Május-9

Mikor a sumer istenek eljöttek a Földre, első dolguk az volt, hogy az állócsillag szférában definiálták az állatövi jegyeket, és lévén ez az ő bolygójukon is meg volt határozva, ezáltal szinkronizálták az ő bolygójuk és a földi időszámítást, mely nagyságrendekkel eltért egymástól.

Mindvégig komoly hangsúlyt fektettek a kozmológiára és a kozmikus erők hatását a földi életre tudták és tiszteletben is tartották. Az egyik legmarkánsabb dolog az volt, hogy jó előre tudták, mikor ér a földi élet a Kos korszakába, mert tudták, ez Marduk kora lesz. A kozmikus erők felerősítik Marduk minden megnyilvánulását, legyen az jó vagy rossz. Ha bölcs tibeti pap lett volna Marduk, akkor még virágzóbb élet jött volna el. De nem így volt, ezért a Kor korszak alatt szétháborúzták magukat, akkora vérfürdők korábban nem voltak. Lásd Sumer c. könyv. A modern kor azért már túltett Mardukon. Ahogy mondják, időnként a földi élet olyan, hogy hozzá képest a pokol csak egy unalomba fulladt gyermekzsúr.

Hasonlóan érdekes Stonehenge is, hiszen aki beáll a közepébe, megtart egy kis rituálét, az kívánhat bármit, és az teljesül. Marduk volt az első, akiről tudjuk, hogy kipróbálta ezt, és nagyon jól működött. Ami következett a történelemben, az Marduk egyensúlyi állapotának hiányát tükrözte, felerősítette azt a külső világban. Ez volt a Kos kora.

Valamikor 1-2 éve egy angliai út után, hazafelé menet, előre be nem tervezett (eltitkolt) módon a mostani amerikai elnök gépe leszállt Stonehengenél, és kicsit körbenéztek ott.

Rudolf Steiner alkotta meg, vagy inkább neki adták oda, az igazi kozmológiát. Innen tudunk nagyon sok mindent. A legkevesebb az, hogy a görögök óta az asztrológiában a jegyek kicsit elcsúsztak, ami azt jelenti, hogy szétválik a fizikai és a lelki jegy, azaz a sors amit meg kell élnünk. A fizikai jegy beillik a szokott intervallumba, de a lelki jegy eggyel előrébb van. Erről már lehetett olvasni a honlapon. Az is fontos, hogy ha valaki sokat késik születéskor, akkor azzal is számolni kell. Lehet egy két hetet késő bika, aki ezáltal kos, és lelkileg halak. Ennyit a mai asztrológiáról. Ha megvizsgáljuk saját jellemzőinket, akkor észrevesszük a dolog működik.

Ami még nagyon érdekes, hogy Steiner azt is nagyon jól meghatározta, hogy milyen kozmikus együttállások jelentenek az emberiség történelmében fordulópontokat. Pontosan a jelen korban a Merkúr elhaladása a Nap előtt, azaz a Föld és a Nap között, igen fontos, mondhatni kritikus eseményeket takar. Általában 100 év alatt 13-14 ilyen elhaladás van, és ez vagy május 6-11 között, vagy november 7-14 között.

A történelemben ezeken a napokon nagy érdekes dolgok történtek. Már a XV. századtól vannak feljegyzések. Modern korunkban ilyen napokra estek események az első világháború előtt, akár után, melyek meghatározták a háború kitörését vagy a végét; vagy a nácizmus előretörése terén; vagy a náci Kristály éjszaka; de ilyen volt a második világháború utolsó napja; a berlini fal lebontásának kezdete, stb. Itt nem az a lényeg, hogy történelmi eseményekhez találjunk dátumösszefüggéseket, hanem az, hogy Steiner előre definiálta a szabályosságot, és ezeken a napokon tényleg az emberiség életét globálisan meghatározó események történtek.

Ami még érdekes, hogy bár egy naphoz köthető egy-egy fontos dolog, de az mindig csak pont az i betűre, mert napokkal korábban elindul egy folyamat, mely akkor csúcsosodik ki. Aztán ezen átlendül a történelem mint egy holtponton, és akkor indul a lavina, mely előre nehezen látható eseményeket eredményez. De, hogy a civilizációra globális hatással bír, az biztos.

A legközelebbi dátum: 2016 május 9.

A távolibbak: 2019 november 11; 2032 november 13; 2039 november 7; 2049 május 7

Most május 9-én figyeljünk a világ dolgaira, mert történelmet írunk.

.

Akit a téma részletesen is érdekel, annak ajánlom figyelmébe a Szabad gondolat folyóiratot, annak a 2016 márciusi számát (19/1), és a cikket: Varga Márta: A Merkúr és a Nap. A cikk a steineri kozmológia függvényében magyarázza el a Merkúr szerepét az emberiség történelmében.Comments are closed.