A hazugság fantomjai

Az Egészség c. könyvben bemutatásra került, hogy az embernek van fizikai teste, energiateste, lelke és szelleme.

neteg1

Az Ébredés c. könyvben bemutatásra került, hogy az ember és környezete nem más mint egy energetikai rendszer, ahol az anyag ennek a rendszernek a legsűrűbb pólusa.

.

Fantomok

A köznyelvben olyan fogalmak keringenek mint fantomok, kísértetek, démonok és szellemek. Ezek létező virtuális lények, melyeket vagy mi gerjesztünk, vagy egyszerűen teret adunk nekik.

A fantomok a hazugságokhoz kötődnek. Nem csak nagy, hanem kis hazugságok, tudatos ferdítések, rendszeres és tudatos félrevezetések. Ezek a lények a fizikai testre hatnak mégpedig éjjel, gyakorlatilag blokkolják a regenerációt.

Aki rendszeresen hazudik, akár kicsit, akár nagyot, annak életstílusává is válik. Ennek következménye, hogy éjjel bármit is tesz, nem tud regenerálódni. Ő egyfelől kori öregedéssel szembesül. Azonban a hazugság jól ki is ül az arcára. Aki néhány évig rendszeresen hazudozik, annak az arca gumiarc lesz, akár a Muppet show karikatúra arcai. Mély barázdák, vastag gumiarc. Meg kell nézni sok közszereplő arcát mennyit változott pár év alatt és össze kell hasonlítani egy tibeti pap arcával. Szemmel látható a különbség.

Ezen túlmenően ezek a fantomok egy felhőt képeznek körülötte, melyből nem tud kilépni pár év intenzív hazudozás után. Ekkor a folyamat már önfenntartó. Egyfelől az illető el is hiszi amit hazudik, másfelől egyre gyorsabban öregszik, arca egyre csúnyább, akár a kiszáradt és repedezett termőföld.

.

Kísértetek

A következő kategória oda kötődik, hogy az emberek ügyeskednek, jogosulatlan előnyökhöz jutnak, ezekért pénzt adnak. Mikor mások elé kerülünk adott élethelyzetekben, megtanulunk „brillírozni”, kenőpénzeket fogadunk el és cserébe másokat jogosulatlan előnyökhöz juttatunk, majd ez megszokássá válik, akkor kísérteteket hozunk létre és hizlalunk.

Pár év után mondhatjuk, hogy ez már megszokássá válik, és aki a munkahelyén így viselkedik, az otthon is.Valójában itt is körbeveszi az embert a kísértet felhő és ebből nem tud szabadulni az élet semmilyen területén. Ezért bukik a család, barátság pusztán azért, mert nap közben így viselkedtünk huzamosabb ideig.

A kísértetek az energiatestre hatnak, annak erejét felemésztik. Nyilán ez is korai öregedéshez vezet.

.

Démonok

A démonok a lelket uralják, az asztráltestet. Aki úgy él, hogy másik ember lelkét megnyomorítja, olyan a munkája, hogy másik embernek lelki szenvedést okoz, az évek alatt ilyen démonokat nevel ki magában, melyek éppen az ő lelkét emésztik fel.

Franciaországban a 18. században kezdtek ezzel foglalkozni, mikor is a hivatalok dolgozói éltek vissza a törvények kuszaságával. Napjainkra a modern világ, a bürokratikus rendszerek igazi melegágyat jelentenek a démonok létrehozásához és felneveléséhez. Nagy árat fizetünk érte, elveszítjük a lelkünket. Akár az egész társadalom.

.

Szellemek

A szellemek a fantomok legjobbjai. Az olyan hazugságok, melyek nagyon erősek és nagyon is tudatosan kimondott, megvalósított hazugságok. Mikor egy szó sem igaz abból, amit mond valaki. Mikor mindenki tudta, hogy akkor sem igaz, mikor kimondta. Ezek a szellemek egy másodlagos szellemet, egy másodlagos Ént hoznak létre. Gyakorlatilag egy szkizofrén állapot alakul ki.

Több tudat alakul ki és ezek párhuzamosnak irányítanak, illetve mikor ki kapja el a kormánykereket, mikor ki tud a gázra lépni és ki a fékre, néha egyszerre mindezt. Egy idő után a valódi Én feladja és a szellem azt tesz,a mit csak akar, semmi sem számít. Volt pár ilyen uralkodó a történelem sötét lapjain.

.

Közös jellemző

Közös jellemző a MORALITÁS hiánya. Elkerülni azt, hogy ezeket a lényeket létrehozzuk, felneveljük, majd kezükbe adjuk az életünket az, hogy működtessük a moralitást. Persze a mai értékrend éppen a moralitás hiányára épül, ezért is lett a társadalom 60-70%-a zombi, azaz került ilyen lények teljes körű ellenőrzése és irányítása alá.

.

forrás: Rudolf SteinerComments are closed.