Hírek-2016

Ez nem hírportál, hanem a hírek mögé enged betekinteni.
Legtöbbször a leírt hírben nincs benne maga a hír.
A tisztánlátás és a szabad gondolkodás megmutatja azt az információt,
amit valójában elrejtettek a hírben.

 

Kipukkant egy lufi: elvérzett az atomenergia-ipar
2017.04.27

Hosszas szenvedés és brutális veszteségek után becsődölt a világ egyik legmarkánsabb atomenergia-ipari cége. Az iparág amúgy is súlyos gazdasági gondokkal küszködik, gyakorlatilag elvérzett. Nem lehet olcsón biztonságos és gazdaságos rendszereket építeni és működtetni. Az atomiparról híres franciák is állami pénzzel próbálják megmenteni a sajátjukat. Az oroszok jövője is az állam pénzügyi támogatásától függ.

Részletes cikk olvasható itt.

.

Többnyire nem veszik észre, de valami különös történik a világgal …
2017.04.09

Egy érdekes, rövid és tömör cikk a valóságunkról, ezen a linken.

.

Hány évig él az ember?
2017.04.01

Az első 3×7 év az ember életében az inkarnáció. Ekkor a szellem, az Én fokozatosan birtokba veszi a fizikai testet. 21-től 28-ig tart a lázas alkotás kora. Ide nekem az oroszlánt. 28-tól kezdődik a gondolkodva alkotás, az anyagi világ gondolkodva történő megélése. Azonban 32 évtől indul az exkarnáció. Az Én lassan készül haza. 32 év után a szellemi gondolkodásnak kellene előtérbe kerülnie. A jelen ember, a társadalom sorsát tekintve kb. 62-64 évre van tervezve. 64 felett minden nap ajándék. 40 felett már tilos az anyagi világban turkálni, mert dolgunk lenne a szellemi világ megélése itt a napi életben. Jó kérdés hogy megy a mai ember haza a szellemi világba, ha arról a létről hallani sem akar? Lesz majd meglepetés bőven hazainduláskor…és rögös út vár rá hazafelé.

A sumer hőskor idején, a vízözön előtt az ember 800-900 évig élt. Az egy másik világ volt, akkor a civilizáció sorsa ezt támogatta. Most genetikailag akár 120 évig is élhetnénk, azonban ez egy kósza illúzió, lévén a civilizáció sorsa ezt nem támogatja. Sőt, a várható életkor 100 év múlva nemigen lesz több mint 40-45 év (lásd Túl az anyagon c. könyv). Ebben sok minden szerepet játszik, például a fiatalok idejekorán megvalósuló felnőtté válása, azaz korai öregedése, a társadalom ritmusának folyamatos gyorsulása, és még nagyon sok tényező. Ezekről majd a Pár-kapcsolat c. könyvben.

.

Alvászavar
2017.03.29

Most merült fel, hogy a veronai buszbaleset sofőrjét korábban alvászavarokkal kezelték. Gondolom keresik azt, akit ki lehet kiáltani bűnösnek. Ha megnézzük az USA lakosságának 90-95% szenved alvászavarban, évtizedek óta. Az 1950-es évektől ez kezdett Európában is népbetegség lenni. Ma 70-80(90)%-ra saccolják a lakosság azon részét, akik rendszeresen nem alusznak jól.

Elég sok emberrel találkoztam életem során, elég sok embernek ismerem a problémáit. Ma, a 21 év feletti tartományban három, azaz 3 olyan embert ismerek, aki rendszeresen jól alszik, nem ébred fel éjjel, reggel nem karikás a szeme, nem fáradtabb, mint este, stb.

Üzemorvos ismerősöm mondta, hogy ha komolyan vennék az egészségi állapot és a munkahely összefüggését, nagyon kevés ember dolgozhatna. Például tilos lenne felvenni magas vérnyomásos embert irodai ülő munkára, mert ott ő még betegebb lesz, ahogy erős fizikai munkára, három műszakba, stb. Ő jó lenne olyan munkakörbe, ahol a természetben kell járnia.

És akkor hol vannak a már 20 évesen krónikus beteg fiatalok? Lásd, autoimmun, a haldokló társadalom c. írást. 20 év múlva, ha így haladunk, az egész társadalom vagy rokkant lesz, vagy már kihalt.

.

Minden eladó
2017.03.29

Ismerősöm mesélte, a 80-as években az NSZK-ban élt és ahogy lazult az itteni helyzet, kezdett hazajárni Magyarországra rokonokhoz, barátokhoz. Mivel nagy divat volt a HIFI, mindenkinek hozott egyet-egyet ajándékba. Egy év múlva el kezdtek özönleni a német HIFI prospektusok postán a német lakcímére. Akkor derült ki, Németországban a bankkártyás vásárlási szokásait a bank jó pénzért eladja a kereskedő cégeknek.

Most hasonló jön az USA-ban. Az internetes szokásokat az internet szolgáltatók jó pénzért bátran árulhatják. Egy gond van csak. Ezzel kiütik a varázspálcát a Google és egyéb nagy cégek kezéből, lévén egy szolgáltató mindent tud az emberről , még azt is mikor van otthon, és ha nem, merre jár. Totális megfigyelés.

Aztán már csak egy gondolat, hogy ezekhez különböző szervek, hivatalok szeretnének hozzáférni.

.

Hamarosan megjelenik a Túl az anyagon c. könyv
2017.03.22

Már a nyomdában van, május elejére elérhetővé válik. Addig is a részletes tartalma itt olvasható.

.

Kontrasztok
2017.03.12

Egyes hírek szerint a fogyasztói társadalom jól halad, örökös növekedés várható.
A második világháború óta most éli világunk a legsúlyosabb humanitárius válságát, figyelmeztet az ENSZ.

Egyes vélemények szerint az egyre fokozódó energiaigényt csak atomenergiával lehet pótolni. Tény az, hogy az EU 89-es bővítése óta nem épült reaktor Európában, Fukusima pedig bebizonyította, hogy bármi megeshet. Ami viszont tény, fogalmunk sincs, mit tegyünk a kiégett reaktor hulladékkal, ahogy egy atomerőmű felszámolása sem egyszerű.

Az első osztályosok jobban bánnak az internettel, mint szüleik, és lassan tabletet kapnak az államtól iskolakönyvek helyett. Kanadában nem mindenhol tanulnak meg kézzel írni, ahogy a helyesírást is fölöslegesnek tartják.
Ezzel szemben, A Szilícium-völgy nagy informatikai cégeinél folyamatosan oktatják a dolgozókat, hogy ne engedjék gyermekeiket nyolcadikos korukig informatikai eszközök, telefonok, számítógépek, televíziók közelébe. Arra nevelik a dolgozókat, mint szülők, biztosítsák a gyermekeik számára az igazi gyermeki létet, így legalább 14 éves korig éljék meg gyermeki mivoltukat. Ugyanis csak így lesz a gyermekből intuitív, kreatív felnőtt. Kaliforniában a Waldorf iskolák diákjainak 75%-át az informatikai cégeknél dolgozó szülők gyermekei adják. A Szilícium-völgyben tudják és felvállalják, hogy akiket gyermekként elvarázsolnak az informatikai eszközök, kimarad a gyermekkoruk, és a fejlődés más szintjeit élik meg. Felvállalják, hogy gyermekeik ne a fogyasztói társadalom kiszolgálói legyenek, hanem a társadalom kreatív alkotói.

Az iskolában egyre többet kell tanulni, miközben a fiatalok egyre távolabb kerülnek a valós élettől.

Ha egy üveg vizet kiteszünk pár napra a fényre, napra, bealgásodik. A buborékmentes ásványvíz gyakran több hónapig is kinn áll a lerakatok udvarán, dacolva a természettel és nem algásodik be. Tiszta marad. Vajon miért?

A valóságtól elszakadt világunk virtuális, de tele, valós problémákkal.

.

Ez is Európa?
2017.03.12

Csak nekem tűnik úgy, hogy valahol nagyon félrecsúszott világunk és azon belül Európa? Egy érdekes cikk: Román rabszolganők termesztik a zöldségeket Olaszországban az EU országainak. És nem igazán zavarja a világot.

.

Hasonló a hasonlót
2017.03.08

Most már tény, hogy megvették az Opelt. Igaz, a franciák, nemrég csődben voltak, de több ezer ember kirúgása, és minden veszteséges tevékenység megszüntetése révén megúszták a bukást. A 10 éve veszteséges Opel sem jobb. Így most egymásra találtak.

Ez a vásárlás tipikus megnyilvánulása a modern világ értékrendjének. Nem értékrendet váltunk, hanem a másikból próbálunk megélni. Az is benne van a pakliban, hogy együtt bukunk. Senki nem vállal fel radikális váltást. Csak fércelünk, foltozgatunk. De senki nem vállalja fel a megoldást.

.

Fércmunka
2017.03.08

A fenti esethez sokban hasonlít a magyar egészségügy. 1990 óta senki nem vállalta fel, hogy radikálisan átgondolja, átszervezze. Mert ennél sokkal rosszabb már nem lehetne. Szinte bármit tennénk, azzal csak jobb lenne. De nem. Csak fércelünk, foltozgatunk.

Aztán már meg sem lepődünk azon, ha egy válogatott focista 9 órát vár a sürgősségin a vakbélműtétre, mert 32-en vannak előtte. Ismerősi körben kapott valaki február végén júniusi időpontot bőrgyógyászatra. Így átterelődik az egész a fizetős magán szférába.

Pedig a rendszerváltás csak akkor lesz teljes, ha levágjuk a hétfejű sárkány mind a hét fejét. Ha egy is túlél, akkor előbb-utóbb elhatalmasodik, és átveszi az irányítást.  És akkor még ott az oktatás, gazdaság, stb., stb.

.

Gondolkodási reform szükséges
2017.03.08

Az előzőhöz kapcsolódik, a faluban, ahol lakom, eltűntek a szelektív hulladékgyűjtő konténerek. Évek alatt megszoktuk, hogy szétválogatjuk ami szétválogatható. Vagy lefutott a projekt, vagy személyes érdekek/sérelmek vezettek ide.

A rendszerváltás a fejekben szükséges. Anélkül nincs oktatási, egészségügyi, és egyéb reform. Gondolkodási reform szükséges.

.

Miért hal ki az emberiség?  
2017.03.08

A Londonból Barbadosra tartó repülőgép több mint 5 órán át nem tudott felszállni a londoni reptéren, ennyi időt állt a kifutón, mert elfogyott a toalettpapír. Egyébként maga az út is ennyi idő.

Ez a kis momentum jól tükrözi ISOkkal és integrált rendszerekkel tűzdelt világunk rugalmatlanságát. Nem fél bele, hogy egy utaskísérő elugrik az első reptéri boltba, számlával vesz papírt. Kiszolgáló szervezet szükséges, amelyiknek ennyi a rugalmassága, és vállalják a brutális mértékű kártérítést. A rend, az rend.

A sumer hőskor embere azért fulladt bele a 10.000 éven át tartó évi 1,1 cm-es vízszintemelkedésbe, melyet vízözönnek nevezünk, mert rugalmatlan volt. Nem jutott eszébe, hogy magasabbra költözzön. Fel sem merült benne. Inkább kihalt.

.

Senki nem dönt … így a szekér arra megy, amerre akar …
2017.03.06

Most úgy tűnik, hogy 2015 őszén a németek azért nem zárták le a határt a menekültek előtt, mert bár ez volt a véleményük, de nem akadt egy vezető sem, aki ezt a döntést felvállalta volna.

Az enneagram hatos karaktere ilyen, nem túl jó állapotában. Ha egy munkahelyen a kollégák nem tudnak már egyre többet dolgozni, és ezt közlik is a főnökkel, de van egy hatos karakterű, aki karaktere dezintegrálódó állapotában van, akkor ő rá fogja vágni, hogy már bizony ő tud többet dolgozni. Pedig tudja, hogy nem tud. Mégis rávágja, hogy igen, aztán neki is ugrik, és lehet bele is rokkan. Ilyen a hatos. A német nemzet karaktere is a hatos.

II. Vilmos német császár (1859-1941) az első világháború előtt és alatt vezette a német népet, és bár sok mindent mondanak róla, egyet kevésbe, de az nagyon igaz. Helmuth Johannes Ludwig von Moltke (1848-1916), vezérkari főnök beszámol arról, hogy a császár döntésképtelen volt, ahogy az ma divatos, csak lebegtette a dolgokat. Egyszerűen képtelen volt dönteni, de mindenbe beleokoskodott. Az első világháború nem volt szükségszerű. Az angolok piszkálták a németeket. A császár eltűnt a háttérben, és Moltke, mint katona úgy gondolta, háborúval kell a becsületen esett csorbát kiköszörülni. Ő a gyors, rövid ütközetek híve volt, ahol a legkevesebb az emberáldozat. Azonban a császár őt is el kezdte irányítani. Sőt le is váltotta, bár a nevét még használták, mert a katonák között rosszul vette volna ki magát, ha kiderül, leváltották a vezérkari főnököt. Az új vezető, az állóháború híveként, a rövidre tervezett, valójában szükségtelen háborúból hosszan tartó tömeges népirtást, világháborút hozott össze. Moltke ebbe belehalt, infarktust kapott.

.

Végre nálunk is elismerik
2017.03.04

Foglalkozás egészségügyi orvosi továbbképzésen hangzott el nemrég, hogy a három műszakos munkarend 23%-ban kockázati tényező a daganatos betegségek kialakulásában. A két műszakos munkarend 10%-ban. Oka a bioritmus felborulása, az anyagcsere rendszer működésének felborulása, a vesék és mellékvesék kimerülése.

.

Úton hazafelé
2017.03.02

Részlet a Túl az anyagon c. könyvből:

“A halál olyan, mint amikor elalszol. Az ébredés, mint amikor álmodni kezdesz. Valójában a halál utáni állapot az ébrenlét, és ez az állapot az álom. Itt elbújhatsz az éjszakai álomba az anyagi világod elől, naponta. Ott nem bújhatsz el sehova, állandóan tudatos vagy, nincs éjjel, nincs nappal, és nincs pihenés. Fárasztó. Álmodni akkor tudsz, ha idejössz az anyagba. Megszületsz, álomba borulsz. Meghalsz, felébredsz. Azonban anyagi világi életed, álmod, meghatározza ébrenléted minőségét. Tudatos álmod, jelen életed, meghatározza, mennyire érzed majd jól magad ébrenléted során. Többet vagy ébren, mint amennyit alszol. Ezért is téped magad, hogy az univerzum bármely világában, de álmodhassál.”

.

Vízözön
2017.03.02

Részlet a Túl az anyagon c. könyvből:

“Aztán jött a vízözön, mely 10-12.000 év alatt kb. 110 m-es tengerszint emelkedést jelentett. Ez évi szinten 1,1 cm. És ez a társadalom, melynek tagjai 700-800 évet éltek, belefulladtak ebbe az évi bő egy centiméteres emelkedésbe. Ugyanis nem lévén saját Énjük, csak azt tudták, amit elmondtak nekik. Maguktól nem jöttek rá arra, ha magasabb helyekre mennek, ott újra ki tudják alakítani saját életterüket. Egyszerűen nem tudták elképzelni sem azt, hogy máshol is élhetnek, hogy bárhol létre tudnak hozni városokat. Ha elmondták volna az istenek, simán megtették volna. De maguk nem jöttek erre rá. EZ TELJESEN HASONLÓ AHHOZ, AHOGY MA NEM TUDJUK ELKÉPZELNI A PÉNZ NÉLKÜL MŰKÖDŐ GAZDASÁGOT. PEDIG 15 ÉV MÚLVA ÉRDEKES VILÁGUNK LESZ!!!”

.

Atomenergia
2017.03.01

Részlet az Ébredés c. könyvből: 

“A természet törvénye szerint, ha egy zárt rendszerben megjelenik egy pólus, akkor kötelezően vele egy időben létrejön az ellenpólus is, hiszen csak így marad egyensúlyban a rendszer. … Ehhez hasonló az atomenergia. A semleges anyagot, mely jin (anyag) és jang (erő) egyensúlyára épül, atomerőművekben visszafordíthatatlanul szétbontjuk anyagra és energiára. Az energiát felhasználjuk, míg az anyagot (kiégett fűtőelem) eldobjuk. A természetben az egyensúly mindig helyre akar állni, ezért a „hulladék” jin a saját környezetéből elveszi a jangot, azaz a kiégett fűtőelem minden anyagot lebont, a legvastagabb vas is papírvékony lesz, a legvastagabb beton is elporlik. mindez csak néhány év kérdése. Az atomerőmű 50-200km-es körzetében minden élőlény jines lesz.”

.

Újabb zsákutca
2017.03.01

Néhány éve megjelentek az energiatakarékos égők, még a Led korszak előtt. Mindenki tudta, hogy környezetet szennyező az előállításuk, és megsemmisítésük, de új és jó piac volt azt hajtogatni, takarékoskodjunk a villamos energiával. Globálisan lehet többet ártottunk a környezetnek, mint használt a dolog, de legalább vásároltunk.

A napcellák is környezetet szennyezően állíthatók elő, és megsemmisítésük sem lesz könnyű. Lehet, majd kidobáljuk őket Afrika partjaira, valamelyik sivatagba, ahogy tesszük az informatikai szeméttel, aztán csodálkozunk, ha azok az emberek ide akarnak jönni.

Most kezd kiderülni, hogy bár hadat üzentünk a belső égésű motoroknak, de az elektromos autók is erősen szennyezik a környezetet. Tipikusan a sok akkumulátor előállítása és megsemmisítése brutális környezeti károkat okoz. Már a norvégok is gondolkodnak az egészen. Arról nem beszélve, még nem tudjuk, az erős energia tér, ami körülveszi az embert az elektromos autóban, milyen egészségi hatásokkal bír. Bár volt már olyan magyar kutató, aki bátran kijelentette, hogy ha lesz olyan, akik két évig napi rendszerességgel használ elektromos autót és nem lesz semmilyen fizikai betegsége tőle, jelentkezzen egy nagyobb pénzösszegért. Nyilván ezt majd az idő igazolja vagy cáfolja. Addig is, akinek van pénze, kezdheti is az önkéntes tesztet. Mi, a többiek meg figyelünk.

Valójában nem tűnik nyerőnek a jelen állapotban semelyik alternatíva a közlekedésben, mert mindegyik erősen környezetszennyező. És több mint hét milliárdan vagyunk. Mivel még mindig nem akarja senki sem elővenni azokat a találmányokat, melyek révén akár 1-2 liter üzemanyaggal közlekednénk, szerintem inkább várható egy drámai Frédi-Béni állapot pár éven belül, mintsem a lebegő gördeszka.

.

Két pólus (részlet a Túl az anyagon c. könyvből).
2017.02.26

 A Metamorfózis c. könyvben beszéltünk arról, hogy az anyagi világ kétpólusú. A fény és a sötét. A Nap hője és a kozmosz abszolút zéró hőmérséklete. A Föld két pólusa. Mindig két pólus irányítja az életet. A két pólus az élet minden terén jelen van, és a két pólushoz mért viszonyunk meghatározza létünket.

Az egyik pólus megjelenése mindig automatikusan létrehozza a másikat, az ellenpólust, egyszerre jön létre a kettő. Ha egy hűtőszekrényt teszünk egy konyhába és elindítjuk, létrejön a hideg a hűtőszekrényben. Azonban ugyanabban a pillanatban létrejön a meleg a hűtőszekrény hűtőfelületén. Nincs hideg meleg nélkül. Mert csak így van egyensúly.

Ha egy energetikai rendszerben megbomlik az egyensúly, kezd kialakulni egy pólus, akkor ezzel párhuzamosan azonnal kezd kialakulni az ellenpólus is.

Az uralmon levő párt miközben megszünteti az ellen oldalt, tudatlanul létrehozza az újabb és erősebb ellenpólusát, mely olyan erős lesz, mint ő maga.

Ha kezdenek megjelenni a gazdagok, ezzel párhuzamosan a szegények is, hiszen csak akkor lesz valakinek több, ha elvesz a másiktól, és annak kevesebb lesz. Minél nagyobb a különbség a gazdagok és a szegények között, annál nagyobb a potenciálkülönbség, annál nagyobb a feszültségkülönbség a két pólus között.

Ha egy adott pillanatban elég nagy a feszültség a két pólus között, akkor átüt egy szikra, majd akár folyamatos jellegű ívkisülés valósulhat meg. Ezzel csökken a feszültség. Ez fizika. Az élet is hasonló. Amikor már akkora a szegénység a világ egyik részén, hogy az emberileg nem tartható, akkor megtörténik a kiegyenlítődés, azaz a szegények elindulnak, akár az életük árán is. Sokan meghalnak, de sokan célba is érnek és megtörténik a kiegyenlítődés, ami azt jelenti, hogy teljesen meg fog változni az addigi, kétpólusú rendszer. Csökkenni fog a két pólus közötti potenciálkülönbség, ideális esetben meg is szűnik. A szegények elvesznek a gazdagoktól mindent, ami megkülönbözteti őket. Megvalósul az egyenlőség, a rendszer kiegyenlítődik.

.

Radioaktív sugárzás jelent meg Európa felett
2017.02.22

Európa nagy része felett “szokatlan mértékű” radioaktív sugárzás jelent meg, jód-131 izotóp kis mennyiségben.

A jód minden esetben a pajzsmirigyre hat. A pajzsmirigy az anyagcsere rendszerünk tábornoka és testünk, életünk órajelének adója. Akinél túlműködik, az pörög, lefogy de elhasználja pajzsmirigyét. Akinél lassú az órajel, az elhízik és lelassul az élete, gondolkodása. Ennél azonban sokkal komplexebb a dolog, de például a mellékpajzsmirigyek befolyásolják a szív ritmusát. Persze a fizikai hatáshoz szükséges egy bizonyos mennyiségű jód jelenléte. Ezért én személy szerint sok esetben neccesnek tartom a jódozott só fogyasztását, mert nem tudni, kinek hogy működik a pajzsmirigye. Orvosok véleménye szerint egyszerű vérvétellel ez nem állapítható meg, komoly célzott és drága elemzés szükséges. Sőt, mire megvan az eredmény, lehet már nem is úgy működik a pajzsmirigy.

Ha piszkáljuk a pajzsmirigyet, aktiválódhatnak megnyugodott krónikus betegségek, például reuma, szív, vagy új betegségek ütik fel a fejüket, vagy nehezen gyógyulunk ki akár a náthából, vagy felborul az alvás ritmusa. Továbbá a pajzsmirigy, mellékvese, hormonrendszer egy hármas, mely egymásra hat. Akár egy háromlábú szék. A mellékvese kimerül, mert túlhajtjuk magunkat, túlságosan kimerülünk a munkában, életben, keveset regenerálódunk. A hormonrendszer a nőknél 40 felett már kezd kiesni alóluk, de a férfiaknál is jelentkezik ez a probléma. A túl sok műanyag, vegyszer, mint ösztrogénhatású hormon jelenik meg a szervezetben, és akár fiatal korban is felborítja a hormonális egyensúlyt. Ha ebből a pajzsmirigy, hormonrendszer, mellékvese hármasból egyik kiesik, viszi a többit. Ha a háromlábú szék egyik lába kitörik, borul a szék.

Azoknak, akik a kristályaimat használják, ilyen esetekben: Pajzsmirigy, E-szmog (radioaktivitásra is jó), Tüdő-légzőrendszer, Hormonrendszer, Mellékvese programok akár egész nap, és zárt térben a Levegő kristály.

.

Ősszel …
2017.02.22

Ez év őszén, szeptember első harmadának a vége felé, nagy esélye van annak, hogy rendesen meginog fogyasztói társadalmunk. Kb. 2 hétig erős lökésekkel, minden téren.
Aztán kezdjük újraindítani. DE az már SOHA nem lesz, ami előtte, azaz a mostani években, napjainkban.
Aztán a rengések vissza-vissza térnek, különböző életterületeken. 2018 utolsó negyedéve és 2019 első fele lehet a legmélyebb időszak.
Azután mégannyira sem az lesz, ami most van.

.

Csak óvatosan az ötletekkel …
2017.02.20

Egy híres államférfi mondta,  hogy csak óvatosan bánjunk az új fogalmakkal, mert trójai falóként nagy kárt okozhatnak. Például hozhatunk egy törvényt, hogy aki kék fejű és a marsi nyelvet beszéli, azt be kell zárni, mert közellenség. Mivel ilyen ember nincs, lazán átmegy a törvény. Egy évvel később hozunk egy másik törvényt, mely segítségével ráfogjuk azokra, akik nem minket szolgálnak, hogy kék a fejük és a marsi nyelvet beszélik.

Most Bill Gates állt elő azzal az ötlettel, hogy meg kell adóztatni az ipari robotokat, azok használatát, lévén az emberiség munkanélkülivé válik és egyszerűen éhen fog halni, akár a legkeményebb scifi filmben.

A dolog szépséghibája, hogy egy évvel később be kellene vallani az összes otthoni nyomtatót, fénymásolót, számítógépet, önjáró porszívót és mindenre adót kellene fizetni. Az elején, hogy könnyen menjen, csak egy dollárt eszközönként. Aztán következő évben már 100 dollárt eszközönként. Így szokták ezt csinálni a rutinos vezetők.

Lehet nagy titkot fogok elárulni, ez az ötlet nem menti meg a világot. Fel sem merül az iparmágnások fejében, de hamarosan lecseng a világuk. 2020-ra olyan világ lesz, amiről álmodni sem mertek. Én nagyon kérem az Égieket, hogy ezek az emberek éljék azt meg, éljenek sokat abban az új értékrendben, ahol az életcéljuk válik köddé, az összeharácsolt profit (lásd a Túl az anyagon c. könyv).

.

Követendő példa
2017.02.18

Romániában a Waldorf oktatás dominánsan állami jellegű. Az állam finanszírozza és bárki szabadon választhat, hogy a szokásos vagy a Waldorf óvodát, iskolát választja. Igaz, már van néhány magán óvoda és iskola is, de csak néhány. 1990-től kezdődően az állam folyamatosan fejlesztette a Waldorf formát. Alapelv, hogy a gyermek fejlődési ritmusit tartják szem előtt. Az iskolai tantárgyak nem mások  mint eszközök a gyermek fejlődésében. A gyermek nem azért megy iskolába, hogy matematikát tanuljon, történelmet vagy bármilyen tantárgyat, hanem, a tantárgyakon keresztül kell felfedeznie önmagát és a világot, megtalálnia kreativitását, hogy a végén rájöjjön ki ő, melyek a képességei, hogy ezekkel felvértezve részt vehessen az életben. Ez az államilag támogatott oktatási módszer nem a magolásról szól, hanem személyi fejlődésről.

Még egy fontos dolog, Romániában a Waldorf iskolák végzősei lényegesebben jobban érettségiznek, mint a legtöbb hagyományos oktatási formát alkalmazó iskolák diákjai. Csak mellékesen lehet megjegyezni, hogy Norvégiában olyan magas szintű a Waldorf oktatás, hogy érettségizniük sem kell, mert aki végez, az biztos elérte tudásban az állami érettségi szintet.

.

Komoly dilemma …
2017.02.05

Mivel lehet megelőzni az infarktust? Sok mindennel például daganattal, emésztőszervi betegségekkel, légzőszervi betegségekkel, stb., szól a viccnek nevezett mondás, bár nem vicces, de valóság. 

Ez nagyban is igaz. Mivel lehet megelőzni civilizációs szinten azt, hogy kinyírjuk magunkat fegyveres úton? Például két generáció alatt teljesen kihal alólunk a termőföld. Annál hamarabb elfogynak a fő kőolajtartalékok. Még hamarabb összedől a világunk gazdasága. Már a mostani 20 évesek olyan szinten betegek, hogy nem hogy az egyre növekvő nyugdíjkorhatárig nem fognak élni és dolgozni, de már 40 évesen is rokkant lesz az egész civilizáció.

A Colitis ulcerosa az a betegség, amikor a beteg még dönthet az életszemlélet változtatása mellett, de általában nem akarja. A Crohn az a betegség, amikor a beteg már szeretne változtatni életszemléletén, de ekkor már nem képes rá.

Az ember a saját életében, vagy a civilizáció egy ideig gondolkodhat dolgokon, aztán később már ha akar is tenni, nem képes rá.

Kapcsolódó olvasmány: Még két generációnak van élet a Földön.

.

Találkozó
2017.02.04

Budapesten, a Szebb Életért Központban, 2017. március 11-én előadást tartok, majd lehetőség van író-olvasó találkozóra.

Részletek a felső menüben, a Találkozó menüpontnál.

.

Meddig fejlesszük a technikát?
2017.01.31

Egy osztrák luxushotel életét nehezítették az informatikai rendszer külső behatolói, mikor leblokkolták az összes számítógépet és ajtót. 470eFt értékű pénzt kértek. Mivel 180 vendég ragadt kinn vagy benn, ezért fizettek. Elmondták, sokkal olcsóbb, mint új informatikai rendszereket készíttetni és fenntartani. Ez arrafelé elég rendszeres esemény. Viszont most áttérnek a hagyományos mechanikus zárakra, akár korábban.

A technikai fejlődést megállítani nem lehet, sőt nem is kell. De normális mederbe terelni érdemes. Az értelemnek kell eldöntenie, mit érdemes és mit nem.

.

A jövő záloga, a morális összefogás
207.01.27

A napokban egyre több olyan eset kerül napvilágra, mikor egy-egy magánember morális indíttatásból szembe mer szállni különböző monopóliumokkal, oligarchiákkal. Teszi ezt a maga lehetőségei szerint, a maga eszközeivel. Dávid és Góliát. Azonban amikor a hatalom birtoklója, legalábbis ő úgy érzi, visszaüt, akkor az egyszerű emberek is összezárnak, egységet alkotnak a morális értékrendet felvállaló személy mellett.

Ahogy egyre mélyebbre megy a világ, úgy egyre nagyobb mértéket ölt a szolidaritás. Újra be fog bizonyosodni, ahogy ez időnként megesik, hogy a magyar nép össze is tud tartani.

2-3 éven belül úgyis ez lesz a túlélés záloga. A morális közösség.

.

Igazuk van?
2017.01.18

A gazdasági élet sok szereplője, aki félti labilis, de méretes gazdasági egzisztenciáját, állítja, rosszat tesz a világnak az új amerikai elnök, mikor egy-egy mondatára ugrál a tőzsde. Mond valamit, erre az egyik, vagy a másik komoly autógyár értéke látványosan nő vagy csökken, de igaz ez más területekre is. Azt mondják nem szabad ilyen nagy szelet csapjon, mert bedől a világ az egyik nem jó mondatára.

Van egy házunk, mely már rozoga. A benn élők megszokták már, hogy lábujjhegyen lehet közlekedni. Ha erősen lépkednek, mozognak a falak, félő, hogy a fejükre hullik a tető. Bár megtehetnék, hogy felújítják a házat, van rá pénz és energia, de nem teszik. Inkább egyre óvatosabban közlekednek, mert a ház rohamosan öregszik, állapota romlik.

Kérdés, milyen világ az, ahol egy autógyár értékét nem a gyártott autók minősége adja, hanem egy harmadik személy véleménye? Kérdés, milyen világ az, ahol bárkit tönkre lehet tenni, egy rásütött véleménnyel? Milyen világ az, ahol a gazdaságra aszerint mondható, hogy működik, vagy sem, hogy melyik tábor hangosabb?

Lehet, hogy most már itt az ideje a ház újjáépítésének, és ha ezt egy amerikai elnök, aki nem képes és nem is akar lábujjhegyen közlekedni dönti össze, lehet egy tüsszentéssel, akkor ennek tényleg itt volt az ideje már.

.

Monoploy társasjáték nagyban
2017.01.16

A leggazdagabb nyolc ember vagyona akkora, mint a legszegényebb 3,6 milliárdé (forrás hvg). Ha mindenki csődbe ment, akkor a játéknak hivatalosan is vége.

.

Szilveszter éjjel 
2016.12.30

A téli napforduló utáni időszak, január közepéig nagyon meghatározó jelleggel bír a következő év szempontjából. Ahelyett, hogy széthajtjuk magunkat az értelmetlen munkában, most kellene készülnünk SZELLEMILEG a következő évre. Az univerzum egy kis demot ad abból, ami következik. Varázsaltos időszak. Egy nap – egy hónap. Álmok, időjárás, események. És ekkor tudunk mi is beleírni az eseményekbe, hogy ne csak elszenvedjük a dolgokat, hanem aktívan irányítsuk saját életünket.

Ezekről az északi népek kultúrájában találunk információkat és Rudolf Steiner munkásságában. Illetve a következő, a Túl az anyagon c. könyvben.

Szilveszter éjjel, helyi idő szerint éjfélkor EGY percig direkt kapcsolat van a legfelsőbb szintekkel. Ekkor érdemes az akkor induló évet megkérni. EGY PERC. Egyedül, elvonultan, nem feltétlenül beszélni kell (de lehet), hanem inkább képeket látni, megvalósult dolgokat, átélni az örömöt. Nincs egy korty alkohol sem előtte, nincs puszi, jókívánság, stb. majd utána. Nem fogadalom, hanem TUDATOSAN MEGMUTATOM AZ ÉGIEKNEK, HOGY AZ ÉN DÖNTÉSEM EZEN DOLGOK MEGVALÓSÍTÁSA ebben az évben. Lehet sok dolog, de férjen bele az egy percbe. Előtte érdemes egy kicsit gyakorolni

.

Mostantól a vérfertőzés emberi alapjog… mi jöhet még…hogy kötelező lesz?
2016.12.17

Lehet szidni a világot, de ha őszintén megnézzük, tényleg haladunk. Haladni haladunk, csak az irány rossz, pont az ellenkezője. A civilizációnk fejlődési szintje olyan magasra (mélyre) jutott, hogy mostantól a vérfertőzés emberi alapjog.

Ez az, amikor a szabadságot összetévesszük a szabadossággal. A Római Birodalom is a végét járta, mikor ezt legalizálták, aztán összeroskadt a saját nagysága alatt.

“A vérfertőző szexuális kapcsolat önként beleegyező felnőttek közt olyan alapjog, ami felülírja a család védelmének absztrakt jogát – mondta ki a Német Etikai Tanács a Telegraph tudósítása szerint. A testület szerint a büntető törvénykönyv nem alkalmas arra, hogy társadalmi tabukat fenntartson.Forrás 

.

Norvégiában törvényileg tiltják a családok eladósodását
2016.12.14

A norvég kormány maximálta a háztartások hitelfelvételi lehetőségét. Ez nem lehet több, mint öt év bruttó jövedelemben. Úgy látják, a családok eladósodása bedöntheti az egész ország gazdaságát, ezért jobb elejét venni a dolgoknak.

Példa értékű gondolkodás.

.

Nagyon aranyos…
2016.12.01

Nem tudni a vicc felnőtteknek kategória vagy a totális illúzió kategória győztese az az újságcikk, mely szerint a végtelenített gazdasági növekedés révén, 2048-ra mi magyarok úgy élünk majd, mint a mostani németek.

Addig is, közelebbi valóság az, mely szerint a mai fiatalok a létbizonytalanságot és a munkanélküliséget élik meg, ettől félnek. De itt nem csak a fiatalok, hanem az idősek is. 25 évvel ezelőtt a német nemzetiségű, német anyanyelvű barátom, kitelepült Németországba. Jó munkahelye volt. De egy év alatt rájött, egész élete kevés ahhoz, hogy a legolcsóbb garzont megvegye magának, nem lévén kezdő tőkéje.

A mai fiatalok az a korosztály, mely hasonló helyzetben van. Igen, utolértük a németeket. Sajnos. Ez a korosztály az, akinek nem lesz nyugdíja, leginkább alkalmi, ahogy divatosan mondják, projektszerű munkája van, nem lesz hagyományos családja, kevés utódot hoz létre és korai öreg, már 20 évesen több krónikus betegségben szenved, ki van égve.

A következő néhány évben (2017-2019) hatalmas káosz jön a világban, egy világrend bukása, és lehet, hogy 10 év múlva már a pénz sem lesz, mint fogalom sem.

Az univerzum alapelve, hogy semmi sem tart örökké, minden visszafordul az ellenkező előjellel, mintha egy végtelen jelen haladnánk, majd visszatérünk a közepére. Az örökké tartó gazdasági növekedés, visszatér mint gazdasági csőd. A naggyá növő értékrend (lásd Római Birodalom) mindig összeroskad a saját nagysága alatt. Ha túl sokat eszünk kedvenc sütinkből, megutáljuk és egy ideig hallani sem akarunk róla.

Ez az alapelv biztosítja az Univerzum egyensúlyát.

.

Borzalmas állapotban a társadalom
2016.11.19

Egy nemzetközi felmérés szerint egyenesen katasztrofális társadalmunk jelenlegi állapota. A kutatók sem értik hogy tényleg ennyire nem érdekel ez senkit? Simán bedaráljuk magunkat és ami még szomorúbb, a következő generációkat a saját butaságainkba? Mekkora pofon kell az élettől, hogy magunkhoz térjünk? Tényleg egy háború szükséges, öldöklés és éhezés hogy kezdjük felfedezni újra emberi mivoltunk csíráit Hihetetlen, hogy 50 évenként ugyanaz a kérdés merül fel. Na, azért már nem olyan sokáig…ha már Hawking is pár száz években gondolkodik, Madách is megírta, nyakunkon az eszkimó világ, meg azért józan ésszel is látható (Millió éves civilizációk).

.

Hol a vége?
2016.11.04

Egyre több szó esik a villanyautókról, ezért sok nyugati ember már nem óhajt robbanómotoros autóba beruházni. Közben gőzerővel fejlődik az önvezérlő autó elve. Már ilyen kamion is létezik. Sőt, nagy verseny zajlik az önvezérlő villanyautók piacán. Erre most kiderül, az Airbus egyszemélyes önvezérlő autó méretű vagy drón szerű repülő autót tervez és 2020-ban szeretné sorozatban gyártani. 3-4 év múlva érdekes világban találjuk magunkat, ahol annak a kevés emberek, akinek még lesz munkahelye komoly dilemmája lesz, mit vegyen a pénzéért. Mert hogy közben megszűnnek a gyárak is, a nagy cégek mint a Siemens már olyan virtuális gyárakat terveznek melyek mintha az interneten lennének, azaz vannak ugyan de nem úgy, ahogy ma, nem tudunk bemenni a kapunk, mert az egész csak virtuális. És persze a munkahelyünk is.

20-30 évvel ezelőtt azt mondták a tudósok, hogy a világnak akkor lesz a bukása, mikor egy adott technikai fejlesztés zéró pillanatig lesz életképes. Régen több száz, majd levesebb mint száz évig használtak egy technikai találmányt. Ma már hónapok alatt elévül minden. Napokon belül igaz lesz, ahogy kijön, elavul, ezért nem is érdemes megvenni, mert várjuk a jobbat. Életünk örök várakozássá alakul.

.

Változó világ
2016.10.29

Úgy tűnik pár évtized és Európa déli része kiszárad. Jó kérdés, hogy azon európai és nem európai országok elköltözésre kényszerülő lakóit befogadjuk-e?

Egyre több fiatal szeretne új értékrendet a világban. Így akár az is megeshet, hogy Izlandon, ahol európai mércével mérve is alig van korrupció, az a kevés is kiütötte a nép körében a biztosítékot.

Romániában mondják, hogy ha ma élne Ceausescu, simán nyerné a választásokat. Nálunk is egyre többen egyre szebben gondolnak a kádári rendszerre. Nem biztos, hogy a szabadság illúziója kárpótolja a létbizonytalanságot.

A volt keleti blokk államaiban egyre többen élik meg úgy, hogy a rendszerváltásnak nevezett kamu átalakulás rosszabb eredményeket hozott, mint jókat.

A modern világ mai 20-30 éves generációja kapta osztályrészül, hogy szinte semmije sem lesz. Nem tud, vagy csak nagy áldozatok árán saját házhoz, lakáshoz jutni, nehezen keresi a pénzt, létbizonytalanságban él, és mindenki azt mondja, hogy biztosan nem is lesz nyugdíja.

Közben a világgazdaság repülőjének motorja, a szolgáltatás és fogyasztás szép lassan leáll. Egyfelől örülhetünk, mert repülő még nem maradt fenn. Másfelől mi ülünk a repülőn.

Egyszóval itt az a változás, melytől fél, aki sokat harácsolt és várja, akinek nem értékrendje a pénz. Mindezt segíti a klíma radikális átalakulása, mely a világtörténelem nagy eseményeinek megvalósulását mindig elindította. Népvándorlások, korszakváltások, értékrendváltások.

.

A sofőrök munkanélküliek lesznek …
20166.10.25

Amerikában most először tett meg hivatalos utat egy önvezérlő kamion. Szinte izzik ez a piac, mert a fuvarozó cégek profit termelésében a leggyengébb láncszem a sofőr. Globálisan pár éven belül a legnagyobb ilyen jellegű vállalkozások át akarnak térni az önvezérlő járművekre. Hatalmas profit emelkedést várnak ettől és ki fogják szorítani az ember vezette kamionokat.

A kis autók esetében izzik a piac az önvezérlő villanyautók miatt. A hagyományos autógyárak szépen átalusszák a változást, aztán arra ébrednek, hogy csőbe mentek. Nyugaton már sok ember nem szándékszik több évi részletre új autót venni, mert addigra akár törvényileg korlátozhatják a belső égésű motorral szerel autókat, másfelől éppen a villamos autók komoly állami támogatásban részesülhetnek. Ezért most sokan inkább kivárnak, mert új dízelt venni nyugaton biztosan nem érdemes.

Több európai nagy város tervezi, hogy 5-8 éven belül csak önjáró autókat enged be a városba, így megszűnne a parkolás, másfelől ezek mint taxik működnének, csoportos utazással, sofőrök nélkül.

.

Modern világunk hajtóereje a pazarlás
2016.10.19

Megdöbbentő hogy egy áruházban mennyi felesleges műanyag és egyéb olyan árú van, aminek első ránénézésre nem sok értelme és haszna van, ha pedig egy ideig nem veszik, kikerül a szemétre. Amúgy az is érdekes, hogy amíg a boltban van, addig árú, ha megveszem, akkor veszélyes hulladék. Kamionos ismerősöm elmondta, hihetetlen mennyiségű, szerinte is értelmetlen árút mozgatnak, csak azért, mert valaki jól keres rajta.

Ha megnézzük életünk minden területét, társadalmunk hajtóereje a pazarlás. Ha ez megszűnne, azonnal csődbe is menne virtuális jólétünk.

Azonban van ennek egy szomorú aspektusa is. A Világgazdaság érdekes hírt közölt: “Magyarországon csaknem minden negyedik ember, a teljes lakosság 23,8 százaléka tartozik a tartósan élelmiszert nélkülözők közé”. Ugyanakkor “hazánkban évente kétmillió tonna még fogyasztható élelmiszer hulladék keletkezik, világszerte pedig a megtermelt ehető élelmiszer egyharmada,”

Valami hatalmas pofon szükséges ahhoz, hogy a modern civilizáció magához térjen. De a kéz már lendült, kezdjük érezni a fizikai hatást. Talán, mondom talán, azután hajlandóak leszünk másképp is gondolkodni.

.

Száraz szem
2016.10.18

Egy szemészeti cikk szerint a száraz szem előfordulása lassan népbetegség, és a fiatalabb korosztály nagy arányban szenved tőle. Cikk vége.

A látás minősége az egészség indikátora. Eljutottunk oda, ma ez már nem számít. A fiatalokat nem érdekli, majd vesznek a neten -6-os kontaktlencsét. A dolog ott kezd izgalmassá válni, hogy száraz szemük miatt nem tudják viselni.

Mi okozza a száraz szemet? A máj-epe működése, pontosabban az epe, de a májon keresztül. A máj dühe, a zsírszegény élet, a megélt agresszió. Düh-harag-gyűlölet-epekő. Ezen a vonalon kell keresni az okokat.

A mai fiatalok extra mértékű agressziót élnek meg (külső vagy autóagresszió) és ennek egyik megnyilvánulása a száraz szem.

.

Amikor már semmi sem számít
2016.10.18

Az egyik nagy multi szolgáltatónál évek óta felhasználó vagyok. Időnként kötünk egy-két évre hűség szerződést, ezért kapunk némi kedvezményt. A mai napon is felhívtam őket és kiderült, már eszük ágában sincs ilyet kötni. Ha új belépő lennék, akkor kötnénk, de az is drágább, mint most simán, és mint tíz éves törzsfelhasználó nem érdekli őket az sem, ha távozok. A mának élünk.

A modern világ büszke arra, hogy a szolgáltatásokra épül. Na de amikor már a társadalom alapja nem működik megfelelően, azaz a szolgáltatások sem úgy működnek, hogy hosszútávú alap legyenek, hanem egyik napról a másikra, és mindenki csak megvonja a vállát, akkor az nem alap, hanem ingovány.

.

És újra ott vagyunk, ahol időnként megfordulunk, a gödör alján
2016.10.17

Európa országai háborúra készülnek, hadsereget toboroznak, fegyverkeznek. Érdekes dolog, hogy azzal szemebsülnek, a fiatalok egészségi állapota olyan, hogy legkevesebben alkalmasak a komolyan vett katonaságra (mindenféle allergia, ételintolerancia, autoimmun betegségek sokasága, cukorbetegség, szív és érrendszeri problémák, függőségek, pszichiátriai betegségek, stb.).

Közben a közgazdászok emlegetik az összeomlást. Már szinte mindegyik elemző cég erről beszél. Nagy az összeomlás várakozása. Nagy cégek vezetői pedig arról, hogy folyamatosan tűnik el a pénz a nemzetközi piacokról, tűnnek el az alapanyagok, szolgáltatások. Szerintük lassan megáll a gazdasági élet, leáll a motor. A repülő fenn van és leállnak a motorok.

Közben az emberek fejében egyre nagyobb a káosz és nem csak a saját életük, de az egész civilizáció sorsa átláthatatlan.

A legrégebbi ilyen helyzet Sumer idején volt, mikor akkora káosz lett, hogy mindenki már a megváltó változást várta. Jöjjön már valaki és csináljon valamit, mert a dolgok nagyon összekuszálódtak. Várták az istenek vezetőjét. Azonban az Úr nem jött, hanem aki tudott az istenek közül, angolosan távozott. És ebből az itt maradó őskáoszból lett a csodálatos ógörög kultúra, mely azzal végződött, hogy Nagy Sándor egyesítette a világ akkor lakott részének nagyját, és mindenhova elszórta ennek az ősi görög értékrendnek a magvait. És a mai világunk is erre épül.

Így tehát ne féljünk a káosztól, mert abból új rend tud kialakulni. Nyilván az átalakulás fáradtságos és fájdalmas munka.

.

Legalább észrevette
2016.10.15

Azonnali hatállyal kirúgtak egy férfit (Magyarországon), aki a neten fejette ki azon véleményét, miszerint gépnek tekinti a cég őt és a többi munkavállalót, de nem nevezte meg konkrétan a céget (cikk)

Ez a tudati ébredés első lépcsője. A második az, ha nem megy el olyan helyre dolgozni, ahol őt nem tekintik embernek, és ezt nem a cégnek kell állítania magáról, hanem a dolgozóknak kell úgy érezniük. Harmadik, ha egyre többen nem mennek el.

Akkor várhatunk változást, ha az emberek nem vállalják fel azt, ami morálisan sértő, megalázó, ahol nem emberek, hanem gépek, és maguk sem viselkednek embertársaikkal úgy, mintha zombik lennének, kiszolgálva  a pénzt, profitot. Ha egyre többen elutasítják az olyan élelmiszereket, melyek tele vannak vegyszerekkel, majd egyre kevesebb ilyet fognak gyártani. Ha mindenki az egészségeset keresi, majd az lesz több. A mi döntésünk alakítja világot. Ha nem vállalunk be bizonyos dolgokat, akkor éppen a profit kénytelen másképp viselkedni. De ha hagyjuk magunkat, a profit azt tesz, amit csak akar, főleg ha ebben némi alamizsnáért társak vagyunk (pl. részvények, tőzsde, MLM).

Kapcsolódó zeneszám: KFT – Bábu vagy …hallgassuk végig… egyre aktuálisabb.

.

LED alapú adatátvitel
2016.10.12

A látható fényen alapuló adatátvitelt az Edinburghi Egyetemen fejlesztették ki. Ez hivatott arra, hogy a WI-Fi-t leváltsa LI-FI-re. Ennek alapja a napjainkban terjedő LED izzó, mely több mint százszor nagyobb adatvitelt tesz lehetővé.

A LED nem olyan fényt bocsát ki, mint  hagyományos izzó, amely egy hőmérsékleti izzás, hanem jól modulálható elektrolumnineszcenciát. A LED fényére modulált jelek hatnak ránk, látjuk azokat nem csak szemünkkel, hanem a bőrünkkel.

Könnyen kitalálhatja valaki (talán már meg is történt), hogy a 230V-os hálózatra olyan jeleket enged, amelyek megjelennek fény formájában, hatnak az emberre, gyakorlatilag befolyásolja az ember gondolkodását, egységét, egészségét.

.

Érdekes felfedezés a teremtésről
2016.10.12

A Szilícium-völgy nagy “agyai” és sok pénzes irányítója egyre jobban meg van győződve arról, hogy világunk virtuális világ és mi is virtuális lények vagyunk, valami olyasmi, mint a 13. emelet c. filmben. Ez olyannyira téma, hogy nyilvánosan erről beszélnek, és többen komoly pénzt fektetnek abba, hogy ezt kikutassák, hogy megtalálják azt az apró jelet, amiből egyértelművé válik.

Ide az vezetett, hogy az ember képes virtuális világokat létrehozni és ezáltal megértettük az létét, működését. Amit még meg kell fejlődnünk, az a mechanisztikus gondolkodás.

Ha ez megtörténik, akkor találkozik az, amit elindított Steiner, a technikai vonulattal.  Mind egyről beszélünk, csak van aki észak, van aki dél felől mászik fel a hegyre, de a csúcson találkozunk. Végül is ez az oldal, az összes könyvem arról szól, illúzió a világunk, ahogy mi magunk is. TEREMTETT VILÁG.

.

A modern társadalom lemond a fiatalok elég nagy részéről
2016.10.12

Több amerikai felmérés is azt mutatja, hogy a fiatalok jelentős része nem találja magát a szép új világban. Vagy több diplomával munkanélküli, vagy olyan munkát végez, melyet utál és ezen okok miatt lelkileg sérül, autoimmun beteg lesz, vagy kellő végzettség nélkül (melyhez sok pénz szükséges, támogató szülők, vagy életre szóló diákhitel) be sem kerül a munkaerő piacra. Amerikai statisztika, hogy ha a fiatalok nem tudnak bekerülni az élet körforgásába, elég hamar önként ki is vonulnak onnan. Mivel minimalista életet élnek, egyfelől nincs pénzük, másfelől nem is karnak kölcsönöket, a fogyasztói társadalom peremére kerülnek, lévén nem akarnak fogyasztani, nem akarják habzsolni az anyagiakat a profit javára.

Azonban ez ma már Európában is igaz. És ez a kizártság, majd az abból fakadó nihilizmus bedönti az egész modern világot. Nem lesz gazdaságos a fogyasztói rendszer működtetése. És mit tesz a modern világ? Tovább termeli a profitot. Aztán egy-két éven belül ne csodálkozzunk…

.

Teszt: zombi vagy, vagy sem?
2016.10.09

Egyik kedves ismerősöm ajánlott egy érdekes cikket, a tudatosság jegyében. Mindenkinek ajánlom szíves figyelmébe.

A mátrix rabszolgája vagy? A 10 legfontosabb jel. 

.

Csináld magad – mezőgazdaság
2016.10.08

Ez év májusába írtam, hogy: “Kanadában engedélyeztek egy genetikailag összerakott lazacfaj forgalmazást emberi élelmiszerként olyannyira, hogy még csak fel sem kell tüntetni az üzletekben, hogy ez más, mint a természetese faj… Már csak egy jó egyezmény kell Európával és mi is ehetjük.”

Akkor ez még viccesnek tűnt, de lassan valósággá válik. Igaz, hogy az USA – EU szabad-kereskedelmi egyezmény megbukott, de Kanadával meg lesz. Ami pont ugyanaz.

Aki nemsokára biztos forrásból szeretne relatív egészséges táplálékot enni, az jó ha maga termeszti. Itt fog felértékelődni a kis közösségek szerepe.

.

Csináld magad mozgalom
2016.10.08

Az autógyárak nagy pofont készülnek kapni, mert lassan mindenki villanyautót akar gyártani. Itt van például a német Deutsche Post, aki maga tervezi gyártani és forgalmazni az elektromos autókat. Kevesen tudják, de Európa északi országaiban rengeteg kis cég van, akár még startup vállalkozások is, akik már előrehaladott stádiumban vannak az egyszerű, olcsó villany autó forgalomba hozatalával. Akár egy év múlva, az egész autóipart padlóra küldheti a csináld maga a villany autódat mozgalom, már csak azért is, mert ma már inkább mindenki kivár egy-két évet és nem vesz most egy már legyártott dízel autót.

Hasonló a helyzet a bankszektorral. Szakembereik szerint pénzt nehezen tudnak nyereségesen kihelyezni, másfelől a világpiac globálisan lelassult. Ezért a bank egyre drágább. Ezen a téren is új szereplők lépnek be, a mobil szolgáltatóktól a mindenféle virtuális cégeken át, akik töredéke pénzért utalnak, kezelik a pénzt, hiteleznek, befektetnek, ezáltal kikerülik a banki struktúrát, mely lomha, drága és borzasztóan körülményes.

Ez a szemlélet világszerte terjed az egészségügy (gyógyszerek), oktatás (alternatív) és az élet szinte minden terén (szállás, taxi, telekocsi, csere nyaralás).

EZ MIND NEM MÁS, MINT AZ EMBERISÉG ÖNVÉDELMI REAKCIÓJA A GLOBÁLIS KIFOSZTÁS ELLEN.

.

Kifulladtunk
2016.09.21

Egy ideje mondom már, hogy korszakváltás jön az emberiség történelmében, mely fájdalma lesz és olyan radikális, amilyen még nem volt. Persze ez nem tetszik a zombi világnak. Azonban most már materiálisan is látható. Most éppen a Deutsche Bank, a legnagyobb német bank szakemberei jutottak arra a következtetésre, hogy az utolsó 35 év világgazdasági növekedését a globalizáció és a dinamikus népességnövekedés hajtotta. Azonban ezek mára kifulladtak. És most éppen ellenkező hatást kezdenek kiváltani. Szerintük a következő 35 év a stagnálás, burjánzás, és az ebből fakadó minden egyéb kellemetlenséggel fogunk találkozni (munkanélküliség, halálig érő nyugdíjkorhatár, céltalan élet), akár egy vad scifi.

Azonban ha túl nézünk az anyagon, akkor ennél sokkal érdekesebb világ jön, de legalább már az anyag tudorai is látják, hogy szembe jön a fal, zsákutcában haladunk.

.

Az út kijáródik
2016.09.06

Egy hír szerint: német gyógyszer- és vegyipari cég, a Bayer, szeretné megvenni a világ egyik legnagyobb vetőmag- és növényvédőszer gyártóját, a génmódosított termékeiről és a mezőgazdasági vegyszerről ismert Monsantót.

Ezzel a lépés az egyik trójai faló, amivel a génmódosított mezőgazdaság nem hogy bekopogtat, hanem ránk töri az ajtót. És hány ilyen van még. Sőt, a már mindenben fellelhető szója adalékról is lenne mit mesélni. Például a szója ösztrogéndominanciát okoz, még ha nem is génmódosított. Hány modern embernek van elborulva a hormonrendszere. Súgok. Mindnek. Legyünk igazságosak, nem csak a szójától. Ott a sok műanyag, az állatok hormonjai, a növényvédőszerek, vegyszerek. Kb. 3.000 ilyen vegyszert azonosítottak már be. Szerintem már nincs annyi természetes anyag.

.

A hír igaz!
2016.09.05

Nem csak hazánk, de a modern világ lakossága már immúnis arra a hírre, hogy kevés az orvos, Ez már nem hír. Azt is megértettük, hogy a gépészmérnök hiány is kamu, mert a hiánynál lényegesen több gépészmérnök van munka nélkül, de ők már 40 évesek és nem illenek bele a fiatal, nem gondolkodó, nem kérdező rabszolga státuszába. Amúgy is ingatag lábakon áll az egész autóipar, sok sebből vérzik.
Egy ideje az informatikusok kerültek terítékre. Hiány van belőlük, már a kezdőknek is fél milla az ígért bér, aki feljebb van a ranglétrán, ott már a milla is dukál. Csak nem igazán van ilyen ember. Sok jó informatikust ismerek a nyugati határszélen, aki mind örülne csak a kétszázas bérnek, de nem veszi fel őket senki, mert már túl vannak a 40-en és ráadásul nem Pesten élnek. Így van aki pincér Ausztriában, van aki kamionozik szintén Ausztriában, a jobbak elmennek műszaki mindenesnek és email írónak egy osztrák családi vállalkozáshoz.

Lassan körbe ér a történet. Minden szakmában hiány van, már a diplomás szakmákban is, közben mindenki aki 40 körül jár már munkanélküli lesz a szakmájában és a túlélés érdekében elmegy akár kukásnak külföldre.

Közben nyomjuk a gyerekeket az egyetemekre, nyomjuk rájuk a diákhiteleket, kölcsönöket, megsarcoljuk és adósságba verjük a szüleiket. Mikor kikerül az egyetemről, kiderül kevés a tudása, nincs jó referenciája, ezért majdnem ingyen dolgozik, bevállalja a rabszolga szerepet, annak az illúziójában, hogy egyszer majd neki is lesz jó. Súgok: NEM LESZ. Aztán eléri a harmincat, és akkor már nem kell sehova, tudása nem számít sehol, mert 5 év múlva az lesz a felső határ, amíg felvesznek valakit. Előtte még a munkahelyen kifacsarják, begyalulják lelkileg, ettől fizikai beteg lesz és ekkor kidobják mint az elhasznált papír zsebkendőt, és jöhet a következő.

Minden nem jó és nem rossz, csak itt tartunk. Persze mikor az egész társadalmat áthatja ez az értékrend, akkor a porba hullik az egész, a saját nagysága alatt.

.

A tudás NEM számít
2016.09.03

45 éves gépészmérnök ismerősöm, aki többek között 10 évet dolgozott az autóiparban, azóta is komoly ipari cégeknél igazi gépészmérnöki munkát végzett, munkahelye megszűnt, a cég ahol dolgozott más országba költözött. Lassan egy éve már, hogy nem talál munkát. Életét tette fel arra, hogy maximálisan jó gépészmérnök legyen. És tényleg az. Szakmailag nem tudok nála jobbat, bármilyen gépészeti műszaki területen az első perctől otthonon van, tudja, érti, átlátja.

Legalább 150 pályázatot írt és legalább 50 személyes találkozón volt. És sem veszik fel. Nemrég egy HR-es hölgy megsajnálta és elmondta. NEM számít a tudás. Nyugaton a középvezetők olyan harminc éves menedzserek, akiknek fogalmuk sincs a szakmáról. Egyet tudnak, azt sulykolni, hogy meg kell csinálni, meg kell csinálni, ha lehet, ha nem. Éppen ezért a multi szférában általános jelenség, hogy olyat nem vesznek fel, aki vagy idősebb náluk, mert nyilván bölcsebb, és olyat sem, aki szakmailag jó, mert ők nem értenek hozzá.

Ismerősöm élete, családja ráment arra, hogy igazi gépészmérnök legyen. Most, hogy alapos a tudása és tapasztalata, minden reklámmal ellentétben, senkinek sem kell a tudása. Már több mint 30 és sokat tudat. Azt mondta, itt az idő, hogy átértékelje egész életét, és kidobja műszaki tudását. Valami újat kell keressen magának.

Hasonlóan járt egy amerikai ismerősöm, aki tősgyökeres amerikai. Az egyik legnagyobb informatikai cégnél volt középvezető, szinte egész életében. Aztán elfáradt. Felmondott, két évet pihent. Ezután vissza szeretett volna menni. Többször nekifutott, több állásra jelentkezett, de nem vették fel. Már nem felel meg. Azon viccelődik, hogy rossz a szakmai önéletrajza, rossz cégnél dolgozta le egész életét. Pedig ennek a cégnek nagy a híre, hogy ott milyen jó dolgozni.

.

Egyre több diák dolgozik (mert muszáj) 
2016.09.02

Egyre több diák dolgozik hazánkban az utolsó iskolai években nem csak nyáron, hanem akár év közben is, az egyetemistáknál ez már leginkább alapértelmezett.

Az egyik pólus az USA, ahol mindent csak a profit mozgat, így ott olyan mértékben a pénzre épül az oktatás, hogy diákhitel nélkül már átlagos szülő gyermeke sem tud egyetemere járni. Ezzel párhuzamosan, nagy egyetemeken teljesen normális jelenség, hogy az alkalmazottak 90% diák, persze a tanárokat leszámítva. Amerikában ma a diákhitel adósságállománya nagyobb, mint a bankkártya adósságé.

Európában az ellenpólus Dánia, ahol komoly állami ösztöndíjat kapnak az egyetemisták, sőt az olyan EU-s diák is, aki heti 10 órát dolgozik, egy év tanulás után 7 évig folyamatosan kaphatja.

A modern világ valahol e két pólus mentén sorakozik fel, de globálisan egyre jobban a pénz, az amerikai módszer felé tolódik. Ezért egyre több diák kényszerül dolgozni, vagy életét egy háznyi adóssággal kezdeni, úgy, hogy munkahelye sem nagyon lesz. Közben szinte mindenkit betuszakolunk ebbe a rendszerbe, mindjárt végezzen el ha lehet két egyetemet, és nyakába sózzuk az adósságot, aztán csodálkozunk ha megrokkan, ha nem látja a kiutat.

Ezért érdemes volt “fejlődnie” a civilizációnk.

.

Bukott a férfi szerep
2016.08.28

Arról már sokszor írtunk, hogy az elmúlt évtizedekben megbukott a női szerep, mert a nő mindenes, így dolgoznia kell, rajta kérik számon a népszaporulatot is, a család működését, és persze a feleség szerepet. A sok stressztől a nők feszültek, fiatalon kiégnek, mellékveséjük alul működik, ezért szétesik a hormonrendszerük, pajzsmirigyük. A férfi azt látja, ha észre veszi, hogy felesége ideges, fáradt, reumás lesz és semmi kedve a szexre.

Most tettek közzé egy 15 évig tartó, háromezer családot érintő felmérést és kiderült, hogy már a férfi szerep is megbukott. A társadalom úgy van kitalálva, hogy a férfinak nem adatik meg az a lehetőség, hogy eltartsa családját. Ha mégis rá hárul a feladat, akkor stresszes, feszült, mellékveséje kimerül, hormonrendszere szétesik, pajzsmirigye elhasználódik a túlpörgéstől, korai öreg lesz és függőségbe kerül bizonyos élvezeti cikkek irányába.

Ez aztán az igazi fejlődés, amit megél civilizációnk.

De nem kell messze menni, kérdezzük csak meg Németországban élő barátainkat, mennyit romlott az életminőségük az elmúlt 10 éven, mennyit nőtt a létbizonytalanság, a munkanélküliség, és gondolnak-e még arra, hogy pár évente új autót vegyenek. Milyen lett a közbiztonság, mennyire szoronganak, és hogyan látják a jövőt. Saját, nem reprezentatív felmérés. De életszerű.

.

Megjelent a Csalogány sorozat hatodik könyve: Ki vagyok? Kivagyok!
2016.08.27

Az önismeret az Én tudatos megnyilvánulása. Tudja ki ő és mire képes. Mi a küldetése (sorsa) kik a sorstársai, melyek az életfeladatai Az önismeret nagyon jó eszköz a tudatossá válásunk útján, félelmetes fegyver a tudatlanság elleni harcban. Az önismeret több, mint az emberismeret, ugyanis az önismeret magába foglalja az emberismeretet (1 pillér), a saját sorsunk ismeretét (2 pillér) és karmikus társaink, sorsfeladataink ismeretét (3 pillér), valamint ezen pillérek tudatos napi alkalmazását.

Ez a könyv tartalmazza az ismert legpraktikusabb önismereti módszereket, a hozzájuk kapcsolódó sorskérdéseket, hiszen csak így ismerjük magunkat, embertársainkat, a világot. Ezek a módszerek kiegészítik egymást és egy nagy egységet alkotnak. Nincs KÉT-SÉG, hanem ez maga az EGY-SÉG.

Bővebben ide kattintva.

A könyv már rendelhető.

.

Életfogytiglan munkára ítélve
2016.08.21

Németországban már emlegetik, hogy 14 év múlva 67 év lenne a nyugdíjkorhatár, majd később 69-re emelnék. Aminek még lenne jó oldala is, ha a 40 évesek nem lennének munkanélküliek és abban a helyzetben, hogy már sehol sem kellenek.

Itt egy ide kapcsolódó cikk: Negyven felett diplomával sem kell? Nyilván ingyen dolgozó fiatal rabszolgára van szükség. Azonban úgy néz ki, kerek ÖT év múlva, már a harminc évesek sem kellenek, mert öregek lesznek, pénzt kérnek a munkájukért, és van önálló gondolatuk. Ez mind tényleg kellemetlen a profit számára.

Hacsak addig porba nem hullik az egész világ, úgy, ahogy most van. Mert arra tartunk.

.

Átalakulóban Európa ipara
2016.08.20

Nagy változást élünk, változik Európa iparának a struktúrája. Egyik ok, hogy az autóipar egyre több problémával küzd. Ilyen, a nyugati emberek elszegényedése, nyilván magukhoz képest, de ez azt jelenti, hogy nagyságrenddel kevesebben tudnak és szándékoznak új autókat venni, másfelől kezdik sok helyen korlátozni a közeli jövőt illetően a belső égésű motorral szerelt autók használatát. Ezen túl harc van a kamu környezetvédelmi adatok miatt, piacokról való kizárások, stb.

Másfelől az élet új szelei fújdogálnak. A nagy mamut cégek helyett inkább a kisebbekben látják a németek a túlélést. Azzal számolnak, hogy bármikor, akár holnap, megeshet egy a 2008-as autóipari visszaesés, és ezért az ipart új területeken fejlesztik, a dán modell szerint. Kisebb méretű és nagy számú startup céget indítanak, kis innovatív cégeket támogatnak. Sok kicsi is hoz annyit, mint egy nagy. Emellett a francia mintára a mezőgazdaságban gondolkodnak, főleg a bio és biodinamikus élelmiszerek területén és az ehhez kapcsolódó feldolgozóiparban. Szeretnék bio termékekkel ellátni Európát, lévén erre egyre nagyobb az igény. Ezzel robbantanák az élelmiszer piacot. Dániában ma könnyebb bio élelmiszert találni, mint vegyszereset.

A volt szocialista blokk e korszak vesztese lehet, mert nem annyira olcsó a munkaerő, hogy megérje a multiknak, és nem annyira fejlett, hogy a drága munkaerő mellett is nyereséges legyen, mint pl. Dánia. Románia ezen a téren nagyot lépett, mert sorra jönnek az amerikai és japán cégek, hatalmas ipari parkokat hoznak létre, átalakítva így az ipari struktúrát. Például Nagyváradon is két akkora ipari park épül, hogy már most tárgyalnak a határ menti magyar településekkel, munkaerő végett, a munkarendhez igazodó célzott buszjáratokat indítanak nemsokára. Hamarosan előállhat az a paradox helyzet, hogy sokan visszaköltöznek keletre, lévén Ausztriában egyre mélyebbre kell menni munkáért. Úgy fog hamarosan áramlani a munkaerő a keleti és nyugati határ között, mint tálban a víz.

Lassan visszatérünk oda, hogy minden országnak fel kell fedeznie erősségét, ha túl szeretne élni, és nem is akárhogy. Magyarország természeti adottsága a mezőgazdaság, és az ehhez kapcsolódó feldolgozóipar. Lehet hogy autóból egyre kevesebbet vesznek majd, de enni mindenki szeretne és egyre inkább bio minőséget.

Persze az ipar területén is lenne tennivalónk, ha támogatnánk a magyar találmányok, alkotások megvalósítását itt az országban.

.

Weöres Sándor: Természetes igények
2016.08.19

A gyermekkor természetes igénye: szabadság. S a mai gyermeket szinte ketrecbe kényszerítik.

A felnőttkor természetes igénye: élet. S a mai felnőtt, vagy alig-él, vagy maga és mások rovására, rejtek-utakon él.

Az öregkor természetes igénye: nyugalom. S a mai öreg, minthogy korábbi igényei ki nem elégülhettek, még a sír szélén is szabadságot és életet akar.

.

Új szelek fújdogálnak a daganat kezelésében?
2016.08.17

“Hat évtizednyi – persze jelentős eredményeket hozó, ám a végcél szempontjából kudarcokkal terhes – próbálkozás után a kutatók és orvosok egy része paradigmaváltást sürget az onkológiában. Véleményük szerint ahelyett, hogy a rák maradéktalan meggyógyítására törekednénk, a daganatos betegséget egyfajta krónikus állapottá kell alakítani, amellyel évtizedekig együtt lehet élni.”

Forrás mta.hu

Az ez után következő szelek még erősebbek lesznek.

Egyik variáció, hogy elhozzák annak a lehetőségét, hogy az emberek emberi életminőséget éljenek, hogy megéljék emberi mivoltukat, ne zombiként éljenek manipulált illúzió világban, így testi, lelki, szellemi egyensúlyban nem lesznek betegek, ahogy van ez a magasabb tudatú társadalmaknál (lásd Millió éves civilizációk).

Másik variáció az, hogy azok a szelek elsöprik az egész emberi civilizációt, még csak az emlékét is.

Végül is mi döntünk.

.

Románia és a flow
2016.08.15

Csíkszentmihályi Mihály Flow könyvei arról szólnak, hogy az élet akkor működik jól, ha együtt úszunk az árral és semmiképp sem szembe vele. Az elmúlt években Románia sokat változott, jó irányba. Példa erre azon egyetemek listája, melyek magyar nyelvű képzést működtetnek. Nem csak Partiumban és Erdélyben vannak ilyen egyetemek és szakok szép számmal, hanem Bukarestben is. Régen igyekeztek eltörölni minden magyar nyelvű képzést, ma viszont azért versengenek az egyetemek, hogy minél több magyar nyelvű képzést indítsanak. Románia megérezte az idő szavát. Ez a kor szelleme, ez a flow. A globális világ, a kozmopolitán lét.

A diákok közt ahogy divat Dániában tanulni, hasonlóan egyre inkább divat Romániában tanulni magyarul. És aki sikeresen felvételizik, az mint EU állampolgár, ingyen tanul. A Nők Lapja most közölt erről cikket, mely szerint, a diákok elégedettek, jól érzik magukat.

Románia politikáját gyakran bíráljuk, mert nem úgy cselekszik, ahogy mi magyarok elvárnánk, nem a mi sztereotípiáink alapján. Valójában a román nemezt más karakter, mint a magyar. Amit ők tudnak, hogy megérzik az áramlást, a flowt, a kor szellemét, ideáját, és meglovagolják azt, miközben mi magyarok gyakran igyekszünk szembe menni az árral, ahogy ez már sokszor megesett a történelemben. Ezt nevezik magyar virtusnak, ami nem jó és nem rossz, csak ez van, ilyenek vagyunk.

.

Európa gondolkodó népei
2016.08.14

Tavaly Finnországban indult olyan kísérlet, hogy ha a fiatalok idősotthonok lakóival töltenek rendszeresen pár órát, akkor az állam támogatja albérletüket. Most Hollandia is hasonló kísérletet indított. Azért Európának több olyan része, ahol nem a gyűlölet az úr manapság.

.

Magyar nép vágyai
2016.08.14

Nemrég láttam egy felmérés eredményét. A kérdés olyasmi volt, hogy mi hiányzik Magyarországból. Fizikai síkon a tenger hiánya emelkedett ki. Lelki síkon az összetartás hiánya.

Valójában tengerünk van, a Balaton. Élni kell vele és nem visszaélni. Az pedig, hogy nem tudunk összetartani, hogy utáljuk egy,mást, hagyjuk magunkat egymás ellen uszítani, az csak rajtunk múlik. Lásd tudatos közösségek építése.

.

A betegségek lelki okai
2016.08.13

Mottó: mindenki olyan mélyre megy a betegségben, amennyi szükséges ahhoz, hogy magához képest megvilágosodjon. Felnőtt az az ember, aki már fizikailag a két végén nem növekszik, de a közepén igen. Ez a növekedés lehet fizikai szinten (betegség) vagy spirituális szinten (szívében, lelkében, szellemében) fejlődés. Mindenki maga dönt.

Tévhit: divat elhinni azt, hogy minden betegségnek lelki háttere van. Divat elhinni azt is, ha nagyon betegek vagyunk, nem kell mást tennünk, mint elhisszük, hogy betegségünknek lelki háttere van, és ettől meggyógyulunk.

Tény: minden betegségnek lelki háttere is van. A megértésre épülő cselekvés következtében megvalósuló életszemlélet-váltás, kellő anyagi szintű gyógyító munkával kiegészítve, meggyógyít minket. Feltéve, ha van még elég idő a gyógyulásra.

.

Negatív banki kamat a betétekre
2016.08.12

Németországban élő olvasónk írta, hogy több német bank azon gondolkozik, hogy negatív kamatot alkalmaz az elhelyezett bankbetétekre. Erről több ügyfél már előzetes informáló levelet kapott. Még nem tudni milyen betétösszeg határtól és mely bankok esetén. És persze erre jönnek még a banki költségek és egyéb apróságok, mint levont kiadások. Az lesz a csúcs, ha a negatív kamat után is kamatadót kell fizetni az állam részére. Végül is miért ne. A fékezés is gyorsulás, csak negatív előjelű.

Ettől nem áll messze az sem, mikor megijednek a közgazdászok, hogy csökken az alkohol fogyasztás, mert az hatalmas adókiesést jelent. Valójában csak a drog időnként és helyenként kiszorítja az alkohol pár százalékát. És hát a drog inkább a fekete piac terméke. Éppen ezért több országban inkább legalizálnák a drogot.

Szintén német olvasónk írta, hogy a nagy áruházakban egyre több az önkiszolgáló kassza, és egyre kevesebb a hagyományos kasszás. Helyenként már a teljes átállásról beszélnek, vagy külön díj bevezetéséről (5-10%), ha nem az automatánál fizetünk. És a németek még örülnek is neki. Valójában az sem zavarta őket, mikor kivitték az ipart az őserdőkbe, aztán meglepődtek, mikor egyre több a munkanélküli.

Véleményem szerint a profit végtelenül leleményes, de ha nem így lenne, akkor ezer évig is élhetnénk boldogan. Változás csak a régi értékrend bukásával valósulhat meg. És biztosan tudunk olyan mélyre menni, hogy eszünk ágában se legyen azt tennünk, ami ide juttatott.

.

Illúzió és becsapódottság
2016.08.11

Évekkel ezelőtt mesélte nyugdíjas erdész-vadász ismerős, hogy a nyugatiak rendszeresen jöttek vadászni, jellemzően fácánra. Igen ám, de a fácánt zárt ketrecben nevelték, akár a mai csirkéket, táppal etették és a reggeli vadászat előestéjén engedték szét őket a vadászat helyszínén. Ez a tenyészett fácán nem tudott sem elmenni a helyszínről, sem táplálékot szerezni magáról. Így reggel megváltás volt számukra a vadászat. Közben még egy-két róka is jól lakott. A nyugatiak bátran lőttek az álló célpontra és hatalmas diadalt ünnepeltek délután. Illúzió és becsapódottság.

A mai csirkék csirkének látszó valamik, amit 6 hét alatt fúj fel a hormon. De ez akár sertés is lehetne, mert az is hasonlóan készül. És az emberi szervezet nem tud vele mit kezdeni, hacsak azt nem tekintjük sikernek hogy túléli ezen dolgok elfogyasztását. Illúzió és becsapódottság.

A mai fiúk és lányok igen korán kezdik a szexuális életet. Agyban még éretlenek rá. Legtöbbször mechanikus aktus, gyakran állati ösztönökkel kísérve. Így pár év alatt elegük is lesz az egészből. Történik mindez úgy, hogy legtöbben igazi jót sosem szexelnek. Illúzió és csalódottság.

Friss felmérések szerint a mai nők, akik rendszeresen dolgoznak, állandóan fáradtak, idegesek, feszültek. Ezek következménye a mellékvesék kimerülése, mely krónikus fáradtságot eredményez. Mindez oda vezet, hogy a modern világban dolgozó nők többsége nem képes minőségi szexre. Egyszerűen erre már nincs sem kapacitása, sem ereje, sem idegrendszere. Ez kimarad az életéből. Illúzió és becsapódottság.

És így tovább …

.

Miért van annyi üres hely az olimpián, a lelátókon?
2016.08.09

Egy nagyon is életszerű magyarázat olvasható itt.

.

Olimpia
2016.08.08

Egyre többen vallják, hogy az olimpia a modern kor gladiátorainak a küzdelme, ahol is a modern harcosok tényleg az életük árán harcolnak. Nincs már határa az ember teljesítőképességének. De van ára: az ízületek szétesésétől az életre szóló gerincsérüléseken, a szívmegállásokon át egészen a halálig. A gladiátorok ezt bevállalják. Ehhez beáldozzák testüket, lelküket, szedik a szereket és harcolnak.

A másik oldalon a pénz jól teljesít. Lehet nem készülnek el az olimpiai helyszínek, lehet nem élhető az olimpiai falu, de akinek kell, az jól keres a háttérben. Néhányan gazdagabbak lesznek, a gladiátorok betegebbek, esetleg halottak, ha nem is ott a helyszínen, hanem csak évek múlva.

A nézők pedig polarizálódnak. Egy széles réteg olimpiafüggő, éjjel-nappal ezen lóg. Az ellenpólus nem tekinti ezt már sportnak, hanem az éhezők viadalának, ezért nem érdekli.

Jobb lenne az arany középút mind a pénzben, mind a sportban, mind a közönségben.

.

Sáska üzemmód
2016.08.08

Köztudott, bár úgy tűnik a döntéshozókat, akiket a profit mozgat, nem érdekli, ökológiai lábnyomunk nagyobb, mint a Föld (pedig Afrika is ide tartozik). Azaz évente egyre többet hitelből élünk. A hitelt kamatostól a gyermekeink, unokáink és azok gyermekei, unokái fizetik majd, és egy ugrással ott leszünk, mint a Csillagok között c. filmben, mikor már semmi sem működik, és a por mindent beterít. Végül is az lesz a madáchi eszkimó világ. Az utóbbi években egyre hamarabb van ez az időpont, mikor elfogy bolygónk azévi kerete. Most éppen a mai nap. Akár a sportban, az elmúlt évekhez képest gyorsabbak vagyunk, sikerült lecsípnünk vagy tíz napot. Végül is dübörög a gazdaság. Mint mérnök jobban szeretem ha egy gép szépen duruzsol. Mikor dübörög az már az utolsó pillanat a teljes szétesés előtt.

Bárcsak megadatna, hogy legalább egy napig találkozhassunk az 50-70 év múlva itt élő emberekkel, és kötelező lenne legalább egy napig arról magyarázkodnunk, miért éltünk ilyen bunkón, nem gondolva az utódainkra?

.

Nem lesz unalmas…
2016.08.04

Az EU bővítés óta lassan, de folyamatosan seperte be az emberiség a saját szemetét a szőnyege alá. Aztán az idén, a Majom évében, felszínre kerülnek az elnyomott érzések. Gyakorlatilag az elmúlt pár hónapban minden megkérdőjeleződött, minden amiben eddig “hittünk”, EU, munka, becsület, béke, kultúra, hozzáértés, jószándék, gyakorlatilag az egész ÉRTÉKRENDÜNK, mely puszta illúzió.

És még van pár hónap, és magából a folyamatból 2-3 év. A korábbi bölcsek, felemelkedett mesterek mind azt jósolták, akár maga Madách is, hogy ekkora váltás még nem volt az emberi civilizáció életében, mint ami most jön (lásd Millió éves civilizációk c könyv).

.

Miért vannak a háborúk?
2016.08.04

A középkorban mindig a pénz indította a háborúkat. Rendszerint adósságba hajszoltak egy-két vagy több uralkodót a háttérből irányító pénzügyi körök, aztán háborúval újra elosztották a javakat. A XII. században a templomos lovagrend volt egy fontos és elterjedt titkos társaság, állam lett az államban. Egyedül a pápának volt hatalma felettük. Uralták az anyagi javakat, ők adtak kölcsön pénzt például Szép Fülöp francia királynak. Aztán amikor a király nem tudta megadni a tartozását, és már a pápa is félt a hatalmuktól, egy éjszaka alatt megszüntették az egész rendet, elvették a vagyonukat, a rend tagjait pedig magján elégették. Az 1789-es francia forradalom is így indult. XVI. Lajos nyakig el volt adósodva nem tudta visszafizetni a kölcsönt a háttérben működő pénzügyi köröknek. Ekkor döntöttek Lajos és az egész francia nemesség likvidálása mellett.

Azóta sokat fejlődött a világ. Ma már a népet adósítják el olyanokkal mint tanulmányi kölcsön, építési kölcsön, autó kölcsön, vásárlási kölcsön, olyan bérekkel és mindenféle kitalált adókkal, melyekből nem lehet kijönni, leginkább lehúz, akár a mocsár. Aztán ha már az egész nép túl szegény, jöhet a háború.

Ezt jelenti a civilizáció fejlődése, ha csak a célszerűség számít, konkrétan a pénz az egyetlen célszerű dolog.

.

Istenem, hol a modern ember józan gondolkodása?
2016.07.30

Szlovákiában egy állatkertben a medve nem bírta a beton környezetét, ezért meg akart szökni. Hogy ez ne ismétlődjön meg, lelőtték. Ide jutottunk? Tényleg nincs már aki józanul gondolkodna? És ez semmi, de meg is teheti. Sőt, hány ilyen gondolkodású ember vezet céget, népet, országot, vagy van fegyver a kezében?

.

5 éven belül
2016.07.29

A technika fejlődését alapul véve azt jósolják, hogy csak Németországban több mint 4-5 millió munkahely fog megszűnni a robotok és informatika további fejlődése révén. A munkaerőpiac átalakul. Kb. 20% lesz az intelligens munkát végzők aránya, a többi a betanított munka, mely lehet a szalag mellett felügyeletet ellátó gépészmérnök, vagy az egészségügyben dolgozó orvos, aki önálló döntési joggal nem rendelkezik, csupán szoftverek által biztosított szűk mezsgyén mozog a terápiás protokollok és költségek vonzásában. Alapelv a célszerűség. Célszerű az, ami a legtöbb profitot hozza.

A munka jellege is megváltozik. Idényjellegű munkák lesznek, alkalomszerűen, fix határidőre kötnek szerződést a munkavállalóval. Ezt a bizonytalan munkavállalást szépen úgy nevezik: a projektekre szerveződő munka. Mint a púpos teve. Akkor eszik és iszik, ha van víz. Aztán jó, ha beossza.

Mivel a modernkori államok egyre mohóbbak, ezért tervezik a digitális és robotok által végzett munkák megadóztatását is.

Mivel nagy esélye van a világ gazdasági összeomlásának addigra, ezért időnként fellángol az alapjövedelem bevezetésnek gondolata is, mint az utolsó kísérlet a fogyasztói társadalom megmentésére.

Mert könnyen megeshet, hogy a modern világból egy nap alatt a modern kőkorszakban találjuk magunkat. A dolgok jelen állása szerint ennek nagyobb az esélye, mint sok technikai víziónak. A társadalom fejlődésének modellezésénél ugyanis egy dologgal nem számolnak a pénz urai: az emberel. Az ember nem gép és nem robot. És ez az apró banánhéj bedöntheti a jelen értékrendet.

.

Düh-harag-gyűlölet-epekő (háború)
2016.07.22

Mikor valaki dühös lesz, akkor felforr az agya és leblokkol a mája. Megfeszül az idegrendszere, és felborul az anyagcsere rendszerének a helyes működése, a máj működésében zavar áll be. A kettő együttes hatása gyakran az agyvérzés, szívinfarktus, stb.

Lehet az ember dühös, de meg kell tanulnia elengedni azt, a lehető legrövidebb idő alatt. Aki sokat dühös, abban kialakul a harag érzése. A harag az állandósult düh. Ilyenkor elborult elme irányítja az embert és egyre rosszabbul működik az anyagcseréje.

Az állandósult harag eredménye az epekő. Akinek epeköve alakult ki, az eleget gyűlölt, még ha ezt ő maga nem is így nevezi. A düh vérnyomás emelkedést okoz és rövid időre megborult anyagcsere működést. A harag, alkattól függően, már rendszeres magas vérnyomást eredményezhet, melynek oka részben anyagcsere, részben idegi eredetű. A gyűlölet mindenkiben epekövesedési hajlamot teremt.

Népek, népcsoportok, közösségek esetén a gyűlölet MINDIG háborút eredményez. Higgadt, hideg fejjel el lehet kerülni a háborút. Gyűlölettől gőzölgő fejjel NEM. Forr a máj és az idegrendszer. Nagy Jang után nagy Jin jön. A nagy feszültség bomba robbanását eredményezi. A bomba robbanás a nagy csendet.

.

Év végére többet tudunk… de még nem eleget
2016.07.20

Európa érdekes képet mutat. A különböző országokban bár különböző dolgok történnek, mégis mintha egy kaptafára húznák az egészet. Kiderülhet, David Icke nem is annyira mond butaságokat. Sőt, tud valamit. Újraosszák nem csak a világot, de Európát. Most már van német érdeklődési terület, orosz, sőt amerikai. Most már három.

.

Az emlékek nincsenek sehol … legalábbis materiális síkon
2016.07.17

A most zajló budapesti konferencián már egyértelmű, hogy materiálisan nem található sehol sem az emlék, sem az emlékeket eltároló fizikai hely. Az nem egy videó, amit memóriakártyára másolunk. Az emlékeket fizikailag nem lehet megfogni. Még szerencse, mert pénzért átírnánk, törölnénk, vagy ez lenne az új nyaralási forma, a vásárolt és feltöltött emlékek. Évszázadokig lehet ezt még kutatgatni, míg nem döntünk úgy, kicsit túlnézünk az anyagon. És máris van megoldás. Ami egyébként nem új keletű, egykorú az emberiséggel. Sőt, korábbi.

Az emlékek a lélekben hagynak lenyomatot. Ezért is “emlékszünk” bizonyos mértékben korábbi dolgainkra, melyekből félelmek, adott helyekhez való ragaszkodás, adott személyekhez való ragaszkodás, vagy ellenkezőleg helyektől és személyektől való iszonyodás.érzése alakul ki. És még nagyon sok minden más. Mindez túl az anyagon.

Ha megkérdeztünk volna egy átlag embert az ősi egyiptomi világból, vagy egyet az ógörög világból, kapásból mondta volna a helyes választ, erre a belépőszintű kérdésre, mely megakassza a modern világ gondolkodását. Ma kutatjuk, konferenciát rendezünk róla. De legalább rájövünk, hogy materiális szinten nem létezik, nincs miről beszélni. És ez is önmagában egy hatalmas felfedezés. Innen kell majd egy lépést előre lépni.

.

Családi minta és annak hatása
2016.07.16

Egy ismerős családban a férfi az enneagram hetes karaktere. Mindenbe lazán belecsap, de semmit sem visz végig. Két nagy lánya van, már egyetemisták. Egymás közt a lányok megbeszélték, hogy elegük van az olyan férfi modellből, mint az apjuk, aki leginkább tönkre tette az életüket. Ezért olyan férfi kapcsolatot keresnek, ahol a párjuk pont az ellenkezője, azaz szótlan, megalszik a tej a szájában, nőies, melankolikus alkat és lehetőleg szótlan, nem akar semmit sem tenni. Kér és megadatik. A vonzás törvénye szerint megkapták. Bár a lányok látszólag boldogok, de ennek ára lesz. Ugyanis ezáltal ők lettek a férfiak a családjaikban. Ez óhatatlanul 30-40 éves korban jelentkező komoly krónikus betegségek lehetőségét hordozza magában, nagyon nagy eséllyel.

Mi lenne a megoldás? Ha anyuka a toppon lenne, akkor megbeszélné a lányaival, hogy ne valami ellen tegyenek. Ne essenek az egyik pólusból a másikba, mert akkor olyan lesz, mint a mai időjárás. A férfi a családban férfi kell legyen. Ha nem lesz, akkor ő maga is beteg lesz és felesége is. Senki nem menti meg őket ettől. A nő szerepe a segítés, a férfi nevelése és semmiképp sem a férfi szerep átvállalása, mert ez egyenes út a modernkori betegségek széles planetáriumába.

Azon is érdemes elgondolkodni, hogy amelyik családban állandóak a vendégeskedések, mindig jön valaki, mindig buli van, ott üres a család saját belső élete. Ahol nem vállalják fel azt a munkát, hogy saját értékrenddel töltsék fel a család belső életét, ott jönnek a külsőségek, külső megnyilvánulások.

.

Mi a veszélyesebb?
2016.07.16

Egy amerikai felmérés szerint minden tíz amerikai autóvetőből kb. 8 szokott agresszíven viselkedni vezetés közben, vagy éppen dührohama van a kormány mögött. És akkor nyugodtan kérdezzük meg mi a veszélyesebb: autóval közlekedni agresszív sofőrök között vagy repülni olyan gépekkel, melyek pilótái évek óta kialvatlanok, túlhajszoltak, nem engedik őket nyugdíjba, vagy ha fiatalok akkor kilátástalan a sorsuk, ingyen dolgoznak évekig.

.

Papírtigrisek mindenfelé … illúzió az egész világ
2016.07.14

A madáchi falanszter korszak végén teljesen természetes, hogy a papírtigrisek nem tudnak élővé válni, elvesztik illúzió mivoltukat, aztán elfújja őket a szél. A napi papírtigris, amit felkap a szél, az olasz gazdaság, melynek bankrendszere éppen bedőlni látszik, megrángatva egész kontinensünket. Kimenetele hasonlóan előre nem látható, mint az angolok, vagy más európai országok kilépése, vagy a haldokló európai gazdaságok jó részének jövője. Európa nem épülhet részben a német autóiparra (mely egyre növekvő ütemben már csak árnyéka önmagának), és részben mondvacsinált illúziókra. Jó lesz megszokni, hogy a következő pár évünk igen mozgalmas lesz, és nem tudni mi a vége. Amikor a profit alapú célszerűség az értékrend, akkor igazi fejlődés nem létezik, csak mondvacsinált illúzió. Papírtigris.

Az emberiség jelen tízezer éves történelmében még ekkor változás soha nem volt, mint ami most következik, ami már zajlik.

..

A sors, és a lehetőségek megvalósítása
2016.07.07

Az életben bizonyos dolgoknak van több-kevesebb realitása, másoknak nincs. Azonban a lehetőség nem minden. Meg kell azt valósítani. Az asztrológia a csillagok állására hivatkozik, spirituális körökben a szellemi világot emlegetik. Valójában az számít, mennyire él a lehetőségekkel az ember.

Egy mai példa a fociból: német francia meccs. Az univerzum erői szerint a németek nagyobb eséllyel mentek ki a pályára, mint a franciák. De a németek nem tettek meg mindent a sikerért, egyszerűen elaludták a meccs első felét. Ekkor kaptak egy figyelmeztetést (egy ajándék gól a franciáknak), mint az ember egy figyelmeztető betegséget az életében. És ki mit kezd az ember betegséggel?. A németek nem kezdtek vele semmit. És amikor az univerzum döntött, büntet. 2:0. Akkor már esélyük sem lett a németeknek, kapufák, gól nélküli helyzetek.

Hasonlóan van ez az életben is. Leszületünk sorsokkal, karmikus kapcsolatokkal, lehetőségekkel, feladatokkal. Aztán mi lesz az egészből? Legtöbbször valami teljesen más (lásd Metamorfózis c. könyv). A szerencse fogalma: a felkészültség találkozása a lehetőséggel. Asztrológiai vagy spirituális módszerekkel ki lehet olvasni az életben a lehetőségeket, sőt egyénileg, mindenki képes erre, akinek szívgondolkodása van. De, hogy mennyire vagyunk felkészülve megvalósítani a lehetőséget, az a mi szabad akaratunk, szabad döntésünk. A németeknek az univerzum szempontjából esélyük lett volna az EB címre. De nem valósították meg.

.

A példa ragadós
2016.07.05

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége igényli, hogy a munkaerőgondok enyhítése céljából, néhány százezres volumenben hazánk importáljon vendégmunkásokat. Az ötlet nem új. Merkel is erre hivatkozott, mikor hívta a migránsokat. Egész Európa arra hivatkozik, hogy idegen munkaerő szükséges, miközben egyre nagyobb mértékeket ölt a munkanélküliség. Eközben nem Európa déli államaira gondol senki, inkább Brazíliából, és egyéb egzotikus helyekről szeretnének olcsón dolgozó, élő robotokat importálni

Éppen ezért hozták létre annak idején az embert a sumer hőskorban. Volt annyira intelligens, hogy megértette amit mondtak neki, de annyira nem, hogy visszakérdezzen. És nem dolgozott drágán. Egy tál lencséért.

.

Mert törvényszerű …
2016.07.05

Nagy sikert aratott Szendi Gábor lejjebb megjelölt két cikke és sokan kérdezték, miért működik egyre rosszabb hatásfokkal a gyógyszerek?. A válasz egyszerű: azért, mert törvényszerű.

Minden kornak meg vannak a kor betegségei és gyógymódjai. Ezek viszont csak adott korban működnek, aztán korszakváltáskor új módszerek szükségeltetnek. Valamikor működött egyiptomi területeken a templomi gyógyítás, kínai területeken a hagyományos kínai orvoslás, mai világunkban mely materiális, a materiális gyógyszerek. Az előző kettő nem igazán ér el sikereket a modern civilizáció által keltett civilizációs betegségekben.

Azonban most fut le a madáchi falanszter korszak és jön az űrkorszak, a kozmosz felfedezése, mely azt jelenti ki kell lépnünk az anyagból. Pár éven belül kezd majd körvonalazódni, hogy minden tevékenység, minden termék, mely túl anyagi szinten nyilvánul meg, az meg fog bukni, és olyanok jönnek helyettük, melyek túlmutatnak az anyagon. Mert törvényszerű. Ez az új kor szelleme. Most lehet ezen sokan mosolyognak, de térjünk vissza erre a gondolatra 3-4 év múlva.

Tehát új kor, új gyógymódok, melyek túlmutatnak az anyagon. Ezért a mostani lecseng és lassan ideje lenne felfedezni az újat, mely nem annyira anyagi.

.

Kiégés, krónikus kimerültség
2016.07.04

Ausztriában a felmérések szerint a munkában aktívan résztvevők legalább 50% ki van égve, krónikusan kimerült. Ha ehhez hozzátesszük azokat, akik ilyen okok miatt lettek krónikus betegek és már nem tudnak vagy nem akarnak dolgozni, akkor ez a szám 75% körüli. Németországban ezek a számok magasabbak. Európa más régióiban is hasonlóan magasak ezek a számok, azonban ott még hozzájön, igaz más kategória, azok száma, akik évek óta munkanélküliek, ezért depressziósak, alkoholisták, drogosok, és idény jelleggel van csak biztosításuk, egyébként leginkább hivatalosan időnként nem is léteznek.

Talán foglalkozni kellene már ezekkel a dolgokkal is. Már csak azért is, mert itt a nyakunkon az új korszellem, amikor kénytelenek leszünk.

.

A modern orvoslás vége?
2016.07.04

Fordította:Mezei Elmira

Forrás: Linda Woolven & Ted Snider: The End of Modern Medicine?

A modern orvoslás válságban van. Eddig hatékonynak vélt gyógyszereiről vagy az derül ki, hogy lassan elveszítik hatásosságukat és nincs helyettük más, vagy, hogy soha sem hatottak, csak elhitették velünk.

A cikk Szendi Gábor honlapján olvasható.

.

A koleszterin
2016.07.04

Forrás:Hamazaki T, Okuyama H, Ogushi Y, Hama R. Towards a Paradigm Shift in Cholesterol Treatment. A Re-examination of the Cholesterol Issue in Japan. Ann Nutr Metab. 2015;66 Suppl 4:1-116.

Szeretne sokáig élni? Japán kutatók egy külön számot szenteltek annak bizonyítására, hogy a koleszterin nem oka sem a szívbetegségnek, sem a sztróknak; ellenkezőleg, minél magasabb valakinek a koleszterinszintje, annál tovább él. Minden szem koleszterincsökkentő mérhetően megrövidíti az életet.

A cikk Szendi Gábor honlapján olvasható.

.

Új lehetőség?
2016.07.02

Most hogy Ausztria megismétli az elnökválasztást, újra esély mutatkozik arra, nyilván az eredmény függvényében, hogy elgondolkodjanak a vezetők egy osztrák-magyar-cseh-szlovák-lengyel-horvát szövetségen, mint Közép EU. A dolognak lenne is realitása, de nagyon új típusú gondolkodás kellene, egy radikálisan új értékrend. Hiszen most EU pénzek adják sok keleti állam GDP-ének felét-háromnegyedét. Ha ez nem lesz, egyfelől teljesen új társadalmi struktúrát kell felépíteni, másképp gondolkodó emberekkel, néppel, másfelől minden szinten másként gondolkodó vezetőkkel, miniszterekkel, polgármesterekkel, hivatalokkal. AZ EU sorsközösség. Együtt mulatunk vagy együtt bukunk. Ebből kilépve egy új világ köszönt ránk, DE AZ NEM A RÉGI FOLYTATÁSA.

Új világrend, új értékrend. Már csak egy apró kérdés van, mit szólnak ehhez az oroszok, az amerikaiak, és maga az EU.

.

Válság vagy sem?
2016.07.02

A KSH szerint a főváros fogyasztása nőtt, míg a vidék erősen csökkent, válság időket jellemző szintre. Aki nem értené, súgok: vidéken tényleg válság van, ott élek.

.

A jövő gyermekei…a jövő már elkezdődött
2016.07.01

12 éves keresztlányom mondta csak úgy lazán, mint egy bölcs, a Földön az ember az egyetlen élőlény, amelyik egész életen át fizet azért, hogy életben maradjon. Szerinte ez életellenes, értelmetlen és abnormális

.

Rémhír, vagy tesztelés
2016.07.01

Időnként felröppen a hír, hogy a Facebook fizetős lesz, legalábbis bizonyos részei, legalábbis a fontosabbak. Aztán mindjárt cáfolják, mondván ez rémhír.

Időnként felröppen a hír, hogy egyik másik ország magas rangú vezetője az EU, a NATO, vagy valamilyen más érdekszövetség ellen vagy mellett szavazna. Nem tesz semmit a változásért, de generál egy hírt. Aztán kollégái vagy mellette, vagy ellene szólnak. Hasonlóan szólnak például az oroszok elleni embargóról vagy mellette az európai országok.

Valójában ilyenkor tesztelik a népet, az emberek reakcióit. És ha támogatást találnak, vagy könnyen befolyásolható a nép véleménye, akkor az addig rémhír másnap már valóság lesz.

.

Amikor a pénz mozgat mindent…akkor a fejlődés csak illúzió
2016.06.30

Egy ideje már tudjuk, hogy minden EB, VB, olimpia leginkább a pénzről szól. Így maradtak stadionok értelmetlenül a Dél-afrikai Köztársaságban, Brazíliában az őserdő közepén, ugyanitt félkész utak, és ott volt az orosz téli olimpia a maga befejezetlenségével, ahol aztán az egész létesítményt egy az egyben átadták az enyészetnek a játékok után. Valójában ez a tendencia már korábban kezdődött, csak napjainkra egyre jobban kiélesedett, ahogy minden, mikor bukik egy értékrend. Talán a csúcs Rio lesz, legalábbis mostanáig. Mert itt a szervezők bevallása szerint is minden katasztrofális.

Nagyon érdekes jelenség, ahogy a háttérben mozgó pénzügyi érdekeltségek belehajszolják a kormányokat ilyen események megrendezésébe, aztán a kormányokon ragad a sok költség, feladat, kínlódás, mint szamáron a fül, a pénzügyi érdekeltségek pedig szépen kaszálnak. Végül minden létesítményt felhagynak, mert már megtermelte a nyereséget, lévén a kormányok az emberek adópénzeiből építettek, így pénzügyileg biztos a pozitív egyenleg a háttérerők számára. Már csak annak mértékéről beszélhetünk. És mivel maradnak az emberek?

Ahogy az angol EU kilépési műsorban is volt “pozitív” dolog, a háttérben néhányan még tovább gazdagodtak. Az ilyen gigantikus sportrendezvények is arra jók, hogy páran még tovább gazdagodjanak, a kormányok pedig az emberek adóiból fizetnek. Végül is praktikus.

.

Nyugdíj, szülőtartás
2016.06.30

Nemrég 30 év körüli fiatalokkal beszélgettünk, voltak vagy ötvenen, és eléggé egyértelmű volt a közös nevezőjük: mire nyugdíjasok lesznek, a jelen algoritmusok alapján, biztos, hogy nem kapnak normális nyugdíjat. Nem hogy nyugdíjra nem tudnak gyűjteni, hanem bizonytalan, himi-humi helyeken dolgoznak, sokuknak még csak biztosítása sincs, vagy az év bizonyos időszakában nincs. Ezen fiatalok több mint fele diplomás volt. Ők már eleve letettek arról, hogy érdemi nyugdíjuk legyen, nem hogy havi tíz-húsz ezreket félre tegyenek, főleg nem bizonytalan kimenetű, gyakran tőzsdére kerülő előtakarékossági formában.

Szomorúnak tartották, hogy a XXI. században, a modern világban, Európában, saját magukat sem tudják normálisan eltartani, ezért családot sem igazán tudnak alapítani, sokuk a szüleinél kénytelen lakni éppen a pénz miatt, és nem hogy ő nem lesz képes eltartani szüleit, hanem ha meghalnak szülei, akkor komoly gondok elé néznek.

A világ, az országok, a városok, a multi cégek vezetőinek nem ártana egy kis empátiás készség, hogy képesek legyenek átérezni a mai fiatalok helyzetét. Nem kell beleragadniuk ebbe az átélésbe, de mint kívülállónak észre kellene venniük, hogy ketyeg a bomba, mely ha robban, ők is elszállnak. És az észrevételezésen túl, cselekedniük is kellene. Szép a magyar közmondás, hogy aki nem dolgozik, az ne is egyék, csak már nem aktuális. Mert a modern világ egyre kevésbé tud munkát biztosítani, főleg olyat, melyben az ember megéli emberi mivoltát, ahelyett, hogy idegroncs lenne pár év alatt, aki rokkantként végzi.

Fel kellene már ébredni, azt elavult gondolkodást és struktúrákat újra cserélni, beindítva a valamikor működő moralitást.

.

Új egyensúlyi állapot
2016.06.30

Az angolok angolos távozásával új egyensúlyi állapot kezd kialakulni az EU-ban. Túlsúlyba kerül a német erő. A német nemzet karaktere a lojális, az enneagram hatosa. Ő csapatban gondolkodik, szívesen szolgál teljes erőbedobással egy közösséget, de ezt elvárja csapattáraitól is. Aki ehhez az elvhez nem lojális, az nem lesz csapattársa.

Mindez azért érdekes, mert a keleti államok ambivalens viselkedése EU téren (otthon szidják, kinn az egységről beszélnek, és GDP-jük nagy része az EU-ból származik), a német karakter szemében azt az érzést kelti, hogy nincs csapatjáték.

Ezzel a mozdulattal a keleti országok saját maguk áthelyezik magukat a másodosztályba. Aztán csak egy “véletlen” pillanat kell, és ezt valaki hangosan ki is mondja. És akkor majd meglepődünk…

.

Ne azt lásd, amit mutatnak, hanem ami mögötte van …
2016.06.26

2008-ban a válságként eladott műbalhé érdekes mellékhatása az volt, hogy a tőzsdéről rengeteg pénz eltűnt. Nyomtalanul. Mind a mai napig bottal ütik a nyomát. Végtelenül precízen megrendezett válság volt. Azonban ez a pénz mind a mai napig hiányzik, ezért egyre nehezebben működik a fogyasztói társadalom, lévén kevesebb a forgó pénz mennyisége. 

Most, az angol népszavazás mellékhatásaként, még a 2008-asnál is több pénz tűnt el a tőzsdéről, szintén egy pillanat alatt. Valószínűleg vagy ugyanazzal a bottal, vagy egy másikkal fogják majd ütni éveken át ennek a pénznek a nyomát is. Aztán ha kiderül, hogy valami jogi csűrés-csavarás miatt Anglia mégsem lép ki, akkor már tudhatjuk, megint megettük a kefét. Újra műbalhét láttunk. Viszont a már amúgy is nyekergő profit alapú társadalomnak egy újabb pofon érkezett, mely simán kiütéssel győzhet. 

Fél év, egy év múlva megkapjuk a választ, mi volt a háttérben. 

.

Fesztiválok és sorsközösség. Ösztönlények vagyunk.
A modern világ nagy kérdése: szabadság vagy szabadosság?

2016.06.26

Egy faluban lakom, annak is a szélén, egy zsákutcában. Azt hinné az ember nyugis hely. Mindig mondom, hogy a világ egyre bolondabb, és sorsközösségben élünk. Valójában ez már a Hülyék paradicsoma c. film élőben. Szomszédom nagyon jó ember, segítőkész, még barátok is lehetnénk. De nyáron hétvégeken, és egyre gyakrabban hét közben is, ivótársaival, feleségével, azok családjaival rendesen mulatnak, a kiskorú gyermekek előtt. Állati szinten nyilvánulnak meg, trágárkodnak, üvöltöznek, a medencében már délután is ez zajlik, éjjel pedig nincs korlát, sem tér, sem idő. Az fel sem merül bennük, hogy az másokat zavar. Vendégeket hozzánk nem hívunk ilyenkor, mert egyszerűen hazamennek.

Szintén ebben a faluban van egy-egy fesztivál, melytől távolságban elég messze lakunk, de olyankor még így is hajnali négyig megy a techno, benn a házunkban. Ha erre fúj a szél, saját hangunkat nem hallani. Már néhányan szóltak, hogy éjfél után lehetne-e a hangerőszabályzót visszafogni. A válasz egyértelmű: engedélyük van a maximális hangerőre.

Nemrég volt Szent Márton emlékére tartott buli a szomszéd városban. Aki hallott Szent Mártonról, az tudja a végetlen szeretetéről, moralitásáról, puritánságáról és szabad gondolkodásáról volt híres. A sírjában forogna, ha tudná, mekkora bulit tartottak emlékére, a nevében úgy, hogy a bulinak semmi köze sem volt az ő szellemiségéhez.

Mindez igaz a modern világ kis falvaitól a nagy városokig. Sorsközösségben élünk.

Ma az ember világszerte ösztönlényként éli életét és minden dátumhoz, momentumhoz bulit köt, mikor lehetőleg maximálisan levetkőzi emberi mivoltát. Miért? Mert nem bírja elviselni az életét. Egyáltalán nem azt az eseményt ünnepli meg, amihez köti az ösztöni megnyilvánulást, fogalma sincs arról, mi történt akkor. Igyunk korlátok nélkül. Luftoljuk ki magunkat. Aztán ez függőséghez vezet. Egyre többet és egyre gyakrabban van szükség az ellazulásra, rendőri kordonok között, törvényi keretek mellett.

Világszerte a szabadság fogalmát felváltotta a szabadosság. A moralitás hiányában a “nekem jogom van hozzá” szlogen mindent visz. Így lehet vasárnap ebéd időben füvet nyírni, és sok hasonlót tenni. Mert nincs az erkölcsi erő, mely a szabadosságot saját magában korlátozná. Ez a szabadság filozófiája. Jogom van mindenhez, de nem teszek meg mindent, mert értelmes emberi lény vagyok.

A világ, az országok, a városok, falvak vezetőinek nem az a dolga, hogy munkahelynek tekintsék a vezetői beosztásukat, hanem vezérnek kell lenniük, mint a hun Attila. A népet tanítani kell, mint az ősi görögök, mikor a gazdagok drágán fizettek azért, hogy színházba menjenek, a szegényeknek pedig azért fizettek, hogy menjenek be a színházba, had tanuljanak. Ma a vezetők a pénzt látják a fesztiválokban, másfelől ennél többet nem tudnak adni a népnek. A szabadosság eszméje mentén igyekeznek választást nyerni. Ha nem neveljük a népet, nem is lesz igénye másra. És ez a Hülyék paradicsoma élő adásban.

.

Újabb kilépéstől tartanak
2016.06.25

A Német szövetségi pénzügyminisztériumban attól tartanak, hogy további négy tagállam is kiléphet: Hollandia, Ausztria, Finnország és Magyarország.

Egyre érdekesebb lesz a dolog.

Angol szabadkéz politika
2016.06.24

Mind az első, mind a második világháború kitörését az előzte meg, hogy az angol politika a háttérben úgy csűrte-csavarta a dolgokat, hogy aztán a németeken csattant az ostor, azok pedig bedöntötték Európát. A szabadkéz politika definíciója az lenne, hogy adok-kapok, huza-vona, a háttérben a láthatatlan, de mégis létező szálak mozgatása.

Most is ez történik. És a németek már megint érzik, ők a tét. Ismerősöm Berlinből tegnap mondta szüleinek, hogy a németek nagyon félnek az angol népszavazástól. Amíg a magyar ember foci mámorban ég, addig a németek jobban izgultak, mint a válogatott meccsén. Sejtik, mindegy mi lesz a végeredmény, az már sosem lesz, ami volt. Nincs ember a Földön, aki tudná mi lesz, de valami más, az biztos.

Pedig izgulnia valójában a volt keleti államoknak kellene, mert ha megszűnik az EU finanszírozás, akkor ezen országok GDP-jének háromnegyede is eltűnik.

Miért is történik mindez? Mert a jelen struktúra elavult. Civilizációnknak új rend szerint kellene működnie. Eddig volt a tesi óra, most jön a történelem. Hiába ragaszkodnak a diákok az előző órához, a történelemtanár majd rendet fog tenni. Ez már egy ideje zajlik a háttérben, de most már fizikai síkon is kezd megnyilvánulni. A rosszalkodó diákokat hazaküldi, aki marad, az majd történelmet fog tanulni.

közösség

Itt vagyunk, és ide kellene jutnunk. A civilizációnk történelmében még ekkora nagy változást nem volt, még az ipari forradalom is csak töredéke változás ahhoz képest, minek meg kell történnie, pár éven belül. Sőt, már évekkel korábban meg kellett volna történnie (lásd Millió éves civilizációk).

Amikor az ember gyenge, beteg, akkor megviselik a frontok, a rossz, vagy akár a jó hírek. Modern civilizációnk ugyanígy kardélen táncol, a legkisebb hír, mely bizonytalanságot gerjeszt képes akut gyulladásokat okozni világunkban. Már rég tudjuk, hogy az egész légvár, már csak kell egy gyerek akik elkiáltja magát: de hisz a király meztelen, és máris porba dől az egész.

.

Egyik zsebből a másikba
2016.06.20

Már minden újságban téma, hogy a nagy gigantikus cégek irányítják a világot az országok kormányai helyett, akik gyakran bábként szolgálnak ismeretlen pénzügyi erőket. A nagy világcégek sehol sem fizetnek igazán adót, sőt pénzeiket is saját tulajdonukban levő alapítványokba mentik. Aztán a be nem fizetett adó töredékéből jótékonykodnak, és elvárják az éljenzést.

Az lenne az igazi, ha az átlag emberhez hasonlóan fizetnének adót, és a nettó pénzükből jótékonykodnának.

A kapitalizmus algoritmusa az, hogy automatikusan egyre kevesebb ember kezében összpontosul egyre több pénz. Azonban ha a kinnlevő pénzmennyiség forgalom csökken, az emberek egyre szegényebbek, akkor megbukik a fogyasztói társadalom. A gazdagok, azáltal, hogy nem adóznak, és mindenféle trükkel az egyik zsebükből a másikba teszik a pénzt, nem engedik azt vissza a forgalomba, azért, hogy otthon több legyen, úgy saját maguk ássák saját világuk sírját. Ők még nem értik, hogy a Földön élő emberiség SORSKÖZÖSSÉG. Nem kell csak egy-két év, és ők is látni fogják, miről beszélünk.

.

Már felfedezték, csak most újra
2016.0618

Sokan jelezték nemtetszésüket az ügyben, hogy a Facebook ezentúl gyűjti a vásárlási szokásokat és eladja ezeket az infókat a hirdetőknek. Gyermeki dolog. Németországban 30 évvel ezelőtt is így működött a világ. Ismerősöm még az NSZK-ban tapasztalta meg, hogy vett több keleti ismerősének egy-egy Hifi tornyot és hazahozta. Fél év alatt vett legalább hatot. A következő években állandóan érkeztek haza hozzá postán vastagabbnál vastagabb Hifi prospektusok. Értetlenül állt az események előtt, lévén keleti kivándorló volt. A helyiek elmondták, a bank eladja vásárlási szokásait a kereskedő cégeknek. Így pár évig biztosan jön még néhány prospektus, főleg ha vesz még egy Hifi tornyot.

.

Németország szerepe
2016.06.14

Nemrég azon vitáztak egy előadáson neves emberek, hogy mi lehet Németország szerepe Európában, mi e nép sorsa és küldetése, ha már ilyen nagy?

Valójában Németország sok mindent adott a világnak. Amíg a franciák a lazaságot, bátorságot az új dolog elkezdésében az egész történelem során, Goethe és Schiller korszaka, az akkori nagyon sok gondolkodó, művész, olyan új típusú gondolkodást hozott el, melynek markáns pontja Goethe anyagon túlmutató természettudománya, mely ma is korszakalkotó, ezt koronázta meg Steiner filozófiája. Ide tartozik a társadalmi hármas tagozódás, mely az EGYETLEN működő társadalmi modell (erről könyveimben lehet olvasni) és az első világháború előtt így is működtek a német grófságok. Nos, a németek sorsa az lenne, hogy mindezt átadják a világnak, mert civilizációnk jelen korában így kellene működnie a társadalomnak. Németország feladata nem az autóipar megélése és ennek keretén belül egész Európa cipelése a hátukon, hanem egy új kort kellett volna megteremteniük. Az első világháború pusztítása után, mikor Európa romokban állt, a politikusok annyira nem tudták, hogy mit tegyenek, hogy még Steinert is megkérdezték. Azonban az ő válaszát csak ő tudta, mások nem erősítették meg azt, azaz többen szavaztak arra, hogy folytassuk azt, ami már csődbe ment. Tudták, hogy ez a rossz válasz és felvállalták, hogy 20 éven belül újra csőd jön. Nos, jött is a második világháború. És ezután ott folytattuk, ahol már kétszer csődbe mentünk. És most harmadjára.

Németország feladata nem az ipar, nem versengés Amerikával, nem Európa eltartása, hanem egy új szemléletű világ megalkotása, mely illene a kor szelleméhez. És mi történik, ha valaki nem a sorsát éli? Kap egy fülest az élettől. Jelen esetben jöttek a menekültek.

Minden nemzetnek van küldetése, és az mindig a jövőbe mutat. Divatos ma Magyarországon egy múltbéli csodára várni, hogy majd egy ősi sámáni rítus kihúz minket a bajból. Valójában nem így működik a dolog. Nekünk karakterünk integrálódó állapotában reformerek kellene lennünk, akik a kor szellemének megfelelően, a múltba menekülés helyett a jövőbe tekintenénk és személyes példát mutatnák a világnak: uraim így kell ezt tenni. Ez lenne a mi küldetésünk.

.

A történelem tanulsága
2015.05.29

A magam részéről mindig is azt mondom, a történelem leginkább rizsa, mert a győztesek írják, és 50 évente átírják. Sőt, a mai napon sem tudjuk a mai igazságot. A jövőben a mai napról sok igazságot találnak majd ki. Hol ezt, hol azt, hol éppen az ellenkezőjét.

Azonban egy-egy eseménynek komoly üzenete tud lenni. Ilyen volt az első világháborúban a verduni csata, ahol 100 évvel ezelőtt, 10 hónapig öldökölték egymást egy állóháborúban a német és francia csapatok és 300 ezer katona halt meg. A fel nem robbant lőszerek miatt mind a mai napig nem lehet a földet művelni.

A francia-német megbékélés szimbóluma, mikor a francia és német vezető itt találkozik és megígérik, hogy ilyet többet soha. Most a találkozó üzenete: egységes EU vagy széteső Európa és ebből fakadó konfliktus, szélsőséges esetben akár háború.

.

Érdekes és elgondolkodtató (és még mennyi ilyen van, sőt, csupa ilyenek).
2016.05.28

Elképesztő fejezetet talált Tvrtko a Trianoni Békeszerződés egyetlen eredeti példányában!
http://m.kiskegyed.blikk.hu/sztarok/magyar-sztarok/tvrtko-trianon-154061

„Rengeteg munka után, egy francia kisvárosban, egy páncélajtó mögött megtaláltam a szörnyű Trianoni Békeszerződés egyetlen eredeti példányát, s benne az elképesztő fejezetet. Döbbenetes lesz, engem rázott a hideg.
A filmet jövő szombaton láthatjátok, a szombatot követő hétfőn pedig hivatalosan is a Magyar Parlamenthez fordulok beadványommal” – írja felfedezéséről Vujity Tvrtko Facebook-oldalán. Ígéri, június elején a tévében elmondja.

A KÖNYV TITKA – ez a címe a műsornak, ami a Duna TV-n látható, 2016. június 4-én, 19 óra 30-kor.

.

Minden a legnagyobb rendben
2016.05.28

A G7 csúcson a japán miniszterelnök úgy ítélte meg, annyira aggasztó a világ gazdasági helyzete, hogy karnyújtásnyira egy 2008-as válság. Mindezt közgazdasági adatokból következtette és javaslatot is tudott tenni a világválság elkerülésére, vagy legalább enyhítésére.

A közösség többi vezetője csak állt és csodálkozott, mert szerintük ennél nagyobb rendben nem is lehetne a világ, mint van. Lehet, a háttérben Balogh Béla CD-jét hallgatták: “világomban minden rendben van”.

.

A franciák mutatják a kiutat
2016.05.27

Franciaországban törvényekkel akarják szabályozni, hogy munkaidő után a dolgozó szabad legyen, azaz ne lehessen neki munkahelyi leveleket küldeni, sőt számon se lehessen rajta kérni ezek el nem olvasását. A nemzetgyűlésben egyenesen elektromos póráznak nevezik az internetet, mely révén a munka felülírja a magánéletet is.

Az ok az, rájöttek, hogy kritikus mértéket öltött a munkahelyi kiégés, a túlterhelés, stressz, a munkaidő átnyúlás a magánéletbe. A dolgozók fásultak és betegek, és egyre több a munkaképtelen. Mi itt Európa közepén nem tudjuk elképzelni sem, hogy vannak olyan országok a világon, ahol a rokkantakat erőszakkal visszaküldik a munka munkába, úgy hogy nincs is munka. A franciák elejét akarják venni a társadalom kiégésének, rokkanttá válásának.

Lehet, hogy mi magyarok nem szimpatizálunk a franciákkal Trianon miatt, de ŐK MOST AZ EMBERISÉGÉRT TESZNEK, a jelen rend élhetőbbé tétele végett.

.

Francia megújulás?
2016.05.26

Franciaországban hatalmas tüntetések zajlanak, mondhatni kisebb háborúban áll az ország. Erős gazdaság, erős szakszervezetek, a jogaikért harcoló dolgozók, és egy elavult rendszer, a munka alapú társadalom. Ez a struktúra már nem képes a mai kornak megfelelni (a profitnak alárendelt ember igénye, munkanélküliség, fluktuáció, dolgozói jogok csökkenése, stb).

Világviszonylatban komoly kérdések merülnek fel a kapitalizmusról, és annak működőképességéről, illetve arról, vagy változtatunk a struktúrán, vagy borul az egész.

A francia nemzet az enneagram hetes karaktere. A felfedező. A történelem során bevállalt sok mindent, például forradalmakat, másként gondolkodást, mindig újat hoz a világ számára, mert ki meri próbálni azt, amire más gondolni sem mer. A legtöbb társadalmi minta, ötlet tőlük származik a történelem évszázadai során.

Persze lehet közgazdasági adatokat nézegetni, hasonlítgatni más országokhoz, de a kapitalizmus globális csődben van. És a franciák nem akarnak versenyezni az amerikai versenystílussal, mikor a dolgozó évekig nem megy szabadságra, napi 12 órát dolgozik, és mindezt heti rendszerességgel a pszichológusa nyakára tolja, de az ázsiai stílussal sem szándékszik konkurálni, ahol az ember már csak robot, emberi méltósága a béka feneke alatt, és a profit érdekében kisajtolják belőle az utolsó szuszt is.

A francia dolgozó meg akarja tartani emberi mivoltát, ami viszont nem tetszik a mai kapitalizmusnak. A németek már megették ezt a kefét. Személyes ismerősöm olyan doktornő, aki Németországban reggel fél nyolctól, este tízig dolgozik mint kórházi orvos. Ez egy átlagos nap, és ehhez adódnak az ügyeletek. Na ezt nem akarják a franciák. Nekik van emberi méltóságuk és kiállnak érte.

A német nemzet a hatos karakter, mikor beállt versenyezni, felvette az amerikai versenystílust, akkor éppen karaktere dezintegrálódó fázisába került, ami nem a legszerencsésebb, mert nem fogja bírni. Mikor egy hatos karakterű (a lojális) ember elmegy a versenyszférába dolgozni, akkor mindenféle lelki bajai lesznek, majd tíz év alatt rokkanttá tud válni. MERT EZ NEM AZ Ő VILÁGA. Így a német nemzet versenyző állapota nem szerencsés. Neki éppen a franciával (a 6-os és 7-es jó páros) kellene valami új úton elindulnia. Arról nem is beszélve, hogy a magyar nemzet négyes karaktere integrálódó állapotában lenne Európa Svájca, nem összeszerelő üzem, hanem innovatív teremtés helyszíne, hiszen adott hozzá a szürkeállomány, mely most nem talál táptalajt, ezért külföldre megy.

Szóval itt lenne az ideje a kapitalizmus megreformálásának, a nem működő struktúrák átalakításának. Sokszor mondják nők, hogy a férfiakat a nemi szervük irányítja, mintha oda lecsúszott volna agyuk. Na, ilyen a profit is. Sok embernek az agya lecsúszott a profitba, ezért tartunk itt. Ez nem jó és nem rossz, csak ez van. Viszont innen kell felemelkednünk, megtalálni emberi méltóságunkat. Hiszen ezért vagyunk emberek.  A francia eseményekhez hasonló  egyre több lesz, mert szakad a régi struktúra, már nem működőképes.

És ne felejtsük: aki a pénzért tesz, előbb-utóbb a pénzért mindent megtesz.

.

Illúzió a világ, semmi nem az, aminek látszik
2016.05.26

Egy Amerikában járt fiatalember elmondta, hogy ott csak az létezik, ami megéri a profitnak. Így például nincs internet olyan helyen, ahol nem éri meg. Kisebb településeken, vagy akár kollégiumban gagyi (falusi) net van. 40 ezer diákot ellátó egyetemi központban diákok dolgoznak, mert ők olcsóbbak. A TTIP filmből tudjuk, hogy a drága magánkórházban a nővér olyan kevés fizetést kap, hogy a helyi önkormányzat kénytelen kiegészíteni azt.

Hasonlóan a sertés sem az, csak olyannak látszik, de akár csirke is lehetne a beltartalma miatt (hormon, fehérje, vegyszerek). Olyan ez mint a homokozóban a gyerekek játéka. A homokot különböző formákba öntve, különböző tárgyakat kapnak, de mind ugyanabból van, homokból. És ilyen az egész élelmiszeripar. A végeredmény nem feltétlenül az, aminek látszik. A vásárló egy illúziót vesz meg. Gyermekkori illúziót. Azonban az új generációnak már nem lesz gyermekkori illúziója. A közgazdászok kiszámolták: ez nagy gond lesz.

Ilyenek a munkahelyek is. Gőzerővel mondjuk, hogy nincs elég gépészmérnök, sok száz hiányzik. De ugyanennyi van munka nélkül, akiket senki sem vesz fel, mert már 30 évnél idősebbek, lévén az ország összeszerelő üzem a gépkocsigyárak szolgálatában, és valójában fiatal rabszolgákat keresnek.

Sőt, már csak azt tanítjuk, ami célszerű. Mármint a fogyasztói társadalom számára. Sőt még annál is lejjebb. Mert csak fogyasztókat gyártunk. Termelőket nem, gondolkodni képes intuitív fiatalokat sem.

Falanszter. Lásd Madách Imre: Az ember tragédiája.

.

Kanadában előretör a génmódosított élelmiszer
2016.05.20

Nemrég Kanadában engedélyeztek egy genetikailag összerakott lazacfaj forgalmazást emberi élelmiszerként olyannyira, hogy még csak fel sem kell tüntetni az üzletekben, hogy ez más, mint a természetese faj. Miért kellett genetikailag módosítani a lazacot? Mert természetes körülmények között 3 év alatt lesz fogyasztásra alkalmas. De a növekedésért felelős genetikát megpiszkálva, azt egy tőkehalfajból importálva, gyorsan nő, fele annyi idő alatt és arányosan a profit is dupla ütemben növekszik.

Már csak egy jó egyezmény kell Európával és mi is ehetjük.

.

Az állam kivonul
2016.05.11

Világjárvány, hogy a modern állam mindenből kivonul, miközben növeli az adóbehajtást. Ennek oka, egyre nagyobb az önfogyasztása. Így esik meg, hogy az egészségügy romló minősége miatt az emberek mennek a fizetős rendszerbe. Németországban a TB már csak 40%-ban támogat bizonyos alternatívnak nevezett gyógymódokat. Nálunk ezek támogatottsága 0%. A modernkori iskola, mely a célszerűség jegyében (falanszter korszak) zombiképző, egyre több gyermeket kényszerít a fizetős alternatív iskolákba. Új elemként jelenik meg a gondolat Európában, hogy a gyermek majd tartsa el idős szüleit. Kérdés az, miből? Főleg, hogy a jövőben drasztikusan fog csökkenni a munkahelyek száma. Már-már az alanyi jogon járó juttatáson gondolkodnak itt-ott, különben bedől az egész fogyasztói társadalom.

Részlet a Metamorfózis c. könyvből: ” Érdekes életszemlélet volt a sumer időkben, i.e. 3.500 körül. Ha egy családban meghaltak a szülők valamilyen balesetben, vagy betegségben és egy vagy több gyermek szülő nélkül maradt, akkor a tágabb értelemben vett rokonság egyenesen versengett azért, hogy ki neveli fel a gyermeket vagy gyermekeket a sajátjaival együtt, meg nem különböztetve őket. Ha nem volt rokonság, akkor jöhettek az idegenek, például barátok, vagy az utcában, a környéken lakók. Hatalmas dicsőség volt az, ha valaki befogadta más gyermekét, mert úgy hozta a sors. Fel sem merült, hogy ezt ne tegye meg. A leírások szerint egyenesen versengés zajlott, sokszor az isteneknek kellett dönteniük, mert az adott város istene elé mentek a rokonok, ugyanis többen is be akarták fogadni az árván maradt gyermeket. Ami még megdöbbentőbb a mai ember tudatának, hogy hasonlóan történt ez az öregekkel. Természetesen a gyermekek tartották el idős szüleiket, azonban ha nem voltak gyerekek, vagy meghaltak, esetleg nagyon messze éltek, akkor jöttek a barátok, utcabeliek. És nem volt egyetlen egy materiális törvény sem, ami mindezt előírta volna. MŰKÖDÖTT A MORALITÁS.”

Ma a moralitást szeretnénk visszahozni, moralitás-ellenes törvényekkel, azért mert az állam kihátrál a valamikor felvállalt feladataiból.

.

Május 9
2016.05.10

Nemrég egy cikkben bemutatásra került, hogy ezen a napon a Merkúr elhalad a Nap előtt (innen a Földről nézve). Ez 100 év alatt nem túl gyakori, de amióta jegyezzük a történelmet elég pontosan, azóta egyértelmű, hogy ezeken a napokon mindig olyasmi történik, ami meghatározó jelleg bír az emberiség számára. Napjainkból származik, ilyen eseményhez kötődik a berlini fal megbontása, kicsit korábban a második világháború utolsó napja, az első világháború kitöréséhez is találunk adatokat, de a legrégebbi időkből Jeanne d’Arc vezetésével megvalósult első ütközet és győzelem.

Mivel híradót nem vagyok hajlandó nézni, ma reggel a neten megnéztem több belföldi és külföldi hírportált, egészen hivatalos nagy külföldi újságok oldalait is. Olyan szemmel néztem, hogy mi lehet az a hír, mely meghatározó erővel bír a jövőnket tekintve. Néztem olyan szempontból, hogy hírek Magyarországból, miről szólnak a magyar hírek, német hírek, EU-s hírek, majd a világ hírei.

És megtaláltam mi az az esemény, mely maghatározó jelleggel bír a jövőt tekintve. Ez jellemző hazánkra, a németekre, az EU-ra és a világra. A KÁOSZ. Ha külső megfigyelőkén értelmeztem a híreket, akkor káoszt, értelmetlen, emberinek nem nevezhető megnyílvánulásokat fedeztem fel szinte minden hírben. Az embernek nevezett lény, emberi mivoltát messze hátrahagyva, iszapbirkózásban nyilvánul meg az élet minden szintjén. Az a néhány értelmes ember pedig küzd, vagy mindhiába próbál rendet tenni. Mintha a Hülyék paradicsoma c. filmben a híreket nézném. A civilizáció nem tudja ki ő maga, honnan jön és hova tart, de még csak afelől sem tudatos, hogy egyáltalán létezik.

És tudom, ez a káosz csak a kezdet, mely az őskáoszhoz vezet, ami után újra rend lesz. Egy teljesen más típusú rend. Mert egyik rendből a másik csak úgy magától nem tud létrejönni. Az út mindig a káoszon keresztül vezet. Ahogy egy bebútorozott szobában csak úgy tudjuk kicserélni a bútorzatot, ha előbb a régit kidobjuk, mert addig nem fér be az új. És most ezt éljük. Ez volt május 9-én, a Merkúr üzenete. Mindez pár éven belül lezajlik (lásd Millió éves civilizációk c. könyv.)

.

Megjelent a Millió éves civilizációk c. könyv
2016.05.03

A mai világ szereti a konkrét, egzakt dolgokat. Ezért ezek a civilizációk mai, jól meghatározható szempontrendszer alapján kerülnek bemutatásra, így összemérhetők úgy egymással, mint saját magunkkal. Mint egy nagy táblázat. Kritériumok és mérési eredmények. Olvasás közben pedig kialakul a vizuális látvány.

Közben megértjük a tudatos létforma működését az univerzumban, és máris jobban kezdjük megérteni Sumert, melyet valójában még ma sem értünk, mert annak a világnak a működési elvét nem nagyon tudjuk felfogni. Ezek alapján viszont egyértelműen látszik civilizációnk közeli jövője, akár néhány éven belül, és a távolabbi is. Képesek leszünk megérteni létezésünk valós célját.

Ezzel a könyvvel szeretnék hiányt pótolni, és odaadni a nulladik történelem könyvet. Ez a kályha, innen indult civilizációnk, erről még nem igazán írt senki, bár spirituális körökben mondják, hogy nagyjából a tizedik civilizáció vagyunk a Földön. Na de konkrétan mi volt előttünk, miért, és hova jutott, mi lett vele? Ezekre találjuk meg a válaszokat.

A könyv részletesen

A könyv megrendelése.

 

Így is lehet… orvoslás másképp
2016.04.25

Egy érdekes cikk arról, hogyan kellene valójában működtetni a gyógyítást. Szerencsére egyre több ilyen szemlélettel találkozunk.

A cikk itt olvasható. Forrás hvg.hu.

.

Amikor a színház sem az, ami volt
2016.04.20

Nagyon örültünk, mikor Szombathelyen végre lett színház. Neve Weöres Sándor. És el kell mondanom zseniális darabokkal indult, méltó volt Weöres Sándor nevére és életszemléletére. A darabok jó része a tudatra hatott, elgondolkodtató, nevelő. Még Az ember tragédiáját is olyan zseniálisan, tudatot megmozgatóan adták elő, hogy bérleten kívül még kétszer megnéztük jeggyel. Ez nem az a darab volt, melyet már sokan unnak, hanem az Énre hatott.

Aztán mostanára megváltoztak a dolgok. Már vagy két éve eltűntek azok a darabok, melyeknek mondanivalója van. Most már nem a tudatra hatnak a darabok, hanem az ösztönökre. Trágárkodás, kiabálás, meztelenkedés (akár anyaszült meztelenség) verekedés, hangoskodás, erős fényhatások, és nincs mondanivaló. Valami nagyon megváltozott. Tudom, ez a “népigény”, és tudom, ők is pénzből élnek.

Ez utóbbira jó példa, hogy legutóbb hölgyek menetek el közösen az előadásra, a ruhatárnál fiatal srác volt és nem akarta addig elvenni a kabátot, míg oda nem adták a 100Ft-ot. Lehet az iskolában erkölcstan óra, hittan, vagy bármi, ha az életben arra tanítjuk a fiatalokat, hogy csak a pénz számít, azon át lássák a világot, akkor vizet prédikálunk és bort iszunk.

Végül is erre tart a világ. Ez már nem az ókori görög színház, mikor a gazdag azért fizetett, hogy megnézhesse a darabot, és ebből a pénzből fizették a szegényeket, hogy üljenek be az előadásra, hogy egy kicsit hasson az ő tudatukra is a nevelő darab. Ezt tudomásul kell venni. Így néhányan meghoztuk azt a döntést, hogy többet nem veszünk bérletet, mert vagyunk páran, akiknek nem ez jelenti a szórakozást.

.

Ferenc pápa a menekültekhez: Ajándék vagytok
2016.04.19

“Túl sokszor nem fogadtunk be benneteket! Teherként, problémaként, költségként kezelnek, miközben ajándék vagytok”. A pápa bocsánatot kért “társadalmunk elzárkózása és közömbössége miatt”. Úgy fogalmazott, hogy a menekültekkel szembeni magatartást az a félelem okozza, amely szerint a társadalomban jelenlétük “élet- és mentalitás-változáshoz” vezethet.
Ferenc pápa kijelentette, a menekültek mindegyike “hídként kötheti össze a távoli népeket, megteremtheti a különböző kultúrák és vallások találkozását, út lehet közös emberségünk újbóli felfedezésére”. Hozzátette: “mindannyian idegenek és zarándokok vagyunk ezen a földön”

Forrás: 444.hu

Ezt mondhatta volna akár Buddha, Dalai láma, Steiner, stb. Ők azok, akik tovább látnak, mint anyagi értékrend, és egójuk helyett a szívükkel látnak..

.

A világ új urai
2016.04.14

Ez évtől világunknak új urai vannak, akik elegánsan beosontak a háttérből, és most megmondják mi lesz a jövőben. Eközben a világ régebbi urai, akik most még azt gondolják, hogy ők az urak, a pénzügyi körök, akik hatalmukat a mindenkori kormányokon keresztül érvényesítik már évszázadok óta, kissé elaludtak. Úgy elvoltak magukkal, egymással, a torzsalkodásaikkal, hogy fel sem tűnt neki, hogy már nem ők irányítanak. Megjelentek az olyan nagy globális cégek, melyek több országnyi GDP-t termelnek, nem adóznak, és a virtuális világ révén uralják az anyagi világot. Ha rosszat szólunk, nekidőlnek a főkapcsolónak, aztán benn vagyunk a modern kőkorszakban.

A pénzügyi körökből már az okosabbak kezdenek átszivárogni hozzájuk. Jobb befektetés ez, mint a régi és elavult struktúrát támogatni, állandóan drága pénzzel aládúcolni az omladozó házat. Az új struktúrát nem kell dúcolni. A támogatás most még befektetés, akár egy startup projekt, ami hamarosan jó osztalékot fizet.

Így fog nagyon is hamarosan megesni, hogy a világot nem a kormányok irányítják, hanem a monopóliumok. A világ globális lesz, eltűnik a nemeztek szerepe, és vele a kormányok szava és fontossága. Erről is láttunk már pár filmet. Olyat még nem, mely boldog életről szólt volna.

.

Az ébredők
2016.04.09

Naponta kb. ezer ember tüntet esténként (délután hattól éjfélig) Párizsban (Nuit Debout nevű mozgalom). Nincs vezetőjük, nem követelnek senkit, nem kötődnek politikához. Céljuk: érjen véget a modern rabszolgatartó rendszer, és legyen végre élhető a világ, hiszen minden lehetőség adott hozzá. Átlátják a világot, értik hogyan működnek a kormányok, és ettől teljesen eltérőt akarnak. Emberként szeretnének élni.

Ők az ébredők. Bővebb cikk angolul.

.

Úton a birodalom felé
2016.04.06

Lassan két éve jelent meg David Engels könyve a fenti címmel, melyben szemléletes párhuzamot von az EU jelenéről és a Római Birodalom bukása előtti időszakról. Félelmetes párhuzam, amit az eltelt két évben az idő tovább igazolt. Talán most kellene tenni valamit az ügy érdekében. Persze tudjuk 2016 a majom éve, mikor elmajomkodjuk a dolgokat. 2017 a kakas éve, mikor a magmutogatás megy. 2018 a kutya éve mikor kemény harc lesz a régi dogmák és az ébredés eszméi között. Míg 2019 a vaddisznó éve, mikor a Vízöntő kor jogán mindenkinek joga az ébredés. Addigra éppen padlón leszünk. Na de mindig kell a káosz, hogy abból új rend épüljön.

Ezekről hamarosan a Millió éves civilizációk c. könyvben.

.

Akasha Krónika helye
2016.04.03

Többen kérdezték, hogy fizikailag hol található az Akasha Krónika? Körülöttünk a térben, akár a mobiltelefon hálózatok napjainkban, azzal a különbséggel, hogy tényleg 100%-os a lefedettség. Ez a Föld adatbázisa és a földi anyaghoz kötődik. A dolog érdekessége, hogy ha mondjuk 10 ember tanyát ver a Marson, akkor magukkal viszik akaratlanul is, azaz sorsuk ott is beteljesedik, sőt karmát generálnak maguknak, másoknak, stb.

Itt van még körülöttünk a Morfogenetikus tér is, mely a Föld energiateste. Különbség az, hogy ez nem mozdul el sehova az űrbe, ha el is megyünk. A Föld és a Morfogenetikus tér olyan mint az ember fizikai teste és éterteste. Minden földi élet információja itt kerül rögzítésre, majd ez alapján materializálódik. Minden bolygónak van Morfogenetikus tere. A Millió éves civilizációk c. könyvben bemutatásra kerül, hogy magas tudatszintű társadalom hogyan programozza be a Morfogenetikus teret, és ez alapján hogyan hozza létre az élet adott formáit például a Földön. Egy biztos, nem hoznak facsemetéket és fiókákat, tojásokat a környező galaxisokból.

 

Kiegészítés az előző cikkhez
2016.03.30

Néhány évvel ezelőtt már írtam, ha olyan történne, hogy idegen civilizáció felajánlja a kozmikus elvándorlás lehetőségét, és ezt serkentendő a híradó olyan hangulatot kelt, hogy a földi életnek vége, akkor sem szabad elmenni. Egyfelől a túloldalon könnyen lehet az emberből “száraztáp”, másfelől a mi sorsunk ezt az elvándorlást nem engedi meg. Ezen a második tudatszinten, nekünk ez nem jár, ahogy a másodikosnak sem jár az érettségi szintű matek. Jelen civilizációnk utolsó nagy korszaka kezdődik, az űrkorszak (kb. 300 évet tart), de ez csak olyan lesz, mint a Csillagok között c. filmben. Atlantisz most nem lesz. Ez a következő körben lehetséges, mikor a harmadik tudatszinten (a világ megértésének a képessége) leszünk, akár a sumer istenek. Ezekről a Millió éves civilizációk c. könyvben lehet olvasni, illetve az ahhoz nélkülözhetetlen Metamorfózis-ban.

.

Sumer visszaköszön
2016.03.29

Külföldön élő, a sumer történelemmel is foglalkozó ismerősöm küldte a hírt, hogy úgy Londonban, mint New Yorkban felépítik a valamikori Baal ősi templomának egy részét. Ennek a templomnak a romjai hol találhatók most? Szíriában. Ezt a véletlent. Külföldi szakemberek szerint ez a része a templomnak egy csillagkapu.

Ha ez a történet igaz, akkor hamarosan látogatókat kapunk.

Erről a témáról részletesen lehet majd olvasni a Millió éves civilizációk  c. könyvben, mely már a nyomdában van, és várhatóan 2-3 hét múlva elérhető lesz. De, a megértéshez mindenképp ajánlott a Metamorfózis c. könyv elolvasása, hiszen civilizációkról beszélünk, azok küldetéséről, sorsáról és életciklusairól.

A cikk angolul itt olvasható.

.

Milyen lesz a jövő, hogyan éli meg a jövő embere, hogy látja ezt a tudomány?
2016.03.20

A Millió  éves civilizációk c. könyvben a múlt nagy társadalmainak bemutatásán túl kitérünk a közeli és távoli jövőre is. Mert nyilván minden mindennel összefügg, és nem árt tudni, az élet él és nem halott, ezért az életben minden egy folyamat. Az emberiség jelen élete csak egy folyamat része. Ezért valamennyire látható a jövő is.

A tudomány is foglalkozik ezzel, nyilván a maga eszközeivel. Azonban ugyanarra a következtetésre jut, mint a nem tudományos vonalak. Itt egy érdekes cikk arról, hogy milyen a világunk, és az alapján ahogy megéljük azt, mi döntjük el, hogy milyen is valójában. A múltban ez nem számított, de mostantól ez meghatározó jelleggel bír a hátralevő időben.

A cikk angolul van, de lényege az, hogy a világ illúzió és mi magunk keltjük az illúziót saját magunkban. Erről szól az Ébredés c. könyv is. A Millió  éves civilizációk c. könyvben olvashatunk arról, hogy mennyi van még hátra a jelen életciklusunkból, és a világ “pörgése” fokozódik. Lényeg, hogy mi magunk kell magunkban olyan világképet keltenünk, olyan illúziót felépítenünk, hogy azzal együtt tudjunk élni. MERT CSAK EZEN MÚLIK SIKERÜNK, EGÉSZSÉGÜNK, BOLDOGSÁGUNK. Az emberiség életciklusának a vége felé ez már elvárható a jelen tudatszinten. Senki nem fog már nekünk olyan illúziókat kelteni, mint Sumer idején az istenek, hogy kellemesnek érezzük csak úgy automatikusan a világot, senki nem fog minket a komfortzónánkban tartani, azért hogy jól érrezük magunkat. Most nekünk kell saját illúziónkat felépíteni, saját képünket.

Millió  éves civilizációk c. könyv egy bő hónap múlva jelenik meg, a Sumer II. pedig 2018-ban. Ez utóbbi azért akkor, mert addig még fel kell építeni azokat a fogalmakat, melyek szükségesek a megértéshez. Az egész Csalogány könyvsorozat bár külön-külön témákra épül, mégis egységes.

.

A legboldogabb országok
2016.03.17

Elkészült a felmérés, mely komplex módon próbálja megfogni a boldogság fogalmát. Végre rájöttünk, nem a közgazdasági rizsák, kamu statisztikák, nem a különböző ideológiák határozzák meg a boldogságot.

Valójában mi?

Az igazi választ úgy kapjuk meg, ha meghallgatjuk, hogy az ezekbe az országokba költözők, akik a világ bármelyik részéből mentek, mit jelölnek meg motiváló tényezőnek, azaz mi fogta meg őket az új hazában. “Az, hogy embernek érzem magam a nap minden percében, minden élethelyzetben (legyen az jó vagy rossz), ezt érezteti velem az ország, a környezet, továbbá létbiztonságban élek, soha fel sem merül bennem, hogy ez valaha is nem így lesz. Emberi életminőséget élek”

Na kérem, EZ A BOLDOGSÁG.

.

A szabadság megélése
2016.03.12

Minden ember egy szabad szellem, aki inkarnálódik, hogy megélje az anyagi világot. Az pedig ránk van bízva (bizonyos mértékig), hogy milyen világot hozunk létre magunknak, egymásnak.

A mai világ olyan, hogy elveszi az emberek szabadságát, a túlszabályozottsággal megfojtjuk egymást. Ilyenkor szellemünk a szabadság után kiált. Ha nem tudja semmilyen formában sem megélni azt, akkor szenvedünk, betegek leszünk, és a kiválasztott betegség függvényében meghalunk. A szabadság elvétele a szabad szellemtől halálos. És éppen ezt teszi a fogyasztói társadalom, mely mint virtuális élőlény az ember minden pillanatát ellenőrzi, irányítja és beprogramozott robottá teszi.

Miben élheti meg ilyen körülmények között a szellem a szabadságot? Például dohányzásban. Ahogy a magyar mondás tarja, levegőhöz jut. Aki nem kap levegőt, az megfullad. Dohányzáskor ÉRZI ÉS LÁTJA, hogy lélegzik, érzi, látja, hogy él. Ilyenkor szabad, nem zavarja sem a család, sem a munkahely, arra a néhány percre. Van aki a szabadságot abban éli meg, hogy szirénázó autót vezet (mentő, rendőr, tűzoltó), mert megnyílik előtte a világ, lehullnak a korlátok, és ő szabadon teheti, amit a legjobb belátása szerint tehet. Szabad. Hasonló még a motorozás, mikor a menetszél, a levegő érzése kelti a szabadság érzetét.

NEM szabad senkitől sem elvenni a szabadságot, mert ez olyan, mintha elvennénk tőle a levegőt. Beteg lesz, meghal. Ezért nem szabad senkitől sem elvenni a cigarettát. Ha ő képes megélni a szabadságát, akkor képes lesz letenni a dohányt.

Azon viszont érdemes elgondolkodni, hogy miért dohányzik egyre több ember? Nem azért mert buták, nem azért adják oda minimálbérük felét cigarettára, mert tudatlanok, és tönkre akarják tenni az életüket. Talán azért, mert a világ megfojtja őket. A külső világ kihat a családra, barátságra, munkahelyre is. Így együtt az egész fojtogatja az emberiséget. Azaz mi saját magunkat. Egyik ember a másikat. Talán feltűnik majd valakinek, hogy ez így nem lehet a korlátlan boldogság korszaka.

.

Jön a dohányzás elleni védőoltás
2016.03.11

Már épp ideje, nagyon hiányzott. Azt azért ne felejtsük el, hogy a DOHÁNYZÁS LELKI HÁTTERE A SZABADSÁG MEG NEM ÉLÉSE. Aki nem tudja megélni a szabadságát az életben, az bizony dohányozni fog. Tapasz ide, védőoltás oda. Persze lehet mechanikus módszerekkel harcolni a dohányzás ellen, lehet törvényeket hozni, de ezek több lelki kárt hoznak, mint eredményt. Ahogy a feltörő forrásvizet sem lehet eltaposni, mert kicsit arrébb feltör, úgy a dohányzás mechanikus elnyomása, más lelki betegségben tör ki, ami majd materializálódni is fog, amit megint nem lehet gyógyszerekkel meggyógyítani, legfeljebb ideig-óráig a tüneteket szőnyeg alá söpörni. Nincs gyógyszer a rossz házasságra, a rosszul megélt munkahelyre, a társadalmi problémákra. Ezeket a feladatokat nem delegálhatjuk sem az orvosoknak, sem a gyógyszereknek. Lásd Egészség c. könyv.

.

Megjelent a Metamorfózis c. könyv
2016.03.06

Kedves Barátom, Ismerősöm, Olvasóm, 

Szeretettel értesítem, hogy megjelent a Csalogány könyvsorozat következő darabja, a Metamorfózis, mely a sorsunkkal, sorsfeladatainkkal foglalkozik és helyünkkel a világban. Teszi mindezt misztikum nélkül, a tudatosság jegyében. Ha sikerül megértenünk az élet játékszabályait és egyéni létünk céljait, csak akkor lesz lehetőségünk teljes életet élni. Minden más illúzió. Ahogy sakkozni is csak az tud, aki érti a sakk szabályait és célját. Életünk megértésében kíván segítséget nyújtani e könyv.

A könyvről bővebben itt lehet olvasni.

A könyv megrendelhető, két magyar webáruház forgalmazza, ugyanazon az áron őket itt lehet elérni. Az elsőnél kérhető dedikált példány is, illetve külföldre is szállítanak GLS-el. A második budapesti székhelyű, üzlettel is rendelkezik Budapesten.
.

Az EU minden dízelmotort tesztel
2016.03.03

mert nagy a gyanú, hogy mind kamuztak. Nyilván nem egy cégnek nem sikerült tartani a lehetetlent, csak őt kapták el. Kérdés, ha az élet más területein is számon kérik az igazat, akár vezetőkön, akár átlagemberen, akkor ki marad tiszta? Mert ez a korszak a kamuzások kora.

.

Miért kövér a modernkor gyermeke?
2016.02.19

Össze akarnak fogni az orvosok és az egészségügy, hogy megszüntessék a kövérséget és főleg a gyermekek elhízását. Mindkettő már katasztrofális mértékeket ért el.

Ameddig ezt materiálisan gondolják, addig kerek ZÉRÓ siker várható. Az elhízás az ember lelkének az éhségével kezdődik. Itt nem kapja meg azt, amire a lélek vágyik, ezért ezt materiálisan pótolja. Nincs az a csodaszer, ami segítene. Hiába eszik egyre többet, a lelki éhség fokozódik, mely kövérséghez és a világtól való elszigetelődéshez vezet.

Hasonlóan fokozódik és részben ide kötődik a gluténérzékenység is, mely a nem megfelelő szülői kapcsolat következménye. Ha egy szülő, még gyermeke 40 éves korában is beleszól életébe, megmondja, hogy mit tegyen, ha a gyermeke ezt tehernek, számonkérésnek, megfelelésnek érzi, a lelkében rossz érzések keletkeznek miatta, akkor semmi sem állíthatja meg a lisztérzékenység kialakulását. Miért van egyre több ilyen eset? Mert a szülők egyre jobban nincsenek a toppon. Nem képesek rá, mert napi szinten harcolnak a létbizonytalansággal, céltalansággal, értelmetlen munkát végeznek, vagy olyat, mely bántja a lelküket. Mégis muszáj.

Tipikus mai életkép. Nem jó szülői párkapcsolat miatt már kisiskolás korban lisztérzékenység, candida. Ez tönkre teszi az ízületeket, akár annyira, hogy nem tud járni. Erre jön a mai világ, az iskola megfelelési kényszere, a minél hamarabb legyen meg, legyünk túl rajta és ezért kezd túlműködni a pajzsmirigy. 20 éves korra a fiatal már több krónikus betegségben szenved, mint a korábbi két generáció együtt.

Hogyan előzhetjük meg gyermekeink, gyermekkorban megjelenő krónikus betegségeit, melyek 50 évvel ezelőtt is csak elvétve jelentek meg nagyszüleinknél? Ha betartjuk a gyermekek jogait. Lásd itt.

.

Meddig tudunk még süllyedni ?
2016.02.16

Az ENSZ új bélyegsorozatot adott ki, reklámozva ezzel a homoszexualitást és a transzneműséget, akár egy új modernkori családmodellt.

A magam részélről tudom, hogy vannak karmikus hátterei az ilyen dolgoknak, és ezeket el is fogadom. Azonban napjainkban ez a legtöbbször divat, tipikusan az Éntelenség, a növényi lét eredménye. A nihilizmus ide vezet (lásd Egészség c. könyv).

Azonban van még egy aspektusa. A jelenlegi világrend, értékrend, szétrobbantja a családi modellt, elidegeníti az embereket, elnépteleníti a vallásokat, lerombolja a nemzetállamokat, megszünteti a nemi identitást.

Ma már bizonyos körökben előnyös, ha az ember homoszexuális vagy transznemű, csak nehogy ez nemsokára elvárás legyen. Akkor ráfaragtunk…

.

Millió éves civilizációk
2016.02.11

A jövő héten elkészül a Metamorfózis c. könyv a maga fizikai valóságában, a nyomdában. Szintén a jövő héten lezárom a Millió éves civilizációk c. könyvet. Erős lett. De ilyen a valóság. Pontosabban a jéghegy csúcsa. Ez várhatóan áprilisban jön ki a nyomdából.

.

Társkönyvek
2016.02.11

A Könyveim menüpont alatt egy új menü a Társkönyvek. Egy oldalt nyit, ahol az általam ajánlott, más szerzőktől származó könyveket sorolom fel.

.

EU újragondolva
2016.02.10

Úgy tűnik, újragondolják az illetékesek az EU-t. Belgium, Franciaország, Németország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia (esetleg Ausztria) lesz az.

Az északi dán, svéd, norvég népek amúgy is ki akartak lépni, mert ők inkább egy önálló közösség, mindig is az volt. Ők túl jók az EU-ban, őket lehúzza ez a mostani szövetség.

A volt keleti országok pedig visszakerülnek az ütközőzónába általában kelethez tartozva és nyugat felé kacsingatva.

Legalábbis így állnak a dolgok jelenleg. Kérdés az, mit szól ehhez Amerika, akinek létkérdés, a szó valódi értelmében élet és halál kérdése a TTIP megkötése. Kis EU, kis piac.

.

Szürkehályog
2016.01.28

A glaucoma (zöldhályog) cikk után többen kérdezték, hogy mi a szürkehályog oka. Itt az ok a félelem, mely a veséhez kötődik. A félelem tönkre teszi a vesét, és segíti a szürkehályog kialakulását is. A félelem még segíti a lélekben az információs dugó kialakulását is, így a két szembetegség általában együtt jár.

Valójában mindkét betegség azért húz egy-egy függönyt a látásunk elé, hogy mint önszabályzó mechanizmus, csökkentse a szembe beáramló információt, félelmet. Ezzel segíti a szervezet túlélését. Nem látja, nem fél. Nem jut be annyi információ, oldódik az információs blokk a lélekben.

A félelem a vesét is tönkre teszi. Ezért az a vesebeteg, amelyik fél, az nem hogy javulni nem fog, hanem folyamatosan romlik az állapota. A vese amúgy is nehezen regenerálódik.

Mire épül mai társadalmunk? A félelemre.

.

Szép új világ
2016.01.25

A világgazdasági fórumon nem annyira a jövőről, hanem a jelenről beszéltek. Olyan mértékű a profitéhség, hogy szinte minden munkaerőt ki akarnak váltani gépekkel és szoftverekkel. Megjelenik a távorvoslás, mikor is nem kell rendelőbe menni, mert chipek, távközlés, 3D gyógyszerek, biológiai terápiák (genetikai) világa jön. A TTIP filmben már láttuk, hogy milyen az amerikai profi magánkórház. Személyzet nincs, a betegek nyakában chip, akár a teheneknél a kolomp és a technika mindent megold, még a műtéteket is. Az a pár nővér olyan kevés pénzt kap, hogy az önkormányzat kénytelen szociális rászorultság miatt kiegészíteni a keresetüket.
Minden gyárban, minden munkahelyen szoftverekkel és ipari robotokkal helyettesítik a munkaerőt, mely még magyar bérszinten is drága a tőkésnek, mert több a nullánál.
A technológiák olyan ütemben változnak, hogy a frissen végzett mérnökök tudása is elavult. Ezért már nem is akarnak mérnököket képezni, hanem duális képzést (akadémiákat) szeretnének, melyek csak annak a pár gyárnak képeznek felsőfokú szakmunkásokat, amelyek a programban részt vesznek.
További nagy buli a kötelező oktatás, mely a világ legnagyobb adósság állományát hozza létre, leginkább értelmetlenül.
A világ arról szól, már most sok helyen, de 4-5 éven belül az egész modern világban, hogy az ember mindent maga intéz otthonról (nem kellenek ügyintézők), és a legritkább esetben fog másik emberrel találkozni. Leginkább szoftverekkel kell majd harcolnia. Ezen technikák kidolgozása és bevezetése már a végénél jár, egyre több helyen tesztelik, vagy már bevezetés alatt áll. Valójában ez olyan, mint egy labirintus. Az ember sosem látja a végét. Ha sikerül egy ajtót kinyitnia, akkor mögötte újabb hármat kell. Akik ilyen rendszereket használnak, úgy érzik, hogy egyre nagyobb az előttük álló megoldásra váró feladathalmaz. Nem azt látják, hogy megoldódnának a feladataik, nem simul ki az életük, hanem ellenkezőleg cunamit építenek saját maguk elé. Lényeg, sosem látják át a feladatot, sosem látják hol a vége, sosincs az az érzésük, hogy valamivel végeztek. ETTŐL LESZ AZ EMBER PSZICHIÁTRIAI ESET.  

Egy aprócska  mellékhatása azért lesz a dolognak. Az emberiség legnagyobb része munkanélküli lesz. Ekkor ki fog vásárolni? Így profit csak virtuálisan fog képződni, mert nem lesz ki fizessen. Másfelől milyen degenerált lesz az a társadalom? Mondjuk 5 vagy 10 év múlva?

.

A só tilos, a cukor jöhet?
2016.01.22

22 évvel ezelőtt Hollandiában pár hetet töltöttünk el holland családnál. Megdöbbentő volt, hogy só nem volt az asztalon, és mondták is, hogy az egészségtelen. Ugyanakkor mindenhol csokiautomaták voltak, szinte mindnél vettek is egy-egy csoki szeletet, buszmegállóban, vasútállomáson, üzletben. Só igényüket azzal a töménytelen sült krumplival pótolták, amit a szomszédos gyorsétteremből hoztak.

Friss hír, hogy az Európai Parlament megvétózta azt a javaslatot, mely alapján továbbra is háromszor annyi cukrot tartalmazhattak volna a bébiételek, mint amennyit a WHO maximálisan javasol, pedig az sem kevés. Talán ébredünk?

Még az is lehet, hogy lassan a só is visszakerül az asztalunkra. Hiszen a só nélkül nem működik jól a vese, nincs megfelelő minőségű gyomorsav, az egész kémiai egyensúlyunk felbillen. Szerencsére ma már orvosok is mondják, hogy a szívbetegektől nem szabad elvenni a sót, csak a mértékét kell megállapítani. Ugyanis a vese szabályozza a szívet, és só nélkül nem működik jól a vese, így az egész rendszer. A kínai orvoslás úgy tartja, hogy a só a vese íze, és a víz (vese) szabályozza a tüzet (szív és érrendszer).

.

Örülünk a sikerüknek
2016.01.18

A világ polarizálódása tovább folytatódik gazdasági téren. A leggazdagabb 1 százalék vagyona több mint a világ többi részének összvagyona. Az adóparadicsomok is jól funkcionálnak, így sokan nem adóznak, míg a világ legnagyobb része azért él, hogy adót fizessen. Ha nem így működne a világ, akkor ezer évig is élhetnénk uncsi életünket.

Mennyire törvényszerű mindez olyan lényeknél, mint az ember a jelen tudtaszintjén? Mennyire sorsunk ez? Mi lesz a vége?

Mindez törvényszerű és előre látható, ahogy a végeredmény is. Erről lehet olvasni a februárban megjelenő Metamorfózis c. könyvben, illetve a május-júniusban megjelenő Millió éves civilizációk c. könyvben.

.

Mindenki gyanús
2016.01.17

A kanadai rendőrség elfogott három brit férfit, akiket terroristának néztek egyfelől a szakálluk miatt, másfelől gyengénlátók voltak, ezért mindent nagyon alaposan megnéztek. Egyébként éppen szemműtétre jöttek.

A világ hisztérikusan kapkod. A gazdaság, és a vezetők pánikolnak. De olyan gyakran, hogy a pánikrohamok egymást érik. Ezt látjuk megnyilatkozásaikban, döntéseikben. Ahogy nagyban úgy kicsiben. A világ vezetői, és a rendőrök.

És mindig a szegény ember szenved. Pedig az életben egy dolog a biztos, a sorsközösség amiben élünk.

.

Sumeri káosz
2016.01.13

Sumer bukása idején (i.e. 2.024) nagy káosz lett úrrá a világban. A sumer istenek leszármazottai irányítottak, bárkit és bármit képesek voltak feláldozni egy kis anyagi birtoklásért, azaz legyen több, vegyem el a másiktól. Kapkodtak össze vissza, és sosem tudták, mi lesz a következménye annak, amit tesznek, amikor belekapnak meggondolatlanul dolgokba. A végén így lőtték ki az atomrakétákat, melyekkel egy nap alatt véget vetettek Sumernak és néhány istennek. Az ember mint olyan nem halt ki, de Sumer azóta sincs, a szó valódi értelmében elfújta a szél (a radioaktív felhő).

Ma pont ezt éljük. A világ vezetői, az istenek leszármazottai (vagy akik azoknak tartják magukat) kapkodnak össze-vissza, fogalmuk sincs, mi lesz a vége annak, ha belekapnak valamibe. Pedig kapkodnak rendesen. Rázzák a tálat, ami tele van vízzel, a víz pedig hol az egyik oldalon, hol a másikon kilöttyen, egész addig, míg el nem fogy. Így dől be a világ.

.

Hóhelyzet
2016,01,04

Télen, meglepő módon, leesett két centi hó, és elesett a modern világ a természettel szemben, városok, közutak, vasút. Pedig annyira fel voltunk készülve. Aztán vége. Harminc évvel ezelőtt novembertől március végéig folyamatosan volt hó, a félméteres volt az alapváltozat, erre jött időnként újabb fél méter.

Ma úgy élünk, mintha a Föld kiszakadt volna a kozmoszból, mintha korábbi korok nem hatnának ránk, pl Sumer, Egyiptom, középkor, és a Föld csak úgy önállóan létezne a semmi közepén.  Nagyon érdekes ez a szemlélet, hiszen eddig ilyennel nem lehetett találkozni a történelem során. A hagyomány és a múlt tisztelete nem fesztiválok kérdése.

Ennél még viccesebb, hogy ha anyagi szemlélettel nézzük a világunkat, ahogy ő is nézi magát, akkor azt is elmondhatjuk, hogy kiszakadtunk a természetből. Az ember kiszakadt abból a közegből, mely az élettere. Az embert egyenesen zavarja az a közeg, amelyben életképes. Azt nem is karja felfogni, hogy ha kiszakítja magát a környezetéből, akkor meghal. Az évmilliók alatt kialakult élet egy szimbiózis ember és környezete között. A mai ember a technika segítségével lassan de biztosan kizárja magát abból az élettérből, melyben életképes. Úgy járt, mint amikor valaki kizárja magát a lakásából. Kinn reked. A modern kor emberét zavarja a természet ritmusa és jellege, az élet kötöttségei, és azok a materiális kényszerek, melyeket életnek nevezünk, úgy általában az élet korlátai. Ezért ki akarja iktatni ezeket a korlátokat. Ennek eredményeként saját magát fogja kiiktatni.

.

Minden halad tovább a maga útján
2016.01.04

Két napot sem pihent a világ. Annyira élvezi az emberiség ezt a játékot, amit életnek nevezünk. Mint egy jó póker parti. Európában most a lengyelek mennek neki a németeknek, újabb rést ütve az EU-ba, bár azonnal fogadják a közel-keleti menekülteket. Már nem hír, de a menekültek továbbra is jönnek, a szerb-horvát-szlovén-osztrák-német vonalon. A volt cseh államfő úgy látja, most indul a migrációs cunami. A pápa arra szólít minden kormányt, hogy bírálja felül eddigi szemléletét, mert azokat a szegény embereket be kell fogadni, akinek éppen most semmisíti meg a modern világ a lakhelyeit. Abban a régióban éppen világraszóló vallási háború kezdődik. A piacok már beárazták néhány olaj nagyhatalom állam csődjét. Európa gazdasága alig araszol, legsikeresebb területe a statisztika. Az USA gazdasága csak akkor tud túlélni, ha megköttetik a Szabadkereskedelmi Egyezmény. Addig is Amerika hatalmas büntetést szab ki a német autóiparra, amiért szándékosan csaltak, bár mindenki tudja, hogy az egész autóipar hazugságokra épül. Ukrajna éppen államcsődöt jelentett. Ukrán földekre pályázik néhány nagy génmódosítással foglalkozó cég. Az USA kezdi beismerni (a Washington Post-ban), hogy nem tudja előre látni mi történik Oroszországban (a világban), ugyanis nincs már hozzáértő stábja. A pénzéhes befektetők, akik anyjukat is …, éppen pánikolnak, kapkodnak, mert már sehol sem lehet a világban tuti pénzt keresni, így a pénzmozgások olyanok, mint a hullámzó lavór víz. És így tovább. Szóval nem lesz unalmas évünk most sem. Mentőöveket bekötni, folytatódik a hullámvasút.

.

BÚÉK 2016
2015.12.31

2015 a szembesülés éve volt. Most materiálisan, szabad szemmel látható, bőrünkön érezhető, hogy merre tart a modern világ. Igaz, az emberiség nagy része erről nem akar tudomást szerezni, mint a strucc, a homokba dugja a fejét, de ettől még az események zajlanak.

A magas tudatszintű társadalmak a karmikus kapcsolatokra épülnek és a sorsfeladatok alapján szerveződnek. A mai modern világ az egóra épül és a profit irányító szerepe alapján szerveződik. Mit tesz a profit? Lerombolja az egyén tudatát, hogy növényi szinten éljen, így eluralkodik a nihilizmus. Aztán szétrobbantja a családi modellt, elidegeníti az embereket, elnépteleníti a vallásokat, lerombolja a nemzetállamokat, megszünteti a nemi identitást. Bár ezt sokan megjövendölték korábban (Nostradamus, Madách, Steiner), de nem tudtuk megérteni addig, amíg át nem éltük.

Milyen lesz 2016? Ez a folyamat nyilván nem áll meg. Még jobban fogjuk látni és érezni értékrendünk eredményeit. Csak rajtunk áll, hogy 2016 a további szembesülés éve lesz, vagy esetleg az ébredésé. Mikor azt mondjuk, alakítunk az értékrendünkön, mert ez így már kellemetlen. Rajtunk áll.

Ezek szellemében kívánok Boldog Új Évet erőben, egészségben és tudatosságban!

.

Hírek 2015

Hírek 2014

Hírek 2013

Hírek 2011-2012Comments are closed.