Korai öregedés III.

A téma első két írásához kapcsolódóan többen kérdezték, hogy hol van ezen a téren a modern iskola szerepe, mit okoz, mert azt már nagyon sokan látják, hogy valami nincs rendben.

.

Előrebocsátom, hogy nem a magyar iskolarendszerről beszélünk, mert a többi sem jobb a modern világban. Mind a fogyasztói társadalom számára gyárt robotokat, és nem veszi figyelembe a gyermekek fejlődési igényeit, feláldozzák azokat.

.

A második cikkben arról beszéltünk, hogy az Én belakja a házat, azaz a szellem a fizikai testet, közben alakítja azt az igényei szerint. Ha nem sikerül belaknia rendesen, akkor az krónikus betegségek forrása és valójában korai öregedés.

A modern világ összes iskolája, igaz különböző mértékben, leszámítva az alternatív iskolák egy részét, nem foglalkozik a gyermek fejlődési ütemével. A tantervet felnőttek egóval készítik, mechanikus szemléletük révén a gyermeket gépnek tekintik. Valljuk be, sokszor nemes cél vezérli őket: olyan fiatalokat akarnak képezni, akik maximálisan megfelelnek a fogyasztói társadalom elvárásainak, teszik ezt azért, hogy ezek a gyermekek az életben el tudjanak majd helyezkedni. VALÓJÁBAN A KABÁTRA SZABJUK A GYERMEKET, az abszurd értékrendre az élő embert. De még egyszer mondom, NE SZÓLJUK MEG ŐKET, MERT VALAHOL JÓT AKARNAK, éppen nekünk. Csak fordítva ülünk a lóra.

A modern iskola olyan elvárásokat támaszt, melyeknek a gyermekek nem tudnak megfelelni, olyan képességeket várnak el tőlük, melyek még nem alakultak ki. Elvárjuk az Éntől, hogy abban a szobában éljen, amit még nem fedezett fel, nem festett ki, nem lakott be. Majd öt év múlva. De nem, mi most akarjuk. Ez komoly kihívás az én számára. Vagy kapkodni fog, vagy lemond dolgokról egy egész életre (betegség).

Miben nyilvánul ez meg? Például abban, hogy már az alsó osztályokban a gyermekek tekintélyes része hirtelen szemüveget kap, megjelenik a mínusz egy-két dioptria. Ez tipikus jele a szklerotizáló folyamtoknak, konkrétan elvész az életerő egy része. A folyamat csak fokozódik, a fizikai tüneteken túl, jönnek a lelkiek is. A gyermekek egy része nem akar iskolába menni, vannak akiknek nagyon erős hasgörcsei vannak, vannak akinek gerincproblémái, és sok egyéb tünet.

Mindez oda vezet, hogy csökken az életenergia. Most amikor egyre növekednie kellene, csökken. Lányoknál sokszor gyengébb a menstruáció, mindkét nemnél csökkent erővel van jelen a szaporodóképesség, vagy néha már nincs is jelen, a lelki okok miatt gyakori a korai szex, drog, alkohol, cigaretta, és függőségek emberektől, a virtuális világtól, stb.

Így jutunk el ahhoz az állapothoz, hogy a naptár alapján 20-22 éves fiatal nem élete teljében várja az élet feladatait, hanem egy 60-80 éves öregember áll előttünk, krónikus betegségek sorával, rendszeres gyógyszeres kezeléssel és függőségek tömegével. Túl ezen van még egy aspektusa a dolognak. Bizonyos képességek nem tudtak kifejlődni, mert nem engedtük. Így sokan nem tudnak önállóan dönteni, félnek, aggódnak, függőségekben élnek, nem szocializálódtak kellően, nem tudnak leválni szüleiktől. ÉNJÜK NEM TUDOTT KIFEJLŐDNI. ŐK A POTENCIÁLIS ZOMBIK, ha sikerül az uralkodó értékrendnek bedarálnia őket.

A témáról nagy harcok dúlnak a világban. Neves orvosok, pszichiáterek, pszichológusok, tanárok emelik fel hangjukat napi szinten. Magyarországon Vekerdy Tamás nagy szakértője a témának, aki szintén minden lehetséges fórumon elmondja megalapozott véleményét.

Mit lehet tenni? Egyik nap meg kellene szüntetni a modern világ egész iskolarendszerét, majd másik nap teljesen új alapokon létrehozni, teljesen új emberek vezetésével, új elvek alapján, maximálisan elfelejtve a jelen állapotot.Comments are closed.