CSÁNGÓ = ógörög?

.

Mario Alinei az „Etrusco: Una forma arcaica di ungherese” (Il Mulino Bologna, 2003), azaz „Etruszk: a magyar egy régies formája” c. könyvében („Ősi kapocs” Allprint Kiadó, 2005), bizonyította az etruszk és a magyar nyelv korabeli azonosságát.

Azóta kiderült, hogy mindez csak a jéghegy csúcsa.

Varga Csaba (1945) filmrendező, filmproducer, festőművész, grafikus, zeneszerző, író, a kőkori írásbeliség, nyelv és művészet kutatója, az „Ógörög: Régies csángó Nyelv” c. könyvében (Fríg Kiadó, 2006) bizonyította, hogy nyelvünk ősi származású, és ókori formájában leginkább a csángók őrzik azt. Mindenkinek szívből a könyvet.

Varga Csaba munkássága elismeréseként a következő kitüntetéseket kapta: Balázs Béla díj (1985), Életműdíj (Chicago 1988), Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt (2003), stb.

Egyre jobban bizonyított ősi eredetünk, azonban ahelyett, hogy az iskolákban ezt tanítanánk, legtöbbször földalatti mozgalomként él az ősi tudás. De legalább él, létezik és egyszer csak a felszínre tör, mindent elsöpörve. Így lesz a föld alatti forrásból, patak, folyó majd folyam.Comments are closed.