Korai öregedés I.

A fogyasztói társadalom Dagobert bácsiai most azon agyalnak, mi tegyenek az ügyben, hogy a mai fiatalok a korai öregedés jelenségével találkoznak. Ez konkrétan azt jelenti, hogy idejekorán felnőtté válnak, túlpörgetik magukat, habzsolják az életet, közben elegük is lesz belőle és 30 éves korukra már megöregednek. Ez a korai öregség. Dagobert bácsik számára az a gond, hogy ezek a fiatalok, akik jelenleg a 15-25 éves életkor tartományban mozognak, mire harmincak lesznek, elegük lesz a világból. Kis lakást akarnak, a minimális dolgokkal, egyszerű életet, eszük ágában sincs rabszolgaként gürizni zombi cégeknél, nem akarnak sokat fogyasztani. Egyetlen dolog, amit szeretnek: utazni. Nyilván, ha van rá pénzük.

.

Mi a korai öregedés?

A jelenkori emberi civilizáció életciklusa végéhez ért.  Ez a korszak a vízözön után kezdődött, nagyjából i..e. 8.000 körül, és még kb. 350 év van hátra. Most cseng le a falanszter korszak, és akár nagy áldozatok árán is, de áttérünk a kozmosz felfedezésére (Vízöntő kor, mikor mindenkinek jár a tudás), mely kor egy ébredési folyamattal kezdődik. Ez a jelenkori emberiség sorsfeladata. Erről a Metamorfózis és Millió éves c. könyvekben lehet olvasni. Az életciklus végén az élet visszafogja magát. A modern világban csökkennek a születések, és ezt nem lehet sem pénzzel, sem törvényekkel felpörgetni,. Ahogy az ember is ha életciklusa végéhez ér, mondjuk 60-70 éves korában már nem annyira gondolkodik három gyermek nemzésében. Más típusú események izgatják fel. Mondjuk, holnap milyen lesz az időjárás, és fájni fog-e a dereka vagy sem.

Valahogy így van ezzel az emberiség is. Sumer idején az élet lassan zajlott. Aztán napjainkig egyre gyorsabb ütemeben. Ami azt is jelenti, hogy ugyanannyi élmény megéléséhez az embernek kevesebb időre van szüksége. A sumer hőskor idején, mely NEM a jelenkori civilizáció életciklusa volt, az emberek majdnem ezer évet éltek. Sumer óta 120 év az elvi genetikai határ, de ezt igazából ma nem töltjük ki. Valójában 60-70 év az, amit úgy töltünk ki, hogy annak van értelme. Legtöbb esetben az efeletti néhány év csak időhúzás. A hátralevő űrkorszakban tovább csökken az életkor, az események tovább gyorsulnak, és akár 150-200 év múlva az átlagos valósan megélt életkor nem lesz több, mint 40 év. Akkorra az emberek teljesen ki is égnek. Ezekről részletesen a Metamorfózis és Millió éves c. könyvekben lehet olvasni.

.

Az öregedés okai

Az embernek van saját sorsa, melyet több inkarnáción keresztül szövöget. Mindig életfeladatokkal jön, mint egy hátizsák tele dobozokkal. Aztán a mai ember egyre kevesebb feladatot válla be, szinte úgy viszi haza a csomagot, ahogy hozta. A sumer hőskorban a társadalom a karmikus kapcsolatokra épült és a sorsfeladatokra szerveződött. Ma az egóra épül és a profitra szerveződik. Ilyen gondolkodással egyfelől sosem fogjuk megérteni Sumert, másfelől egyre terheltebb életekre születünk le. Ugyanis mindig hozzuk magunkkal a múltkori meg nem oldott feladatokat is. Így három inkarnáció elég ahhoz, hogy úgy szülessünk le, hogy eleve esélyünk sincs a feladatok megoldására. Ilyenkor az ember egész életen át debil (visszamaradt) gyermek lesz. Ezzel megváltja saját sorsát, sőt legtöbbször szüleiét is. Aki pedig szándékosan nagyon rosszat tesz másokkal, megy egy körre az átnevelő dimenzióba (a vallás pokolnak nevezi), mely után sok ezer évig kezes bárány lesz, maximális moralitással. Ezekről a Metamorfózis és Millió éves c. könyvekben lehet olvasni

Mindez azt jelenti, hogy az emberiség úgy egyénileg, mint kollektíven terhelt sorssal rendelkezik. És lassan lejár az egyéni inkarnációk lehetősége is, a nagy színdarab a végéhez közeledik.

Másfelől a fizikai test is nagyon el van már használódva, sőt a mai ember nem is törődik vele. Pedig azon el kellene gondolkodnia, hogy ha nem foglalkozunk vele, akkor hogyan tudja majd az unokáink generációja megvalósítani karmikus feladatait, ha egész életenergiája arra kell, hogy életben maradjon, hogy civilizációs betegségekkel küzdjön. Mindez teljesen felesleges lenne, ha nem olyan világban élne, amilyen. Hiszen a betegségeink egy része karmikus ugyan, a másik nem, de mindkét eseten az életvitelünk üti ki a biztosítékot. Például az autoimmun betegség a lélek öngyilkossága, a csontritkulás a szellemé, azaz olyan életet élünk, melyet ott belül már nem akarunk.

Tehát a korai öregedés részben saját sorsunk, korábbi életeink következménye, részben a közös emberi karma eredménye, részben pedig az egyre gyengébb fizikai testé, mely a sumer hőskorból származik, a vízözön után át lett szabva, majd napjainkra már meg is tapossuk.

Ezekről a Metamorfózis és Millió éves c. könyvekben lehet olvasni.

.

Mit tehet a mai ember?

A korai öregedés idejekorán észrevehető a fiataloknál. Tudatos hozzáállással lehet fékezni. Lányoknál tipikus jele a korai szex. Aki 14-16 éves korában napi rutinnal űzi, az nagyon hamar kiég, ugyanis nagyon hamar felnőtté válik. Ez egy tipikus korai öregedés. Ezzel a dologgal 21 éves kora körül kellene találkozzon a szervezet. Túl a gyors felnőtté váláson, nőgyógyászati betegségekhez is szokott vezetni a korai rendszeres szex, nincs az a védőoltás, ami megakadályozná ezeket.

Nemtől függetlenül szokott jelentkezni a gyors felnőttévállás abban a formában, hogy 16-18 évesen elkerülnek a fiatalok otthonról, de nem egy zárt közösségbe, kollégiumba, mint száz évvel ezelőtt, hanem ki a világba. Ma már az is természetes, ha valaki 18 évesen elmegy Dániába, Angliában, Amerikába. Az, hogy ilyen hamar önellátó kell legyen, meg kell éljen a saját lábán, oda vezet, hogy hamar elege lesz az egész világból, fásulttá válik, és nem érdekli majd semmi. Nyilván ehhez tartozik, hogy teste is hamar lehasználódik, 30 évesen olyan krónikus betegségek sokasága látható rajta, melyek 100 évvel ezelőtt egy egész falu százévesein együtt sem.

Aki otthon marad családi körben, de adósságba vágja magát a tanulási költségek miatt, szeretne hamar önállóvá válni és elköltözni, de nehezen oldja meg az anyagiak miatt, vagy csak két kanállal habzsolja az életet hallgatva a folyamatosan rázúduló reklámözönre, az szintén korai felnőttévállással fog találkozni.

Valójában a korai öregedést egyetlen módon lehet fékezni, ha minél tovább gyermek a gyermek. Az Egészség c. könyvben bemutatásra került, hogy a gyermek felnőtté 21 éves korára válik, és addig 3×7 éves ciklusokban fejlődik.  A mai iskolarendszert pont nem érdekli, hogy olyat kér a gyermektől, amire az nem képes, mert még az a része nincs kifejlődve. Ezzel megerőszakoljuk. Ha mint szülő igyekszünk minél inkább fenntartani a természet ütemét, annál kisebb mértékben fogunk találkozni a korai öregedéssel. És ez befolyásolja gyermekeink boldogságát, megélt életkorát és krónikus betegségeinek számát is.

A túlpörgetett élet a pajzsmirigy túlműködéséhez is vezet sok esetben. A pajzsmirigy adja a szervezet számára az órajelet. Ha túlműködik valami miatt, akkor mi is gyorsan éljük életünket. Azonban fordítottja is igaz, ha túl pörgünk az életben, akkor elhasználódik a pajzsmirigyünk.

Gyermekeink életébe mi telepítjük a taposóaknákat, aztán nem értjük, hogy annyi testi és lelki sérüléssel miért nem élnek hosszú és boldog életet abban a világban, melyet mi teremtettünk nekik, mely gyakorlatilag életidegen, természetellenes.Comments are closed.