ELŐRE megírt … ahogy gazdálkodunk

 


1. fejezet – Bevezető
2. fejezet – Karma, Sors
3. fejezet – Adottságok, készségek (enneagram)
4. fejezet – Ahogy gazdálkodunk adottságainkkal (újmedicina)
5. fejezet – A segítség fogalma
6. fejezet – Minden együtt


4. Ahogy gazdálkodunk, élünk adottságainkkal

Az élet napi szintű megélése azt jelenti, hogyan valósítjuk meg karmánkat, figyelembe véve adottságainkat, azaz hogyan gazdálkodunk saját magunkkal, saját erőforrásainkkal, mennyire játsszuk jól a szerepünket.

Mikor valaki nagyon alacsony szinten éli saját karmáját, azaz a szerep, amit játszik, eléggé távol áll az eredeti forgatókönyvtől, akkor megmagyarázhatatlan és ijesztő betegségek tudnak megjelenni, melyeket semmilyen gyógyszer nem szüntet meg, sőt még az olyan spirituális technikák, melyekkel neki lehet menni a karmának, még azok sem szűntetnek meg. Aztán amikor a páciens kikerül az élet forgatagából, el kezd magával foglalkozni, akkor szembesül az élet igazi mivoltával. Ahogy egyre jobban kezdi élni a karmáját, úgy egyre jobban gyógyul betegsége, valamilyen „megmagyarázhatatlan” ok miatt. Aki nagyon mélyre megy, az nagyon magasra tud jutni.

A betegség nem más, mint egy villanypásztor. Igyekszik minket a saját kijelölt utunkon tartani. Mindenkinek más és más a kijelölt útja, bár vannak közös szakaszok. Ezért nem igaz az, hogy mind ugyanazon az úton kell haladjunk. Meg kell érteni, hogy nem arra kell menni, amerre nekünk jobban tetszik, hanem amerre a mi utunk tart. Az emberek többsége ezt nem hajlandó sem megérteni, sem megvalósítani. Ezért a legtöbben „rásülnek” a villanypásztorra mint szúnyog a szúnyogriasztó kerti lámpára. Egyszerűen életük árán is ragaszkodnak a saját illúziójukhoz.

Egy ideje Magyarországon is elérhető a Német Új Medicina (GNM), Hammer doktor munkássága. Ez az egész nem más, mint megfigyelés. Nincs benne semmi misztikus, utópisztikus, semmi bizonyítás. Csak egyszerű megfigyelés, mint az, hogy az alma leesik a fáról. Hammer doktor megfigyelte, hogy egy nem várt lelki (pszichés) sokk, milyen szervi elváltozásokat okoz. Részben saját problémájából indult ki, részben napi szinten munkahelyén több száz majd több ezer daganatos beteget kezelt. Tapasztalatait egy atlaszban foglalta össze.

Munkásságából megtudhatjuk, hogy a gombák, baktériumok, vírusok nem ellenségek, hanem aktív végrehajtói egy-egy folyamatnak, melyet a szervezet tudatosan elvégez. Nem ők okoznak betegségeket, hanem ők az eltakarítók, lebontók, ezért találkozunk mindig velük.

Továbbá minden szervhez és rendszerhez adott típusú lelki problémák köthetők, a fizikai betegségből vissza lehet következtetni a probléma jellegére, majd azt megoldva elkerülhető a további betegség.

 

Az Új Medicina fogadtatása

Az elmúlt 30 évben Hamer doktor felfedezéseit több mint 40.000 önkéntes esettörténettel igazolták. A Wiener Neustadti Bíróság elismerte, hogy öt év elmúltával 6.500 rákbetegből közel 6.000 életben van (90%), ráadásul ezek olyan daganatos betegek voltak, akikről már lemondtak.

Nyilván sok döntéshozóban maga ez az információ sokkoló tényezőként hatott, így Hamer doktort meghurcolták, nemzetközi szinten, középkori módszerekkel büntették, börtönbe vetették, mindezt a 90-es évek modern Európájában.

Egyfelől azt mondja egy ősi közmondás, hogy semmi sem állíthatja meg azt, aminek itt az ideje, másfelől kár félni a felfedezéstől, hiszen maga az új medicina nem gyógyít, hanem felvilágosít, tanít. A betegség fizikai szakaszában szükség van orvosokra, kórházakra, gyógyszerekre, szükség van gyógyításra. Jelen egészségügyi rendszerek úgyis maximálisan túlterheltek, bőven marad munkája mindeninek, ha ez emberek 10%-a el kezd tudatosabban élni, és akkor nagy számot mondtam.

A módszer hatékonyságát bizonyítja, hogy Izraelben ezt a módszert hivatalosan is alkalmazzák az egészségügyi ellátó rendszerben. Ők tudnak valamit …

 

Az Új Medicina haszna

Megmutatja az egyértelmű összefüggést a lelki okok és testi elváltozások között. Nem gyógyít, hanem felvilágosít, tanít. Ez az igazi prevenció. Nyilván akut fázisban szükség van kórházra, orvosra, gyógyszerre, de ezek nem oldják meg a páciens krónikus problémáját. Meg kell tanulni, hogy a betegségnek mindig van értelme. A betegség nem egy szennyes zsebkendő, amit ott hagyunk az orvosi rendelő kukájában, hanem magunknak kell azt tisztára mosnunk. Sőt arra is kell vigyázzunk, hogy többet ne piszkoljuk be.

Az új medicina az életről szól, megfigyelésen alapszik, nincsenek benne feltevések, hipotézisek. Az ember lelki világát elismeri nem csak létezőnek, hanem irányítónak. Egyszerűen képtelenség meggyógyulni, ha az ember lelke beteg.Comments are closed.