Noé bárkája

Sokan írtak levelet az Alapjövedelem témakörében, és latolgatták annak esélyét, hogy be lehet-e vezetni, vagy sem? Ki jónak tarja, ki nem.

Valójában nem jó és nem rossz, csak ezt látja a fogyasztói társadalom vezetősége a túlélés esélyének. Azonban nem lehet ezt 5 év múlva bevezetni. Mert akkor már nagyon késő. Vagy most, vagy soha.

.

Részlet a Túl az anyagon c. könyvből: 

„Az iskolában van egy tanterv, melyet, a gyerekeknél bölcsebb felnőttek állítanak össze abból a célból, hogy ha ezen átrágják magukat a gyerekek, ha megélnek bizonyos élményeket, akkor ez majd segíti őket a gondolkodásuk fejlődésében. Az élet elve: megélni vagy megérteni. Hasonló ez a nagy életben is. Az univerzum összeállítja adott civilizáció tanrendjét, melyet a Korszellemek igyekeznek megvalósítani, karakterüknél fogva különböző jellegeket adva történelmi koroknak.

Jelen esetben az első világháború előtt, a korszak elején megkaptuk az utat, az értékrendet, amit meg kellett volna valósítanunk. Ez olyan elemeket tartalmaz, mint a vegyszermentes mezőgazdaság, a gyermekek fejlődését szem előtt tartó pedagógiát (ennek egyik irányzata a Waldorf), a természetes elemekre épülő orvoslást, művészeti terápiákat, a moralitásra épülő értékrendet, és még sok hasonlót, melyek pont az ellenpólusát képezik a mai világnak. Ezt mind tudjuk, de senkit sem érdekel. Pedig elindultunk a jó úton, az első világháború előtti korszakban élt Tesla, és hozzá hasonló rengeteg feltaláló, orvos, filozófus (Steiner). Az egész stáb adott volt az új kor megéléshez. Aztán ezzel az értékrenddel kellett volna fejlődnie a társadalomnak. Ennek része, hogy globális világ jöjjön létre oly módon, hogy az mindenkinek jó legyen.

A pénznek meg kellett volna szűnnie, hiszen már értelmetlen az adott értékrend tekintetében. Szintén az időben jutott volna az anyagon túli fizika arra szintre, hogy idegen bolygókra látogassunk, hogy felfedezzük kozmikus társainkat itt a közelben, a Szíriusz környékén. Ami a leglátványosabb lett volna, a Föld mint élettér helyreállítása.

Ehhez képest az első világháborúval rossz úton indultunk. A háború után felmerült a gondolat, hogy nem erre kellene tovább mennünk. Olyannyira igaz ez, hogy olyan filozófusokat is megkérdeztek, mint Rudolf Steiner. Azonban senki sem mert belevágni az újba, inkább tettük azt, amiről akkor mindenki tudta, hogy a rossz választás. Az első világháború nem volt karmikus szükségszerűség, de karmát generált. Automatikusan jött a második világháború. Ennek a végénél már fel sem merült, hogy rossz az út. És most éljük a harmadikat, és abban csak bízni tudunk, hogy nem lesz fizikai szinten olyan öldöklő, mint az első kettő, bár tudjuk a gazdasági nyomor, a rabszolgaság, az élet értelmének elvétele ugyanolyan harci cselekmény és hasonló következményekkel jár.

Ma ott tartunk, hogy MEGBUKOTT AZ EMBERISÉG. ESÉLYÜNK SINCS A FELADAT BETELJESÍTÉSÉRE. A civilizáció beteg és addig még szenvedünk, míg a tervezett tanévnek vége. Ha nagyon ügyesek vagyunk, akkor legalább IGYEKSZÜNK SZÉPÍTENI, hogy legalább emelt fővel távozzunk a pályáról.

Mindez azt jelenti, zajlanak az események, de nem értjük, nem tudjuk mi és miért, és nem is vagyunk felkészülve ezekre.A diákok nem tanulták meg a leckét, kollektíven, és sorra jönnek az évközi dolgozatok. Mit tesz ilyenkor a diák? Veri az öklével az asztalt, majd ő megmutatja, szidja a tanárt, összeverekszik padtársával, szid mindenkit és mindent. Aztán kétségbeesik, magába roskad, azt mondja, ilyen rohadt ez az élet. Annyi alázat persze nincs benne, hogy saját magában keresse a hibát és a megoldást. És persze sorra elbukja az osztály a dolgozatokat, emiatt feszült és rossz a hangulat a teremben, már-már apokaliptikus.

Most NYAKUNKBA SZAKAD A JÖVŐNK, A TÖRTÉNELEM, de úgy, hogy nem vagyunk rá felkészülve. Már jönnek a migránsok, de sem ők, sem mi nem vagyunk felkészülve a találkozásra, ebből pedig nem sok jó dolog sülhet el. Beesik a tervezett pénzkivonás, egyre jobban tűnik el a pénz a tőzsdékről, az emberek zsebéből, mert már az is ránk esett, hogy pénz nélkül kellene élnünk, de nem értjük ezt a szükségszerűséget, mert nem fejlődtük meg. A Földet is csak gyilkoljuk, így kiesik alólunk. Valójában ez a harmadik világháború. Minden a nyakunkba szakad, nem vagyunk semmire sem felkészülve, és aki tud még harácsol, tapos a másik emberen. Valami hasonlóba futunk bele, mint a Csillagok között c. filmben.

Ez a madáchi falanszter korszak bukása.”

.

Noé bárkája

A jelen korban társadalmunk nem a pénzre kellene épüljön, hanem a kristályokra, és a moralitásra. Mert EZ A KETTŐ A JELEN KOR SZELLEMISÉGE. Ha nem ezt éljük meg, az univerzum fenéken billent minket. ÉS MÁR TESZI.

NOÉ BÁRKÁJA A KRISTÁLY ÉS A MORALITÁS.

A kristályok jelenleg három területen tudnak hatni: egészség (harmonizáció), egészséges ivóvíz, vegyszermentes mezőgazdaság (lásd kristályprogramok). A többi terület felfedezése még ránk vár.

.

Alapjövedelem

Azt mondják, a dinó nagy korlátja az volt, hogy amíg az ingerület eljutott a farkától a fejéig, addig kihalt. Valahogy így van ez a fogyasztói társadalommal is. Addig-addig elmélkedünk, kételkedünk, okoskodunk, míg kihal a fogyasztói társadalom.

És mi jön utána?

A most 50 évesek, ha megélik a statisztikai átlag életkort, akkor olyan világban is fognak élni, mikor a pénz fogalma már nem fog létezni. Aki ezt nem hiszi el, az most nyugodtan nevessen. A többiek, majd ha megélték. Az utolsó pénz a svájci frank lesz, ez után az értékmérő arany, majd az ezüst is el fog tűnni.

.

Hogyan jutunk el oda?

Elég nehezen, sok emberi és anyagi áldozat árán. Sokan már csak attól megőrülnek, ha meghallják az alapjövedelem gondolatát. És mi lesz azzal a sok modern emberrel, aki csak a pénzért tesz mindent? Mi lesz a zombikkal és az őket életben tartó értékrenddel? Mi lesz a 3-4 milliárd modern emberrel, ha pár év alatt az ellenkező értékrendet kell megélnie?

Egyfelől apokalipszis. Másfelől nagyon sok modern ember várja már az új világot. Mindenkinek a maga döntése, hogy világvége vagy egy élhető, emberi léptékű értelmes világ kezdete. Halál vagy lehetőség.

Egy világ fog összedőlni. És a romokon egy új fog épülni. És ez itt van karnyújtásnyira, mert a folyamat már elkezdődött, és a tesze-tosza viselkedésünkkel gyorsítjuk az eseményeket.

.

Ki lesz a túlélő?

Akinek működik az Énje, akinek működik a moralitása, aki nem a pénzért tesz, aki felismeri Noé bárkáját.Comments are closed.