Gerjesztett társadalom

Ha megnézzük, hogy hány ezer repülő van egyszerre a levegőben, akkor feltehetjük a kérdést, biztosan szükséges ez? Ha az összes autó kimenne egy időben az utakra, akkor nem férnének el a városokban a közutakon. Kérdés, tényleg szükséges ennyi? Ha bemegyünk az üzletbe, akkor a termékek nagy része teljesen felesleges. El sem fogyna, ha nem akcióznák. Így nem az üzlet, hanem a vásárló dobja ki a szemétbe. Kérdés, tényleg szükség van erre? Aztán folytathatjuk a végetlen sok televízió csatornával, vagy élet minden területén megtapasztalható daganatos sejtként burjánzó, de valójában értelmetlen túlkínálattal. Mert ami érték, az nagyon kevés ebben a túlburjánzásban.

Ha ilyen szemmel nézzük a világot, kiderül egy gerjesztett, túlhajtott világban élünk. A társadalom ritmusa teljesen más lenne. Azonban rákényszerítünk saját magunkra egy ütemet, egy dobpergést, mely sokkal nagyobb fordulatra teszi a civilizációt. Teljesen értelmetlenül. TOBZÓDUNK AZ ILLÚZIÓBAN. MÁR NEM SOKÁIG. Azért hogy működjenek a repülőgépgyárak, igényt kell kelteni a repülésre. Ahhoz, hogy a modern világ eltartójának tekintett autóipar működjön, rá kell kényszeríteni az embereket, hogy egész nap autózzanak, ha lehet, több autó legyen minden családban, és lehetőleg ez munkaeszköz legyen. Német felmérés szerint egy átlagos nagyobb német városban, a városban lakók több mint fele a városon kívül dolgozik, míg a környék 50-100km-es körzetéből jönnek abba a városba dolgozni legalább annyian, mint a város lakosságának 60%-a.

HOL A MA DIVATOS LOGISZTIKA? ESETLEN NEM VÉLETLENÜL TÖRTÉNIK MINDEZ?

Mai világunk egy hisztérikus állapotba hajtott társadalom. Messze a civilizáció igényei feletti ritmusban működik, mint amikor túlpörgetjük az autót. Eredménye a korai öregedés.

AZÉRT MŰKÖDIK TÚLPÖRÖGVE, GERJESZTETT ÁLLAPOTBAN, MERT CSAK ÍGY KELTI A VALÓS LÉTEZÉS ILLÚZIÓJÁT. A SOKAT MONDOTT GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS ÖNCÉLÚ. UGYANIS A RENDSZER HATÉKONYSÁGA NEM HOGY NULLA, HANEM NEGATÍV SZÁM. BEDARÁLJUK MAGUNKAT EGY ILLÚZIÓÉRT.

Ez az, amit lufinak nevezünk. Már Stephen Hawking is megmondta, hogy a jelen technikai fejlődés értelmetlen zsákutca és nem vezet semmi jóra. És ez az a lufi, mely a következő 2 éven belül kipukkan. Azért, mert már nem bírja összetartani az illúzió a semmit.Comments are closed.