Falanszter

Az ember tragédiájában a falanszter szín arról szól: mindenki egyenmunkát végez, a legtehetségesebb embereket is arra kényszerítik a tudósok, hogy a kijelölt munkát végezzék, gondolkodni és ettől eltérni tilos. Minden a célszerűségről szól. Ami nem célszerű, azt nem szabad tenni, sőt tudni sem kell róla. Mindenki egyenruhában jár és egyen-gondolkodik. Mindent a tudomány irányít, a racionalitás, logika, azért száműzték a virágokat, állatokat, és érzéseket. A gyermekről kis korában eldöntik, hogy orvos legyen vagy munkás.

.

Modern oktatás

Néhány év óta már a tengeren túl komoly dilemma, hogy bizonyos tantárgyakat nem kell oktatni az iskolákban, mert okafogyottá váltak. Például ilyen a helyesírás. Kanadai rokonunk elemi iskolás kislányát már nem tanítják az iskolában kézzel írni, mert hogy nincs rá szükség. A fiatalok a céltudatosság nevében sokkal butábbak lesznek, mint amire képesek, hiszen emberi mivoltuk meg van csonkítva.

Most a racionalitás már elérte hazánkat is, nem kell Amerikába menni, mert Amerika idejött. Szeptembertől indulnak a szakgimnáziumok. Ezek a középfokú oktatási intézmények, a szakképzés mellett érettségit is biztosítanak.

A tudósok eldöntik, melyik szakmához milyen természettudományt kell tanulni, vagy hogy kell-e egyáltalán. Eddig mindenki tanult biológiát, fizikát, kémiát, földrajzot, ami szükséges is, hiszen minden fiatalnak meg kell ismernie az őt körülvevő világot. Csak így életképes benne. A tudós társadalom célszerűségi törekvése most oda vezet, hogy ősztől az említett tantárgyak közül csak egyet fog mindenki tanulni, azt, amiről a tudós társadalom úgy döntött, hogy számára szükséges.

Túl azon, hogy elvárjuk egy fiataltól, hogy idejekorán válasszon szakmát, ami lehetetlenség, még az egyik területről a másikra történő váltást is alaposan megnehezítjük.

VISZONT ITT JÖN A SZÜLŐ SZEREPE. Vasárnapi iskola keretében kell majd megtanítania azokat a tantárgyakat, melyeket az iskola nem hajlandó, mondván nem célszerű. Ha a szülő sem tudja, akkor önszerveződő közösségek keretén belül fogadnak majd elbocsátott szaktanárokat, akik megtartják a le nem adható órákat, mert hát azért mégis csak illene tudni alapokat arról a világról, amiben élünk.

Továbbá fel fognak értékelődni az alternatív iskolák. Ez az államnak is jó, mert azok fizetősek, így kevesebb állami pénz szükséges az ingyenes oktatás megvalósításához.

Hogy miért történik mindez? Mert ez a kor szelleme. Mindez a jelen értékrendünk következménye. Egynapon fog a fejünkre omlani az oktatás, az egészségügy, a gazdaság, mikor az egész modern világunk összeroskad a saját nagysága alatt. De addig is zombivá neveljük a társadalmat, mert könnyebb uralkodni felette.

INNENTŐL A SZÜLŐ FELELŐSSÉGE, HOGY GYERMEKE NE VÁLJON ZOMBIVÁ. Ugyanis a szülő felelős a gyermeke neveléséért és ezt a funkciót nem delegálhatja az államra. Ha az állam nem partner, nem segít, akkor a szülőnek magának kell megtalálnia a járható utat, nyilván a lehetőségek függvényében, hogy gyermeke ne zombiként építse a fogyasztói társadalmat.Comments are closed.