Hírek 2015-2015

Már a németek is kételkednek
2015.12.31

Már német hivatalos források is kétesélyesnek látják az EU jövőjét. Törökország csatlakozási kérelme során fejezte ki a német uniós biztos azon aggályát, hogy nem jó irányba halad a szövetség. Törökország egy problémás ország, és nélküle is nagy a gond. Most már azt sem tudják, hogy annak idején jó volt-e a keleti bővítés? Vagy éppen ez lesz a veszte az EU-nak. Szerintem nem kell sokat várni a válaszra, 2016-ban eldől.  .

.

Esetleg erre van a Nibiru?
2015.12.26

Többen jelezték, hogy francia fórumokon arról beszélnek, hogy nagy esélye van annak, hogy közeledik a Nibiru. Mármint belátható közelségben van. Ezt a természeti anomáliákkal magyarázzák és azzal, hogy egyre több rádiótávcső figyeli az eget.

Szerintem akár igaz is lehet. Kicsit lejjebb, a Deja vu c. cikkben írtam a látványosan szaporodó rádiótávcső állomásról, melyekkel az idegen életet kutatjuk, akár sumer idején, mikor várták a Nibiru felbukkanását.
A másik ami tény, hogy minden alkalommal, mikor a két bolygó kellő távolságba került, akkor a földön a természet látványosan produkálta az olyan anomáliákat, mint napjainkban. Sitchin szerint ezek mindig hamarabb jelentkeztek, mint ahogy a Nibiru látható volt. Aztán egyre erősödtek az árvizek, földrengések, klímaváltozások. Miután elhaladt a Nibiru, minden elcsendesedett és visszatért a normál kerékvágásba.

Szóval akár most ez is lehet valóság. Főleg ha mellé tesszük, hogy éppen most semmisítjük meg Sumer utolsó tárgyi bizonyítékait.

.

Tényleg ilyenek vagyunk?
2015.12.24

Szegedi barátom gépkocsival ment a város egyik főútján. Az egyik kereszteződésben kihajtott elé egy autó. Satufék. Mindketten megálltak és kiszálltak. Barátom mosolyogva indult a másik ember felé, kezet nyújtott és mondta, hogy Boldog Karácsonyt. A másik ledöbbent, nem értette a kedvességet. Mikor elmentek a helyszínről, még mindig nem értette. Lehet a balhéhoz vagyunk szokva?

.

Bagoly mondja verébnek…
2015.12.21

Európa, hivatkozva a saját kultúrájára, megszólja a bevándorlókat, hogy az ő társadalmukban nem jól állnak a nőkhöz. Nálunk most éppen Hollandia alkotott nagyot. Most legalizálták, hogy az autósoktatásért lehet szex által fizetni, azaz természetben. Aztán majd kenyérét, vonatjegyért, és így tovább. Szép új világ.

A  modern világban sincs letisztázva a fejekben a nők szerepe. A kihaló nyugati társadalom önös érdeke a mindenáron megvalósuló szaporodás. A minőség már rég nem számít, csak a mennyiség, a darab. Azonban éppen a modern élet nem támogatja az anyaságot. Amíg a nő legalább három életet kel éljen egyszerre (munkaerő, anya, feleség), és nagyon gyakran családfenntartó, addig ne várjunk csodát. Ha egy struktúra elavult, akkor azt ne a nőkön verjük már le.

.

Miért pont Sumert kell megint szétlőni?
2015.12.20

A mai ember gondolkodását nagyon zavarja Sumer. Ugyanis nem illik bele az átmosott gondolatvilágába. Sumer megkérdőjelezi a tudományt, a vallást, és úgy általában mindent amit saját világunkról, vagy az univerzumról tartunk. Sumer területéről származik a mai élet, még az ősi kereszténység is. Sőt olyan tudás is, melyet ma meg sem értünk, éppen ezért meg sem akarunk látni.

Felmerül a kérdés, miért pont az ősi Mezopotámia (Irak, Szíria) területeit kell porrá lőni, homoksivataggá bombázni. Évekkel ezelőtt, még élt Sitchin, azt írta, hogy Irakból az amerikaiak sok ősi leletet mentettek meg. Azóta sorra semmisítik meg a még ott maradt emlékeket. Vajon miért?: Kit zavar? Miért kell eltüntetni? Mit nem kell látnia az emberiségnek?

Olaszországban az a jó, hogy például Firenze főterén ülhetünk, ahol néhány száz évvel korábban valamelyik híres festő alkotott. Milyen jó lenne ott ülni egy ősi sumer városban. Például Shuruppak-ban (napjainkban Tell Fara, lakossága i.e.3.500 – i.e.2.500 között kb. 25.000 fő, vízözön előtti város, melyet újjáépítettek, ide kötődik Noé története). Ott ülnénk a főtéren és tudnánk, hogy több tízezer éven át itt élt és dolgozott Enki. Mekkora turizmus lenne és milyen jól megélhetne belőle ez a régió. De nem, ehelyett porig romboljuk úgy a fizikai bizonyítékokat, mint azokat a kultúrákat, amelyek még úgy vallják, ők az ősi nép leszármazottai.

Valakik nagyon nem szeretnék, ha találkoznánk valós múltunkkal.

.

Felmentés
2015.12.18

Az emberiség hőskorában a morális törvények irányították a világot. Mint például a Tízparancsolat. Ezek minden vallás alapját képezték. A római jog gyakorlatilag materiális törvényekkel felülírta a morális törvényeket, hogy működhessen az addigi legbarbárabb világ. Érdekes, hogy mai jogrendszerünk alapja még mindig a római jog. Napjainkra a vallások elvesztették irányító és szabályzó szerepüket, részben azért, mert nem tudtak megújulni, nem tudták követni a világ változásait, részben az ellen oldal lejáratta őket. Mai törvényeink a legékesebb példáját szolgáltatják annak, ahogy fizikai törvényekkel felülírjuk a morális törvényeket, vélt vagy valós célok érdekében semmi sem bűn. Azonban az ember érzi ott legbelül, hogy valami nincs rendben, lelke feszeng. Ezért felmentést kérünk és kapunk a morális törvények alól a bírótól, jogásztól, pszichológustól, pszichiátertől, vagy az átlagos orvostól, mondván a morális törvények tudatos megszegése vagy törvényi lehetőség, vagy a betegség valamilyen formája. Ez egy tudathasadásos állapot. Aztán lesz belőle lelki indíttatású autoimmun betegség.

Ezt a felmentést a morális törvények alól nem adhatja semmilyen materiális törvény, vagy ember. Mert ez lelkünkben benn van, születésünktől a halálunkig, magasabb rendű, mint az anyagi világ. Van aki sikeresen kigyomlálja, legalábbis ő úgy hiszi, van aki szenved tőle. Az emberiség karmikus feladata ezen állapot megfejlődése, meghaladása azáltal, hogy törvényei újra a morális értékrendre épülnek.

.

Ugyanoda vezet
2015.12.12

Az Ébredés c. könyvben be lett mutatva, hogy az élet egy energetikai rendszer, mint olyan, a fizika szabályainak engedelmeskedik. Az anyagi világban az élet két pólus között zajlik és a legfontosabb a középút. Bármelyik pólus tönkretesz minket. Ez fizika.

Ha megnézzük a Földet, akkor egyfelől a Naptól kapja a meleget és a fényt, másfelől az univerzum hidege és sötétje hat rá. E két pólus között kritikus az egyensúly. Ha kicsit közelebb mennénk a Naphoz, elégnénk. Ha távolabb, megfagynánk. A végeredmény ugyanaz, a halál. Csak  a módja más. Égés vagy fagyás.
Hasonlóan a túl sok víz sem jó és a szárazság sem. Özönvíz vagy kiszáradás. A végeredmény ugyanaz, csak más módon.

Ha jön egy világválság, akkor fontos hogyan kezeljük azt. Mert ez feladat, amit meg kell oldani. Ha beleragadunk bármelyik pólusba, a végeredmény ugyanaz lesz. Teljesen mindegy, hogy melyik pólusba. A különbség annyi, hogy más úton jutunk el ugyanoda.
A menekültválság esetén az egyik pólus a jöjjön aki bír, a másik pólus a senki. Ugyanoda vezet mindkét út. Ez fizika. Megoldás a közös középút, Európa szintjén.

.

A genetikai beavatkozás korlátai
2015.12.11

Nemrég vitanapot tartottak arról, hogy az ember meddig mászhat bele a saját genetikájának az átírásba? Ugyanis már képesek vagyunk rá. Kést kapott a hároméves gyerek. Jó erős és éles konyhakést. De legalább beszélünk róla. Viszont egy jónak látszó, de balul elsülő génkorrekció, ki is irthatja az egész emberiséget.

A szabadság filozófiája azt jelenti (lásd Metamorfózis c. könyv), hogy bár megtehetek valamit, mert képes vagyok rá, de mérlegelek és döntöm, hogy megteszem-e. Egyébként éppen ez különbözteti meg a magas tudatszintű társadalmakat a miénktől (lásd Sumer c. könyv). Egy magas tudatszintű társadalom élhet a lehetőségeihez képest alacsony technikai fejlettség mellett. Ugyanis a technika nem tesz mást, mint igyekszik pótolni azt, amit már elfelejtettünk, amit nem akarunk tudni.

.

Semmi sem az, aminek látszik
2015.12.11

Mérnök barátommal beszéltük, hogy a mai mérnök feladata, hogy úgy tervezzen meg bármit, hogy az a minimális költséggel éppen csak hogy működjön amíg az üzletből kiviszik, vagy maximum a garancia végéig, legyen az bármilyen termék, akár a legjobb vagy a legdrágább a kategóriájában. Kész szégyen a mérnöki munkára nézve.

Azonban azt is beláttuk, hogy az orvosi munka sem a régi. Hiszen a mai orvos egy vényíró automata, amelyik a gazdasági protokollok által meghatározott sémák szerint cselekedhet. De a tanár sem tanár, mert a pontos adminisztráción, és elektronikus rendszereken túl már nem sok ideje és kedve marad az éppen kötelező tananyag leadására. Sőt, a mai mezőgazdász sem mezőgazdász. Mert elő van írva, hogy mit vethet, azt hol veheti, hol kell kölcsönt felvenni, milyen vegyszert kötelező használni és hol adhatja el a termést, a valakik által éppen megszabott áron. Valamikor nagy érdem volt, ha valaki ügyintéző lehetett, mert volt lehetősége kreatívnak lenni. Ma országos informatikai rendszerek előtt ül és semmilyen kérdésre nem tud válaszolni, azon az egy képernyőn túl, amit hivatalból láthat.

Az élet minden terén megölték a kreativitást. Tilos kreatívnak lenni, mert kirúgják az embert. Tilos az Én-t, a tudatot, a szellemet használni. Az elvárt kreativitás egy üres szlogen, maximum arra gondolnak, hogyan vágjuk át a konkurenciát.

Elég szörnyű kép.

.

Filmajánló
2015.12.11

Egyik ismerősöm mesélt egy filmről, de ennek csak az előzetesét látta régebben a neten. A film arról szól, hogy az életet 12 ember irányítja. Ők a rossz oldal. Egy virtuális világot, egy illúziót tárnak az emberek elé, és eltakarják a valóságot. A médián és a vezetőkön keresztül az embereket tönkre teszik, elveszik mindenüket, félelemben tartják, a gyűlöletet szítják. Van ugyanakkor egyre több ember, aki tudja, hogy a világ nem ilyen. Ők igyekeznek széles körben felébreszteni az emberieket, hiszen más módon nem lehet elkergetni az uralkodókat.

A film címe: Lakott sziget, Megjelenés dátuma: 2008. december 18. (Oroszország), Rendező: Fedor Bondarchuk, Zenéjét szerezte: Yuriy Poteenko, DVD-kiadás dátuma: 2012. január 4. (Németország), Műfajok: Akciófilm, Sci-fi, Kalandfilm

.

Végre valaki meglépi
2015.12.06

Finnországban azt tervezik, hogy bevezetnek egy alapjövedelmet, melyet mindenki kap az államtól, majd erre építi a fizetését, melyet munkáért kap. Kanadában, Belgiumban már több sikeres kísérlet zajlott, néhány város szintjén. A finnek ezt most országos szinten tervezik bevezetni. Az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy ahol néhány évre bevezetették, ott mindenhol nyugodtabb lett a lakosság, drasztikusan csökkentek a betegségek, az emberek napi 4 órás munkákkal is beérik, így látványosan csökkent a munkanélküliség, és erősödtek az emberi kapcsolatok, fizikailag jól együttműködő közösség alakultak ki. Az érintet városokban szociális szinten kiegyenlítődtek az életkörülmények, az emberek kevesebbet dolgoztak, de szinte mindenkinek jutott munka, nagy volt a megelégedettség.

Mivel a mai világban leginkább a tőke irányít a politikusokon keresztül, ahol ezt a rendszert bevezetik, ott nyilván nem ez a szempont, hiszen csökkennek a keresetbeli különbségek. Valójában nem így nevezik, de valahol Dánia is hasonló utakon jár, már jó ideje és azért a dán életszínvonal, közbiztonság, megelégedettség nem a legrosszabb. Mondhatni a legjobbak közé tartozik, simán veri az EU átlagot.

Ez azért teljesen más értékrendet tükröz, más gondolkodást, és életszemléletet. Lehet, hogy a modern világ előbb pofára kell essen a harácsoló és kizsákmányoló értékrendjét tekintve, hogy másképp is gondolkozhasson. Például a párizsi robbantáskor EU-s állampolgárok öltek meg EU-s állampolgárokat, leszűkítve franciák franciákat, vagy Párizs környékiek Párizs környékieket. Ugyanis éppen Párizs környékén nőnek fel olyan fiatalok, akiknek esélye sincs munkára, esélye sincs hogy normális értékrendje alakuljon ki, lévén az utcán nő fel, esélye sincs normális életre. Így könnyen elviszi egy ideológia, és akkor már semmi sem számít.

.

Menjünk vagy maradjunk?
2015.12.06

Nagy a csend EU ügyben. Nem tudni kívül kerülünk-e az igazi EU-n. Ha igen, akkor sincs gond. Egyfelől a volt keleti blokk hasonló módon gondolkodik, ez egy komoly közösség. Másfelől ez a terület remek lehetőség lesz vagy az oroszok, vagy az amerikaiak számára. Gazdaságilag jól megdobná a környéket az amerikai tőke, mely piacért jönne, de fejlesztené is a gazdaságot, melyre az EU most nem annyira képes. Remélem a döntéshozók, azért számolnak minden lehetőséggel.

.

Az utolsó “legális” munka
2015.11.30

Egy friss hír szerint Görögországban a kilátástalan gazdasági helyzet miatt látványosan megugrott a prostituáltak száma, és ezzel együtt látványosan leesett a szolgáltatásuk ára. Gond az, hogy egyre kevesebb a fizetőképes kereslet. Az EU erővel benn tartotta a görögöket a szövetségben, lenyomta a torkukon a feltételeit, és a görög államnak adott kölcsönt csak megvillantják egyik nap, mert másnap visszaveszik törlesztésként. Az ország közben gazdaságilag elvérzett. És ez csak a kezdet.

Spanyolországban, Portugáliában, ahol a hivatalos munkanélküliség helyenként 40-50%, már évek óta elfogadott dolog, hogy a fiatal házasok, mikor gyakorlatilag éhen halnának, együtt lépnek be a szexszolgáltatók körébe, mint pár. Hirdetésben keresnek olyan fizetőképes, általában állami alkalmazottat, akivel hármasban szexelnek, és gyakorlatilag ebből élnek.

Tudjuk, hogy a világot a tőke irányítja, az országok és maga a világ vezetése összeforrt a tőkével, oda-vissza (lásd Minimálbér c. cikk), és hogy a tőke szeretné lenyomni az európai minimálbért, ezért emlegeti előszeretettel a bevándorlókat, mint olcsó munkaerőt, miközben Európa déli államai gyakorlatilag éhen halnak, mert az európai munkanélküliről már lemondtak a tőkések. Bármennyire is a profit az úr, azon azért érdemes lenne elgondolkodni, hogy amikor már tényleg kilátástalan az élet, akkor bármi megtörténhet. Óvakodj attól, akinek nincs vesztenivalója, tartja a mondás.

.

Deja vu
2015.11.29

Újabb rádiótávcsöveket állítanak üzembe, mert még jobban szeretnénk keresni az intelligens életet a környékünkön. Ezekről pedig az az érzésem, mintha Sumerben lennénk, mikor a Nibiru érkezése előtt száz évvel már nagyon jól betájolt templomok speciálisan beállított nyílásain keresztül kémlelték az égboltot. Nem tudták, hogy mit kell lássanak, csak azt, hogy valami olyat, amit eddig nem. Ez volt a Nibiru. Ma mintha hasonló módon kémlelnénk az eget, a jelen kor technikájával, mert már várjuk az égi bolygót, az istenek bolygóját.

.

Ideje már, hogy jöjjenek a robotok
2015.11.29

Tipikus magyar álláshirdetés arról szól, hogy elvileg minimális szakképesítésű személyt keresnek, aki azért tudjon kicsit többet, mint egy technikus, valahol a technikus és a mérnök között, két-három nyelv, számítógépes termelésben használt rendszerek ismerete is ajánlott. Miért nem technikus vagy mérnök? Mert sok bért kell adni.

Hasonlóan részben azért támogatja a német tőke a migránsok német letelepedését, mert úgy gondolja, sikerül majd lejjebb szorítani a minimálbért (lásd Minimálbér c. cikket). Ezzel “kicsit” mellényúltak, de majd rájönnek.

Az orosz hadsereg emberi problémákkal küzd. A világ egyik legjobb technikáját valósították meg nagyon intelligens emberek, de alig találnak katonát, aki ezt kezelni tudná. Ugyanis a fiatalok nem akarnak háborúzni, ezért a felsőoktatásban tanulnak, ha kell sokáig. Aki nem jut be, az megy katonának, és az általában az alacsonyabb intellektuális képességű.

Talán nem véletlen, hogy a világ fejlesztési listáján az első helyért versenyez az önjáró autó, és főleg az önjáró (vezető nélküli) kamion, a mesterséges intelligencia, emberszerű robotok, génmódosított munkás.

Meglátjuk melyik lesz a befutó. Egyébként ez lenne a fejlődés normális menete, ha a cél is normális lenne. Az emberek egyre könnyebben élnének az egész bolygón, mert a gépek dolgoznak helyettük. Valójában a profitról szól a dolog, és tíz év múlva már annyira sem lehet majd munkát találni mint ma. A közeli jövőben az emberek a scifi filmekben megszokott módon tengenek, mert a gépek mindent megoldanak helyettük, és ők már feleslegesek. Ezt az alternatívát csak úgy kerülhetjük el, ha sikerül értékrendet váltanunk. Előbb pofára kell essünk, hogy aztán leporolva magunkat, az emberiség új úton induljon el. Szerintem erősen érik már a pofára esés.

.

Új lufi fúvódik, a Facebook
2015.11.20

Elég sok scifi film szól olyasmiről, hogy valami ami jónak indult, eluralkodik az emberiségen, irányítja és ellenőrzi azt, a saját szolgálatába állítja az embereket (lásd Ébredés c. könyv, Információs tudatmezők, vagy Weöres Sándor: Szent György és a Sárkány). Jelen esetben a közösségi oldal már túlnőtte saját magát és ahhoz, hogy össze ne roskadjon a saját nagysága alatt, kénytelen előre menekülni. Így még nagyobb lesz és még nagyobb a kényszer a növekedésre. Közben behappol mindent. Ellenőriz, tesztel, szűri a híreket és az algoritmusai önálló életet élnek, a közösségi portál állam a virtuális államban. Már csak az a kérdés, mi értelme van a Facebookon kívüli internetes világnak? Ez internet szelleme meghatározó a virtuális világban, de a a közösségi portál ennél sokkal tudatosabban irányít és ellenőriz. Aztán amikor kellően függőséget okoz, kidurran a lufi. Fájdalmas ébredés lesz. Ha nem tanulunk belőle, akkor kezd majd fúvódni a következő lufi.

Hány lufira épül életünk? A folytonos gazdasági növekedés lufija, a hitelre vásárlás lufija, a tandíj lufi, az autóipar lufija, az energiaárak lufija, a tudomány lufija, és így tovább a végtelenségig. Mind együtt a fogyasztói társadalom lufija. Amíg nem lépünk túl a fogyasztói társadalom modelljén, addig csal lufikon élünk, melyek folyton kidurrannak, ha már túl nagyra fújja a profit. Ugyanis nincs önkontroll. Lásd: Vissza a jövőbe, mit hoz a közeli jövő.

.

Megbomlik a rend, pedig hol vannak még a klíma menekültek?
2015.11.19

A német belügyminiszter úgy lája, már nem tudja garantálni a rendet a hazájában. Eközben a nemzetállamok saját kezeikbe veszik határaikat. Kezd teret hódítani az a gondolat, hogy az EU-n belül több belső-külső kör jöjjön létre. Klikkek alakulnak.

Már egyre többen számolnak azzal, hogy néhány (3-5) éven belül a klímamenekültek kezdik elözönleni Európát, és ez a folyamat néhány évtizedig folytatódni fog. Olyan gondolatok is napvilágot láttak, hogy Európa szélein kimondottan védő jelleggel, katonai államokat kellene fenntartani, hogy megvédhető legyen Európa maga.

Az EU-ban még mindig nem látni az összefogás gondolatát, jelenleg a két pólus köré csoportosulnak az országok, a bevándorlás mellett és ellen. Szerintem hamarosan lesz akkora a kényszer, hogy ha akarjuk, ha nem, össze kell fogjunk, mind.

.

A káosz és a félelem megvetette lábát Európában
2015.11.14

Európa polarizálódik. A menekülteket támogató és ellenző két pólus megbontotta az EU látszólagos egységét. Egy ék, és reped az egész. Erősödik az euroellenes közösség. Belülről bomlik Európa. Talán kívülről összetartják. Kerítések épülnek. Indul a terrorizmus is, mely kiprovokálja a rendőri és katonai jelenlétet. Erőszakra erőszak. Melyre a válasz erőszak. Egy végtelen ciklus, melyből senki sem jöhet ki jól. Közben bedőlt gazdaságok igyekeznek egymásból hasznot húzni. A gazdaság dübörög, mondja az európai statisztika. Mérnök lévén jobban szeretem ha a motor csendesen duruzsol. Ha dübörög, akkor hamarosan szétesik.

Egy scifi film jut eszembe. Harcok és áldozatok árán egy új értékrend épül, más alapokra. De erről írt Madách is Az ember tragédiájában. A falanszter korszak vége. Minden bukás fájdalmas, de magában hordozza az új, az élhető világ lehetőségét is. Van olyan épeszű ember, aki elhitte akár egyetlen pillanatra is, hogy hogy élhetünk ötszörös ökológiai lábnyomon?

Van-e más bolygón életlehetőség?
Csakis más bolygón. Hulla lett a Föld,
maholnap fölrobbantják tetemét is.
Ki gépbe-zárva más csillagra jut
s ott életet kezd: a múltból okult-e?
A béklyót, gyilkot itt felejti-e,
önérzetes fölényes kapzsiságot,
s a folyton vért kívánó elveket,
a népe vérét szívó államot?

(Más bolygón, Weöres Sándor, Füves Könyv)

Vállaljuk be, vége a kamu világnak, kamu értékrendnek és most meg kell küzdenünk egy élhető rendet. Nézzünk bizakodóan a jövőbe, hiszen itt az ideje valami újnak. A válság mindig csak a fejekben van. A válság nem más, mint kényszer a változásra, akár a betegség. Mindeközben a legfontosabb, hogy őrizzük meg emberi mivoltunkat és sose hivatkozzunk arra, hogy más nem teszi meg. Az élet csapatjáték, ha nem támogatjuk egymást, elbukunk. Csak együtt teremthetünk új értékrendet.

.

ÉRDEKES HELYZET
2015.11.11

Érdekes helyzet állt elő. A világ nagyhatalmai abban érdekeltek, hogy az EU mint egységes struktúra megmaradjon, működjön. Tipikusan az Egyesült Államok szóban ki is áll ezért. Nyilván sokkal egyszerűbb a Szabadkereskedelmi egyezményt megkötni egyszer, mint sok önálló állammal, sok kis piaccal, önálló szabályzással. Oroszország úgyszintén előnyösebb helyzetben van, ha egy nagy állammal tart partneri kapcsolatot, mint néhány kisebbel.

Ez mind logikus. Ugyanakkor az EU tagállamok között egyre jobban üti fel a fejét az EU szkeptikusok mozgalma. Sok helyen ezt a gondolatot felvállaló párt képes kormányerő lenni. Egyesek mint pl. Anglia követelésekkel áll elő, míg a menekültügyben a német tehetetlenség szétbomlassza a szövetséget. Belülről repedezik, kívülről pátyolgatják.

Nagy kérdés lesz, hogy a külső nagyhatalmak meg fogják-e engedni, hogy felbomoljon ez az érdekszféra, mikor mondják azt, hogy eddig és nem tovább?

.

Illúzióban élünk
2015.11.10

Kiderült, a VW benzines kocsikat is manipulált, a széndioxid kibocsátást, a fogyasztást és még ki tudja mit. Olyan mesterséges körülmények között teszteltek (túlfújt gumik, gázolaj a motorolajban, stb.), melyek a valós életben nem csak kizártak, hanem tilosak. Az autóipari mérnökök egyre dühösebben mondják (márkától függetlenül), hogy értsük meg, egyszerűen nem lehet betartani a jelen technikával azokat a szabályokat, amelyeket rájuk kényszerítenek.

Nahát! Üdv a valóságban. Nézzetek körül kedves mérnökök és vegyétek már észre, hogy az élet legtöbb törvényét szinte lehetetlen betartani. Aki él, az csaló. Felébredtek! Végre.

Most aztán még egy kicsit kamuzunk itt-ott, aztán mikor mindenki tudja, hogy minden hazugság, akkor vagy a szabályokat igazítjuk a realitáshoz, vagy tényleg fejlesszük a technikát. Ez aztán dilemma a javából.

.

Az EU jövője a tét
2015.11.09

Európa-szerte erősödnek azok a pártok és irányvonalak, melyek az Unióból történő kilépéssel próbálnak néptömegeket maguk mellé állítani. Ez egy trend, mondhatnánk ez a kor szelleme. Amíg 1990 körül az Unió létrehozása volt a kor szellemisége, úgy ma az ellenkezője. A menekültválság nem megfelelő kezelése (mind a mai napig tehetetlenül nézi az EU a feladatot), csak olaj a tűzre. Az EU nagyjai mint Anglia már jövő évben szeretnének erről népszavazást tartani, de olyan nagy országok mint Franciaország is gondolkozik rajta, igaz jelenleg nem a kormány, de egy ilyen gondolat az érintett pártot kormányra is juttathatja. A kisebb országokban is egyre inkább teret nyer ez a gondolat és nem egy helyen a kormány is így gondolkodik.

Az tény, hogy ha nem történik valamiféle csoda az EU működésében, ha nem lesz látható csoda, akkor érdekes folyamatok indulhatnak el a közeli jövőben. Ezen folyamatok azonban összetörik a szimbiózisra épül gazdaságot, mely átnyúlik határokon. Azonban itt még döntő szava lesz Amerikának is, aki érdekelt az EU meglétében.

.

Mesterséges intelligencia
2015.11.08

Hatalmas fejlődést ér meg a robotika. Vannak már olyan robotok, melyeknek az arcbőre olyan, akár az emberé, sőt még tökéletesebb. Vannak olyan robotok, melyek az ember teljes értékű társai társalgás terén, értik a beszédben jelen lévő érzelmeket és reagálnak rá. Aztán nagyon jól állnak a mechanikus megvalósítások is. A nagy cégek sláger fejlesztői témái a mesterséges intelligencia. Ez a csúcsrobot, mely teljesen emberszerű, öntanuló, fáradhatatlan, és minden fenti tulajdonságot egyben egyesít. Elvileg jövő év végére már lesz ilyen demo típus, és öt éven belül találkozhatunk velük az utcán úgy, hogy nehezen különböztetjük meg az emberektől.
10 év múlva pedig valóra válnak a scifi filmek. Hogy mi jön ezután? Hát, érdekes lesz.

.

Kevés gyermek születik a nyugati világban?
2015.11.08

Tragédia híre járja be a modern világot, így hazánkat is. Napi téma, hogy a harmincas nők kb 60%-ának nincs gyermeke, míg a negyveneseknél ez kb. 40% (magyar adat, bár hasonló a nyugati is). És akkor hivatalosan is feszegetjük azt a kérdést, hogy mikor hasznos tagja a társadalomnak egy nő.

EZÉRT a statisztikáért NEM A NŐK A HIBÁSAK.
El kellene már dönteni, hogy minden nőből többdiplomás karrieristát, pénzkereső családfőt akar csinálni a társadalom, vagy családanyát több gyerekkel, hogy a nemzet, a kultúránk fennmaradjon. Mert a kettő együtt nem megy. És az se legyen vita tárgya, hogy melyik nő hasznosabb. Mindkettő, ha már belekényszerítjük őket ebbe a világba. NEM szabad a nőkben bűntudatot kelteni, mintha ez az ő hibájuk lenne.

Az, hogy a nők nem szülnek gyermekeket, az híven tükrözi a modern világ értékrendjét, működését. Egy-két törvénnyel nem lehet ezen változtatni. ÉRTÉKREND VÁLTOZÁS SZÜKSÉGELTETIK. Ha pedig kevés a létszám, akkor senki és semmi sem állíthatja meg a bevándorlókat. Van egy reptér, melynek a működéséhez megfelelő létszámú és képzettségű személyzet szükséges. Ha ez a feltétel nem teljesül, akkor vagy importálni kell személyzetet (bevándorlók), vagy ha nincs honnan, akkor be kell zárni.

.

VW bedöntése?
2015.11.08

Amerikában úgy tűnik, hogy a legújabb és legdrágább VW és Audi motorok is hasonlóan manipuláltak, hogy más üzemmódban működjenek az utcán és hivatalos mérések alakalmával. Amerikában komolyan veszik a dolgot, ezért a VW vezetők nem mernek kimenni a tengeren túlra, nehogy ne tudjanak visszajönni.

“Egyetlen autógyár sem képes betartani a hatóságok által előírt emissziós határértékeket – jelentette ki vasárnap Akbar el-Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója, a Volkswagen AG igazgatótanácsának a tagja. (forrás origo.hu)”

Tehát nem kötelező? Az autóipar több mérnöke is úgy látja, hogy a környezetvédelmi elvárásoknak lehetetlen megfelelni a mai műszaki tudással. Néhányan fel is vannak háborodva, hogy ezt miért kérik rajtuk számon, hiszen teljesíthetetlen.

Közben a VW úgy gondolja, szoftverfrissítéssel megoldja a dolgot. Azonban sok országban, így Németországban is, az emberek nem mennek ebbe bele. Ugyanis egy ilyen autó, nem egy okostelefon, amelyiken szoftvert frissítünk minden következmény nélkül. Sok esetben az a szoftver amely a motor káros anyag kibocsátását lecsökkenti a megadott szintre azt eredményezi, hogy a motor teljesítménye komoly mértékben csökken, a valós életben érezhető módon csökken a nyomaték és/vagy nő a fogyasztás. A német emberek azt mondják, nem azért fizették meg a márkát és az öko motort, hogy gyenge autójuk legyen. Több száz fős közösségeket hoznak létre és a szoftverfrissítés után be fogják perelni a gyártót, mert a szoftver frissítés után az autó nem az lesz, amit megvettek, ugyanis a műszaki paraméterek brutálisan el fognak térni attól, amit ők kifizettek. Ez komoly anyagi kihívás lesz a gyárnak, ha nem a csőd.

.

Vörös hús és a rák kockázata
2015.11.06

A Stuttgart-München autópálya mellett, néhány méterre, beültetett termőföldek voltak az idén. Elgondolkodtató, hogy a négy sávból, két sávban, egymást előzgető folyamatos kamionforgalom kipufogógázában növekedő bármilyen növény mennyire rákkeltő, bármilyen célból is termelik azt. Ehhez képest szerénység a magyar 8-as főút melletti gabonaföldek, kukoricatáblák és egyéb mezőgazdasági növények termesztése.

Az állattenyésztés mindig nagy víz és munkaigénnyel bír. Régen az volt a népvándorlások oka, hogy a túlnépesedés miatt új területeket kellett keresni, mert az egyre gyarapodó állatállományt nem lehetett már eltartani.
Napjainkra az emberiség a Földhöz képest népesedett túl, mégpedig életmódja révén. Egy atlantiszi típusú civilizáció esetén akár 20 milliárdan is lehetnénk. De az ember mai értékrendje révén, már most is túlnépesedett, ökológia lábnyoma a Föld többszöröse. Nehéz ennyi embernek enni adni, hiába a génmódosítás és minden olyan megoldás, amivel kikerülhető a mezőgazdaság.

Így aztán nyomul a vegetarianizmus, pedig aki nem kész rá szellemi szinten, annak komoly problémái lehetnek (lásd Sumer és Egészség c. könyvek). Ha holnap az emberiségnek csak néhány százaléka paleozni kezdene, akkor olyan mértékű globális húshiánnyal találkoznánk, hogy sosem hevernénk ki. Így kezdik feldogozni a szöcskéket, és mindenféle rovarokat a felvágottakba, és próbálnak minket lebeszélni a húsról.

.

Forradalom Romániában?
2015.11.06

Romániában tudati forradalom zajlik. Ki merik mondani azt az emberek, amit sok helyen nem, hogy az egész politikai elit korrupt, úgy ahogy van, minden párt, és az utolsó oda tartozót is el kell távolítani a vezetők közül, de még a kiszolgáló személyzetet is.

1989 decemberében már megbukott egy diktatúra. Kérdés, a történelem ismétli-e önmagát? És éppen Románia lesz az a hely, ahol egy normális értékrend kerül hatalomra? Kérdés lehetséges-e ilyen?

Ha mégis sikerülne, hogy az összes politikust, az összes pártot és az összes kiszolgáló személyzetet eltávolítanák, akkor az egy hatalmas tudati forradalom lenne, és megteremtené egy új világrend alapjait.

Itt lenne az ideje.

.

Jön a génmódosított termékek sora
2015.10.28

Apró hír, de fontos. Az EU úgy döntött, hogy egyik tagállam sem tilthatja meg saját országában sem, a génmódosított termékek forgalmazását. Hurrá…
És hol van még a Szabadkereskedelni Egyezmény?
Tényleg mindent tőle telhetőt megtesz a modern ember, hogy kinyírja saját magát. Jó ütemben haladunk és már van kézzel fogható “eredmények” is.

.

Elkezdődött…
2015.10.15

Nemrég a német hadügyminiszter felvetette azt a kérdést, hogy ha német katonák mennének Szíriába “rendet tenni”, akkor nagy gond lenne, hogy ki ellen harcoljanak, hiszen van 5-6 szereplő, akiket a nagyhatalmas támogatnak. Ki ellen lépjenek harca és ki mellett? A németek egyszerűen nem tudják erre a választ. Mert nem is tudható. Ezért nem lesz megoldva a menekültáradat forrása a közeljövőben.

Ezzel egy időben megismerhetjük az orosz haditechnikát, mely éppen a napokban brillírozott Szíriában, míg nem figyelt rájuk a világ, merész technikai megoldásokat valósítottak meg, van amelyiktől az amerikaiak egyenesen meglepődtek. Azonban ők sem alszanak, hiszen mióta az orosz elitcsapatok hivatalosan beszálltak, azóta ontják a fegyvereket az általuk támogatott erőknek.

Amíg a helyszín marad Szíria, addig csak elleszünk, azonban amikor hivatalos felkérést kap Európa a harcokban való részvételre, onnantól világszerte elszabadulhatnak az indulatok, még európai helyszíneken is. Hiszen bárkit lövünk, az érdeket sért.

.

Tárt karok – vagy profitéhség?
2015.10.14

Sokan kérdik, vajon miért várja Németország tárt karokkal a menekülteket? Egyenes választ jelenleg még nem kapunk, de ezzel egy időben azt is meghallottuk, hogy a német ipar nem tud fejlődni a munkaerőhiány miatt. A keleti nyitás nem hozta meg a várt eredményeket. A csatolt piacok nem olyan nagyok, és az onnan eljövő munkaerő sem hajlandó ingyen dolgozni, a keleti betanított munkásnak is vannak megélhetési igényei. De hát a profit az úr, majd ő megmondja, mit kell tenni.

Kapóra jött az éppen kibontakozó menekülthullám. Azonban elszabadult az erő, és a lassú patak helyett, cunamiként érkeztek és még most is érkeznek a bevándorlók. Az külön kérdés, hogy az a másik kultúra mikor tud mondjuk a CNC gépek mellett folyamatos műszakban és olcsóbban dolgozni, mint a magyar, román, lengyel konkurencia.

Nyilván van a dolognak emberi oldala is. Hiszen azokon a területeken éppen a nagyhatalmak gerjesztenek és tartanak fenn háborúkat, ezért sokan kénytelenek elmenekülni. És ők is emberek, éppen úgy, ahogy mi. Gondoljunk a szerepcserére. Mi lenne, ha nekünk kellene menni?

.

Bedöntik vagy sem?
2015.10.13

A német autóipart támadják, mely igen sebezhető, a profitkifizetések miatt hiteleket vesz fel, részvényei sok kézben vannak, és ki van szolgáltatva a világ valódi és ismeretlen vezetőinek. A német kormány tudja is ezt. A műbalhé időzítése nem véletlen. Évek óta mindenki tudja, az autógyárak hazudnak.

Ugyanakkor Németország Európa húzóága. A keleti blokk államai az utolsó években szinte az EU források nélkül már nem is léteznének. Ha a világ urai megnehezítik a német gazdaság működését, visszafogják azt, akkor egész Európa bajban lesz. Most minden összeadódik. Nemzetközi világválság, menekültek, autóipar és minden, ami még hamarosan jön.

.

Köszönet
2015.10.13

Örülök, hogy többen megtiszteltek azzal, hogy eljöttek az alább jelzett interaktív rendezvényre. Örülök, hogy ők megtisztelték saját magukat is azzal, hátha hallanak egy-egy olyan gondolati csírát, mely később még jól jöhet az életük során. Mert sosem az előadó tudja a tutit, hanem a közönséggel együtt alakítják egymás látásmódját, gondolkodásmódját. Mindig örülök, ha valaki szán saját maga számára időt az ébredésre.

.

Könyvbemutató Kőszegen az Országos Könyvtári Napok keretében
2015.10.07

Helyszín és időpont: Kőszeg, Városi Könyvtár, 2015 október 9 péntek, 18.00 óra.

.

Illúzió, illúzió hátán
2015.09.25

Most kiderül össznépi játék a dízel autók motorjának manipulálása. Az senkit sem érdekelt, hogy a fogyasztási adatok sokszor 15-30%-ban eltérnek a reálistól. Meg még mennyi minden kamu az autókban (is), ha csak azt nézem, hogy a 40 évvel ezelőtti Dacia 1.300-as kevesebb benzint fogyasztott, mint a mai, hasonló űrtartalmú gépkocsi. De már az üzemanyag ára is kamu. Nem egyedi esettel állunk szemben, hiszen sok kész élelmiszerben éppen az élelmiszer hiányzik, a ketchup nem más mint módosított kukoricakeményítő glükózszirupban, megbolondítva 10-20% paradicsom kivonattal, stb.

A német politikusok tudtak az autóipar kamuzásairól. Sőt az Egyesült Államokban is. A németek nyilván hallgattak. De azon érdemes elgondolkodni, hogy a tengerentúliak miért épp most vették elő a témát, mikor az EU össztűz alatt áll, és recseg-ropog a migránsok miatt, akik most úgy hirtelen elindultak a már évek óta szétlőtt otthonaikból. Véletlenül most minden egyszerre történik.

Ahogy Rudolf Steiner mondta 100 évvel ezelőtt, Európa előtt két út áll. Az egyiket elszalasztottuk, és most ez a második, mikor Európa átstrukturálódik, új világrend jön létre. Ha tetszik, ha nem. Ez karmikus következménye az emberi civilizáció viselkedésének. Volt már ilyen, mikor a hunok végigsöpörték a fél világot, vagy mikor az európaiak kalandvágyból leigázták az indiánokat, stb. Karmák kiegyenlítődnek. Ez fizika, lévén az élet egy energetikai rendszer, és minden energetikai rendszer alapelve az energiakiegyenlítődés a stabil egyensúlyi állapot elérése érdekében, lásd Ébredés c. könyv.

.

Gazdasági élet
2015.09.20

A FED éppen most gondolkozik azon, hogyan szóljon bele a világ gazdaságába oly módon, hogy az jó legyen az Egyesült Államoknak. Ezért nem ítéljük el, mert nyilván azt teszi, ami jó a saját országának. Mindenki azt tenné az ő helyükben.

Közben Ázsia sem az aminek gondoljuk, főleg Kína egy olyan gazdaság, melyről csak illúziónk van, valós adatok Kínában sincsenek.

Európa gazdaság is kérdésessé vált a menekültválság miatt, mely az EU kultúráját és struktúráját örökre átírja, és a következő évekre a gazdaságát is.

Erre az évre egy a 2008-as válsághoz mérhető gazdasági válságot jósoltak. Bőven bejött. Jövőre már nagyobb gazdasági visszaesést jósolnak (1,5 x 2008), mely 2018-is folyamatosan erősödik (3,5 x 2008). Talán ideje lesz, hogy legalább az átlagember váltson a gazdasági szemléletről az igazi értékrenden alapuló életszemléletre, a saját érdekében.

.

Csernobil 2
2015.09.19

Fukusimát feladták. A 2011-es atomreaktor baleset óta továbbra sem találják a megoldást, pedig sok mindent kipróbáltak. Most már 30-40 évről beszélnek, de erre már nincs pénz. A hírekben csendesen altatják a témát, pedig hasonló a helyzet, mint Csernobilnál. Nincs megoldás, de van környezetszennyezés.

.

Miért nem maradnak otthon a menekültek?
2015.09.14

Sokan háborogva teszik fel ezt a kérdést a modern világban. Hát ezért: egy alapos cikk (forrás index.hu) a szíriai helyzetről és annak várható alakulásáról. És ekkor talán megértjük az első német reakciót is, hogy az emberiesség nevében a szíreket be akarják fogadni. Az más kérdés, hogy az EU képtelen összefogni, mert csak papírszövetség, valójában sértődött és fel nem nőtt népek közössége. Valószínűleg nem vagyunk még elég mélyen ahhoz, hogy kénytelenek legyünk összefogni. Annak idején Ronald Reagan az USA egykori elnöke mondta, egy földönkívüli támadás kellene már azért, hogy a föld összes népe összefogjon úgy tiszta szívből. Még ez is eljöhet…

.

A gyógyítás joga
2015.09.13

Új magyar ötlet, a gyógyítás jogát, mint koncessziós jogot meg kellene venni az államtól. Első ötletként a fogorvosokon szándékoznak kipróbálni, aztán majd jöhet a többi szakma is. Még az is elképzelhető, hogy kellő siker esetén a világ számos országa átveszi ezt a kezdeményezést.

.

A biológiai gyógyszerek elterjedése
2015.09.13

Már egy ideje jelen vannak a krónikus gyulladások és a tumorok kezelésében a biológiai terápiák, most azonban nagy lendületet vesz az ilyen elven működő gyógyszerek széles körben történő elterjedése. A kémiai szerekről kezdünk áttérni a fehérje alapú szerekre. Ez a genetika területe. Az Egészség c. könyvben be lett mutatva, melyik orvoslás, az emberi (test, étertest, lélek, szellem) négyes, mely területére hat. Ezek a szerek a kémiai készítményekkel ellentétben nem a fizikai testre hatnak, hanem egyenesesen a szellemre, a tudatra. Ez nem zárja ki, hogy éppen ezért hatékonyak legyenek, hiszen sok esetben a fitoterápia is így hat, de maguk a gyártók is úgy nyilatkoznak, hogy fogalmuk sincs a hosszútávú hatásokról, a függőségek generálódásáról és még nagy sok, előre nem látható dologról. Például a szteroid a fizikai hatásmechanizmusán túl a lélekre is hat és éppen ezért okoz függőséget. A szemészetben is tervezik már, hogy sok műtétet meg lehet oldani majd ilyen típusú gyógyszerekkel, sokkal költséghatékonyabban. Egyszóval sikamlós ez a terület, érdemes lenne vele alaposan foglalkozni, mielőtt átírjuk széles körben az emberekben futó biológiai programokat. És azt nyilván továbbra sem hangsúlyozzuk ki, a gyógyulást elszenvedni nem lehet, az egy villanypásztor, ami az utunkon szeretne minket tartani. A beteg aktív közreműködése nélkül, csak a tüneteket lehet ideig-óráig tompítani, de valódi gyógyulásról nem lehet beszélni.

.

Letisztul a lelki szolgáltatások köre, vagy monopolizálódik?
2015.09.13

Egy törvényjavaslat szerint Magyarországon hamarosan meg fognak szűnni az olyan tevékenységek mint lélekgyógyászat, szellemgyógyászat, a látók és sámánok ténykedései, angyalkommunikáció, stb. Lelki tevékenységet csak pszichológusok, a pszichológusi kamara tagjai végezhetnek, a pszichológia által elfogadott módszerekkel. Tény és való, hogy az országban van mondjuk 20-30 olyan ember akinek veleszületett képessége a szellem és a lélek kezelése materiálisan meg nem magyarázható módszerekkel, és ehhez képest van legalább tízezer olyan személy aki ezt állítja magáról, ezért pénzt kér, ebből rendszeresen él, és valójában nagyon nagy károkat tesz az emberekben. Csak arra kellene vigyázni, nehogy kiöntsük a fürdővízzel a csecsemőt. A XIV. századig az egyház tanította az angyalkommunikációt, mert így gyógyítottak a nők, minden nő. Mindig mondom, nagy bajban lenne ma Jézus ha eljönne, mert puszta létével mindjárt megsértene legalább 10 törvényt, bár őt ez különösebben nem aggasztaná. Steinernek sem lenne jobb, aki Mihály arkangyaltól kapta a szellemi világ tudását. Jó az, ha rendet teszünk és megszüntetjük a megélhetési spirituális mesterek ténykedését és az általuk emberekben okozott, sokszor visszafordíthatatlan, károkat, de arra azért vigyázzunk, nehogy materiális törvényekkel betiltsuk például Mihály arkangyal működését. Vigyázzunk, nehogy a sötét középkorban találjuk újra magunkat, ahogy ezt Steiner megjósolta: 200 év múlva, betiltják a gondolkodást.

.

Lesz-e háború? – kérdik sokan Európában
2015.09.12

Már zajlik.

Gazdasági szinten néhány éve markánsan. Most már fizikai szinten is. Ennek része, hogy jönnek a menekültek, akikről nem tudni kik és miért jönnek. De nekik is igazuk van, mert milyen jogon dúskálunk mi a jólétben, amikor ők ugyanazon a bolygón éhen halnak, és esélyük sincs a változásra, ugyanis mi uralkodunk felettük. A mi jólétünk és az ő szegénységük összefügg. Két pólus, csak együtt létezik.

Közben lassan beszállunk a Szíria elleni háborúba, amerikai nehézfegyverzet önti el Európát, mindenhol egyre több a rendőr, a katona és a káosz. Jean Claude Juncker aki Luxemburg miniszterelnöke volt, majd EU-s karriert épített, 2013-ban arról beszélt, hogy pont ott tart a világ, mint 100 évvel ezelőtt, amikor már kézzel fogható távolságban volt az első világháború. Aki nyitott szemmel jár, látja merre tar a modern világ.

.

Felkészülés a jövőre
2015.09.04

Sokan kérdik, hogyan lehet felkészülni a jövőre?

Az életben minden csak az utolsó percben adatik meg, minden akkor dől el. Előre felkészülni nem lehet. Maga a készülés az egész élet addig a pillanatig. Ezen múlik, hogy abban a kritikus helyzetben mit lépünk, mit döntünk. Akár az úszás. Éveken át tanulhatunk úszni, gyakorolhatjuk. Aztán egyszer hirtelen kell ez a tudás, kell a kondíció. Akinek megvan, átúszik.

Meg kell tanulni megérteni az életet, ki kell alakítani az élethez méltó értékrendet, és mindezt tudatosan kell alkalmazni nap mint nap, még akkor is, ha ezzel szembe megyünk a jelenlegi világgal. Mert ha jön a cunami, minket nem veszélyeztet, de elsöpri az illúzióra épülő értékrendet. Ez a tudatos készülés.

.

Dilemma
2015.09.04

A debreceni Egyetem táplálkozástudományi professzora, Dr. Bardócz Zsuzsanna, azt mondta, hogy: “a tudományos elveken alapuló, de mesterséges anyagokat felhasználó táplálkozás, amit ma folytatunk, előbb vagy utóbb el fogja pusztítani az emberiséget… Az édesapám generációja még vígan élet 80-90 évig, a mostani generációnál viszont Magyarországon az átlagéletkor férfiaknál 73 év, nőknél 78.”

Van egy vicc, mely szerint, mivel lehet megelőzni a modern világban az infarktust? Például daganattal, cukorbetegséggel, autoimmun betegséggel, stb.

Komoly dilemmája a modern kornak, hogy a táplálkozásból származó vegyszermérgezésben halunk meg, vagy zombiként belebolondulunk a szép új világba, de az is lehet gyorsan végzünk magunkkal a harmadik világháborúban a közeljövőben.

Dilemma ez a javából, mert semmi sincs a helyén. Ebben a tempóban és ebbe az irányba haladva, tényleg nincsenek hátra évtizedek. Én személy szerint bízom benne, hogy az élet azért majd rákényszerít minket a gondolkodásmódunk, értékrendünk megváltoztatására, és ez lehetőség lesz a túlélésre. Mert magától ez nem megy.

.

A világot nem a logikus gondolkodás irányítja
2015.09.03

A görög csődöt nem úgy kezelte a világ, ahogy kellett volna józan paraszti ésszel. Mert akkor, kellett volna hagyni azokat a magánbankokat, akik bőkezűen összejátszottak és logikátlanul megfinanszíroztak csődöket, hogy menjenek csődbe. Kellett volna hagyni, Görögország had haladjon tovább saját útján a saját képességei alapján. De nem, a világ megerőszakolta a görögöket, pedig mindenki tudja, értelmetlenül. Sőt, ennek még nagyobb ára lesz. De az most kit érdekel? Mint amikor egy ötödikest beültetünk a felsősök közé, aztán időnként elverjük rajta a port, mert nincs egy szinten a végzősökkel.

Hasonlóan nem tudni mi lesz a vége a menekültáradatnak. Döntés az érdekek mentén lesz. Egy viszont biztos, nem ártott egy kis kulturális injekció, mert helyenként az EU már nagyon belterjes lett. Kell egy kis kényszer, hogy kimozduljunk a komfortzónánkból.

Ajánlott olvasmány: önként vállalt feladat.

.

Dilemma
2015.09.03

Sokan mondják, hogy a menekültként érkezők olyan naivak, hogy azt hiszik, itt Európában Kánaán van, ahol őket szeretettel várják. Akik így vélekednek nem értik, felnőtt emberek a világ más részein hogy tudnak így gondolkodni, hogy lehet valaki ilyen hiszékeny, és hisz a mesékben, bárki is mondja azt neki.

Számomra az a kérdés, hogy a modern nyugati társadalom átlagembere hogy lehet olyan naiv, hogy a jelen társadalmi rend, mely tönkreteszi saját életterét, akár a daganatos sejt, örökké fenntartható a mások rovására.  Mikor a modern ország ökológiai lábnyoma ötszöröse a saját lehetőségeinek, akkor ki és meddig fizeti jólétének 4/5-ét. Akik így vélekednek a világ ezen részén, hogy tudnak így gondolkodni, hogy lehetnek ilyen hiszékenyek, és hisznek a mesékben, az örökké tartó gazdasági növekedésben, az örök adóemelésben, stb.

Dilemma, ki  naivabb. Aki tudja, hogy valahol a világban jobban élnek és úgy gondolja, neki is joga van jobban élni, vagy az, aki úgy gondolja örökké tart joga a jobb életet tekintve, a mások rovására. Dilemma  a javából. Ki a naivabb?

Egy biztos. A világ soha többé olyan nem lesz, mint volt. Európa globalizálódik. Be lett oltva idegen kultúrával, mely meghatározza jövőnket. A keresztény hitünket bizonyítani azzal tudjuk a világ előtt, ahogy viselkedünk azokkal, akik valamilyen módon eljutottak hozzánk. Mert ők is emberek. A világ pedig tovább globalizálódik, eltűnik a nemezetek szerepe, a jövő az individuális felemelkedésé, ahogy ezt Steiner megírta 100 évvel ezelőtt.

.

Megyünk a lecsóba… vagy a rég várt változás?
2015.08.25

A fekete hétfőnek nevezett újabb gazdasági válság kezdi megrázni a világot. Már nem titok, újabb 2008-at élünk, de ez még folytatódni is fog. Közben ezrével jönnek a menekültek, akik maguk sem tudják hova mennek, de megállítani őket nem lehet, akár annak idején az orosz hadsereg. Fölösleges kerítéseket húzni, hiábavaló ellenük uszítani. Meg kell tanulni kezelni az új életet. Mert mostantól más lesz. Bebukott világgazdaság, idegen kultúrával beoltott Európa. Egyik napról a másikra új világra ébredtünk. Ha ragaszkodunk  a már nem működő, megkövült struktúrákhoz, akkor megyünk a lecsóba. Ha van bennünk annyi rugalmasság, hogy alkalmazkodunk az új élethez, akkor itt a rég vált változás.

.

A látszat néha csal …
2015.08.19

Sokan örültünk annak, hogy az interneten gyorsan áramló információ új lehetőségeket jelent a modern embernek. Jó, hogy a kis ember is például otthonról tőzsdézhet. Azonban egy felmérés szerint a kisember szinte kizárólag bukik. Igen, ha elgondoljuk, hogy a nagyok algoritmusokat iratnak, a szervereik távolsága a tőzsde szervereitől meghatározó jelleggel bír, akkor látható, a látszat néha csal. Jó az online szállodafoglalás. Azonban a kis panziók arra panaszkodnak, gyakran esik meg velük, hogy szerdán még telt házas hétvége látszik, péntekre üres minden. Hasonló az online magánapartman foglalás, mely sok országban tönkre vágta a bérlakás piacot. Van ahol már az is bűn, ha egy esküvőn lefotózzuk az ételkompozíciót, mert szerzői jogokat sértünk. Sőt, lassan Európában nem lehet majd közterületen fotózni. Németországban már évtizedes divat, hogy bankkártyás vásárlási szokásainkat a bank eladja cégeknek. Így esik meg, hogy ha valaki valamilyen különlegesebb termékkategóriából többet vesz, mint az átlag, akkor kap ajándékba egy olyan jellegű termékkatalógust. Szerintem a csúcs mégis a Windows 10, amelyik minden adatot gyűjt rólunk, gyakorlatilag lemondunk magánéletünkről. Tudják a naptárunkat, programunkat, levelezésünket, szoftverek elemezik leveleinkbe írt gondolatainkat és érzelmeinket, felhasználó neveinket, jelszavainkat, sőt, ha úgy ítélik meg, törölnek is dolgokat a gépről, nyilván csakis a mi érdekünkben. Szokásainkat, gondolkodásunkat eladva, lehet ingyenes a szoftver. Nem véletlenül mondta 100 évvel ezelőtt Rudolf Steiner, hogy 200 éven belül betiltják a gondolkodást.
A látszat néha csal…

.

Űrkorszak
2015.07.24

Az ember tragédiáját tekintve, most lépünk be az űrkorszakba. Ez abból is látható, hogy radikális felfedezések jönnek. Földhöz hasonló bolygó, milliárdosok támogatják az űrrepülést, milliárdosok képesek több száz  évet élni (lásd alábbi cikk), és az emberek egy részének a tudata nyílik. Ugyanakkor mindenhol azt mondják, túl sok az ember a Földön, éhínséggel riogatnak, még a sáskákat is meg akarják etetni az emberrel, mint élelmiszeripari adalék. Továbbá itt a globális káosz, az EU nem tudja merre tovább, a globalizáció pedig folytatódik. Ajánlom mindenkinek A jövő hírnöke (The Postman) c. film megtekintését. Ha a falanszter korszak materializmusából nem tudunk kilépni, akkor megéljük a materiális űrkorszakot (lásd Csillagok között c. film), ha azonban felül tudunk emelkedni a materializmuson, akkor már komolyabb scifi filmet élhetünk meg. Mi döntünk.

.

A hosszú élet titka
2015.07.09

A sumer történelemből tudjuk, hogy kb. 30-40.000 évvel ezelőtt az emberek majdnem ezer évet éltek. Erről a Biblia is beszámol. Napjainkban időnként felröppennek olyan hírek, hogy vannak olyanok (kevesen), akik még ma is sokat élnek. Ennek a gondolatnak a terjesztésére született az Őslakó c. film. Páholyokban divatos olyan élet meghosszabbító fehérarany porkeverékről beszélni, mellyel hosszú ideig lehet élni ebben a fizikai testben. Thoth annak idején a fizikai testét cserélte a nagy Gizai piramisban, szelleme és lelke mindig fiatal klónokba szállt bele. A modern technika sem nyugszik ezen a téren. Csernobil idején felerősödtek az élettel kapcsolatos kísérletek biorezonancia terén. Akkor sikerült olyan eredményeket elérni, hogy állatoknál az elvesztett végtag újra kinőtt.  Napjainkra az a hír járja, hogy akár 100-1500 évvel is meg lehet hosszabbítani az életet fizikai szinten, a technika jóvoltából. Nyilván ezt nem fogja bemutatni egyik tudományos tévécsatorna sem, és nem is az a folyamatos műszakban dolgozó, létminimum alatt élő háromgyerekes elvált anya szeretné alkalmazni a módszert, aki leginkább meghalna.

Már csak egy kérdés van. Mi van, ha valaki megteheti, és itt van száz évekkel később is, amikor már meg kellett volna haljon, mert egy új életben, új szerepben kellene éljen? Vagy neki ez a meghosszabbított mandátum benne van ebben a szerepében? Ebből a 3D dimenzióból ezt a kérdést sosem fogjuk tudni megválaszolni.

.

A honfoglalás kora
2015.07.08

A magyar Honfoglalás idején a világ instabil volt, mindenki ment valahova. Oka, hogy elfogytak a megélhetési lehetőségek. Ma már tudjuk, hogy az általunk nevezett Honfoglalás nem egy dátum, hanem egy időszak. 30-60 honfoglalásról is beszélnek a történészek, 20-30 évenként jött egy-egy közösség a Kárpát-medencébe. Az egy nehéz időszak volt, mikor nehéz volt a Földön megélni, ezért mindenki útra kel, pusztán a megélhetése miatt.

Ez egy nagyon zűrzavaros időszak volt, a Föld legnagyobb népvándorlása, mely több száz éven át tartott. Kultúrák keveredtek, új nemezetek, országok jöttek létre.  Mint amikor több különböző színű gyurmát összegyúrunk és egy teljesen új színű jön létre.

Nos, napjainkra megdőlt ez a rekord. William L. Swing, az International Organization for Migration világszervezet igazgatója úgy látja, hogy napjainkban több mint egymilliárd ember éli át az új haza keresésének folyamatát, kényszerből, azért, mert otthon éhen hal. Most történik a kultúrák átstrukturálódása, a nagy népi homogenizálódás. Az új világrend a globális világ lesz. Eltűnnek a nemeztek, határok, ahogy ezt Rudolf Steiner jól látta, vagy akár Madách Az ember tragédiájában. Ez a falanszter korszak terméke. A jövőben a felemelkedés individuális lesz, nincsenek kiválasztott nemzetek. Mi indította el ezt a sorsszerű folyamatot? A profit. Akkor, amikor a Föld minden lakója német szinten élhetne, napi 4 óra munkával, ott tartunk, hogy menekülni kell bárhova, mert otthon éhen halnak.

.

Ajánlott rövid meditáció
2015.06.29

Egyik olvasó levélben jelezte, hogy érti azon cikket, mely szerint a jelen menekültáradat fizikai törvényszerűsége a gazdag-szegény polarizálódásnak, de mi a véleményem az egészről? Nos, ajánlok egy rövid kis meditációt. Képzeld el, hogy olyan helyzet adódik a közeljövőben, és amerre a világ halad nagy realitása van, hogy Európa közepén menned kell, mindent hátrahagyva, üres kézzel az ismeretlenbe, és életed azon múlik, hogy számodra teljesen idegen emberek tudnak-e alázattal hozzád állni, tudnak-e annyira szeretni, hogy a sajátjukból adjanak neked. 5 percig gondolkozz el ezen, érezd a helyzetet, és jönni fog a válasz.

.

Interjú a Non-stopPress portálon
2015.06.04

Elérhető az oldalon Non-stopPress, az interjú menüpontnál, vagy direktben ide kattintva.

.

Elkészült a harmadik könyv
2015.05.18

Elkészült az Egészség, mint beteg állapot c. könyv. Most a javítások zajlanak, majd kerül nyomdába. Elképzelhető, hogy június végén elérhető lesz. Ezért kicsit elmaradt a honlap szerkesztése, de egy hét múlva ez is folytatódik. Cserébe frissítettem fotóimat az oldalon.

.

A földönkívüliek már az ajtóban vannak…
2015.04.09

A NASA vezető kutatója, Ellen Stofan egy Washingtonban tartott fórumon állt elő a bejelentéssel: a jelek szerint már a mi életünkben létrejöhet a találkozás a földönkívüli lényekkel. Forrás index.hu.

Lehet, hogy a NASA lemaradt valamiről? Például a sumer történelemről? Nem is vették észre, hogy jött létre az ember? Azt sem látják, kik vezetik a világunkat? Tényleg lemaradtak valamiről! Az egész emberi történelemről! De akkor kik ők?

Sok milliárd dollár árán, messzi galaxisokban keressük az élet jeleit. Javaslom minden kutatónak, teljesen ingyen nézzen körül itt a Földön, saját maga körül. Szintén ingyen nézhet évekig videókat a neten. Már nem ingyen, de minimális pénzért vehetnének könyveket. Nagyon jókat lehet beszerezni. Igaz van amelyik oroszul íródott, van amelyik franciául, majd lefordítja nekik valaki. Ja, hogy őket azért fizetik, hogy szándékosan ne lássanak? Minden látással kapcsolatos betegség valódi oka a rossz látásmód (erről bővebben az Egészség mint beteg állapot c. könyvben). Ezért szerintem a híres tudósok már teljes vakságban élnek. Fizikai és szellemi szinten.

.

Ajkányi fiatal távozott külföldre tavaly
2015.04.08

A KSH adatai szerint több mint 31.000 fiatal távozott külföldre 2014-ben, legalábbis hivatalosan. A külföldi becslések szerint ennél nagyobb a szám. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy Burgenlandban azért olyan szép tiszta minden, mert Zala, Vas megyék és Sopron környéke kinn takarít (feketén),  akkor még árnyaltabb képet kapunk a valóságról. Az elvándorlási tendencia fokozódik. Ha grafikonon ábrázoljuk, évente 50%-al nő a folyamat. Az okokat mindenki tudja.

Ez nem csak magyar tendencia, a keleti blokk minden országára igaz. Európa polarizálódik, az ipari  Észak és a gazdaságilag lemaradt Dél. Észak és Dél. Azonban Észak hiába annyira fejlett, nincs kellő szürkeállomány, amelyik a rendszert üzemeltetné. Ezért Délről elveszi azokat. Így fokozódik a polarizáció.

Azonban Steiner már több mint 100 éve megmondta, hogy ebben a korban, amiben most élünk, eltűnnek a nemzetek és globális világ lesz. Ez a kor szelleme.

.

Sumer Szabadegyetem március 28-i videók elérhetőek
2015.04.07

Mind a három előadás megtekinthető ide kattintva. Az elsőt (Az ember fejlődési ciklusai…) ajánlom mindenkinek, akinek van gyermeke, mert nincs olyan ember a földön, aki kimondottan tudatosan “nevelte” volna gyermekét, aminek következményét gyermeke kell megoldja élete során. Ahogy az elmúlt 3 generáció nevelte a gyermekét, az nem  más, mint aknákat telepítettünk a fiatalok útjába. Talán a mai nagyon fiatalok lesz az a nemzedék, amelyik már felmutathat némi tudatosságot az ő gyermekeik nevelésében.

.

Alkalmasság
2015.04.02

Lassan lecseng az öngyilkos pilóta esete, aki pszichiátriai kezeltként, komoly lelki traumákkal nem tudta megemészteni, hogy két nappal korábban menyasszonya szakított vele, akinek még egy autót is akart venni ajándékba.  Mivel komoly pszichiátriai beteg volt, ezért beszűkült tudata nem tudta mindezt feldolgozni. Úgy döntött öngyilkos lesz. Azonban ilyen esetekben gyakran a bosszú is dolgozik a betegben, másokon is bosszút akar állni. Ezért saját magával még 150 embert is a halálba vitt. Sokan kérdik, hogyan lehet valaki ilyen betegen pilóta? A németek most döbbentek rá, hogy dacára a német pontosságnak, ellenőrzésnek, ott sem úgy működnek a dolgok, ahogy ők azt a tudatukban elgondolták.

Ha körül nézünk a világban, környezetünk tele van olyan dolgokkal, amiket egyébként el sem hinnénk. Rengeteg ember vezet autót részegen, drogosan, hozzáértés nélkül. Az emberek jó része antidepresszánsokon él és felelős vezető beosztásban mások életéről dönt. Legyen az egy nagy cég, vagy állami hivatal. Ezek a szerek a köztudatban már nem is számítanak, mintha C vitamin lenne. Talán a legmerészebb, hogy vannak olyan állami vezetők, akik szintén pszichiátriai esetek, agresszívek, dühöngenek, megnyomorítanak egy egész országot, sőt, gyakran háborút indítanak. Így kezdődött mindkét világháború. A múltunk tele van ilyen diktátorokkal. Az alkalmatlanság kérdése felmerül annál a nagyon sok modern szülőnél is, aki úgy vállal gyereket, hogy nem csak saját magát nem ismeri, életcéljait, karakterét, de a gyermekvállalás célját, értelmét sem. Így torz társadalmat hoznak létre, ahol a következő generáció ahelyett, hogy alkotna, azzal lesz elfoglalva hogy a megörökölt rossz minőségű test miatti betegségekkel hadakozzon egy egész életen át, kiegészítve ezt mindenféle identitásbeli problémával.

.

Sumer Szabadegyetem
2015.03.31

Felkerült az első videó a 2015 március 28.-i találkozóról.

Bővebben a Sumer Szabadegyetem / Elhangzott előadások menünél, vagy ide kattintva.

A Sumer Szabadegyetem következő találkozója 2015 május 16.-án szombaton lesz.

.

Annunakik és az arany
2015.03.30

A steineri antropozófia szerint az arany egy felmelegítő, melegséget okozó fém. Használják is gyógyszerekben, nyilván kis mennyiségben. Melegít testet, lelket és szellemet.
Tudjuk, hogy a Nibiru rideg hely, a bolygón aranynak még csak nyoma sincs. Maguk az annunakik is ridegek és materialisták, akár  a mai világunk. Náluk létszükséglet az arany, hogy magukat valamennyire egyensúlyba hozzák. Ez nem csak a múltban volt így, hanem ma is. Ezért tűnnek el a világ aranykészletei. Hol itt, hol ott.

.

Tényleg szórnak …
2015.03.30

Bár sok mindent el tudok képzelni, és semmin sem tudok  meglepődni, sokáig fenntartással fogadtam, a repülőgépekről szándékosan szórt nehézfémek történetét. Azonban egy homeopátiás orvos nyugati gyakorlaton volt, ahol megtanították a résztvevőknek, hogy tegyenek ki néhány napig olyan anyagmintát, mely magába rögzíti a légkörben található anyagokat, majd ebből készítsenek homeopátiás szert és ezt maguk és a családjuk fogyassza abból a célból, hogy az égből érkező nehézfémeket kivezessék a testből. Hasonlót a hasonlóval.

.

Angelina Jolie eltávolíttatta a petefészkét
2015.03.24

Néhány (1-2) évvel ezelőtt már írtam arról, hogy a színésznő eltávolíttatta a melleit, mert fél a daganattól, lévén a családjában ez a nőgyógyászati betegség gyakori.
Valójában a szülői mintát hozza, anyukája közreműködésével, amit akár nagyszüleitől örökölt. Ez a karmahordozás. A családi sorost viszi tovább. Ha tudatával megtöri ezt a sorozatot, akkor ő a karmaoldó.
Jelen esetben a nőgyógyászati daganat oka a rossz párkapcsolat. Nem értjük a férfiakat. Nem láttuk a családban azt a mintát, hogy milyen egy feleség, milyen egy anya. Fogalmunk sincs róla mit kell tudnia egy nőnek  a házasságban ahhoz, hogy a családban az energiák jól áramoljanak. Honnan tudná, ha a szülei sem tudták. Sőt nagyszülei sem. A minta nem a génekben van! Mindenkinek van gyenge láncszeme, azonban ez csak akkor aktiválódik, ha úgy élünk. Lehet valakinek genetikai hajlama nőgyógyászati betegségre, azonban ha valóságosan boldog házasságban él, teljes mértékben kizárt minden ilyen betegség. Tehát a csíra kell és a környezet. Együtt. Külön-külön nem lesz betegség.

A minták átadásáról és a szülői nevelésről itt olvasható egy cikk, olvasói levélre válaszolva, illetve lesz egy előadás a Sumer Szabadegyetemen.

.

Finn oktatási reform
2015.03.21

Finnországban úgy látják, hogy az amúgy is világelső oktatást alapjaiban kell átalakítani, ugyanis egyáltalán nem felel meg a modern kor elvárásainak. A gyereknek felnőttkorban kifejlesztett képességekre van szüksége és nem bemagolt tudásra. Konstruktív gondolkodásra a lexikális tudás helyett. A tantárgyakat el akarják törölni, és helyette témákat tanulnának. Egyszerre egy témát tanítanának, és hozzá kötődő, kiegészítő információkat. Vége továbbá a passzív képzésnek, mikor a tanár beszél, a diák jegyzetel. A gyerek úgy tapasztal, ha mindent megfog, kipróbál, informálódik. Ezek alapján rakja össze a saját világképét. Nem lehet a gyermeket eltiltani a valós élettől és a fejélbe tölcsérrel beleönteni mások tapasztalatát. Ez nem visz előre. Sőt.

A tanárok egy részének nem tetszik a dolog, hiszen mostantól nem egy tantárgyhoz kell értsenek, hanem sok mindenhez. Ez pont a napjainkra jellemző túlszakosodás ellentéte. A modern világban az oktatásnak két gyenge pontja van. A rendszer maga és az oktató. Hasonlóan a modern egészségügynek két gyenge pontja van. A rendszer maga és a gyógyító. Tisztelet a kivételnek!

..

Japán titka
2015.03.11

A Canon egyik magas rangú vezetőjének mottója: speed up! A hármas, versenyző típusú japán nemzet egyik fontos lelki ereje éppen egy lelki kényszer: a szégyen érzése. A kamikaze pilóták azért mentek rezzenéstelen arccal a tudatos halálba, mert kultúrájukban félnek a szégyentől. Ha a félelem csírája látszik rajtuk, akkor az szégyen, nem csak saját magukra, hanem családjukra, akár több generáción át. Ez egy kamikaze nemzet mozgatóereje.
Jelenleg sok japán multi cég hajtóereje a lemaradástól való szégyen. Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, egyre gyorsabb tempóban kell dolgozni, fejlődni.

Érdekes ugyanakkor, hogy a japán életkor az egyik legmagasabb. Ugyanis ahol nem a gyilkos tempó számít, ott a természet. Okinawa szigetéhez kötődik a legtöbb globális, a Föld megmentésére vonatkozó tendencia, reális technológia. Ebben is kamikaze szerepet vállalnak.

Minden lakos maga dönt, hogy merre megy, melyik utat válassza. De egyik sem unalmas. Japán megtanulta, hogy nincs kiválasztott nemzet, és egy nemzet felemelkedése az nem isteni szóra történik, hanem egyéni úton, az emberek egyedi felemelkedése révén.

.

Kényszeres vagyonszórás
2015.03.04

Michael Lewis írt egy nagyon is valós könyvet Flash Boys címmel (2014). Ebben feltárja azt a valóságot, hogy a tőzsde nem más, mint algoritmusok és számítógépek csatája. Ezt egyébként egy ideje tudjuk, de most egy szakember írta le a valóságot. Ajánlom a könyvet az érintetteknek. Tanulság belőle, hogy vagyonunk, pénzünk számára a legbizonytalanabb hely maga a virtuális világ. Az oda befektetett pénzt, biztosan megnyirbálják, vagy teljesen elveszik. Mit teszünk erre mi? Még az állam is, a bankok is, nyugdíjbefektetők is tőzsdére viszik az értékeiket, értékeinket. Aztán meglepődünk ha pofára esünk. Nem tudom mekkora pofon kell még, hogy megébredjünk. Üdv a valóságban.

.

A minőség értelmezése
2015.03.04

Az egyik nagy péksüteményeket gyártó cég büszkén mutatta be minőségbiztosítási rendszerét, melynek lényege, hogy bármelyik pogácsáról, kakaós csigáról vagy hasonló termékről a vonalkód alapján azonnal tudható, hogy név szerint ki készítette, mennyi ideig kelesztették, ki volt a művezető, stb. Ilyen a jobb autógyárakban van. Számukra ez a minőség maximuma.

Számomra kicsit más. De ez én vagyok. Engem nem érdekel, személy szerint ki készítette. De fontos lenne számomra, hogy az illető jó szívvel készítette volna, és ne éjszaka kínok között minimálbérért, a fenébe kívánva az egészet. Az is fontos lenne, hogy a lisztben akkor se legyenek foszfátok, ha a törvény megengedi. Számomra fontos lenne, hogy a késztermékben ne legyen semmilyen ízfokozó, színezék, állományjavító, még ha megengedett. Ugyanis nemvalók oda. Jó lenne tudni, hogy a virsli csak húsból készült, és a ketchup sem piros kukoricaszirup.

Számomra ez a minőség. Az élelmiszer egy halott áru lett, a profit termelés egyik eszköze. A profitnak mindegy hogy mit termel. Az embernek viszont nem, hogy mit eszik. Főleg a gyerekek esetén, hiszen abból épül fel egész testük, egész immunitásuk, egészségük, amit esznek. Az első 21 évben kritikus az a minőségi táplálkozás, amiről én beszélek. Nézzünk csak körül a fiatalok között, nézzük meg az egészségi állapotukat. Ez a jövő társadalma, és nem ők tehetnek róla, hanem mi.

A téma hosszú, de az Egészség mint beteg állapot c. könyvben részletesen ki lesz fejtve. Lehet, hogy sokan mondták már, de amíg nem érti meg mindenki, addig nevelni kell az embereket. Mert a vásárló dönti el, hogy mit gyártson az élelmiszeripar. Ha a minőséget keresi, akkor azt fogják gyártani. Mert mi  aminőség fogalma?

.

Görögország és adósság
2015.03.02

Modernkori kormányfő este Istenhez fohászkodik. Istenem, mutass utat, mit tegyek hogy az ország adósságát ki tudjuk fizetni, mielőtt a hitelezők szétrabolják hazánkat. Hamar jön a válasz: tedd vissza, amit elloptál.

Görögország esetén az államadóssághoz mérhető mennyiségű magántőke pihen Svájcban, magánszámlákon. Ki kellene belőle fizetni.

.

Amikor már nincs mibe fektetni
2015.02.26

Németország negatív hozammal adott el ötéves lejáratú állampapírt, vagyis a befektetők fizetnek azért, hogy hitelezhessenek. Akasszák a hóhért. Sok gazdag embernek nagy problémája, hogy mit tegyen a pénzével, hiszen akkora banki költségek vannak a világban, hogy minden évben minuszosodik a számla. Kispénzű emberek is azon aggódnak, hogy hova tegyék kevés megtakarított pénzüket. Keresik azt a helyet, ahol valaki garantálja a biztonságot. Most súgok, jelenleg a világban NINCS ilyen hely, és senki sem garantál semmit. Ha gond van, vagy valaki szemet vet a pénzünkre, NINCS garancia.

Mibe fektessen a kisember? Saját magába és családjába. Fektessen saját maga, házastársa és gyermekei egészségébe, házastársi, baráti és családi kapcsolataiba. Ez nem azt jelenti, hogy minden hülyeséget vásároljon össze-vissza a neten, hanem fejlessze az Énjét és ez alapján rakja rendbe tudatos életét, melyből fakad majd az egészsége. Erről szól az Egészség mint beteg állapot c. könyv. Ugyanis hamarabb mint gondolnánk, csak egy tulajdonunk lesz, az egészségünk. Már akinek lesz.  Az anyagi birtoklást nem garantálja senki, ahogy láttuk ezt 2008-ban világszerte, vagy amikor államosítanak nyugdíjvagyont.

Azt mondják az a miénk, amivel egy hajótörés után kiúszunk a partra. Hát ebbe fektessünk, hogy legyen mivel kiúsznunk  a partra, mert hamarosan kirántják a szőnyeget az emberiség materiális lába alól. Minden más illúzió.
Ehhez kívánok tudatos ébredést.

.

Cern valósága
2015.02.26

Lassan szivárog az információ, de most már több tudós is bevallja, hogy Cern célja az, hogy a teremtést tanulmányozza, az anyagon túli világot. Sok szép materiális elmélettel felfegyverkezve kezdtek a kísérleteknek. Az isteni részecske felfedezésével sok kutató megértette, hogy minden amit eddig feltételeztek, az nem igaz. Cern bebizonyította, hogy semmi sem igaz amit eddig igaznak hittünk. Úgy tűnik, teljes a tudatlanságunk.

Valójában azt kell megérteni, hogy a materiális világ törvényeivel nem lehet megmagyarázni a nem materiális világot, mert annak semmi köze ehhez. Köszönő viszonyban sincsenek. Ezért nem értjük Sumert, az ősi Egyiptomot, Atlantiszt, és még sorolhatnánk sok mindent. Jelen világunk törvényei csak itt és most igazak. Még egy kevéske ideig. Néhány évig.

.

Táplálékunk
2015.02.10

Vas Megyében nemrég tartották a Talajok Nemzetközi Éve konferenciát. A Vas Népe újság cikke szerint itt elhangzott, hogy szigorodnak a növényvédős szerek felírásának szabályai.
” … a gazdáknak szerződést kell kötnie növényorvossal, növényvédőssel, és abban a termelési évben csak a megbízott jogosult a gazda részére I.-es és II.-es kategóriájú szereket növényorvosi vényre felírni. Akinek nem lesz szerződése, az a termelő nem tud hozzájutni ezekhez a kurrens, nagyon hatékony szerekhez.  … az igazi nagyágyukat nem tudja majd beszerezni…”

Egyfelől örülök annak, hogy nem szórhat bárki bármit a földekre. Másfelől ez újabb költség és újabb adminisztráció. Ahogy az élet minden területe bekorlátozódik, úgy ez is. Aztán amikor az ember úgy érzi, hogy be van falazva, akkor autoimmun betegséget gyárt magánbak. Gondolkodjunk el rajta, hogy miért lett népbetegség az autoimmun?

Amiről viszont nem ír az újság, nem esett szó a fenntartható, vegyszermenetes mezőgazdaságról, mely van, létezik, regenerálja a földet és egészséges táplálékot szolgáltat. Visszaszorítja a kártevőket és a növények magas beltartalmú táplálékot teremnek. Mindezt a vegyszeres és túladminisztrált világhoz képest olcsón és lazán. Ez utóbbiról lesz majd egy előadás a Sumer Szabadegyetem márciusi találkozóján is.

Dr. Ángyán József írja a blogján: “Ezúton tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, hogy alapításának és sikeres működésének 24. évében, „hosszan tartó, súlyos” támadások után, … 2014. szeptember 30-án megszűnik a Szent István Egyetem Környezet- és Tájgazdálkodási Intézete, a fenntartható mezőgazdaság és vidékfejlesztés egyetemi képzési programjának hazai kidolgozója, gondozója, a határokon innen és túl ismert és elismert SZIE KTI.

.

Következő könyv
2015.02.09

Sokan kérdik, milyen témája lesz a harmadik könyvnek. Már készül, címe Egészség, mint beteg állapot. Megjelenése ez év nyár vége – ősz eleje. Ez évben lesz még egy, a sorozat negyedik tagja Metamorfózis címmel. Ezt egy barátommal közösen írjuk.

.

Európa két pólusa
2015.02.09

Úgy tűnik idén nagy esélye van annak, hogy Európa tovább polarizálódjon. Az északi gazdagok és a déli szegények. Viszont a legészakibb gazdagok kiválnának Északból, mert őket Észak is lehúzza. Tehát lenne Észak-Észak, hozzájuk képest délnek számít maga Észak és lenne Dél. Egy apróságról nem szeretnek beszélni sem Észak-Északon, sem Északon. Arról az ember importról, mely nélkül az ő világuk nem tud működni. Ugyanis a jóléti államot működtetni kell. Van egy űrhajójuk, de nincs aki vezesse. Éppen kapóra jön Dél gazdasági csődje, mert aki tud, megy Északra. És ezzel egy ördögi kör indul be. Ebből kilépni csak egy közös nagy bukással lehet. Közben csöpögtetnek Délnek egy kis pénzt, hogy éppen meg na haljon. Aki Délen túlél, az Északon brutálisan sikeres. Aztán vannak még Dél urai, akik külön meg is sarcolják saját népeiket.

.

A technika fejlődése
2015.02.04

Januári kötelező orvosi továbbképzésen már arról tartottak előadást, hogy jönnek az olyan kontaktlencsék, amelyek monitorként funkcionálnak. Bár orvosilag tudják, hogy ennek milyen káros hatása van az idegrendszerre, de a technika fejlődése (profit termelés) megállíthatatlan.

Valójában a Szilícium-völgyben két slágertéma fut. Az egyik a karra szerelhető okos órák és bioparaméter elemzők sokasága. A másik a kijelzők, képernyők új generációja. Ez utóbbiak organikusak, a szentjánosbogár működési elvére épülnek. Akár a scifi filmekben, átlátszóak, hajlíthatóak, és egészen kisméretűek is lehetnek. Például egy szemüveglencse lehet olyan, hogy egyfelől átlátunk rajta, másfelől látunk rajta feliratokat. Például autóvezetés közben navigálhat minket látva az utat és rávetítve a térképet. Ennek a még tovább fejlesztett változata amelyik már kísérleti stádiumban működik, a kontaktlencse, mely egyben monitor is. Erről beszélt az előadó.

Közben már dolgoznak azon is, hogy egyáltalán ne legyen kivetítő. A kimeneti jelet olyan rezgésekké alakítják, melyeket az agy képi formában érzékel. Üdv a virtuális világban. Mikor keveredik a virtuális világ és a valóság, az lesz igazán tudathasadásos állapot. Most is komoly arzenálja van annak, ahogy az embereket irányítják. Ez viszont igazi fegyver lesz a kezükben.

.

Kihal az élővilág
2015.01.13

A Nature hivatalos tanulmánya szerint 150-200 éven belül megtörténhet a Föld történetében a hatodik kihalás, amikor is az élővilág fajtáinak száma és az egyedek darabszáma egy kritikus szint alá kerül. Ilyenkor szinte megszűnik létezni az élet. Már öt ilyen kihalás volt, ezeknek okai rendszerint geológiai vagy csillagászati események voltak. Jelen esetben az ember egyre terjedő jelenléte és környezetpusztító élete az ok. Ha az élővilág kihalásának üteme így folytatódik, akkor nincs már 150 év. Azt már én mondom, hogy az is előfordulhat, hogy gyorsul az ütem, ugyanis az emberi létszám a Földön nem lineárisan nő, hanem ennél lényegesen gyorsabban, a környezet tönkretétele sem lineáris, hanem exponenciális, a profitéhség pedig korlátlan. Mindent egybevetve sokkal hamarabb is megtörténhet az előrejelzett esemény. Sok kutatás egyenesen arról szól, hogy az ember ilyen körülmények között túlkélhet-e? Egy biztos, szűz terepen, ahol az élővilág nem létezik, igencsak nehéz életben maradni, lásd Mars bolygó. Sokan 10-20% esélyt adnak arra, hogy 200 éven belül eltűnik az ember mint életforma a Földről.

Szerintem nem fogunk eltűnni, de piszok nagy pofont kapunk hamarosan. Nem kell hozzá 100 év. 20 se. A természet önszabályzó mechanizmusa majd korlátozza az emberi életet, a szaporodás mértékét, és sok egyéb tényezőt. Nagyon is el tudom képzelni azt az apokaliptikus hangulatot, mely sok próféta tudatában megszületett. Ugyanis így működik a világ. Mindig vannak túlélők, akik a világot egy teljesen más irányba viszik tovább. Ez az élet törvényszerűsége.

.

Ironikus, de igaz
2015.01.11

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség honlapján megjelent, hogy ez évtől a napelem után 114 Ft/kg környezetvédelmi termékdíjat kell megfizetni. A napelem “jelentős szennyezést okozó termék- és anyagáramok” kategóriába tartozik Ehhez képest az akkumulátor kisebb kategória (szennyező termék és anyagáramok), így itt a termékdíj csak 57 Ft/kg.

Ez lehet, hogy viccesen hangzik, de igaz. Sosem reklámozzák, de az energiatakarékos égőkhöz hasonlóan, a napelem szilícium lapocskáinak az előállítása BRUTÁLIS környezetszennyezés árán történik. Ez az iparág azért virágzik(?), mert cégeknek, államoknak ez az érdeke. Aztán lehet, hogy nálunk ez csak egy újabb adó, de még ha nem is tud róla a törvényalkotó, van igazság benne.

.

Terjed a magyar szállodahálózat, a Mama Hotel
2015.01.08

A Tárki tanulmánya szerint a 18 és 34 év közötti korosztály kétharmada továbbra is otthon él szüleinél. Ennek oka leginkább az, hogy nem tud, vagy nem akar elköltözni. A felmérés a 2008-2012 időszakra vonatkozik. A korábbi adatokhoz képest 56-ról 66 %-ra nőtt az otthon élő fiatalok aránya Magyarországon.

A felmérés nem szól a valós okokról. Pedig egyszerű. Abból a pénzből, amit egy átlagos fiatal keres, ha van állandó munkája, abból kell lakást béreljen, rezsit fizessen, egyen, utazzon, barátkozzon, párkapcsolatot tartson fenn, stb. Ez matematikailag lehetetlen. Így marad a kényszermegoldás.

Bár erről nem szól felmérés, de saját ismerősi körömben néztem meg, hogy a fiatalok nagy része így működteti a párkapcsolatot is. Otthon él mindkét fiatal egy-két naponként találkoznak délután, esetleg együtt töltenek két éjszakát a hétvégén az egyik szülőnél, aztán így tovább. Az évek repülnek. 5 év távlatában is jól működtetik a dolgot és minél régebben élnek így, annál nehezebben lépnek ki belőle. Ez nem párkapcsolat. Ebből nem lesz család és nem lesznek gyerekek. A férfi nem lesz férfi, a nő nem lesz nő. Megmaradnak örök gyereknek. Annál olcsóbb nincs, mint a szülő házában lakni, az anyuka főztjét enni aki ezt boldogan adja. Így jut egy kis pénz okos telefonra, wellness hétvégére. Végül is a fogyasztói társadalom túlkínálata zavarja a fiatalokat, leginkább az, hogy mindent a szemnek és semmit a kéznek. Az élet rákényszeríti őket, hogy kompromisszumot kössenek. Saját fejlődésüket, férfivé vagy nővé válásukat feláldozzák azért, hogy fizikai síkon létezzenek. Ezen azért érdemes elgondolkodni és azon is, hogy milyen lesz a jövő nemzedék, önhibáján kívül.

.

Görögország
2015.01.08

A németek úgy érzik, hogy Görögország hamarosan visszaáll a saját nemzeti valutájára. Ez lenne a legjobb az eurónak. Mert ha nem így lesz, akkor a görög állam bedöntheti a szintén rogyadozó déli államokat. Kialakult ugyanis egy észak-déli pólus. Az északi államokban a működő szocializmus különböző modelljeit látjuk, kicsit lejjebb a működő kapitalizmust (Németország). A déli országokban évek óta államcsőd, munkanélküliség, kilátástalanság. Az olaszok is szeretnének visszatérni saját valutájukhoz. Görögországban az euró bevezetése hanyatlást és csődöt eredményezett, mert az ország gazdasági teljesítőképessége messze alatta marad a német szintnek, amihez van mérve az euro.

Amikor a németek kölcsönt adtak a görögök megmentésére, akkor még a Nabucco gázprojekt futott a tervekben, Törökország a nyugat szövetségese volt. Meg kellett menteni Görögországot. Ma már  Nabucco nincs, Törökország az oroszok barátja és fő gázelosztója lett Európában. Ma a németek éppen Ukrajnának adnak kölcsönt, hogy az EU barát kormány vezette ország életben maradhasson.

.

Az olaj visszaüt
2015.01.07

Az orosz gazdasági csőd érdekében a világ egyes vezetői összefogtak és lenyomták az olaj árát. Aztán még lejjebb. És még lejjebb. Mint amikor egy tálban el kezdjük lötyögtetni a vizet azért hogy a másik oldalon kevesebb legyen. És még jobban, és még jobban. Élvezzük a játékot. Úgy tűnik, a víz engedelmeskedik. Aztán egyszer csak azt vesszük észre, hogy telibe kaptunk egy tál vizet. Száraz időben teljesen vizesek lettünk. És most így kell végigmennünk a zsúfolásig telt főtéren. Az olajkitermelés a nagy nyomás hatására összeomlott, ellenőrizhetetlen lett. Lassan kezelhetetlen az érdekek háttérjátszmája. Domináns olajkitermelő országok vesztik el piacaikat, mások pedig nyernek. A játszmát elindító országok most kapják telibe a tál vizet.

,

Hírek 2014

Hírek 2013

Hírek 2011-2012

.Comments are closed.