Új Európa

„Hihetetlen látni, hogy az eddigi energiák miként és hogyan zárják el a Kárpát-medencét a körülötte lévő országoktól. Míg a Lengyel-Cseh-Szlovák-Magyar vonal nagyon erősen kibontakozni látszik, és minden bizonnyal nem kell ehhez nagy ész, de Európa „újra” ketté esik. Igazából, ha marad az EU mint Unió, akkor lesz Észak, az igazi Európa és a többi. A többi is két részből állhat. A már említett Lengyel-Cseh-Szlovák-Magyar vonal, és Dél, a Görög, Olasz, Spanyol, Portugál vonal.
Észak-Nyugat Európa lesz az „Új-Európaiaké”. Többnyire törökök, ázsiaiak, arabok képezte nemzetek, akik nem férnek meg egymás mellett és szét fogják szépen lassan marcangolni egymást. Az európai ember nem fog harcolni saját jogaiért. Ez nem azért van, mert gyáva. Csak szimplán fejlettebb szinten van, mint ezek, az inkább nomád törzshöz hasonlító emberek (ez jó értelemben véve) és tudja, hogy ha elszigeteli magát egy számára elég kisebb térségben és lemond az eddigi nagy teréről, az a béke és túlélés. Ha felveszi a kényszer miatt a harcot, globális világháború alakul ki. A nyugati ember van annyira intelligens, hogy megérti a helyzetet és tud kompromisszumokat kötni. Ahhoz, hogy a Föld fejlődjön nem lehet az, hogy a Föld egyik része fejlődik a másik nem. A fejlődés elindult. Csak rossz irányba.
Ezt követően Észak-Kelet egy erős militarista, nemzetállamokra épülő mégis demokráciára és jogállamra alapuló jövő vár erre a térségre. Fejlődésük érdeke, hogy ne mint ellenség tekintsenek a Migrációra és a Bevándorlókra. Mindenkinek joga van az élethez és a saját államán belül annak igazgatására. Szerbia valószínű, hogy mint mindig elzárkózik és próbálja a versenyt tartani Horvátországgal, nekik ez a migráció csak egy plusz érv egymás utálására. Svájc marad Nyugat-Európa Svájca. Míg a Románia, ha ilyen jól halad, Kelet Európa „Svájca” lehet.
Európa déli országai, a Görögök, Olaszok, Spanyolok, Portugálok sokat fognak szenvedni a Bevándorlóktól, és Észak gazdasági uralmától is. Az igazi Európa nem fogja belátni azt, hogy a kontinenst megvédeni, csak Dél által lehet, a Bevándorlókat a déli határoknál lehet megállítani. Ha már benn vannak a kontinensen, akkor nem sokat tehetünk.
Amire nem sokan gondolnak ma, az a hamarosan induló klíma migráció, illetve Európa jövőjét meghatározza még, hogy a nagyhatalmak inkább látnának egységes Európát, sem mint nemzetállamok sokaságát. Nyilván ennek is meg vannak a gazdasági és nagyhatalmi okai.
Azt senki sem hitte, hogy az első kihívásra, Európa szétesik.”
.
Ehhez én már nem is fűzök kommentárt.


Comments are closed.