki értelmét látná. Az sem zavar senkit, hogy dollár milliárdokért sportcentrumok épülnek kemény adópénzekből, aztán ott maradnak az enyészetnek (olimpiák, foci vb). Éppen a FIFA körül dúlnak a legnagyobb lefizetési botrányok.

A sport ilyen mértékű elterjedésének van még egy érdekes következménye. A sportban igazából egy számít, ki az első. Ma ez átterjed az élet minden területére. Az oktatásra, munkára. Egy iskolai matekversenyen nem az számít, hogy a fiatalok megmozgatták az agyukat, hanem ki nyerte. A munkahelyen az számít, aki a legtöbb pénzt hozza munkája révén a cégnek. Hogy ő belebolondul, beteg lesz, esetleg le is rokkan, az már egyáltalán senkit sem érdekel. A sportversenyek megváltoztak. Valamikor az számított ki a jobb. Ma az dönt, ki doppingol jobban, és ki hoz több profitot.

.

Akkor most mit akar Anglia?
2014.11.12

Időnként Anglia elővezeti azt a gondolatát, hogy ki szeretne lépni az EU-ból. Azonban ezt már annyiszor tette, hogy lassan nem is halljuk meg. Nemrég rá kellett szólni, hogy most már hagyja abba az ijesztgetést, inkább döntsék el a vezetői, mit akarnak.

Anglia karaktere ilyen. Ez a sumer történelemtől kezdődően így alakult (bővebben a Sumer c. könyvben) és mind a mai napig így működik. Ők a háttérből mozgatják a szálakat. Az első világháború előtt például egy ideig nagy volt az angol-magyar barátság. Aztán egyik napról a másikra az ellenkezőjére fordult. Nemrég csak az angol és a magyar vezetők álltak kik az Európai Bizottság elnökének javasolt Jean-Claude Juncker jelölése ellen. Aztán Anglia eltűnt, mi pedig szálka lettünk az EU szemében.

Anglia kilépése leginkább hangulatkeltés. Kilépni amúgy sem könnyű, és az sem biztos, hogy érdemes. Európa közepén pedig nem is lehetséges.

.

Hátha nem vesszük meg
2014.11.12

December 13-tól kötelező lesz feltüntetni sok új információt az élelmiszereken, sőt ez érinti a vendéglőket is. Akik eddig is elszörnyülködtek azon, hogy egy doboz virslin milyen nagy a címke, és milyen hosszú sorokban sorolják fel, hogy mit tartalma az a szegény, virslinek látszó valami, ami erősen súrolja a forgalombahozatal határát, talán ők még tudatosabbak lesznek, mikor még elolvassák, hogy az a sok vegyszer milyen allergiát okozhat. Talán ekkor már nem dőlnek be a parlagfű mesének, hanem parlagfű helyett a vegyszerek ellen veszik fel a harcot, sokkal értelmesebben, és szemmel láthatóan jobb eredménnyel.

Ismerek néhány, különböző éttermekben dolgozó szakácsot. Szoktam őket látni élelmiszer nagykerekben, ahol mindig mindenből a legolcsóbbat veszik. Szószokból a nagy fém dobozokat, melyek oldalán A4-es méretben tüntetik fel a vegyszerkoktél összetételét. Nem mondom, hogy minden étterem ilyen, de van előttem néhány élő példa, már több éve. Ezért is nem járok étterembe. Ha különlegességet szeretnék enni, akkor elkészítem azt magunknak és vendégeinknek. A felhasznált anyagok vagy a saját biodinamikus kiskertemből származnak, vagy relatív biztos helyről. Nem ítélem én meg a vendéglőket, a legtöbb gazdasági vállalkozás és pénzért dolgozik. Persze vannak kivételek is.

.

Anglia tovább importálja a magyar munkaerőt
2014.11.11

Bár több magyar is mondta, hogy Londonban olyanok vannak írva a padra, hogy „kelet európai ne ülj ide”,  most mégis angol multi cég innen vinne munkásokat Angliába. Ennek oka, hogy Nagy-Britanniában olyan magas a szociális juttatások összege, hogy a helyieknek eszük ágába sem jut, hogy minimálbérért dolgozzanak.  A angol cég Magyarországon hirdetett olyan sikerrel, hogy kiszállnak budapesti helyszínre a munkásfelvétel miatt.

A minimálbér maga is magas a magyar bérekhez képest, de rengeteg adókedvezmény van a bevándorlóknak, van letelepedési támogatás, és ha családdal együtt megy ki, akkor heti 150-210 ezer forintnak megfelelő összeget is kereshet a minimálbéres fizetéssel. Hát ezért a második legnagyobb város London.

.

A kóla egészségtelen?
2014.11.10

Egy sok éven át tartó kutatás eredményeként közölték, hogy a szénsavas üdítők, kólák egészségtelenek. Ilyen és olyan betegségek kialakulását segíthetik. Tíz évvel ezelőtt lehet, hogy meg is ragadott volna ez a hír. Azonban azóta az is kiderült, hogy minden amit eszünk, az tele van az egészségre hosszútávon károsan ható vegyszerekkel. Olyan is volt, hogy egy hölgy léböjt kúrát tartott néhány napig. A sok vegyszertől ami a a zöldségekben volt, most az emelt bevitel miatt, mérgezést kapott. Igen, táplálkozásunk egészségtelen. A modern, vegyszerekre épülő, profitot termelő mezőgazdaság nem tartható fenn, mert vagy a természet, vagy mi leszünk gyógyíthatatlanul betegek.

.

Európa keresi a helyét
2014.11.10

A hétvégén a katalánok több mint 80%-a arra szavazott, hogy szeretné ha Spanyolországtól elszakadó önálló államban élne. A Barcelona focicsapata még azt is bevállalta, hogy nem vehet részt a spanyol bajnokságban. Ehhez hasonló volt az olaszországi tavaszi népszavazás, ahol Veneto tartomány szeretett volna kiválni, mint önálló Velencei Köztársaság. Nemrég Anglia alig úszta meg hogy szétszakadjon. Látható a világ forrong. A forrongás oka, az egyre romló életkörülmények. Egy házasságban is, amíg van pénz és nincs semmilyen komoly megoldandó feladat, addig minden rendben. Amikor kritikus mértéket ölt a megélhetés, a két házaspár között megjelenik a feszültség. Ehhez hasonlóan, Európa kezd nyomorba süllyedni. Az északi népek még tartják magukat, de ott úgy gondolják, hogy kilépnek az EU-ból (már amelyik belépett) és együtt alkotnak szövetséget. Az északi pólus még gazdaságilag van ahogy van, de a déli pólus az kimondottan szegény. Amikor pedig a túlélés a cél, akkor jönnek a területi autonómiára, függetlenségre irányuló törekvések. EZ AZ ÉLET TÖRVÉNYSZERŰSÉGE. Az életben a tudatosság alakulása  csökkenős sorrendben a következő: sejt, szerv, ember, család, baráti társaság, nemzetállam, államszövetség, világállam. Tehát bármelyik sejtem tudatosabb mint én maga. Bármelyik nemzet tudatosabb, mint egy államszövetség, az pedig tudatosabb, mint egy világállam.

.

Nehéz választani
2014.11.05

Több olvasó is jelezte, hogy annak, aki allergiás, vagy valamilyen komolyabb betegségben szenved, annak szinte nem is lehet élelmiszert vásárolni a boltokban. Igen, sajnos a hír igaz. NEM kapni tiszta, vegyszermentes élelmiszert. Olyan vicces dolgok is vannak, mint a biológiai érlelésű ecetre írt tájékoztató, mely szerint olyan tartósítószert tartalmaz, mely nagyon erős allergiás reakciókat lépes kiváltani. Kérdésem, akkor miért pont a biológiai érlelésű ecetbe teszik? Hogy ne legyen jobb, mint az ecetsav? Hasonlón, nemrég derült ki, hogy az egyik legmárkásabb női intimbetét rákkeltő anyagot tartalmaz (sztirol). Ha az ember bemegy egy nagy bevásárlóközpontba és felteszi azt a virtuális szemüvegét, amelyen keresztül csak a vegyszermentes élelmiszereket látja, akkor csak üres polcokat lát. Sajnos ez van. Ahol a profit az úr (lásd következő cikk eleje).

.

A fejlődés délibáb…
2014.11.05

Részlet a Sumer c. könyvből:
“Amikor a pénz irányít, akkor nincs helye a szabad és józan gondolkodásnak. Amikor a pénz vezet, akkor a fejlődés egy délibáb. Valójában nincs fejlődés. Minden társadalmi rend teljesen hasonló, ugyanazon erők vezetik, és ugyanoda jut. A teljes csődbe. Amikor a pénz szerepe visszatér oda, ahol valójában van, akkor a szabad és józan gondolkodás veszi át az irányítást. Ez az egyetlen útja a valóságos fejlődésnek.”

Láttuk, hova vezet ha a gondolkodást a profit vezérli. Látjuk, hova jutott az egészségügy, a mezőgazdaság, maga a modernkori állam, és most az űrkutatás. Bármilyen tevékenység, amit azért végzünk, hogy sok pénzt keressünk, az megbukik. Ez fizikai törvényszerűség. Most, hogy magánkézbe került az űrkutatás, kezd beérni az eredménye. Jönnek a kudarcok. Szakértők szerint az ok a túl rövid idő, a pénzeszközök korlátozottsága, a kevés szürkeállomány.

A Nibirun akkor fejlődött ki egységes űrrepülés, amikor az egész bolygó együtt oldotta ezt meg. Itt a Földön addig nem lesz igazi űrutazás, amíg azt együtt, közös szürkeállománnyal és közös tőkével nem tudjuk megoldani. Nyilván erre mi most nem érünk rá, mert éppen gyilkoljuk egymást, úgy a szó valódi értelmében, mint gazdasági szinten. Ez a falanszter korszak vége. Az űrkorszak más típusú embert és más értékrendet feltételez. Jól látta ezt Madách, Az ember tragédiájában.

.

Ipar vagy szolgáltatás?
2014.11.03

Komoly közgazdász dilemma, hogy azt állítják, minél fejlettebb egy ország, annál nagyobb a szolgáltatások aránya a nemzetgazdaságban. Egyetlen apró dolgot felejtenek el. Ez csak az ipari termelés bizonyos százalékáig igaz. Azután már nem. Képzeljük el az igazi fejlett államot. Nincs ipar, csak szolgáltatás. Mindenki szolgáltat. Bőség van. De ki termel? Másik ország? És ha az egész emberiség egyformán fejlett, mindenki szolgáltat. Rövid úton éhen halunk. Termelés nélkül nincsenek tárgyak, termékek és nem lehet szolgáltatni. Hatalmas KAMU a fejlődést a szolgáltatásoktól várni, vagy a virtuális világtól. Fejlődéshez igenis termelni kell. Kézzel fogható dolgokat.

Az EU 2008-ban erősen becsapódott a virtuális világban, mert megette a szolgáltatási szlogent. Leépítette az ipart. Eredménye a mértéktelen munkanélküliség, elszegényedés. A virtuális világban virtuális a jólét is. 2008-ban a műbalhé elvitte a fejlődést. Talán nem véletlen, hogy 2010 óta próbálnak iparosítani. Az eredmény még várat magára. Talán ha komolyabban teszik majd.

Egyébként az ember életében is így van ez. Ha olyan munkát végez, ami kézzel fogható eredménnyel jár, akkor ő maga is sikernek éli meg az életét. Ha nem csinál semmit, csak teng-leng a virtuális világban, akkor beteg lesz, vagy megbolondul.

.

Érdekes tanulmány
2014.10.29

Svéd befektetési tanácsadókat tanulmányoztak. 84 ilyen személyt elemeztek. Megnézték, hogy ők mint szakemberek, saját életükben hogyan gazdálkodnak saját vagyonukkal. Döbbenetes az eredmény. Saját vagyonukat nem tudták jobban kezelni, mint a hozzá nem értő átlagember. Pedig  a befektetési szakemberekhez azért fordulnak nem kis pénzért az emberek, hogy megtakarításaikat gyarapítsák és ezt a tevékenységet szakemberre bízzák. Egy illúzió dőlt romba. A kutatás szerint az elemezett befektetési tanácsadók munkája nem más mint megélhetés a szakemberek számára, és nem jár előnnyel az átlagember számára.

Mindettől függetlenül tudom, hogy vannak olyan szakemberek, akiknek a vérében van ez a szakma, de azt is higgyük el, hogy ez is olyan, mint a spiritualitás. Sámánnak születni kell. Akinek az a karmája, annak menni fog. Másnak nem. Egy OKJ-s képzés után nem lesz mindenki befektetési szakember.

.

Virtuális gazdaság az ország szolgálatában
2014.10.28

Észtország nemsokára elindítja az ország fejlesztését virtuális szinten. Ez azt jelenti, hogy szeretné ha oda települnének vállalkozások. Ehhez egyfelől alacsony adókulcsokat alkalmaznak, másfelől elérhetővé teszi az országot virtuális szinten. 50 euróért bárki megkapja a virtuális állampolgárságot, virtuális személyit. Ezzel aztán céget jegyezhet be, adózhat, stb. Azzal számolnak, hogy több millió virtuális személy „költözik” Észtországba. Ezt támogatja a gyors, megbízható és olcsó elektronikus ügyintézés. Maga az EU is gondolkodik hasonlóban. Úgy tűnik az észt példa gyorsítani fogja az európai bevezetést is. Ez a virtuális költözés tovább fokozza a mobilitást, lebontja a határokat és segít kialakítani a nemzetektől független egységes világot. EU-s szakemberek szerint komoly kihívás lesz Európában, mert sok esetben könnyű lesz kivinni egy adminisztratív vállalkozást Észtországba és ott kevesebbet adózni, esetleg észt nyugdíjat gyűjteni.

.

Gyermeknevelés
2014.10.22

Egy tévéműsorban neves külföldi szakemberek vitáztak a gyermeknevelés fogalmáról, értelméről és céljairól. Bár voltak közös gondolatok, azonban mindenki ragaszkodott a saját véleményéhez. Úgy éreztem tényleg igaz, hogy minél mélyebbre ás valaki egy szakterületen, annál kevésbé látja át az egészet. Pedig józan paraszti ésszel nagyon egyszerű. Odaszületik a családba egy lélek, akinek fogalma sincs az anyagi világról. Mi mint szülők pedig vállaljuk, hogy megtanítjuk őt eligazodni itt, ebben a világban. Tesszük mindezt személyes példamutatással. Amikor pedig megtanulta az élet alapjait bár elengedjük., azonban a háttérből vigyázó szemeinkkel kísérjük. Ennyi és nem több. Meg is tiltanám a „gyermeknevelés” kifejezés használatát. Hát kik vagyunk mi, hogy nevelünk? Embertársunkat megtanítjuk eligazodni egy idegen világban. Tesszük mindezt önzéstől mentesen, tiszta szívvel. Nem játszunk közben sem főnököt, sem Istent. Nem keresünk anyagi érdekeket.

.

Mi az oka?
2014.10.22

Egy felmérés szerint, hazánk nyugati felén népbetegség jelleget ölt a térdízületi betegségek széles köre (fájdalom, mozgáskorlátozottság). Az ország keleti felén pedig a derék és keresztcsonthoz köthető fájdalmak, betegségek vannak túlsúlyban. Bár maga ez a felismerés megszületett, azonban semmilyen materiális választ nem találtak rá.

Ha az ember olvas egy kis Germán Újmedicinát, egy kis Dahlket, Rudolf Steinert, akkor megérti, hogy az ország nyugati fele nyugatiasabb mint a keleti. Ez azt jelenti, hogy általában véve több a pénz, ridegebbek az emberi kapcsolatok, kevesebb az alázat. Éppen az alázat hiánya, hogy nem tudunk másik ember előtt térdet hajtani, generálja a térdízületi problémákat krónikus jelleggel. Az ország keleti felében keletibb az élet, jobbak az emberi kapcsolatok, az alázat normális méreteket ölt, viszont nehezebb a megélhetés. A materiális eszközök hiányként megélt nemléte okozza a derékfájást és oda kötődő betegségeket.

.

Fejlődés
2014.10.21

Olvasom, hogy a MÁV alkalmazást fejleszt okostelefonra. Ennek apropójaként jutott eszembe, hogy egy hónappal ezelőtt jött egy úr nyugatról Szombathelyre. Repülővel jött, majd vonattal. Mivel nyugaton nem szokás az induló vonat mellett sorban állni  a pénztárnál, ezért még külföldön neten vette a vonatjegyét. Úgy alakult, hogy a repülő hamarabb szállt le fél órával, gyorsan ki is ért a pályaudvarra és bőven elérte volna a korábbi vonatot. Ezért ment a jegypénztárhoz, és szerette volna becserélni jegyét. Mondta, hogy az IC pótjegyből vesz egy újat, a régit pedig bukja. A pénztárnál úgy néztek rá, mint egy anyagyilkosra, úgy tűnik nem szeretik a neten vásárolt jegyet. Nem is voltak hajlandóak az alapjegyére IC pótjegyet adni. Teljes új jegyet kellett volna venni. Az úr mondta, hogy nyugaton még pénztárhoz sem kell menni, mert okostelefonján azonnal lemódosíthatja a jegyét mindenféle veszteség nélkül.

A dolog csattanója az volt, hogy az úrnak feltűnt, hogy az ő általa kinyomtatott A4-es méretű jegy bár tartalmazott kódot, de a kalauznak nem volt semmilyen eszköze, amivel beolvasta volna. Magyarul nem tudta leellenőrizni a jegy valódiságát. Mivel az úr az első osztályon utazott, nem is lett volna nehéz üres helyre vonatkozó jegyet nyomtatni.

Úgy tűnik a MÁV-nál a virtuális jegyeladás még csak virtuálisan működik. Valószínűleg köszönő viszonyban sincs a netes vásárlás szoftvere és a pénztári szoftver., ezért nem tud mit kezdeni sem a pénztáros, sem a kalauz a neten vásárolt és otthon nyomtatott jeggyel.

.

Sumer c. könyv rendelhető
2014.10.19

A Sumer c. könyv már rendelhető a Könyveim/könyv megrendelése menünél (vagy ide kattintva). Azonban a jövő hét rövidsége (október 20-24) miatt, csak november első hétfőjén  (2014.11.03) tudom először postázni a könyveket (fizikailag akkor kapom meg őket a nyomdából). Elég sok könyvet kell majd egyszerre feladni, ezért ha nem is mindenkinek az első nap, de november első hetében mindenképp elküldöm a könyvet. Erről mindenki értesítést fog kapni levélben, a kiszállításról pedig az MPL-től SMS-ben.

Az első könyvbemutató a Sumer Szabadegyetemen lesz 2014.10.25.-én. Itt könyv nem lesz kapható, talán lesz egy bemutató példány, de az ott regisztrált megrendeléseknek elsőbbségük lesz, és postán elküldöm.

.

Valami elkezdődött
2014.10.11

Szlovénia egy igazi sámánt javasol az Európai Bizottságba. Nem egy olyan ember, aki sámánnak nevezi magát, hanem egy olyan, aki fenntartható fejlődésről beszél, működő gazdaságról, előad a TED-en, Díjakat kap és tényleg széles látókörrel rendelkezik. Egy nő, aki alázatos és érti a világot.

Szlovénia rájött, hogy egy igazi sámán nagyságrenddel többet ér egy szűk látókörű, standardok és sztereotípiák által vezérelt hivatalnoknál. Kiszámíthatatlan helyzetekben az intuíció jobb segítő mint a bemagolt anyagokra épülő ego. A hun Attilának nem is egy, hanem több sámánja volt. A harcba csak akkor indult a vezető, mikor a sámán jelezte, hogy most velük vannak az égiek. A sámán szava vétő erővel bírt. A sámán volt a vezető tanácsadója. A Himalájában ez ma is így történik, vagy akár Oroszország bizonyos részein.

Egyébként az, hogy egy ország kire bízza képviselettét, az jellemzi  magát az országot is. Mikor Cicciolina bekerült a parlamentbe, az jól jellemezte azokat, akiket képviselt. Szlovénia úgy tűnik az átlagnál magasabb tudatszinttel rendelkezik és bevállalta a korszakváltást. Lehet, hogy hogy az EU-ban megijednek egy sámántól és nem engedik be maguk közé. Pedig jót tenne nekik, és legfőképpen az EU-nak. Semmi sem állíthatja meg azt, aminek itt az ideje. Ezekről részletesen a Sumer c. könyvben lehet olvasni.

.

A kör bezárul
2014.10.07

A modern világ szankciókkal sújtja az olyan országokat, amelyek másként viselkednek. Ennek érdekes következménye, hogy kizárjuk azokat az országokat, amelyek alatt kőolaj, földgáz, ásványi kincsek vannak. Európa, amelyik ilyen tekintetben szegény terület, hiszen energia és ásványi anyag importra szorul, saját magát zárja ki. Ezek után még csodálkozunk is, hogy az egekbe szöknek az energia és ásványi anyag árak.

Mikor valakire haragszom, akkor nem neki teszek rosszat, hanem magamnak, mert magamban fenntartom a haragot. Mikor valakit kizárok a barátságomból, akkor a legtöbbet én magam vesztek. Az illető talál még barátokat, de én elveszettem egyet.

.

Zseniképzés téves utakon
2014.10.07

A világ sok országában az átlag feletti képességű gyerekeket zseniknek nevezik és külön iskolákba járnak, külön tanterv szerint tanulnak. Például Kanadában, USA-ban nagyon divatosak az alternatív iskolák, amelyek zseniképzők. Ezek nem is hasonlítanak az iskolákra, mintha luxusos családi házak lennének. Válogatott tanárok foglalkoznak egyénileg a gyerekekkel. Minden gyerek főleg az ők kitűnőségi területével foglalkozik, és a többivel kevésbé. Az első komolyabb létszámú generáció felnőtt és arra a következtetésre jutottak, hogy ezek a zseniális gyerekek ahelyett, hogy híres befutott emberek lennének, leginkább félresiklott élettel rendelkeznek. Alapvető dolgokat nem tanultak meg az életben, és szinte semmit sem ismernek az emberi kapcsolatokból. Ahelyett, hogy az élet húzómotorjai lennének, valójában őket kell eltartsa a társadalom, mert a legtöbbjük önállóan nem életképes, csak úgy kallódnak az életben. Mondhatjuk, általában véve ez a kísérlet nem jött be. Úgy tűnik, sokkal jobb, ha a gyerekeket az életre neveljük, nem bélyegezzük meg őket azzal, hogy zsenik. Sokkal többet ér egy életképes gyerek, aki az élet valamely területén kiemelkedő, mint egy kallódó zseni.

.

A Sumer c. könyv részletei
2014.09.30

A könyv nyomdába került. Néhány részlet megtekinthető ide kattintva.

.

Kamu adatok
2014.09.30

Az International Council on Clean Transportation kutatóintézet felmérése szerint a gépkocsik gyári fogyasztási adataihoz képest a valóságban kb. 38%-al több üzemanyagot fogyasztanak. Ez már brutális különbség. Ezért is mondom mindig, hogy a 70-es évek Dacia gépkocsija  a maga mechanikus gyújtásával kevesebbet fogyasztott mint a mai, elektronikával teletömött gépkocsik. Ha tényleg létezik olyan, hogy technikai fejlődés, akkor már csak az a kérdés, miért fogyasztanak többet az autók. Úgy tűnik csak papíron szeretnék a gyártók csökkenteni a fogyasztást. Húsz évvel ezelőtt még a gyári adatok és a valóság közel jártak egymáshoz. Aztán kezdtek távolodni. 10-15 évvel ezelőtt a különbség 10% körül járt. Mára majdnem 40%. Lassan nincs értelme megadni.

A kamuzásnak van még egy súlyos következménye. Semmi sem igaz, amit az államigazgatásban, környezetvédelemben a fogyasztási adatok alapján számolnak.

.

Globális integrált rendszer
2014.09.25

Ma egyre divatosabbak az integrált rendszerek. Első lépcsőfok volt, mikor vállalati szinten próbálták integrálni a műszaki és gazdasági rendszereket, elég sok kompromisszum árán. Aztán jöttek az országos integrált rendszerek, az elektronikus ügyintézés. Ma már így működik például az egészségügy, a posta, stb. Most újabb nagy lépést teszünk, jön az EU szintű globális rendszer. 2018-tól tervezik bevezetni a gyógyszer forgalom nyilvántartó rendszert. Minden egyes doboz vényköteles gyógyszer egyedi azonosítót kap, és gyártáskor a gyógyszergyárak viszik be a rendszerbe. Aztán mindenki, aki részt vesz a gyógyszer mozgatásában, eladásában, az kezelni fogja ezt a rendszert. Arról még vita van, hogy a végfelhasználó adatai rögzítésre kerüljenek-e. Ez azt jelenti, hogy pontosan lehet majd tudni, hogy az adott doboz gyógyszert ki gyártotta, mikor, és milyen úton jutott el XY lakoshoz. A rendszerhez különböző szervek hozzáférnek, ellenőriznek, elemezgetnek, intézkednek.

Túl azon, hogy a nagy globális rendszerek elkészítése és fenntartása horribilis pénzeket igényel, van egy nagy hátrányuk: ha nem működnek, megáll az élet.  A legkisebb hiba is képes a legnagyobb problémát okozni a rendszerben. A modern világban az átlagos gyógyszerfogyasztást figyelembe véve tetemes adatmennyiség keletkezik majd mikor minden dobozról mindent tudni akarunk. Viszont sokat érő információkhoz lehet majd jutni.

.

Elgondolkodtató
2014.09.08

A híradásokat figyelve úgy tűnik, az EU nincs meglepve attól, hogy Skócia ki akar válni Angliából. Mintha még támogatná is. Hivatalos pénzekből kampányolnak a kiválás mellett. Addig, amíg az olasz kiválás oly mértékben tabu, hogy egy híradó sem mondott egy mondatot sem, addig a skót kérdés szinte már el van döntve. Csak az angol királynő „aggódik”, de csak egy kicsit.

Aztán megértettem. Mi van, ha Skócia mint EU-n kívüli állam, aki lazán illeszkedik az EU-hoz, lesz a kiskapu Oroszországhoz. Amerika meg nem szólhat semmit. Ha ez így van, és az egész orosz-európai kereskedelem papíron Skócián át fog zajlani, akkor Skócia lesz a második Svájc.

Néha áldozatot kell hozni a közösségért, és ez most Angliára vár.

.

Szétdarabolódás
2014.09.07

Skócia úgy tűnik szeretne elszakadni Angliától. A felmérések szerint Most többen vannak a függetlenség pártiak. Szeptember 18.-án majd eldől. Mindenesetre nagyon aggódik az angol királynő.
Azt viszont kevesen tudják, hogy Olaszország több tartománya is szeretne kilépni Olaszországból. Erről Velence már tartott is népszavazást. Ez év márciusában Veneto a kiválás mellett döntött. Most újabb tartomány gondolkodik így. Hogy fizikailag mikor történik meg, meglátjuk, törvényi csűrés-csavarás zajlik. Ez utóbbi hírekről főleg olasz hírportálokon lehet olvasni, valahogy kimaradt a híradóból.

.

Látogatóban Stonehenge-nél
2014.09.06

Az USA elnöke miután a NATO csúcson fontos döntések meghozatalára szólította fel a tagállamok vezetőit, hazafelé indulva turistaként meglátogatta Stonehenge-t. Érdekes helyet keresett fel. Mellékelek egy rövid részt a sumer történelemből.

Részlet a Csalogány Sumer c. könyvből:

” Marduk, mikor tudta, hogy jön a Kos kora, eljött Stonehenge-be és elvégzett egy szertartást. Ennek keretében, az építmény közepén kijelentette, hogy a Kos korában ő a világ ura, ő fogja irányítani az egész földi világot.

Ő nem azért jött ide, hogy valakinek az áldást kérje, nem könyörögni jött és legfőképpen nem alázattal. Ő eljött és szétkürtölte az univerzumban, hogy mostantól ő ennek a bolygónak az ura, ő mondja meg mi fog történni.

Kérd és megadatik. Meg is kapta. Az is érdekes, hogy Marduk szinte kizárólag csak a sumer területeken tartózkodott, és ritkán Egyiptomban. Most viszont eljött Stonehenge-be. Valamit tudott.

… „

Utólag tudtuk meg, hogy Németország nemet mondott a hadászati kiadások emelésére. Jelenleg a GDP 1,3%-át fordítják ilyen célra és nem látják sem értelmét, sem lehetőségét a 2%-ra történő emelésnek.

.

Európai Egyesült Államok
2014.09.06

Úgy tűnik politikai okokból kifolyólag nem sikerül létrehozni az egységes európai államot az USA mintájára, ehhez túl nagy a tagállamok politikai különbsége, ezért ezt most gazdaságilag teszik meg. Az EU tagállamok befizetéseiből az Európai Központi Bank a tagállamok részvényeit kezdi felvásárolni. Ez több évig, évtizedig tartó folyamat, ami oda vezet, hogy gazdaságilag mégis létrejön egy egységes állam. Hiszen mit tehet egy ország kormánya, ha az ország vállalatai részvényeinek több mint fele az EU kezében van? Ez a globalizáció EU-s változata. Még érdekesebb a globalizáció világméretű változata. 2012-ben az ENSZ Fenntartható Fejlődés Konferenciáján Rio de Janeiro-ban már olyan ötleteket is lehetett hallani, hogy az emberiség érdekében vonják ki a vízbázisokat az egyes államok felügyelete alól, és egy globális felügyelet valósuljon meg. Közben az orosz-kínai együttműködés is fokozódik, mert a két ország áttért a rubel és jüan elszámolásra. Gázt az EU mostantól csak rubelben vehet. Az orosz térségben kezdenek átállni a rubel elszámolásra, erre készülnek a FÁK államok.

Ahogy látjuk a kor szelleme a globalizáció. Néhány évtized múlva nem lesznek nemzetállamok. Hanem akár a scifi filmekben, lesznek bölcsek és ennek ellenpólusa a nem gondolkodók, harcosok és szolgák, stb. A világ másképp polarizálódik. Ez lehet most kicsit meredeknek tűnik, de ez a jövő. A részletek megértéshez ajánlom a Sumer c. könyvet, mely októberben jelenik meg.

.

Tanítják az ördögűzést
2014.09.04

Az egyház úgy döntött tanítani kell a papok körében az ördögűzést, és az megszálló lelek eltávolítását, mert egyfelől egyre nagyobb erre az igény, másfelől ezt a katolikus egyház papjai nem tudják. Olaszországról, Spanyolországról, Portugáliáról van szó. Nem lesz könnyű, mert nem lehet remegő lábakkal ördögöt űzni. Arra születni kell és kellően magas élet és világszemlélettel kell bírni. A Dunántúlon az 1800-as években tudtak utoljára ilyen képességű papról.

Az ortodox papok ezekben járatosabbak, ott napi szinten űzik az áldást és az átkozást is. Napjainkban sok spirituális egyház tanít ilyesmit igen jó hatékonysággal Magyarországon is. Persze nem mindenki képes erre, de aki igen, az megtanulhatja maga is.

.

Sok vagy kevés a magyar diplomás?
2014.09.03

A kérdés örök és meg nem válaszolható, ugyanis rosszul van feltéve. Kérdés az, van vagy nincs munkahely, és segít-e a boldogulásban a diploma vagy sem? A mai trend, hogy szinte mindenhez diploma kell. Az életre szóló tanulási modell a fogyasztói társadalom egyik alap dogmája. Tény, hogy tanulni kell egy életen át, na de mit? Nem azt a sok kamu dolgot, ami arról szól, hogy valaki fizet (szülő, gyerek, állam), a képző intézetek jól élnek, az állam meg kreditpontokat osztogat. Tanulni az életről kellene, emberi kapcsolatokról, és kis mértékben szakmáról. Nem az időt kell eltölteni valahogy, hanem értelmesen. Talán egyszer azt is megérjük. Addig is ha kell, ha nem tanulunk. Így lassan túlképzettek leszünk, ás kezdjük letagadni egyik-másik képzettségünket, mert alacsonyabb munkakörbe nem vesznek fel, mert túl okosak vagyunk.

6-8 évvel ezelőtt Szombathelyen a munkaügyi központ kampányt indított, gépészmérnököket kerestek. Sok a multi és a rádióból más sem szólt, mint hogy nem tudnak a gyárak működni, mert nincsenek gépészmérnökök. Legalább 50 üres állsáról beszéltek. Azt mondták, azonnali a felvétel. Ekkor úgy gondoltam, gépészmérnök lévén, jelentkezem. 5 helyre adtam be a jelentkezésemet, és a munkaügyi központhoz. Sehol sem hívtak be. Egyik helyen ismerőst találtam a HR-hez. Ezért ők válaszoltak, nem hívnak be, még csak nem is kíváncsiak rám. Nemhivatalos forrásból megtudtam, a negyven év feletti korommal van gond. Már sokat kellene nekem fizetniük. Inkább a frissen végzetteket veszik fel fele pénzért rabszolgának. Ők amúgy sem kérdeznek, nincsenek még saját gondolataik. Néhány évig jól illeszkednek a végrehajtó gépezetbe. Ennyit a diplomáról. Gondoltam is arra, hogy a rádióban mikor újra kampányolnak a mérnökökért, egyenes adásban elküldöm őket valahova. De nem tettem. Ezt az asztrális (ösztön) viselkedést felülírta a tudatom. És milyen jó! Ma több ilyen fiatal mérnököt ismerek részben testi, lelki betegségeik miatt, vagy tönkrement házasságuk révén.

.

Oroszország elszigetelése
2014.09.02

Oroszország és Kína májusban megállapodott abban, hogy a dollárt száműzik a kétoldalú kapcsolatokból. Innentől fogva csak és kizárólag nemzeti valutában számolnak el egymás között. Ez lehet rubel és jüan. Az EU szankciók eredményeként augusztus végétől a Gazprom nem fogadja el a dollárt fizetőeszközként sem az olaj, sem a gáz tranzakciók alkalmával. Bárki vehet az EU-ból gázt, de fizetnie rubelben vagy jüanban kell.
Ez a hír azért nem kapott túl nagy teret a híradókban…

.

Kanada és a jólét
2014.09.01

Egy barátom testvére Kanadában él, Torontóban. Ott amúgy is rövid az éves szabadság, inkább hosszú hétvégék vannak, de még ezt sem tudja igazán kivenni. Egy multinál dolgozik, és akkora a munkanélküliség, hogy csak az ő beosztására is több pályázat van már beadva. Gyakorlatilag nem mer elmenni két hétre szabadságra, mert fél, hogy ha hiányzik a munkából, kirúgják. Csak egy-két napot mer kivenni, amikor ezt a munkája megengedi.

Őhozzá menne ki az anyukája látogatóba. Kiderült, 80 éves kor felett semmilyen körülmények között nem mehet már, mert nincs olyan biztosító, amelyik biztosítást kötne rá, mert statisztikailag bármikor meghalhat. A 80. születésnapja előtt még méregdrágán kötnek rá biztosítást, de afelett nem. Enélkül nem engedik be az országba.

Érdemes elgondolkodni azon, hogy hova jutott a világ, a jólétinek nevezett modern társadalom. Milyen mértékben törpült el az ember, a profit mellett. Nem hogy eltörpült, hanem el is tűnt. Sőt, beáldozható a profit érdekében.

.

Mivel szórakoznak az amerikai fiatalok?
2014.09.01

Természetesen a fiatalok nagy része számítógépes játékfüggő. Nagy sikerük van a kommandós, lövöldözős játékoknak. Úgy szereznek egymásnak igazi élményt, hogy amikor tudják, hogy ismerősük, barátjuk biztosan játszik, akkor beazonosíthatatlan telefonról (pl. skype) felhívják a rendőrséget és jelzik, az adott címen terroristák vannak. Miközben a fiatal „harcos” egész délután teljesen áthevült a játék tüzében, rátörik az ajtót a kommandósok, földre teperik. A fiatalok extázisba kerülnek, mintha bekerülnének a játékba. Napok kellenek, hogy lenyugodjanak a nagy élmény után. Voltak akik „sejtették” a várható eseményt, élőben közzé tették az egészet a neten.
Minden kornak megvan a maga játéka. Csak egyre brutálisabb.

.

Csak óvatosan a borral (is)
2014.08.12

Akik szeretik a bort azt mondják, jót tesz az egészségnek, és főleg a vörösbor az érrendszert regenerálja. Akik nem szeretik azt mondják, az alkohol káros. Az igazság ennél prózaibb. Például minden borban kén vagy kénszármazék van, melynek célja a tartósítás. A kén rendszeresen fogyasztva tönkre teszi az emésztést. A bélflóra egyensúlya felborul. Ezen túlmenően az sem mindegy, hogyan készült a bor. Például most derült ki, hogy a francia borok 90%-a műanyag származékokkal van tele, melyek például károsan hatnak a szaporodásra, fejlődésre, és általában felborítják a női hormonális egyensúlyt. Mindezek az erjesztő edényekből kerülnek a borba és borpárlatokba. De az sem túl jó, ha fémtartályokban történik az erjesztés, a szakemberek szerint más lesz a bor, mint a hagyományos eljárások során.

Ezért necces a műanyag palackos ásványvíz is. A rá ható napfény és hő hatására a műanyag palackból olyan vegyszer származékok válhatnak ki, melyek a női hormonrendszer működését borítják fel.

Végül is minden táplálékunk tele van vegyszerekkel, vegyszer maradványokkal. Egyszeri fogyasztás nem jelent gondot, és ebből indul ki minden szabályozás is, de a hosszan tartó rendszeres fogyasztásnak már lehet hatása, persze ez függ az egyén érzékenységétől is. Ha az egészségügyi határt úgy húznánk meg a törvényekben, hogy nulla műanyag lehetne az italokban, ételekben, akkor bizony az egész világnak át kellene állnia a biodinamikus gazdálkodásra.

.

Már unalmas
2014.08.07

Hatalmas internetes adatlopást fedeztek fel, mely a világ sok országára kiterjed katonai, nemzetbiztonsági, állami, önkormányzati területen. Még el sem ül egy ilyen hír, máris ott a másik. Az az érzése az embernek, hogy nincs titok. Úgy tűnik, aki arra jár az lemásol amit akar, főleg azokat a könyvtárakat, amelyeknek neve: szigorúan titkos.

Azonban van olyan, hogy meglepődnek a betörők. Állítólag amikor egyszer így bejutottak a NASA szervereire, akkor dobtak egy hátast, mert földönkívüli fajok neveire, jelszavaira és tárolt adataira bukkantak. Inkább eltűntek onnan. Olyanba nyúltak, amibe jobb ha nem.

.

Oroszország válaszol
2014.08.07

Válaszlépésként az EU szankciókra, Oroszország kitiltotta az EU élelmiszereket. Egyfelől egy nap alatt talál beszállítókat a világ más régióiból, ekkora piac előtt azok térdre is borulnak napi háromszor ha kell. De az is lehet, hogy EU tulajdonban levő ültetvényekről vásárol más földrészről. Szegény görögök meg kártérítést kérnek az EU-tól. Hát már nem emlékeznek arra, hogy ők is megszavazták a szankciókat? Minden döntésnek következménye van.

Ez megint egy olyan megmozdulás volt, ami a piac átrendeződése. Eddig neked volt jó, mától másnak. Mindenkinek megéri kivéve annak, aki termel. Aki bukik az a bérből és fizetésből élő. De mindig erről szól a történet. Fel kell már ébredni.

.

Romániában betiltják az autóstoppot
2014.08.07

Romániában szeptembertől betiltják az autóstoppot, arra hivatkozva, hogy az így utazó emberek ingyen utaznak. Azaz nem vesznek jegyet, így nem fizetnek adót. Egy felmérés szerint azért utaznak a stopposok ilyen módon, mert: 1. olyan helyen laknak, ahova alig lehet eljutni tömegközlekedéssel, 2. olyan drága a jegy, hogy egyszerűen nem tudják megfizetni, 3. olyan tömeg van adott busz vagy vonat járaton, hogy nem lehet felszállni, ehhez képest az autóban ülnek és elférnek a csomagok is. A megkérdezett sofőrök nevetnek az egészen. Ők elmondták, hogy sokféle adót fizetnek azért, hogy üzemben tarthassák az autójukat, így ők úgy gondolják, hogy azt visznek az autójukban, akit akarnak.

Egyébként ez a törvény maximálisan megfelel a mai kor szellemének itt Európában.

Magyarországon jól működik az OSZKÁR rendszer, igaz ez egy előzetes tervezést is igényel. Az emberiség leleményes, majd megoldja ezt Romániában is. Régebben még csak spórolt az ember. De napjainkban már a túlélés a cél.

.

Akasszák a hóhért
2014.08.07

Néhány évvel ezelőtt az európai könyvkiadók elsőként kezdték el könyveik forgalmazását a virtuális világban. Akkor ujjongtak örömükben, hogy a könyv eljut olyan távoli településekre is, ahol nincs könyvüzlet. Most, hogy már nekik sem megy úgy, ahogy szeretnék, kikiáltották ellenségnek az Amazont. Pedig az csak egy hiányt pótolt. 12 évvel ezelőtt a sumer történelem könyveit szerettem volna megvenni a világ különböző részeiről. Sitchin és társai sok könyvet adtak ki, de Európában nem találtam sem kiadót, sem kereskedést, aki meghozta volna nekem, pedig felajánlottam nekik, hogy bármennyit fizetek érte. De nem. Több nyugati kiadó jelezte, hogy Európa még nem érett erre. Akkor az Amazon magyar áron is megfizethetően mindet hazaküldte. Olyanokat is megszerzett, amik hivatalosan nem is voltak az oldalon. Írtam nekik, ők szétküldték a világ több antikváriumába és általában egy hét múlva valaki valahol a világban postára tette számomra. Úgy hogy én tisztelem az Amazont, mert hiányt pótol. A piacnak azt a szegmensét fogta meg, amire Európa lusta volt (és még most is az) rámozdulni. Az USA az enneagram hármas karaktere, a sikerorientált. Ehhez képest Európa lomha. A franciák mindjárt hoztak is törvényt, hogy tilos ingyen (postaköltség nélkül) könyvet küldeni. Az Amazon megoldotta. Egy cent a postaköltség.

Itt a nagy különbség. Például ha az USA-ban valakinek összedől a háza és nagyon szegény, sok gyermeket nevel, akkor képes arra egy közösség (falu, város), hogy újraépítsék a házat. Mindenki ingyen dolgozik a szakmája, vagy a képessége szerint, az anyagköltséget egy alapítvány állja, a hatóságok pedig segítenek az ügyintézésben. Ezzel szemben Európában ezt elképzelni sem lehet. Már az első nap megbukna a mutatvány, mert az összes lehetséges hivatal kimenne és egymást túllicitálva akkora büntetéskét szabnának ki különböző címszavakkal, hogy azt elképzelni sem tudjuk.

Az európai szemléleten kellene már változattani, mégpedig NAGYON sokat. Ez lehet a túlélés. Ha egyszer megértjük.

.

Franciaország a mirelit éttermek hazája …
2014.08.06

Francia hivatalos felmérés szerint legalább a francia éttermek 55%-a, de valójában akár 85%-a nem frissen készített ételt szerepeltet az étlapon, hanem félkész ételeket melegítenek fel. Nahát, nahát. A gasztronómia hazája is inkább profitot termel, mint friss ételeket. Erre reagálva a francia kormány ez évben életbe léptetett egy törvényt, mely alapján azok az éttermek, amelyek maguk főznek, az étlapon megjelölhetik ezt egy speciális jellel, mely egy serpenyő.

Egyébként nem kell messzire menni, mert osztrák nagyon sok csillagos bio-wellness szálloda magyar dolgozója elmondta, hogy még a hagyma is előre felvágottan érkezik, lefóliázva, nem beszélve más dolgokról. Tehát „érdemes” a béka feneke alá nyomott forintunkon kimenni luxus szállókba és ott mirelit ételt enni. Haonlóan járt néhány éve az angol királyi család is, mikor kedvenc bio (organic) kellően drága éttermükről kiderült, hogy semmi közük a bio minőséghez. Viszont jól termelték a profitot.

Fiam 15 évvel ezelőtt azt mondta nincs messze az az idő, mikor mindenki maga termeli meg az élelmiszert és maga készíti el. Bár akkor én ezt nagyon viccesnek tartottam, de ma már igazat adok neki. Azóta sem tudom, hogy a „próféta” szólt-e belőle, vagy ha nem, akkor honnan vette.

.

Brutális taxisok?
2014.07.31

Ezúttal az őt ellenőrző hivatali ember ellen lépett fel erőszakkal egy taxis. Azonban ez nem jelenti azt, hogy a taxisok brutálisak. Azt viszont igen, hogy maga az egész társadalom agresszióban él. Ennek egyik formája az autoagresszió (betegségek), másik a kifele irányuló agresszió. Oka a kilátástalan és céltalan élet és az, hogy külső környezet (gazdasági, törvényi, multinacionális) megszünteti az emberi tudatos lét csíráját is. Így élnek a Földön a humán robotok.

.

Orosz szankciók
2014.07.31

Az Egyesült Államok hatására az EU is „bünteti” Oroszországot. Azonban saját magát is. Az amúgy is recesszióban levő európai gazdaság maga veszít piacot. A szankciók úgysem érnek semmit, mert nem fog változtatni semmin. Az EU országok azért nagyon vigyáztak, hogy csak olyan szankciókat szavazzanak meg, amelyekkel a lehető legkisebb kárt okozzák saját maguk számára. Érdekes színjáték a politikai színházban.

A hidegháború idején az USA és Európa nyugati fele ugyanabban volt érdekelt. Azonban 1990 óta megváltozott a világ. Az EU egy nagyobb európai közösség lett és beletartozik ma már Oroszország is. A szegényebb testvérek ugyan húzzák lefele a fejlettebb nyugati államokat, azonban ez a nagy közösség teljesen önellátó is tud lenni éppen volumene és sokszínűsége évén. Itt minden meg van, ami szükséges a működéshez. A szankciók éppen itt próbálnak rést ütni, az igazi EU közösségen belül.

.

Felmelegedés és szárazság
2014.07.29

Több mint 14 év szárazság van az Egyesült Államokban, a nyugati államok egyenesen vízhiánnyal küzdenek. A Colorado vízhozama nagyságrenddel csökkent.  Olyan iparilag fontos államokban mint Kalifornia vízhiány van.

Új tendencia látható. A világ gazdagjai az olajról kezdenek még időben áttérni a vízre. Mire kifut az olaj, ott a kezükben a folyékony arany, a víz birtoklása. Már a 2012-es Rio-i konferencián felvetették, hogy a Föld összes vízbázisát globális tulajdonba kellene helyezni, kivéve azt a nemzetállamok irányítása alól. Akkor ez még nem lett eldöntve.

Már most vannak olyan multinacionális cégek, amelyek a vízbázisok felvásárlásával foglalkoznak, és közöttük komoly harc dúl a minél nagyobb vízbázisok tulajdonlása érdekében. Egy érdekes cikk olvasható erről angol nyelven.

Tény, hogy a sumer történelemnek kétszer vetett véget a túlnépesedés és az ahhoz kapcsolódó klímaváltozás, konkrétan a felmelegedés. Egyszer a hőskorban, a vízözön előtt, majd i.e. 2.000 körül. Most itt a harmadik kísérlet. Ezekről a Sumer c. könyvben lehet majd olvasni

.

Valami elkezdődött?
2014.07.21

A világ forrong. Már három háborús gócpont is kialakult. De forrong maga Magyarország is, az emberek agresszívak, verekednek. Háborúznak határon belül, határon kívül. Meddig tart ez és mi az a láthatatlan mozgatóerő, ami motorként hajtja ezeket a folyamatokat? Igen, az utolsó roham. Eddig a dolgok nem látszottak a háttérben. De most már az események a szemmel látható tartományba tevődtek át. Mindez megérthető, de valahol a sumer történelemnél kezdődött. Sőt azelőtt. És meddig tart? 20 éven belül bukik a falanszter korszak Az ember tragédiája szerint. A következő vízöntő kor szellemisége már más lesz, és ez meghozza az űrkorszakot. Erről is szól a Sumer c. könyv.

.

Németországot nemcsak lehallgatják, hanem irányítani szeretnék?
2014.07.13

Alig csendesedett el a lehallgatási botrány, mikor is kiderült, hogy az egész világot lehallgatja az USA, még a magyar vezetőket is, és máris itt a következő. Kémek egész sorát vélik felfedezni német minisztériumokban. Látom nehezen bír az angolszász világvezetés az EU-val és itt legfőképpen Németországgal. Pedig a NATO vezetői nemrég az ukrán helyzetre tekintettel felszólították Németországot, hogy kezdjenek fegyverkezni, kezdjék el a sorozást. Szerencsénkre a német vezetés jelenleg van olyan markáns, hogy az előbbi két világháborúból tanulva most nem hagyja magát provokálni. Az első kettőnél főleg angol háttérirányításra beugrottak a háborúba, és azóta mindenki haragszik rájuk. Ők voltak a seprű egy láthatatlan kézben. Talán most másképp lesz.

Azonban fontos, hogy ne haragudjunk az angolszász nemzetekre. Ők ugyanolyanok mint mi. Akik őket a háttérből vezetik, akiket nem ismerünk, az ő játékuk eredményezi mindezt. Azt meg már lassan mindenki tudja, hogy a választások nem az urnákban dőlnek el, hanem a páholyokban. Ezekről is lehet majd olvasni a Sumer c. könyvben. Hiszen a sumer történelem még ma is tart.

.

Új korszak 
2014.07.10

A technikai fejlődés új korszakába léptünk. Bill Gates személyes közreműködésével emberbe építhető chipet fejlesztettek. Ez konkrétan több mint 10 évig képes fogamzásgátlóként hatni a szervezetre. Távvezérelt módon ki és bekapcsolható.

Ez az első lépés az orvoslás új ágában, ahol ilyen módon tervezik széles körben gyógyszerek adagolásának a megoldását.

Másfelől már rég óta dolgoznak azon, hogy ilyen módon lehessen az embereket azonosítani. Egy chip és az ellenőrző szerv mindent tud, nem kellenek papírok. Továbbá ez már lehet bankkártya is, stb. Ennek első kísérlete volt a kutyák chipezése. Szupergazdag körökben már ma is bevett szokás, hogy a család örökösébe egy azonosító chipet ültetnek.

.

Fizet az EU, hogy menjünk ki
2014.07.08

EU-s pénzre lehet pályáznia annak, aki külföldre szeretne telepedni. Kaphat pénzt a költözésre, nyelvtanulásra, de akár cégalapításra is. Alapfeltétel hogy intelligens legyen. Előny a fiatal kor, vagy ha cég vándorol ki.

És mi történik  ha egy országból kiáramlik a levegő? Beáramlik a szomszédból, mert légüres tér azért nem lesz. Ugyanis a rendszernek ki kell egyenlítődnie.

A volt keleti államokban egy kísérlet zajlik. Itt próbálják megtalálni azt a létminimumot, amit majd az egész EU-ra ki lehet terjeszteni.

.

Globalizált foci
2014.07.02

A globalizáció a futballt is elérte. A játékosok szerte szét játszanak a világban. Ennek következménye, hogy a világ bármelyik kis országa azonnal ki tud állítani egy nagyon ütős csapatot. Van az a pénz, amiért Európa csúcs csapataitól hazamennek „ősi” állampolgárságuk révén egy világbajnokság kedvéért. És így történhet meg, hogy valaki estéről reggelre svájci állampolgár lesz. Globális világban megszűnik a nemzetek jelentősége. Ez már az élet miden területén igaz.

.

Háború a virtuális világban…
2014.07.01

Sok idő telt már el azóta, hogy a 2010-es Stuxnet vírus nukleáris erőműveket támadott Iránban. Ezt speciálisan az USA és/vagy Izrael fejlesztette ki azért, hogy iráni erőművekben átvegyék az irányítást.  Egy szoftveres biztonságtechnikával foglalkozó cég most derítette ki, hogy a világon több ezer erőműhöz fértek hozzá különböző vírusok, egyenlőre csak megfigyelési szándékkal. Informatikai körökben tény, hogy rengeteg a biztonsági rés. Ez igaz még a hivatalos állami portálokra, az adóhivatalok hivatalos rendszereire is. Az lesz érdekes, mikor a virtuális világ bedönti az anyagi világot. A megfoghatatlan a megfoghatót. Az lesz a materializmus csúcsa, mikor egy olyan országból, amelyiket hirtelen a térképen sem találunk meg, az egyik faluból valaki leállítja Európa egyik atomerőművét. És még jó ha csak leállítja. Sokan mondják, hogy Fukushimával is egy katonailag fejlesztett vírus végzett. Azt nem tudjuk, hogy véletlenül vagy szándékosan.

.

Jönnek a robotok…
2014.06.26

Japánban bemutatták az első hírolvasó robotokat. Emberszerűen viselkednek, artikulálnak, felső végtagjaik mozognak, több hangszínen el tudják mondani a beléjük táplált szöveget.

A Google mesterséges intelligenciát épít, közben lefotózza az egész világot, igyekszik a legtöbb ember levelező szolgáltatója lenni, stb.

Egyre jobban érik a februárban írt cikkem, kik élnek a Földön 100 év múlva…. de lehet, hogy ez 25-50 lesz.

.

Fejlődés?
2014.06.18

Már egy ideje azon gondolkodtam, hogy mikor lesz az, amikor az autókba műholdas helymeghatározót tesznek, és rögzítenek minden adatot. Úgy az útvonalat, mint a sebességet, és az autózás egyéb paramétereit. Este az autó feltölti adott hivatal szervereire az utóbbi időszak rögzített adatait, melyek bármikor felhasználhatók a sofőr ellen.  Már csak szoftver kérdése és reggel kapja is a sofőr a büntetések sorát, hogy mikor és mennyivel lépte túl a megadott sebességeket. Sem a szoftvert, sem a hivatalt az nem érdekli, hogy adott esetben mondjuk azért gyorsított túl nagy sebességre, hogy megelőzzön egy balesetet, egy állattal történő ütközést, stb.

És nem kellett sokáig várni. Az USA-ban nemsokára így jönnek az új autók. Ott már úgyis megszokták, hogy mindenki mindenkit lehallgat, megfigyel. Ennek része, hogy az egész világ felkerült a netre pontos címmel, fotóval és ez mindenki számára elérhető. Mennyi pénz é mennyi munka.

A totális gépkocsi fekete doboz az EU-t kicsit meglepte, de nem rossz ötlet…nem nekik kell az emberek tudatán keresztül vinni.

.

A gyanú árnyéka
2014.06.16

A gyanú árnyéka vetődött a 2018-as foci vb-re. Pontosabban az merült fel, hogy megvásárolták a rendezés jogát az illetékes döntéshozók befolyásolásával. NE lepődjünk már meg! Így működik az egész fogyasztói társadalom. Olvassuk csak el az első újságot, és kiderül a világon MINDEN így működik. Ez a mozgatórugója a jelen életnek. Azért is tartunk ott, ahol vagyunk, és ezt most negatív értelemben mondtam. Az, hogy mostanában már arról is tudunk, hogy a sportot is ez uralja, az csak azért van, mert az ember fásult. Amíg mi csak mosolygunk, viccelődünk rajta, de valójában nem érdekel senkit, addig ez egyre mélyebbre is fog menni. A színjátékhoz két fél kell. A színészek és a nézők. Ha a nézők felállnak, és elmennek, akkor a színészek sem fognak játszani, mert kinek? De ameddig van néző, addig élvezetes a játék.

.

Sumer újra háborúban
2014.06.16

Irakban újra háború dúl. Részben nemzeti, részben vallási alapon. Marduk óta ez a világ ilyen. Hiszen ő elvette a tudást az emberektől és adott nekik egy őáltala kitalált vallást és materializmust. Rendet tenni kívülről nem lehet, hiszen ott ez a rend. Azóta és örök időkig. Ha belekényszerítjük őket a globalizált világba, akkor szétszóródnak a világban és terroristaként bélyegzik meg őket. Pedig ők csak élik az életüket a maguk megszokott módján.

.

Brazília 2014
2014.06.12

Négy évvel ezelőtt az akkor foci vb után Dél-Afrika meglepődött, hogy a FIFA semmilyen adót nem fizetett a hatalmas bevételeiből, lévén egy svájci bejegyzésű alapítvány. Az ország megépített sok stadiont és kapcsolódó infrastruktúrát, amivel a mai napig sem tudnak mit kezdeni, szépen lerohad. Az ország akkor szembesült azzal, hogy néhány ember (egy kézen meg lehet őket számolni) rendesen meggazdagodott az egész bulin, és mindenki más távol maradt a pénztől.

Aztán jött az orosz téli olimpia. A western filmek mintájára megépített díszlet város, sportlétesítmények. Az esemény véget ért, már lyukadnak az utak, amortizálódnak az épületek. Igazából nem is tervezték őket hosszú időre. Néhány ember (3-4) meggazdagodott, ez az ő bulijuk volt.

Most itt van Brazília. Hasonlóan értelmetlen, eltúlzott és be nem fejezett beruházások. A nép már tudatosabb, mert tiltakozik. A foci hazájában jelzik, hogy nincs értelme az ilyen pénzköltésnek. Inkább a nyomort kellene enyhíteni, az egészségügyet feléleszteni, munkahelyeket teremteni.
És mi van most? Néhány ember (3-4) meggazdagszik, talán a mai napra sikerül befejezni legalább azt a stadiont ahol az első meccs lesz. A kapcsolódó beruházások legtöbbje sincs kész, vagy nem lesz hosszú életű a költséghatékonyság miatt.

Tendencia, hogy egy szűk kör az ilyen nagy bulikat kézbe veszi, és minden lehetséges nyereséget egy összegben kivesznek. A legtöbb pénz a beruházások be nem fejezéséből, rossz minőségéből vehető ki és magából a rendezvény lebonyolításából. Aztán minden lehet asz enyészeté. Ez a pénzügyi érdekeltség világa, a fogyasztói társadalom. Még egy rövid ideig …

.

G7 – az altató
2014.06.10

Jól mutatja, hogy működik a  világ.  Ha egy feladatot elég sokáig halogatunk, akkor az vagy megoldódik magától, vagy kiderül, hogy meg sem kellett volna oldani. Egyébként a legtöbb világszervezet is hasonlóan működik. Jobb esetben kisebb iszapbirkózás, aztán közös zuhanyzás, közös vacsora, közös ünneplés. És ami a legfontosabb olyan jövőbeli feladatok kitalálása, melyek hivatottak a szervezet létét igazolni.

.

A tiszteletet csak kiérdemelni lehet, törvényekkel kikényszeríteni értelmetlen
2014.06.08

Annyira nem bír a társadalom a fiatalokkal, hogy például Spanyolországban törvényileg kívánják szabályozni, hogy a gyermeknek tisztelnie kell a szüleit, tanárait. Továbbá törvényileg kötelező lesz számára a házimunka. A mai világban a szülők nem értik, hogy gyerekeik miért ilyenek, amilyenek, miért nem tisztelnek senkit és semmit, stb. Pedig egyszerű, mert ezt látják és ezt tanulják otthon és a társadalomban. Ha a társadalomban rossz az értékrend, ha a társadalomban nincs értékrend, akkor azt nem lehet törvényekkel kierőszakolni. Mert a gyermek nem azt teszi amit szeretnénk, hanem amit példamutatással tanítunk neki.

Kíváncsian várom, hogy tartatják be a törvényt, vagy ez is csak egy lesz az értelmetlen törvénydzsungelből, mellyel próbálják az életet irányítani, közben a még nagyobb káosz forrása.

Kevesen tudják, de Dániában már rég óta él egy törvény, mely szerint a 18. életévét betöltött gyermeket a szülő kiteheti az utcára. Ugyanis Dániában a fiatalok többségének esze ágában sincs elmenni otthonról. Ki adja fel az otthon  minden kényelmét, a teljes kiszolgálást, a mama hotelt? Úgyis 30 éves korukig több egyetemet is elkezdenek, ezt az állam pénzügyileg támogatja, és valahogy csak eltelik az idő. Ők komolyan veszik Hamvas Bélát, aki szerint az élet értelme, hogy valahogy eltöltsük itt azt a kis időt…

.

A szolgáltatók kipakolnak…
2014.06.07

A Vodafone világviszonylatban elmondja, hogyan hallgatják le az emberek telefonjait, hogyan határozzák meg tartózkodási helyüket, stb. A Telenor is tett már ilyet. Sőt a világ más szolgáltatói is jelezték, hogy a különböző állami hivatalok úgy garázdálkodnak a szolgáltatók szoftvereivel, ahogy az nekik jól esik. Bár a magyarokat hidegen hagyja a téma, ellenőrzésben mi sem vagyunk mások.

.

Varázslók világa
2014.05.02

A Harry Potter sikerén felbuzdulva sorra kezdték önteni  hasonló, varázslós filmeket. Mikor már azok is kezdtek sikeresek lenni készítettek egy felmérést arról, hogy kiknek tetszik ez a film. A legnagyobb döbbenet az volt, hogy azok nézik, akik nem hisznek abban, hogy ilyesmi a valóságban létezik.

A magam részéről ismerősi körben tapasztaltam, hogy a spirituálisan képzettek csak röhögtek az egészen, és nem tudták 10 percnél tovább nézni egyik részt sem. Viszont azok, akik kőkemény materialisták de kizárják annak a lehetőségét, hogy ilyesmi létezzen, azok Harry Potter függők. Ők szeretném megélni, megtapasztalni azt a csodát, de gondolkodásuk kizárja ezt. Aki viszont meg tudja tapasztalni, az unalmasnak tartja, és lebutítottnak az élethez képest.

.

Levélben kaptam…
2014.05.04

Gyermeki motiváció:

– Pistike, mi szeretnél lenni, ha nagy leszel ?
– Szlovák mozgássérült.
– De hát miért ?
– Mert nekik vannak a legjobb autóik Budapesten !

.

Piramisok vagy felhőkarcolók?
2014.05.22

Sokan nem értik, hogy annak idején Egyiptomban miért építettek a fáraók piramisokat. Próbálunk rá tudományos, logikus magyarázatokat keresni. Kérdésem, ma miért építünk falhőkarcolókat. Évente megdől a legnagyobb felhőkarcoló titulusa. De miért? Mi értelme homokból készült mesterséges szigeteket építeni, rájuk egy kilométernél is magasabb felhőkarcolókkal?

A Prometheus c. filmben arról vitáznak, hogy az egykori istenek miért teremtették meg az embert. Az android visszakérdez: ti miért alkottatok meg engem? Mert képesek voltunk rá, hangzik a válasz.

Szóval ne keressünk mély logikát az élet nagy kérdéseire adott válaszokban. Azért teremtették meg az embert azok akik azt tették, mert képesek voltak rá. Azért építtek a fáraók piramisokat, mert képesek voltak rá. Azért építünk ma egy-egy ország egész GDP-jéből felhőkarcolókat, mert képesek vagyunk rá. A háttérben mindig az önzés áll. Nem a messzi távolban, mikor már materiális szinten ember nem lesz a Földön, felhőkarcolók sem lesznek, a fáraók piramisai sem lesznek, de továbbra is állni fog a három Gízai piramis. Mert tudni kell, melyik az időtálló építési technika. És ha még tájolni is tudjuk csillagászatilag, akkor ott hagyjuk az útjelző táblát: erre lakunk, ha képesek vagytok megérteni és tudok repülni, gyertek.

.

A természet megújul
2014.05.21

Készült egy érdekes természetfilm Csernobilban, a katasztrófa (1986) után kb. 15 évvel. A természet megújult. Olyan a hely mint egy gondosan ápolt nemzeti park. Gyönyörű és tele van élettel. A növényzet, az állatok teljesen regenerálódtak. Azt hinné az ember hogy egy lepusztult sivatagot fog látni. És nem, egy amazonasi stílusú buja tájat. Igen, az ember hiányában a természet azonnal regenerálódik. Senki sem érti, hogy a sugárzás nem hat sem a növényekre, sem az állatokra, bár hordozzák azt. Az állatvilágban történt ugyan némi mutáció, de azt az élet azonnal kiszűrte. Például bizonyos fecskék más színű tollal születtek, de ez lett a vesztük, és ez a vonal kipusztult.

Úgy tűnik a sugárzás csak az emberre hat károsan. A sugárfertőzött növények és állatok vígan élik természetes életüket. Azonban ez azt is jelenti, hogy kilépnek, kirepülnek az elzárt zónából, és eljutnak bárhova a világba, elviszik a sugárzást más földrészekre is.  A szél is állandóan felkavarja a sugárzó port, aztán elviszi valamerre.

Legnagyobb tanulság, hogy a természetet igazából tönkretenni csak az ember tudja, de erre meg is kapja a választ, mert csak ő kapja a válasz pofont.

.

Csalogány Sumer
2014.05.19

Készül a Sumer könyv, mely az eddig megjelent minden ilyen témájú könyvtől merőben eltér. Széles látókörben igyekszem beintegrálni az elmúlt majd félmillió év eseményeit a világmindenség történései közé azért, hogy értsük meg az eseményeket, azok mozgatórugóit, és ne lepődjünk meg a jövőn sem. Megjelenés 2014 nyár vége.

Részletek itt.

.

Elérhetetlenné válik a nyugdíj
2014.05.19

Egy nemzetközi, 23 ország, köztük Magyarország  munkaerőpiacát vizsgáló felmérés szerint a magyarok belefáradnak a munkába és legszívesebben 57 évesen elmennének nyugdíjba. Közben azért tudják, hogy ez illúzió és jó esetben 66 évesen jutnak oda. Az okokat elemezve kiderül, hogy a magyar munkakörülmények messze elmaradnak a nyugatihoz képest. Konkrétan a stressz, a túlhajszoltság és a munkahelytől független lelki terheltség miatt túlságosan elfáradnak az évek során. Addig, amíg sok északi államban az emberek nem élik meg stresszként a munkát, addig nálunk, főleg a privatizáció utáni időtől kezdődően annyira elfáradnak testileg és lelkileg, hogy nem bírnak már dolgozni. Ehhez jön lelkileg, már 10 évvel ezelőtt el kezdték hangsúlyozni, hogy a hivatalosan befizetett nyugdíj kevés lesz. Ezért már akkor javasolták, hogy havi 40-50 ezer forintot félre kell tenni nyugdíj kiegészítés gyanánt. Két dolgot felejtettek csak el. Azt hogy miből és azt, hogy mibe fektessen az ember. Mert a legtöbb embernek napi szinten nincs miből, és ma nincs a világon egyetlen egy biztonságos befektetési forma sem, ami 20 év múlva is értékálló, és egyáltalán létezik. Gyakorlatilag megbukott a materializmus időtállósága, és a fogyasztói társadalom értékrendje.

Ugyanis az ember nem robot, nem gép. Nem lehet úgy kezelni és ezt elvárni tőle.  Bármennyire is hihetetlen az embernek van lelke, vannak érzelmei. Ezeket elnyomni nem lehet. Ezeket mindenképp megéli az ember. Ha pozitív érzelmei vannak, akkor boldognak, elégedettnek érzi magát, jól teljesít otthon, munkában és a társadalomban. Ha negatív érzelmei vannak, abban él, akkor rosszul végzi a munkáját, és az ilyen emberekre épülő társadalom nem más mint egy homokvár a tengerparton dagály idején.

.

Hullanak az égből az „ismeretlen eredetű” fém tárgyak …
2014.05.19

A kínai kormánylap az angol nyelvű Twitter-oldalán jelentette be, hogy Heilongjiang tartomány második legnagyobb városa közelében ismeretlen eredetű fémtárgyak zuhantak a földre. A Chinanews beszámolója szerint falusiak egy „erős zajt hallottak, majd egy nagy tűzgolyót láttak egy falusi zöldségeskertjébe zuhanni”. Majd két másik hasonló tárgy lezuhanásáról számoltak be egy szomszédos megyéből is.

.

Csak csodálkozunk …
2014.05.15

és nem értjük, hogy lehet, hogy 120km/óra sebességű szél tombol már másodjára napokig, fél nap alatt kéthavi eső esik le, kiönt a Balaton. Ez az eseménysorozat nyilván jó reklám a kibocsátási kvóták tőzsdézéséhez. Arra azért már az egyszerű ember is gondol, hogy ennél sokkal több áll a háttérben. Például olyasmi, hogy már Vietnamban az amerikaiak vegyszert permeteztek a levegőbe és trópusi esőket okoztak. Ázsiában szokás vegyi úton esőt előállítani kívánság szerint.  Aztán vannak még nagyhatalmak, akik hasonló módon biztosítják a jó időt például sportrendezvényekre. És akkor még nem is beszéltünk a sokkal ütősebb elektromágnesen rezgések keltéséről, mellyel a Föld bármelyik pontján bele tudunk nyúlni az időjárásba tetszésünk szerint. És ahogy sikerül. Mindezek mellett eltörpül, nincs 5% a széndioxid kibocsátás hatása a felmelegedésre.  Valójában hozzá kell még adni, és ezt kevesen mondják, a Föld teljesen normális klímaváltozását. Ahogy az ember vérnyomása, vércukorszintje, enzimjei, és minden folyamatosan változik, mert az élet dinamikus, úgy a Föld esetében is minden paraméter folyamatosan változik. EZ TELJESEN NORMÁLIS. Csak az ember a természet normális rendjéből is szeretne profitot termelni.

.

Pánik a fogyasztói társadalomban
2014.05.13

A fogyasztói társadalom alapeleme az infláció. Ennek lényege, hogy az emberek pénze egyre kevesebbet ér. A mindenkori állam így vesz el egyre többet az emberektől. Azonban amikor már az embereknek nincs pénzük és nem vásárolnak, akkor automatikusan esnek az árak. Ekkor következik be az infláció ellentéte, a pénzerősödés. Egy már rövid, néhány éves távon is totális csődhöz  viszi a fogyasztói társadalmat. Példa erre Japán, ahol állandó ellenintézkedéseket tesznek,  de az ország így is 200%-ban el van adósodva. És most egyre több nyugati országban ütötte fel a fejét az árak csökkenésének tendenciája, azzal együtt, hogy mindenhol egyre több az adó. Ennek oka, hogy az emberek nem hajlandók, vagy nem tudnak akkora árakat megfizetni. És most áprilisban nálunk is megjelent a tendencia. Be is pánikolt néhány közgazdász… A média pedig azt szajkózza, hogy nagy baj lesz, ha folytatódik a tendencia. Nekik van is mitől félniük…

Azonban van még egy világméretű tendencia. Az emberek ÉN tudata kezd ébredni. Már elég sokan nem vesznek meg minden szemetet azért mert akciós. Egyre többen gondolkodnak. Például Merkel asszony felszólította a németeket 2009-ben, hogy ne utazzanak külföldre, inkább otthon költsék a pénzüket. És ők szót fogadnak. Azóta estek a világban az üdülési árak és vannak szabad kapacitások. Amikor a tudatos emberi létszám elér egy kritikus tömeget, akkor kőkeményen bukik az egész fogyasztói társadalom. Épp ideje, hogy örökre elengedjük a megkövült, ma már életképtelen struktúrákat.

.

Folytatás
2014.05.05

A mai naptól a honlap új elérhetőséggel üzemel (.com). Sok érdekes téma vár ránk … az élet nem pihen.

.

Kijevben polgárháború, a Nyugat még gondolkodik …
2014.02.19

1956-ban a nyugati világ a magyar forradalmat először ellenforradalomnak nevezte, mert félt attól, nehogy újra egy Tanácsköztársaság szülessen Európa közepén. Aztán a bukás után már ők is forradalomról beszéltek. Megkönnyebbülten hátradőltek és nagylelkűen fogadták a magyar menekülőket. Számukra ez volt a legkönnyebb és legtökéletesebb megoldás.

Ceausescu a maga ravasz karakterével átvert mindenkit, az oroszoktól az USA-ig. Azonban senki sem akarta őt elmozdítani egészen addig, míg a kémfőnök, Pacepa ki nem menekült Amerikába és meg nem jelent könyve a Vörös Horizontok, amelyből kiderül, mekkora játékos is Ceao. Eleinte nem hitte a világ, aztán amikor már mindenki az USA-n nevetett, akkor egy nap alatt eldőlt a román diktátor sorsa.

Mikor Gorbacsov és Reagan megegyeztek a világ újrafelosztásáról, elindult a globalizáció, eltávolították Margaret Thatchert, az EU blokkolóját, majd idősebb Bush kihirdette az ÚJ VILÁGRENDET, akkor kezdődött meg Kelet-Európa rendszerváltása, amely nem más, mint egy újrafelosztás, új érdekövezetek kialakítása, a gyarmatok újra felosztása.

Most Kijevvel nem tudnak mit kezdeni nyugaton. Kivárnak és az események alakulásának függvényében, majd vagy döntenek valamit, vagy megvárják, hogy maguktól megoldódjanak a dolgok…

.

Nem működik…
2014.02.18

A HAARP orosz verziója nem igazán működik. Az oroszok inkább vegyszeres megoldásokban voltak jók, az olimpiai időjárások megfelelő biztosításában. Azonban most úgy tűnik, hogy az elektromágneses rezgésekkel befolyásolt időjárás nem úgy alakult, ahogy szerették volna. Egyesek szerint annyi az egész, hogy még nem tudták behangolni a rendszert. Bár ez igaz az USA-ra is.

.

Magyar találmányok sorsa
2014.02.10

A földi találmányokkal kapcsolatban sok érdekes statisztika van. Például az, hogy a találmányok 70%-a magyar feltalálóhoz kötődik. Ennél még érdekesebb az, hogy 99%-ban csak azok  a találmányok valósulnak meg, amelyek  „elvárt” érdekeket szolgálnak. Ilyen az uralkodási vágy, azaz a hadipar, a másik a profit termelése. Összesen 1%-ban történik csoda, Érdekes adat még az is, hogy az emberiség legnagyobb találmányai nem valósulnak meg.

Mit jelent mindez? Csak az lehet találmány, ami vagy a hadsereget szolgálja, vagy őrülten jól keres rajta a „befektető”. Ma senkinek sem érdeke, hogy vízzel menjenek a motorok, vagy hogy egy ceruzaelem évekig, akár egy évtizedig működjön, mert akkor összeesik a piac, a modern államok léte az adókra épül, és pillanatok alatt totális csőddel találnánk magunkat szemben.

A pénz nagyon kevés ember kezében van. Ők a háttérben a befektetők. Ha ők megszponzorálták például a napenergia cellákat, akkor nyilván hasznot akarnak belőle. Ezért nyomás alatt tartják a német kormányt, hogy támogassa az ilyen eszközök értékesítését, tehát a gyártását. A német kormány, pedig a gyarmatokról befolyó pénzzel támogatja az ilyen rendszerek telepítését. Ezeknek a befektetőknek eszük ágában sincs hogy saját maguk számára konkurenciát csináljanak. Ezért hiába jönne valami jobb ezen a téren (például a magyar napelemes cserép), nem fogják támogatni, sőt egyenesen gátolni fogják, mert ez előző befektetésüket szeretnék látni busásan megtérülni.

Magyarországot járva, rengeteg jó ötletbe, találmányba futhatunk bele. A mindenkori kormányoknak a feladata, hogy amilyen mértékben csak lehet, ezeket fel kell karolnia. A feltalálóknak itthon pedig sokkal alázatosabbnak kell lenniük. Nem szabad, hogy egojuk nagyzási hóbortba vigye őket. Nem szabad, hogy csak akkor adják át a tudásukat, ha milliárdokat kapnak egy nap alatt. Ugyanis a létezés rengeteg ajándékot, új játékot ad át az emberiségnek, hogy próbájuk ki. Ezeket mi vagy azért dobjuk félre, mert ellenérdekelt, vagy a feltaláló mindjárt gazdag akar lenni. A feltalálók általában az enneagrambeli ötös karakterek. A találmányuk nem az övék, csak ők hallották meg a létezés szavát.

.

Gyógyszer reklámok
2014.02.08

A kereskedelmi tévéket és a rádiókat elöntik a gyógyszer reklámok. Nyilván jól fizetnek, viszont egy nagyon rossz gondolatot ültetnek el az emberek agyában. Eszerint mindenki beteg. Ha bármilyen kis mértékű, egyébként egészségügyileg normális elváltozást tapasztal, akkor azonnal vény nélkül kapható gyógyszert kel szednie. EZ AZ IGAZI TUDATMÓDOSÍTÁS. Az ember olyan mélyre süllyedt a tudományos materializmusban, hogy már napi szinten Bagdi Bellát kell hallgassa ahhoz, hogy elhiggye, hogy ő maga tényleg él, létezik, és egy tudatos lény. AZ USA-ban már több mint egy évtizede megbukott a gyógyszeripar, az emberek inkább alternatív megoldásokat keresnek, így az EU gyarmatokra épül a gyógyszer eladás. Ingoványos piac!!!

.

Megszűnik Kanadában a levelek házhoz szállítása
2014.02.05

A kanadai posta úgy tervezi, hogy megszünteti a levelek és postai küldemények házhoz szállítását. Az ok egyszerű, nem éri meg. Ide juttatja a világot a fogyasztói társadalom. Ami nem éri meg az nem lesz. EZ SEMMIBEN SEM KÜLÖNBÖZIK A SZOCIALISTA HIÁNYGAZDASÁGTÓL.  Mert ez is egy hiánygazdaság. A PROFIT HIÁNYA. Ahol nincs profit, ott nem éri meg.

Minden modern állam egy apróságot felejt csak el. Nem az emberek vannak az államért, hanem az állam az emberekért.

Ilyenkor azért azt szoktam mondani, hogy kicsit nézzünk körül itthon. Lehet, hogy nagyon alsó hangon ketyeg az egészségügyünk, de azért van, és alapból nem marad az ember az utcán ellátás nélkül. Lehet, hogy olyan a posta, amilyen, de van. És így tovább. És köszönjük meg azoknak, akik a „végeken” néha nehéz körülmények között, de mindenképp alulfizetetten teszik a munkájukat.

.

Beperelték a NASA-t egy marslakó miatt
2014.01.29

Sokan mondják, hogy az egész Mars expedíció nagy kamu. Valószínűleg egy homokkal töltött tornateremben zajlanak az események. Azért perelték be a NASA-t, mert lehet, hogy egy marsi életformát fedeztek fel egy képen, de az is lehet, hogy a szél befújt egy pogácsás zacskót az ablakon…

Magam el nem hiszem, hogy egy olyan bolygón, ahol néhány tízezer évvel ezelőtt élet volt, ahol az annunakik szabadon lélegeztek, ahol a földihez hasonló piramisok állnak, ott a marsjáró nem lát semmit. Szerintem akkora hülyítés ez, amekkora még nem volt. Akkor, amikor a Földön idegen civilizációk élnek velünk együtt, akkor egyszerűen NEM AKARJUK látni az igazságot. Ez lesz az emberiség VESZTE. Hát hajrá. Mennek a BIRKÁK a szakadék felé, becsukják a szemüket és azt mondják, nem látom a szakadékot…

.

HPV elleni oltás
2014.01.27

Ősztől kötelező módon kezdik oltani hazánkban a 12-13 éves lányokat. Ahogy egyre több a kérdőjel az egyre bővülő oltások körül, úgy külföldön orvosok, kutatók igyekeznek bizonyítani, hogy ez a védőoltás káros mellékhatásokkal járhat, mint például meddőség bizonyos esetekben, vagy éppen méhnyakrák. Elgondolkodtató…

.

Szervátültetés
2014.01.27

Már többször írtam a szervátültetés mellékhatásairól, azokról a hatásokról, amelyeknek az oka nem materiális szinten van (részletek itt).

Most végre egy orvosi konferencia lesz Magyarországon, ahol külföldi orvosok feszegetik ezt a témát, az anatropozófia (Rudolf Steiner) jegyében. Ha akarjuk, ha nem, a világ tágul.

szervátültetés

.

Kijevi rendőrök
2014.01.24

Amikor a rendőrök Kijevben már nem a rendet védik, hanem a bennük felgyűlt agressziót kiélve, a törvény „adta” erőt kihasználva embereket kínoznak, csupán azért, mert más nézeteke vallanak, ekkor már tényleg itt az ideje a változásnak. A morfogenetikus térben  már benne van a változás. Csak reménykedni tudunk, hogy nem lesz hosszú a vajúdás a szülés előtt…

.

1914-2014
2014.04.23

Nouriel Roubini közgazdász úgy látja, pont olyan a helyzet most, mint 100 évvel korábban. Ő keleten látja (Japán, Kína) a hasonlóságot, azonban ahogy 100 éve történt, most is az egész világban pattanásig feszült a helyzet és a világban az emberek leginkább elégedetlenek.

1914-ben Európa közepén a legnagyobb birodalom, melyet 8 millió osztrák és 8 millió magyar képviselője kormányzott, duálisan, és kimaradt a kormányzásból 15 millió szláv. Az angolok tüzelték a szlávokat, és azt a Ferenc Ferdinándot, aki éppen a szlávokat is be szeretete volna vonni a kormányzásban, megölték. Végül, a zömében szabadkőművesek által vezetett, angol hozzáállás a németekhez, kirobbantotta a háborút. Az idén London sokat tervez költeni, hogy tisztára mossa magát.

.

Schumacher balesete
2014.01.05

Az életben a balesetek nem véletlenek. Egyébként semmi sem véletlen. A baleset egy felgyülemlett energiapotenciál kiegyenlítődése (lásd Ébredés c. könyv). Teljesen mindegy hogy 100km/h vagy 10km/h sebességgel síelt. Mert ha egy helyben állt volna, akkor is kaphatott volna egy szívrohamot. Nem az számít, hogy mik voltak a körülmények. Az számít, hogy valami történt. És ebből tanulni kell !!!!!!!!!!
Schumi sem igazán élte azt az „előre megtervezett” életét. Az ego-ja „kissé/nagyon” eltérítette a pályáról. Először történik egy egyszerű baleset. Például valaki belénk tolat, de még egy karcolás sem esik a kocsin. Aztán a következő már nagyobb, például összetörik a kocsi, de mi teljesen épen szállunk ki. Aztán a harmadik már bármi lehet, például Schumi balesete. Kómában a lélek gondolkodik, hogy érdemes-e visszatérni.
Csak a materialista szemlélet nyomoz, hogy hány darab hópihe volt a pályán, esetleg melyiken csúszott el, és a távolban egy varjú is károgott, amelyik elvonta a figyelmét.
MINDEZ NEM ÉR SEMMIT !
Mindegy, hogy mi történt, mert a létezés úgy döntött, hogy valaminek történnie kell. ÉS AKKOR VALAMI TÖRTÉNNI IS FOG. AZ MÁR CSAK EGY APRÓ RÉSZLET KÉRDÉS, HOGY MI.

.

A technika fejlődése
2014.01.02

A nagy cégek mint a Google még csak emésztik, hogy az ő szuper-modern technikájukat is kijátszották a lehallgatás során az állami szervek. Neves szakemberek most konferenciákon tárják fel a felderített módszereket. Például, neves cégek számítógépeibe már vásárláskor bele tettek kémprogramokat, vagy elektromágneses sugárzásokkal tudatosan szétégetik a processzorok bizonyos részeit és így az adott laptop zombigép lesz. Szintén nagy teljesítményű rezgéssel besugározva az embert, az átjátszó állomás lesz a nála található elektronikus berendezések  és a kémberendezések között. A telefonok mint távvezérelt diktafonok képesek működni, stb. Egyesek azt is mondják, hogy a lehallgatási technológiák jó része nem a Földön lett kitalálva.
Ilyenkor mindig rájön az ember, hogy a technika nem azért fejlődik, hogy az ember jobban éljen, nem is csak azért, hogy profit képződjön, hanem leginkább azért, hogy egyik ember uralkodhasson a másik felett.
Ha ugyanennyi munkát és pénzt fektettek volna az űrutazásba, akkor most bárki elmehetne egy háromnapos wellness hétvégére a Holdon található több ezer szálloda valamelyikébe, teljesen megfizethető áron.

.

BÚÉK 2014
2014.01.02

A boldogság fogalma mindenkinek mást jelent, és ott is van a saját életében, csak sokszor sehogy sem akarja észrevenni. A boldogtalanság oka legtöbbször, hogy túlzottan nagy boldogságra vágyunk. Pedig olyan hogy végtelen nagy boldogság nincs. Az anyagi világ nem erről szól. A valóságban csak megelégedettségi pillanatok vannak. Ahhoz, hogy boldognak érezhessük magunkat, tudatosan fel kell ismerni és jelen időben át kell élni ezeket a megelégedettségi pillanatokat. Ezt kívánom én mindenkinek!!!

.

Hírek 2013

Hírek 2011-2012Comments are closed.