Van esély?

35 éves fiatal nő, három műszakban dolgozik, egyedül neveli gyermekét, nemrég elvált alkoholista férjétől, aki élete nagy szerelme volt és még most sem tudta lélekben elengedni. Több diagnosztizált autoimmun és krónikus betegségben szenved. Kérdése, mit vegyen, mit szedjen, ami meggyógyítja őt.

Az Ébredés c. könyvben arról beszélünk, hogy a környezet, mely beteggé tesz, biztosan nem gyógyít meg.

Már a három műszakos munkarend sem nyerő. Üzemorvosi továbbképzésen is arról beszélnek, sok téren kockázati tényező. Hollandiában adott betegségek esetén a nők kártérítést is kapnak az államtól. Véleményem szerint aki beteg, annak biztosan sokkal nagyobb rizikó tényező, azaz nem az igazi gyógyító közeg. Mint olyan, váltani kellene. Azonnal.

Aki egyedül neveli gyermekét, annak nem könnyű. Sem neki, sem a gyermeknek. Amerikában rengeteg statisztika van ebben a témakörben.

Aki nem tudja elengedni nem működő párkapcsolatát, az szintén komoly lelki sérüléseket szenved. Újra és újra. Agyal, szenved és a Germán Újmedicina szerint folyamatosan felőrli saját magát.

Az autoimmun betegség a lélek öngyilkossága. Mikor az élete több területén valaki falakba ütközik, még csak látni sem látja a kiutat, a legkisebb reménysugarat sem, akkor jön az autoimmun betegség és annak mindjárt több formája. A már említett Újmedicina szerint ha materiálisan nézzük, olyan, hogy autoimmun nem létezik. Az immunrendszer végtelenül intelligens és nem feltétlenül kell azt piszkálni, macerálni, erősíteni stb. A Túl az anyagon c. könyvben beszéltünk róla, hogy az immunrendszer nem a harcoló katonaság, aki az idegenek ellen küzd, majd néha saját magával. Ezen a mechanisztikus gondolkodáson túl kellene már lépnünk. Az immunrendszer nem harc, hanem tánc. Illeszkedés és tanulás. Egyik komponense a fizikai regeneráció, a másik pedig a lélek, mely öntanuló.

A gazdag amerikai színészek, ha már nagyon szétesnek, elmennek Tibetbe egy-két évre. Ott meggyógyulnak. Aztán visszatérnek és kiderül, újra betegek. Igen, mindenki csat ott Tibetben, kiszakadva az őt megbetegítő környezetből, képes meggyógyulni.

Persze vannak színészek, akik jó előre kiszedetik azon részeiket, melyek nélkülözhetők és félő, hogy ott megbetegszenek. Azonban az élet sokkal leleményesebb, mint gondolnánk, így ez maximálisan értelmetlen dolog.

Jelen esetben van-e esély?

Ha ez a 35 éves hölgy gyermekével együtt csatlakozna egy közösséghez, mint a nyugaton divatos Campil-ek, ahol minden más, mint most. Biztos van az életnek olyan területe, melyhez jól ért, melyben hasznos lenne a közösségben. Más környezet. Más munkarend. Más emberi kapcsolatok. Más gondolkodás. EZ AZ ESÉLY. Persze nem lehet fél év múlva visszamenni a korábbi élethelyzetekbe.

Magyarországon ez még nem annyira divatos, bár vannak már önfenntartó közösségek. GYÓGYÍTÓ KÖZÖSSÉGEK. ÖVÉK A JÖVŐ. Meg kellene próbálni elindulni ezen az úton.



Comments are closed.