2016 a kínai horoszkóp szerint …

A kínai kultúra attól érdekes, hogy a megfigyelésen alapul, információit népmese formában adja át generációról generációra. Így született a kínai gyógyászat, az öt elem tana, az öt elemre épülő emberi karakterek és persze a kínai horoszkóp is.
A kínaiak megfigyelték, hogy a kozmikus együttállások alapján, bizonyos tendenciák szabályosan ismétlődnek. Ciklikusság jellemző az életben. Tipikusan adott évek hasonlóságot mutatnak a környezeti hatásokban. A kínaiak sosem vizsgálják a kozmikus hátterét, ahogy a kínai gyógyászat sem ragozza az alapokat, csak ezt mondja így van. És tényleg így van. Erre a legmegdöbbentőbb bizonyíték a kínai öt elemre épülő öt emberi karakter (lásd Egészség c. könyv), mely pusztán a születési dátum alapján annyit elmond minden emberről, amennyit a legtöbben sosem tudtunk magunkról.

A kínaiak észrevették, hogy időnként hasonló tulajdonságú évek ismétlődnek, melyek karakterüknél fogva hasonlítanak bizonyos állatokhoz. Ahogy az öt elem tana szerint van Fa, Tűz, Víz, stb., mert az adott karakter pont úgy viselkedik, mint a fa, tűz, víz, hasonlóan vannak olyan évek, melyek bizonyos állatok jellemzőiként hatnak a civilizációra. Nyilván az mindig a civilizáción múlik, hogy mit kezd magával, de a körülmények adottak, valamilyen mértékben meg is határozzák a viselkedés mintáját.

Ez év februárjában a kanai naptár szerint, mely több mint 4.000 éves, civilizációnk a Majom évet kezdte. A Majom év, a majom tulajdonságaival ruházza fel a világot. Mindezt a kozmoszban, a csillagok állása gerjeszti. A majom vidám, akaratos állat, belül mégis érzékeny, de nem megy a dolgok mélyére a megoldás kedvéért, inkább majomkodik. Ha stresszes lesz, akkor szétesik és már nem tud, nem is tesz semmit.

2016 év jellemzője, hogy könnyed év lenne, ha nem lennénk tele felszín alatti problémákkal, melyek most világi szinten a felszínre törnek. Ha nem tudja a világ „vidáman” megoldani a problémáit, akkor káosz lesz úrrá. A majom stresszes lesz és szétesik. A majomnak vannak érzelmei és bizonyos intelligenciája, ezért a majom felszínre juttatja a ki nem mondott, be nem vallott dolgokat. A három majom: a nem lát, nem hall, nem beszél, elve a valóságban nem működik, mert a majom lát, hall, beszél. Érzi a felszín alatti feszültségeket és a felszínre is hozza őket, mert a majom érezi a dolgokat. Azonban éppen majomkodása miatt nem szereti azokat megoldani.
A világnak új dolgokkal kell szembenéznie, melyek valójában nem újak, hanem a szőnyeg alá söpört szemét, megoldatlan feladatok, melyek ott lappanganak a felszín alatt. A világnak fel kell vállalnia a ki nem mondott és meg nem oldott dolgait, és közösen kell azt megoldania. Minden embernek részt kell vennie ebben a megoldásban, nincs idő a passzív szemlélődésre, nem a moziban ülünk, hanem az filmben játszunk a mozivásznon. Sem egy ember, sem egy nemzet, sem egy kontinens nem zárhatja ki magát a megoldásból. A majmok közösségben élnek, és nem az egyéni majom tud eredményes lenni, hanem az egész közösség, együtt.

Ha a majom elvigyorogja, elbohóckodja ezt az évet, magyarul az emberiség elmajomkodja az évek során maga által gerjesztett, de meg nem oldott feladatai megoldását, akkor érdekes lesz a folytatás, mert mert 2017 a Kakas éve. A kakas szép színes, a külsőségekben nyilvánul meg, magamutogató, hangoskodó, de sosem old meg semmit. Ha tehát 2016-ban nem oldjuk meg a korábbi évek szőnyeg alá söpört szemetét, a saját szemetünket, akkor 2017-ben biztosan nem, de remekül tudunk majd tetszelegni a színes tollainkkal.

Mindezt tetézi majd 2018, mely a Kutya éve. A kutya a szokások rabja. Sok-sok rossz szokásé, mondja Garfield. Valójában a kutya a múltat őrzi és védi. Ha 2016-ban nem oldjuk meg dolgainkat, akkor 2017 magamutogatással fog eltelni, és 2018-ban hatalmas balhé lesz, a múlt és a jövő csap majd össze. Hangos csaholások, harapások és a koncért történő harci viadalok, mindezt a múlt, a megrögzött szokások, védelme érdekében. Ha ez évben rendet tennénk, 2018-ban nem tudná a kutya védelmezni a szőnyeg alá söpört szemetet, mert nem létezne.

2019 a Vaddisznó éve. A nyugati kultúrában a vaddisznó negatív jelzőkkel van illetve, ahogy maga a disznó is. A kínai kultúrában a vaddisznó a jóság, tolerancia, megbocsátás szimbóluma. Együttérző és rugalmas. Valójában a Vízöntő kor igazi állata, mikor mindenkinek jár a tudás, és egy új értékrend.

Úgy néz ki a dolog, hogy szépen haladunk a lejtőn, ez évben elmajomkodjuk az évet a virtus, a szokások, a régi és elavult struktúrák feletti bohóckodás jegyében. Bízzunk benne, hogy azért valamennyit sikerül megoldani a feladatokból, mert ezeket pár év múlva viszontlátjuk büntető kamattal együtt, ahogy a mai közgazdászok mondanák.
Aztán 2017 csak fokozza a meg nem oldott feladatokat, melyek már cunamivá nőnek, de a külsőségek fontosabbak lesznek. Minderre a pontot 2018 teszi, mikor egyenesen harc tör ki a merev változatlanság, a múlthoz történő ragaszkodás, és a változás, az új értékrend között. Az új győzni fog, a jelenlegi rend és elavult struktúrát elsöpri a változás szele. Ez 2019 évvel kezdődik. Kérdés, milyen sérülésekkel éli ezt túl az emberiség.

2015 júliusában már megjelent egy írás, Világgazdaság a közeljövőben. Ott szerepelt egy ábra, melyet részben asztrológusok, részben közgazdászok raktak össze.

gazdasági válság 2014_2020

.

A dolog érdekessége, hogy ugyanarról beszél. Valahol minden összeér. A Millió éves civilizációk c. könyvben, mely már lezárásra került és a nyomdába kerül, beszélünk arról, hogy nagyjából öt év lejtő, öt év padlófogás, új értékrend kialakítása várható, és azután indulhatunk felfele, hogy el kezdjük az utolsó nagy emberi korszakot, mely a kozmosz felfedezése, vagy ahogy Madách Imre nevezte, az űrkorszak.Comments are closed.