Glaucoma (zöldhályog)

Az Egészség, mint beteg állapot c. könyvben bemutatásra került, hogy minden szembetegség nem más, mint a nem megfelelő látásmód következménye. Mikor nem vagyunk képesek a dolgokat a maguk valóságában látni, akkor különböző szembetegségekkel szemebsülünk. Ez nem akarat kérdése.

Miért történik mindez? Mert az univerzum a szeretet nevében igyekszik minket megkímélni attól a látványtól, mellyel nem tudunk mit kezdeni. Ha nem tudjuk feldolgozni azt, amit látunk, és ettől a megtapasztalástól rosszul vagyunk, akkor lassan gyengül a látásunk, és nem kell nézzük azt, amit nem bírunk nézni.

A könyvben és az Ébredés c. könyvben is bemutatásra került, hogy az autoimmun betegség a lélek öngyilkossági kísérlete. Amikor a lélek nem érzi jól magát az életében, és el akarna menni. Azt mondja, ezt így tovább nem csinálom. És megnyomja a piros színű önmegsemmisítő gombot.

A különböző szembetegségek mind magukban hordozzák az okot is. Ilyen a Glaucoma is.

Az emberi lélegzés két részből áll. A belégzésből és a kilégzésből. A kettő egyensúlyban van. Nem tudunk csak belélegezni, vagy csak kilélegezni. Adok-kapok egyensúlya. Így van ez az információ terén is. Sok információval találkozunk napi szinten. Ezeket fel kell dolgozzuk, meg kell emésszük és ezután el kell engedjük, azaz minden a helyére kell kerüljön. A belégzés itt az, amikor beáramlik az információ, minden amit a világ ránk önt, vagy mi magunkra. Következik az információk feldolgozása, majd a kilégzés, ami azt jelenti, hogy ami nem rám tartozik, azt kiengedem, ami engem érint azt semlegesítem, beépítettem magamba. A belégzéskor az információ izgalmi állapotot eredményez, A kilégzés része, hogy vagy semlegesítem amit tudok, vagy elengedem mert nem az én dolgom a semlegesítés.A kettő egyensúlyban kell legyen.

Az Egészség c. könyvben bemutatásra került, hogy az ember: fizikai test, étertest, asztráltest (lélek), és Én+ego négyes szimbiózisa. A lélek érzékeli a világot érzelmek révén, és ő is dolgozza fel azokat. Mikor túl sok információt öntünk magunkra a külvilágból, akkor a lélek besokall. Dugulás keletkezik benne, mert nem tudja olyan ütemben feldolgozni az információkat. Aki jár már autóval Németországban annak nagy eséllyel sikerült már megélnie azt, amikor bedugul egy autópálya. Ott áll az ember a négysávos pálya közepén mozdulatlanul akár egy órán át. STAU. Ez a GLAUCOMA. Bedugult e lélek.

A glaucomaval párhuzamosan gyakran tapasztalható a magas vérnyomás is. Nos, a kettőnek nincs sok köze egymáshoz. Ami közös, az a kiváltó ok. Ugyanis az asztráltest, a lélek bedugulása magas vérnyomáshoz is vezethet.

Mit lehet tenni a glacoma esetén? A szervezet védekezik, csökkenti a bejövő információkat éppen a zöldhályog révén. Mi magunk azt tehetjük, a modern orvosi ellátáson túl, hogy csökkentjük tudatosan a bejövő információkat, és segítsük a kilégzést, azaz az információk elengedését. Egyfelől nem nézünk híradót, nem terheljük túl magunkat felesleges információkkal, nem fogadunk be olyan információkat, melyekhez semmi közünk, másfelől segítjük a feldolgozását a tudatos lehatárolódás (nem az én dolgom, nem aggódok érte), és a természetben történő szabad mozgással, napi félóra-egy óra révén. Ja, hogy a modern világ életmódja ezt nem engedi meg? Akkor marad a glaucoma. És ahogy látjuk egyre fiatalabb korban. Ami azt jelenti a modern emberiség NEM bírja a saját maga által kitalált életet. Ez az élet így ebben a formában sokáig nem élhető. Aztán vagy fiatalon az egész modern világ rokkant lesz és béna, vagy hajlandóak leszünk majd újragondolni néhány dolgot. Ott a lehetőség a kezünkben.

Van egy ismerősöm, akivel szakított a barátnője, és akkor a hölgy mindent a szemébe mondott. Nem sokkal később ő elvesztette teljes látást, mindkét szemén. valójában egy lelki sokkot kapott, bedugult az asztrál teste, a lelke. Szerencsére egy nap alatt fel tudta dolgozni ezt a sokkot, így visszatért a látása.Comments are closed.