Kristályok-2

Részlet a Túl az anyagon c. könyvből. 

Az Elemi lény c. fejezetben láttuk, hogy az univerzumban először a láthatatlan van jelen, mely bizonyos körülmények között, bizonyos mértékben megsűrűsödik és anyag lesz belőle. De, a kozmoszban ez a folyamat visszafordítható. A palackba zárt szellem kiengedhető a palackból. Ez az ember fizikai regenerációjának az alapja is, és egyben a valódi megfiatalodás esélye.

A kristály nem más, mint megszilárdult szellemi világ. A legmagasabb szintről. Az univerzum struktúrája pontosan definiált. Isten a teremtéssel van elfoglalva, hatáskörét delegálta a Magas Hierarchiák számára. Ide tartoznak a Szeretet Szellemei (Szeráfok), a Harmónia Szellemei (Kerubok), az Akarat Szellemei (Trónok). A kristályok a Magas Hierarchiák felső fele szelleminek megsűrűsödött megjelenési formája, még a Föld kialakulásának idejéből. Azonban az anyagi formában ott van maga a szellemi világ. Bár az ásvány, a kristály halottnak tűnik az anyagi életszemlélet alapján, valójában palackba zárt szellem. Mint olyan egyfelől majd kiszabadul, mikor a Föld fejlődése abba a korszakba lép, másfelől azonban a kristály egy olyan anyag, mely él, egy élő lény, mely állandó kapcsolatban áll az univerzum legmagasabb szintjével, mely már az Isteni szint minőségét hordozza. Ez azt is jelenti, hogy a kristály a szeretet, a moralitás erejével hat.

John Ernst Worrell Keely (1837-1898) feltaláló alkotott olyan gépet, mely nem termelt és nem fogyasztott elektromos áramot, mégis mechanikus mozgást végzett, mozgási energiát állított elő a semmiből, ahogy ma mondanánk. Ingyen energia. De még ma sem értjük, mert nem vagyunk képesek kilépni mechanisztikus, materialista gondolkodásunkból. Így soha az életben nem is fogjuk megérteni, analfabétán halunk meg. Keely gépe pedig működött. Még Rudolf Steiner drámájának színpadi bemutatójára is készítettek egyet, melyet aztán, mint színpadi kelléket, kidobtak a kukába, a hozzá nem értők. Keely gépe ahogy mondják éteri energiákkal működött, ami nem más, mint a szellemi, kozmikus oldal energiája, mely a szeretet, a morális erők működtettek. Keely gépe azért nem tudott sikerre jutni, mert csak ő maga tudta gondolati síkon elindítani és leállítani. Mások nem. Állítólag azért akadt egy-két egyszerű ember, akinek szintén sikerült, de nem lehetett ilyen asztali ventilátort gyártani, ugyanis az emberek képtelenek lettek volna tömegesen gondolati síkon ki és bekapcsolni őket. Másként pedig nem lehet. Ma sem sokan tudnák működtetni, mert a moralitás ma hiánycikk.

MORÁLIS ERŐKKEL MŰKÖDŐ GÉPEKET, CSAK MORÁLIS EMBEREK TUDNAK KÉSZÍTENI ÉS HASZNÁLNI.

Mai világunkban végtelenül messze járunk a moralitástól, így ne is akarjuk sem megérteni, sem használni ezeket a gépeket. Ezzel a mai primitív életszemlélettel, a moralitás ilyen mértékű hiányában nekünk NEM JÁR az ilyen technológia. Persze eljuthatunk olyan fejlődési szintre, ha addig el nem pusztítjuk saját magunkat.

A kristály is hasonlóan működik. A kristályon keresztül a legfelsőbb szellemi szint morális, szeretet erői nyilvánulnak meg, melyek a nem anyagi folyamtokra hatnak, azokat szabályozzák, harmonizálják. Aki rendelkezik olyan morális erőkkel, az tud a kristályokkal kommunikálni. Például ez lehetne egy fejlett űrkorszak kifogyhatatlan energiaforrása, ahol a morális erőkkel bíró mérnökök programokat készítenek, melyeket a kristályokon futtatva, valósulhatna meg az űrutazás. Ehhez hasonlóan a földi életben is lehetne ilyen gépeket készíteni, melyek Keely gépéhez hasonlóan, a morális erőkkel működnének, a kristályok által. De jelenleg nem tudni sem ilyen mérnökökről, sem ilyen emberekről, akik el tudnának indítani egy ilyen szivattyút, vagy egyáltalán el tudnák készíteni.

A Millió éves civilizációk c. könyvben bemutatásra került, hogy a Földön adott pillanatban kihalt az élet. Ekkor jött egy fejlett társadalom néhány képviselője, és kristályokkal beprogramozták a Föld morfogenetikus terébe azt, hogy milyen növény és állatvilág jelenjen meg. A morfogenetikus tér a Föld éterteste, és ami ott van, mint információ, az materializálódni fog. A Földet nem úgy népesítik be élettel, hogy a környék bolygóin összeszednek csemetéket, aztán itt nehéz munkával elültetik őket, majd ezer évekig gondozzák. Az információt ültetik el az étertestbe, ami meg fog nyilvánulni anyagi síkon. Egyébként az ember is így lesz beteg. Évekkel a daganat fizikai megjelenése előtt, az étertestben már ott van. Az orvoslás csak fizikai síkon hajlandó gondolkodni, ezért gyakorlatilag mikor felfedezik a betegséget, akkor már késő. A materiális szűrés késő.

A kristályon keresztül folyamatosan áramlanak az univerzum erői a Földre. Mi a kristály? Minden, ami szilícium: drágakövek, féldrágakövek, hegyikristály, az utolsó folyami kavics, üveg, stb. A ház környéke tele van csillagkapukkal. Azonban azt tudni kell, materiálisan fogalmazva azt mondhatjuk, hogy a kristály válaszának egy része belelóg az anyagi érzékelésünk tartományába, viszont legnagyobb része nem. Lásd Ébredés c. könyv. Éppen ezért tudjuk használni a digitális technikában a kristályt, mint fix frekvencia generátort. Azonban materiális szempontból itt vége is a történetnek. Ha van egy jó kristályunk, megkérhetjük, hogy kezelje a májunkat. Annak függvényében, mennyire jól van aktiválva, vagy megteszi, vagy sem, és a kezelés sikere is változó eredményt mutat, sok egyéb tényező függvényében. De ha megteszi, akkor érezni fogjuk, ahogy lüktet a kezünkben, a májunk körül, vagy még sok ide kapcsolódó helyen. Egyébként az orvosi egyetemen minden elsőéves diákot kötelezően bevinnék olyan kísérletbe, hogy próbálja ezt ki. És megdöbbenne, hogy bármelyik szervét eléri a lüktetés, annak függvényében, mit kér. Aztán ezzel a tapasztalással azt kezd később, amit akar, de nehezebben mondaná rá, hogy baromság, hogy ilyesmi nem létezik. Mert saját fizikai megtapasztalása lenne. Ne felejtsük, a legtöbb ember úgy gondolja, az ő gondolkodásának a korlátai, egyben az univerzum korlátai is. Materiális szavakkal élve, a kristály működési tartománya messze túlmutat az anyagi tartományon, éppen ezért a kristályokon átáramló kozmikus információ legnagyobb része elektronikus és hasonló módon nem szedhető ki, mert a mi eszközeink, műszereink nem hogy nem működnek abban a rezgéstartományban, hanem nem is léteznek ott.

Mindent egybevetve, a kristály egy univerzális eszköz, melynek célja, hogy támogassa azt a civilizációt, amelyik megérti a világ valós működését. Ez egy plusz tudás és energia, melyre a civilizáció saját erejéből nem képes, de tudatossága révén, neki EZ JÁR. Segítenek a nagyok. A Millió éves civilizációk c. könyvben láttuk, hogy nekünk most itt kellene tartanunk. Ezen az úton elindultunk 100 éve, de gyorsan letértünk róla. És most vissza kell térnünk, mert ez a kor szelleme. Ez a levegőben lóg.

A JELEN KORBAN, A JELEN KORSZELLEM ÉRTÉKRENDJE SZERINT A KRISTÁLYNAK OLYAN ALAPNAK KELL LENNIE, MINT NAPJAINKBAN A KŐOLAJ ÉS A VILLAMOS ENERGIA.

Hol kellene használnunk a kristályokat?

  • mint házi erőforrások, és akkor nem szükséges atomerőmű, szenes erőmű, viszont nincs adó, energiafüggőség, stb, tehát ez még nem a mi világunk, mert képtelenek vagyunk túllátni a dézsmán és profiton,
  • az univerzum bölcsességére épülő apró válaszok a napi életben, melyek nem erőt és energiát képviselnek, hanem inkább irányítástechnikát,
  • mint valós történelemkönyvek, melyek nem csak a földi életről szóló részletes információkhoz juttatnak minket, hanem az univerzumról is végtelenül precíz infókkal bírnak, de ezeket mi még nem vagyunk képesek, nem hogy értelmezni, hanem egyáltalán elfogadni a létüket,
  • kapcsolat más világokkal, dimenziókkal akár materiális, akár nem materiális tartományban léteznek is azok,
  • az első két pont kombinációja, a fogyasztói, fogyasztási házi eszközök,
  • az ember számára nagyon fontos lenne a gyógyászati alkalmazás, ugyanis ez a kor gyógyászata. Azonban ez egy KEGYELMI ÁLLAPOT. Csak annak JÁR, aki képes ezt megérteni, elfogadni. Csak azt támogatja az univerzum, aki a világmindenség szabályai szerint él. A természetellenes élet nem támogatott. Mai értékrendünk maximális formában természet és életellenes, így az univerzum számára zsákutca. Az említett kegyelmi állapot annak jár, aki ébred, tesz az életéért, sorsa szerint szeretne és próbál is élni, de éppen korábbi évei következményeként beteg, korlátai vannak. Őt segíti az univerzum, akár csodákkal.

Bár sok helyen látni, hogy kristályokat használnak bizonyos terápiákban, és sok gyógyhatású szerben van kristályőrlemény, de ez olyan messze áll a lehetőségektől, mint amikor az óvodás a homokozóban játszik, ahhoz képest, hogy galaktikus űrutazásban az űrhajó kapitánya lenne. Sok nagyságrend a különbség a lehetőség és a valóság között. De ilyen földhözragadt gondolkodással nem is lehetséges ennél több.

A kristályok harmonizálnak folyamatokat, az anyagi síkon túl, mikor a folyamatok még nincsenek lesűrűsödve anyaggá. De, vissza is tudnak fordítani lesűrűsödött, már szklerotizálódott folyamatokat.  

És itt jön az érdekes dolog. Még csak itt-ott kapiskáljuk, hogy adott betegségnek mi az oka, az anyagon túli okok körébe csak a lélek fogalma kezd lassan bekúszni, de az univerzum a valóságot tudja. Az anyagon messze túlmutató valóságot. Mi nem vállaljuk fel, mert akkor másnap be kellene zárni az egész fogyasztói társadalmat.

Képletesen szólva a fizikai test a szellem temploma. A modern ember fizikai teste olyan szinten beteg, hogy a temploma romokban hever. Ez úgy néz ki, mintha bizonyos cselekedeteinkkel mindig ütnénk egy-egy rést a falba, aztán egyre nagyobb lyukak tátonganak a falon, míg előbb-utóbb összedől az egész. Amíg össze nem dől, addig van lehetőségünk javítgatni, foltozgatni, de adott mértékű károsodás után, már csak azt számolhatjuk, mikor dől a fejünkre az egész.

Kegyelmi állapot az, amikor már lassan összedőlne a templomunk, de észrevesszük, hogy az eddigi rombolás helyett javíthatnánk is. Sőt, neki is állunk a javításnak, amennyire tudjuk azt végezni. Sokszor már csak a Jóisten láthatatlan keze tartja, és emiatt nem dől össze. Ha ekkor kezdjük el az építési, javítási munkát, akkor a Jóisten nem engedi összedőlni, ha kell, még csodák is történnek, sőt maga is segít az építésben. Mi teszünk egy téglát a helyére, ő húz egy egész falat. Ez a kegyelmi állapot. Megértettük mit kell tennünk, még ha ezt egész életünkben nem is tettük, most elindulunk azon az úton, amin már rég kellett volna. De nem büntet minket senki és semmi, mert eddig nem úgy tettünk, sőt most sem vár el tőlünk senki maximális teljesítményt. Csupán tegyük meg azt, amit tennünk kell, olyan mértékben, amennyire erre képesek vagyunk. Ekkor érjük el a kegyelmi állapotot.

Ha megértjük életünk lényegét, megértjük, hogy van sorsunk, életfeladatunk, embertársaink nem ellenségeink, hanem társaink, ha tudatosan kezdünk tenni életünk megvalósítása érdekében, akkor kegyelmet kapunk az univerzumtól, az intelligens erők támogatják azt, hogy rendbe tegyük testünket, lelkünket, szellemünket. Az egészség a három egyensúlya és egysége.

A kristályok harmonizáló ereje leginkább akkor hat, ha az univerzum rendje szerint élünk és gondolkodunk. Ekkor JÁR a segítség, a rendező megjutalmazza azt, hogy kezdjük szerepünket játszani, még ha eddig nem is tettük. Legalább felébredtünk, megértettük a szerepet és megléptük. Ekkor jár a bizalom.

A kristályterápia leginkább kegyelmi állapotban hat, de akkor nagyon. Ilyenkor csodákra képes. Aki megérti és alázattal fogadja ezt a segítséget, majd tudatosan alkalmazza, részesül ebben a kegyelemben. Aki nem vár materiális bizonyítékot arra, ami az anyagon túli tartományban történik, de maga keres bizonyítékokat arra saját életében, hogy miért jutott ide, és mit kell változtatnia, hogy többet ne így legyen, az kegyelmet kap.

A kínai ősi kultúra idején nagy csoda volt, ha valaki annyira beteg lett, hogy egyszer életében alkalmaznia kellett a hagyományos kínai orvoslást (HKO). Ma ezzel szemben Kínában, a HKO rendelőkben hétvégeken hatalmas a zsúfoltság, mert az emberek szinte hetente mennek kezelésekre, hogy a munkahetet végig bírják dolgozni. És a HKO heti alkalmazásával sem lehet őket meggyógyítani, csak az egészségromlás ütemét valamennyire csökkenteni. Hasonlóan jó volt a homeopátia, vagy 100 évvel ezelőtt az antropozófus orvoslás, mikor a beteg embert 2-3 szer alkalmazásával meg lehetett gyógyítani. Ma már a homeopátia nem képes a mértéktelenül egészségtelen embert meggyógyítani, ahogy az antropozófus szerekből is legalább 20-30 lenne szükséges egy krónikus betegségben szenvedőnek. Ez azonban irreális megoldás.

A JELEN KOR SZELLEMISÉGE, A JELEN KORSZELLEM ÉRTÉKRENDJE SZERINT MINDENT A TUDATOSSÁG, AZ ÉN IRÁNYÍT. SORSOT, EGÉSZSÉGET, BOLDOGSÁGOT.

Mai korunkban az igazi gyógyulás feltétele a tudatosság. Évekkel korábban Németországban sok gyógyszerre és minden gyógyhatású szerre rá volt írva, hogy csak akkor gyógyít, ha hiszünk benne. Nyilván ma már ezt nem nyomtatják rá a dobozokra. A modern ember a könnyebb utat választotta, úgy gondolja, az autószervizhez hasonlóan, 5-10 évente bemegy a szervizbe pár napra, ahol kicserélik az elkopott alkatrészeit, aztán újabb 5-10 évig nincs más dolga, mint nyomni a gázt, ahogy belefér.

Aki meg tudja fejlődni ezt a gondolkodást, annak jár a kegyelemi állapot, mikor az univerzum a kristályok erejével harmonizálja őt. Ez nem zárja ki a gyógyszerek alkalmazását, sőt ma legtöbbször, mikor kiderül betegségünk éppen a túlélés érdekében szükségünk van gyógyszerre. A betegség egy villanypásztor, mely igyekszik minket a sorsunk útján tartani (lásd Egészség c. könyv). Ha erről letérünk, meg-megcsíp minket. Ha megtaláljuk az utunkat, JÁR nekünk az univerzum segítsége.

A szabadság kérdése felmerül az egészség terén is. Szabad a döntésem, hogy korlátozom magam az élet bizonyos dolgaiban azért, hogy egészséges maradjak. Szabad a döntésem, hogy mértéket tartok. Nem azért nem teszek valamit, nem azért nem eszek meg valamit, mert nem lehet, hanem mert én úgy döntöttem, és ez a döntés nem frusztrál, hanem az én döntésem. Ha valaki eldönti, hogy nem iszik alkoholt, bizonyos cél érdekében, akkor a szabadsága révén lemond az alkohol élményéről, de kap helyette másik élményt. Lényeg, hogy ez a lemondás ne lemondás legyen, hanem valami újnak a megtalálása. Ekkor ez már nem frusztráló, hanem boldogító döntés. Szabad döntés eredménye. Egy új út élménye.

Mottó: minden betegség egyedi, nem a betegséget kell kezelni, hanem magát az embert, a lelkével, szellemével, sorsával egyetemben.

A kristályok harmonizáló erejének ismerete és tudatos alkalmazása egyidős az emberiséggel. Napjainkra egyre jobban tér vissza a köztudatba a kristályok erejének tudatos alkalmazása. Azonban, a kristály nem helyettesíti a modern orvoslást, az orvosi diagnózisokat és orvosi terápiákat. Nem lehet és nem is szabad a gyógyszereket kidobni, mert a modern embert sok esetben a gyógyszerek tartják életben. Ugyanis olyan mértékben elszakadtunk a természettől, annyira természetellenes életet élünk, hogy adott esetekben hasonlóan erős szerek szükségeltetnek az életben maradáshoz, a kompenzált állapot fenntartásához. A kristályok harmonizáló erejének csak a képzelet szab határokat. Így sok esetben alternatíva nélküli megoldások tudnak lenni.

Van egy asztalunk, melyen nagyon sok eszköz található. Az emberiség, a történelme során sok eszközt készített, mellyel adott korban gyógyította saját magát. Minden kornak meg volt a saját eszköze, mely a kor tudásából, hitvilágából és kozmikus kapcsolatából indult ki. Ilyen eszközök: a modern orvoslás, a gyógyszeres terápiák, az ima, a meditáció, a Germán Újmedicina, a hagyományos kínai orvoslás, az antropozófus orvoslás, a természetgyógyászat, a fitoterápia, a homeopátia, a kristályterápiák, a sámánizmus, spirituális technikák, a Fülöp szigeti gyógyítók technikái, stb.

Amikor valaki beteg lesz, akkor NEM szabad pánikba esnie, mert a betegség nem halálos közellenség, hanem tanító mester. Mint ilyen a páciensnek össze kell válogatnia azokat az eszközöket, melyekkel az ő hite, gondolati rendszere, életszemlélete alapján kíván tanulni, azaz meggyógyulni.

Nyilván aki maga nem tud választani a lehetőségek közül, az jó, ha olyan orvoshoz, segítőhöz fordul, aki a fenti eszközök tekintetében minél szélesebb körben járatos. Fontos, hogy az ilyen orvos, segítő, nem a saját egója szempontjából, nem anyagi érdekből, hanem a páciens számára segítő, a páciens által elfogadható módszerekből építse fel a tanulás, gyógyulás útját. Az orvos, a segítő, csak az edző. Nem ő futja le a távot, csak segít olyan technikák megtalálásában, melyek edzik a pácienst, hogy az maga tudjon futni. Fontos a gyógyító magas tudata, a helyes életszemlélete a megfelelő választás szempontjából.

Az integratív orvoslás mozgató ereje: a MORALITÁS, az ALÁZAT és a SZERETET.Comments are closed.