A tudat kikapcsolása-2

Az oldal címében a 2-est a szoftver teszi oda, nem tudom kikapcsolni.
Lehet, hogy túl erős, amit írtam…

.

Részlet a Metamorfózis c. könyvből:

„Az anyagi világ alig 45%-a anyag. 55% nem anyag (fény, hang, és olyan rezgések, melyeket nem tudunk érzékelni, mert nincsenek erre ráhangolódni képes érzékszerveinek), lásd Ébredés c. könyv. Az anyag nem más mint rezgés, a rezgés legsűrűbb formája. Az, hogy mi az anyagot lássuk, hogy vele kölcsönhatásba léphessünk, ahhoz az univerzum nagyon sok tudatos intelligenciájának a tudatos közrejátszása szükségeltetik. Semmi sem véletlen. Nagyon sok tudatos energia szükségeltetik ahhoz, hogy mi az anyagi világ illúzióját élhessük meg. Például az anyag állóhullám, amit tudatosan fenn kell tartani valakinek…

ufo1

Van egy film, mely arról szól, hogy világunk nem más, mint egy virtuális világ, melyet egy másik civilizáció hozott létre és tart fenn. Ha a mi világunkat ha nem is egy hozzánk hasonló, de egy nagyon is magas szintű nem anyagi világ hozta létre és tarja fenn. Csak kevesen tudják, és még kevesebben értik meg, hogy a valóság NEM OLYAN, mint amilyennek látjuk. A jelen filmben a főhős eljut a világ szélére, ahol a világ többi része olyan, mint egy kidolgozás alatt álló raszteres grafika. Nos, a mi VALÓS VILÁGUNK IS ILYEN, és hogy mi nem annak érzékeljük, az az univerzum erőinek csodálatos összjátéka. Mert a világ tényleg raszteres, Sőt, materiálisan nem is értékeljük ezt a rasztert, csupán a rajta megjelenő forma teszi „anyaggá”. Ezekről bővebben a Túl az anyagon c. könyvben lehet majd olvasni.

A világmindenségben még kevesebb az anyag, majdnem 5%. Ez azt jelenti, hogy az anyagot nem csak körül veszi a nem anyagi energia és információ (tudatos univerzum), hanem egyenesen meg is határozza annak a működését. És akkor már el is jutottunk a sors (kamra) fogalmához, az intuícióhoz, az érzékek feletti érzékeléshez, azaz minden olyanhoz, ami nem anyagi, és mégis meghatározza létünket.

Az ember kozmikus lény, egy nem anyagi lény, amelyik inkarnálódik, így lesz anyagi lény, eljön jelen esetben a Föld nevű színpadra és megél egy életet, mely élet egy hosszabb filmnek, a saját filmnek, egy rövidebb részlete. Ahhoz, hogy minden rendben legyen, hogy azt a szerepet játszhassa el oly módon, ahogy ez el lett tervezve, szükség van a rendezőre, és még nagyon sok irányító, segítő közreműködőre. Az Egészség, mint beteg állapot c. könyvben be lett mutatva, hogy az embernek van egy Énje, amelyik a fő vezérlő, a projektvezető, a jelen felvonás vezetője. Aztán van még egy asztrál teste (lelke), ahol a világot érzelmekkel érzékeljük, majd van az energiateste, és legvégül van a váz, a fizikai test. A földi élet szempontjából nagyon fontos, hogy az emberek Énjei kommunikálnak egymással, például ők észlelik a karmikus kapcsolatokat, az emberi kölcsönhatásokat a nem materiális tartományban. A lélek is érzékel, lélekben is érzékeljük egymást. Például az állatok is érzékelnek lélekkel, nekik nincs Énjük, ezért a kutya megugatja azt az embert, akinek a lelkében érzi (látja) a félelmet. Sőt, az energiatestek is kommunikálnak egymással. Mindez az anyagon túli rezgéstartományban történik, és elengedhetetlen fontosságú. Olyan ez, mint a térerő a mobiltelefon esetében. Ha van térerő, tudunk telefonálni, Ha nincs, akkor csak játszadozhatunk a telefonnal, hallgathatunk zenét, de nincs kommunikáció másik emberrel.

Az életünk során sok olyan dolgot teszünk, amikor ha nem is szándékosan, de blokkoljuk ezeket a kommunikációs csatornákat. Az egy dolog, hogy a materialista szemlélet szerint ez az egész hülyeség, de attól még van. Valamikor régen a gravitációról sem tudták, hogy van, de attól még az alma leesett a fáról. Később az inkvizíció nem nézte jó szemmel az ilyen gondolatokat. Majd nem sokkal később már az iskolában tanítjuk. Tehát elég mélyen vagyunk, hogy innen már érdemes felemelkedni.

Van egy orosz professzor, aki előadásaiban mindig mondja, hogy a modern fiatalságot tönkre teszi a cigaretta, az alkohol és a drog. Ő kifejezetten az orosz fiatalokról beszél, és az orosz nép elleni tudatos nyugati támadásról. Azonban a valóság az, hogy a modern világ összes fiatalját tönkreteszi ez a három dolog. És miért? Mert blokkolja, akár nagyon hosszú időre, akár egész életre az Én működését. Erősségi sorrendben a cigaretta, az alkohol, majd a drog. Az, hogy átlagember ezeket rendszeresen fogyassza, vagy ebből kettőt, az már totálisan rombolja a tudatát. Az a legviccesebb, mikor szellemi tudásra alapuló képzések után este a fáradtságot azzal vezetik le, hogy jól beisznak. Nyilván egy szellemi iskola, spirituális, papi, vagy az antropozófiára épülő képzés nagyon lefárasztja az embert, hiszen szellemi síkon nagyon is koncentrálni kell, mert tudatosan felvesszük a kapcsolatot a nem látható tartományban működő tudatos intelligenciákkal, erőkkel, és már el vagyunk szokva ettől. Valamikor Sumer idején, vagy az ősi Egyiptomban ez teljesen alap dolog volt, de még az ősi magyarságnál is. Ma már extra teljesítmény. Szóval egész nap erőlködünk, hogy visszaszerezzük ezt a képességet, tudást, és este mivel fáradtak vagyunk, bulizunk, beiszunk, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy szembeköpjük azokat az erőket, amelyekkel egész nap próbáltunk kapcsolatba lépni. Hurrá.

Amíg a dohányzás és az alkoholizálás blokkolja ezeket a kapcsolatokat és a rendszeres használata évekre képes lekapcsolni az Ént, még ezen élvezetek abbahagyása után is, addig a drog elviszi az embert egy virtuális világba. Azonban ez a világ nem létezik. Nem a halál utáni és születés előtti világba kerülünk és nem is egy párhuzamos síkba (ezekről olvasni lehet az Ébredés c. könyvben), hanem egy olyan világba mely egy mesterségesen összerakott, a mi tudatunk által ismert jellemvonások által felépített virtuális lényekkel, virtuális eseményekkel. Olyan ez, mint az ábrándozás, de sokkal durvább formában. Itt kihagyjuk azokat a rossz dolgokat, melyekkel az életben nem akarunk szembesülni, amelyekkel nem akarunk az életben foglalkozni, pedig meg kellene őket oldani. Aztán ha nagyon tetszik ez a világ, könnyen ott is ragadhatunk. Egyik formája, mikor az Én elszáll és pszichiátriai eset lesz a drogfüggő, azaz nem lesz többé képes felfogni a jelen világot, bár fizikailag itt van, de az Énje már sosem lesz itt, ebben az életében. A jobbik eset, ha meghal és a szellem-lélek páros hazamegy. Ez bár sokkszerű, de hosszabb távon mindenképp jobb mindenkinek, magának az egyénnek és a környezetének egyaránt.

Az orosz professzor tudatos tudatrombolásról beszél. Ha azt mondjuk, hogy bárkinek is a Földön érdeke, hogy az emberek Én nélküli életet éljenek, növényi, vagy állati szinten (lásd Egészség, mint beteg állapot c. könyv), akkor akár el is képzelhető, de ezt majd igazolja vagy cáfolja az idő.

Az azonban tény, hogy a fogyasztói társadalom éppen ebbe az irányba hat, a profit érdekében lerombolja az emberek Énjét, így mindent megvesznek, ha kell, ha nem. Jól el szoktam beszélgetni az ügyintézővel, mikor felhívnak, hogy régi vásárlójuk vagyok (ami nem voltam) és most nagyon olcsón vennem kellene egy kést és kapok hozzá három ajándékot, meg még egy fél házat. Nem értik, miért nem akarok 15.000 Forintért ennyi mindent venni és kapni. Lassan rá szoktam őket vezetni, hogy azért, mert tudatos vagyok, azt veszem, ami kell, és amikor kell. Ha akkor ez pont olcsóbb, az az én szerencsém. De azért nem dobok ki semennyi pénzt az ablakon, mert most ez meg az olcsóbb és még sok mindent adnak mellé ingyen, de nekem nincs rá szükségem. Hát ez a fogyasztói társadalom tudatromboló szerepköre.

Hogyan tegyük le a tudatromboló szereket? Igazából meg kell találni azt az okot, amiért alkalmazzuk őket. Mikor gyújtunk rá a cigarettára és miért? Az anyós miatt, a főnök mondott valamit, vagy csak unatkozunk? Miért iszunk? Mert esete nem tudunk ellazulni, mert egész napi félelmeinktől nem tudunk megszabadulni, stb.? Miért drogozunk? Mert nem tudunk mit tenni az életünkkel? Céltalannak, reménytelenek és kilátástalannak látjuk az egészet? Úgy tűnik, esélyünk sincs arra, hogy ne adósságban bukdácsoljunk, esélyünk sincs arra az életre, amit a televízióban reklámoznak, amiről beszélnek a vezetők?

Hát igen, szembe kell nézni az élettel. Nem szembemenni, hanem szembe nézni. Lebontani apró kérdésekre, azokra megtalálni az apró válaszokat. Igen, ez nem könnyű, de ez az élet. Nagyon sok dán, svéd, holland, német, és persze amerikai film mutatja be a modern társadalmat. Cigarettáznak, isznak, drogoznak, azt sem tudják, kitől esnek teherbe, azt sem tudják megtartsák-e a gyereket, életük céltalan, bár sokszor jólétben élnek. El kell már azon gondolkodni, hogy ennek így, ebben a formában van-e értelme?. Ebben a könyvben arról beszélünk, hogy mindenkinek jó, ha megtalálja karmikus feladatait, karmikus társaival igyekszik minél jobban megélni eltervezett életét, megélni a metamorfózist, amikor is megváltozik a látásmódja és gondolkodása és emiatt már teljesen másképp látja a világot és oldja meg az életfeladatait, mert ez az univerzum célja. Ehhez képest hol van a nevezett filmekben élethűen bemutatott emberi létnek nem nevezhető élet. Van-e annak értelme? És meddig tűri az univerzum ezt, mert lássuk be, zsákutca. Mikor jön el a megtisztulás, az értékrend váltás? Súgok. Hamarosan. A jelen értékrend már félig-meddig össze is roskadt a saját nagysága alatt, és a folyamat elmegy a végsőkig. Ezért aki teheti, kapcsolja ki életéből a tudatblokkoló szereket, ezáltal kapcsolja be az Énjét. Ez az ébredés, lásd Ébredés c. könyv. Nincs más lehetőség.

Az Egészség, mint beteg állapot c. könyvben beszéltünk a böjtről. A böjt testi, lelki és szellemi megtisztulás. Ekkor az ember elvonul, nem eszik, hogy ezáltal felszabaduljanak erői, energiái. Ezeket az energiákat lelkének megtisztításához használja. Elméje elcsendesedik, szelleme számára lehetőséget ad a tisztánlátásra, lévén kiesik a világ forgatagából. Eközben a test fizikai síkon is kiürül a salakanyagoktól. Böjt alatt az ember folyamatosan meditál, elmélkedik a világ dolgairól. A böjt időtartama legalább egy nagy éteri ciklus, ami 28 nap (4 hét) egyben. Mivel ez a szervezet regenerációs ciklusa, ezért ennyi idő mindenképp kell. Ez idő alatt megáll az élet, nem dolgoznak, hanem bölcselkednek. Böjt után másképp látják a világot.

A modern világban nem lehet böjtölni, mert nem adottak a körülmények. Nem lehet 28 napig nem dolgozni. Nem lehet 28 napig kiszakadni az internet, a mobiltelefon, a törvényi kötelezettségek, határidők béklyójából. Így lett kitalálva a modern világ. Nem lehet belőle kilépni. A modern világ egy napig sem enged a szorításából. Mert mi van, ha már nem tetszik az, ami eddig tetszett? Talán azért is, mert 28 nap meditálás után kezd kinyílni a látó szem. Talán az ember már nem lenne hajlandó visszamenni abba a mókuskerékbe, ahonnan kijött. 28 nap alatt képes beindulni az ember Énje, felébred az alvó állapotból. 28 nap alatt az ember képes elindulni az ébredés útján.”Comments are closed.