Mi van ha …

Mi van, ha a civilizációnk létszáma gyorsan és nagymértékben csökken a közeljövőben?

Az univerzumban semmi sem tart örökké, minden visszafordul az ellenkező előjellel, mintha végtelen jelen haladnánk, majd akaratunk ellenére visszatérünk a közepére. Az örökké tartó gazdasági növekedés visszatér, mint gazdasági csőd. A naggyá növő értékrend (lásd Római Birodalom, fogyasztói társadalom) mindig összeroskad a saját nagysága alatt. Ha túl sokat eszünk kedvenc sütinkből, megutáljuk és egy ideig hallani sem akarunk róla. Ha magasra lökjük a hintát benne a gyermekkel, az átfordul, és visszaköszön a hátunk felől, teljes erővel. Ez az alapelv biztosítja az Univerzum egyensúlyát.

A civilizáció létszám robbanása is visszaköszön hamarosan az ellenkező előjellel. Ez logikus, előre látható, akár a Kárpát-medence túlmelegedése. Az élet logikus, mint a fizika, és matematikai képletekkel leírható. Előre-hátra kiszámítható. Aki megérti és alkalmazza az élet működési elvét, az boldog lesz és egészséges. Ő sikeres. Aki erre nem hajlandó, az szembemegy az élettel. Ő boldogtalan és beteg. Elégedetlen és folyton harcol. Aki kardot ránt, az kard által vész el.

Globálisan mit teszünk? Sok mindenre nem tudunk előre felkészülni, de legalább elgondolkodhatunk felőle.

A következő filmen érdemes elmeditálni kicsit. Még ha nem is történnek ilyen csodák egy pillanat alatt, de annyi idő alatt megeshet, mennyi idő még a mi életünkben is pillanat rövidnek tűnhet.Comments are closed.