A technika 100 év múlva

Ha egybevetjük a megjósolt jövőképeket, a Nostradamus és hozzá hasonlók látomásait, Steiner jövőképét, és józan paraszti ésszel megnézzük napjaink eseményeinek alakulását, akkor eléggé jól összeáll a jövő. Praktikusan Az ember tragédiája a legszemléletesebb. A napokban bukik a falanszter korszak, 2019-2020 körül indul a madáchi űrkorszak. Ezekről részletesen beszéltünk a Túl az anyagon c. könyvben.

Mindent egybevetve 2-3 éven belül totális értékrend váltást élünk meg, mely sok ember számára maga a világ vége, annak mindennemű következményével. Vannak ezzel a témával foglalkozó filmek, melyek nyilván nem pont úgy lesznek a valóságban, de lényegében mégis igazak.

.

A technika 

Napjainkban a technika erősen öncélú, nem annyira segíti, mint inkább uralja az embert. Azonban a technika fejlődését nem lehet megállítani. A fogyasztói rendszer összeborulása 2020-ra mindenképp új alapokra helyezi a technikai fejlődést. Az egyik, a Csillagok között c. film elején tapasztalható állapot lesz. Az már sosem lesz, hogy mindenki okostelefont nyomogat. Azonban a technika új alapokon fog fejlődni. Fejlődése robbanásszerű lesz. Ez azt is jelenti, pár zseniális ember végzi ezt és éppen ezért az emberek többsége távolról sem fogja érteni, sőt használni sem. A technika egy szűk kör számára lesz érthető és elérhető.

Napjainkra a modern orvoslás is túl van már aranykorán. De vannak modern új ágai, például az őssejtek vagy egyéb DNS technológiára épülő megoldásai. Igen, lehetséges lesz szerveket készíteni és valaki, akinek rossz a szíve, megkaphatja saját DNS-éből készült saját szívét és korlátlanul élhet tovább, szíve rendben lesz. Ez azonban nem a nép megoldása. Egyszerűen ma sem létezik olyan, hogy ehhez minden megyei kórházban értsenek, hogy mindenhol legyen ehhez szükséges technikai felszereltség, nem beszélve a pénzről. Mindez sokba kerül úgy kifejleszteni, mint kivitelezni. A jövőben, csak egy szűk elit részesülhet ebből. A nép nem is tud majd róla.

Minden téren igaz, a technika elveszíti népi jellegét. Nyílik az olló. Kevesen nagyon sokat tudnak majd, kevesen mindenhez hozzáférnek és nagyon sokan semmihez, és nem is tudnak róla.

.

Spiritualitás

Ne felejtsük el, olyan korban élünk, mikor már jó ideje zajlik az emberiség ébredése. Ez a szellemi öntudatra ébredést jelenti, mely Rudolf Steiner idején indult el, de lényegében 50 évvel ezelőtt kezdett teret hódíztani, népi jelleget ölteni. Az emberek individuumok lettek.
A modern világ 70%-a zombi. Viszont a maradék 30% képes a spiritualitás megélésére valamilyen formában.

Az említett technikai fejlődés szűk kör kezében lesz. Hasonlóan a spiritualitás igazi magja is szűk kört jelent majd. A technika lesz az egyik pólus, a spiritualitás az ellenpólus. A nép a kettő között, leginkább egyiket sem értve.

A sámán régen nem tudta a megoldások mikéntjét, de jó kapcsolatai voltak a szellemi világgal. A Sumer c. könyvben bemutatásra került az ősi egyiptomi spirituális gyógyítás, mely ilyen szinten történt. Az akkori gyógyítók nem ismerték a betegségeket, nem léteztek diagnózisok, hanem rábízták magukat a tudatos gyógyító energiákra, mert azok viszont tudták, hogy mikor mit kell gyógyítani. Hippokratész volt az utolsó olyan ismert gyógyító, aki konkrétan látta a gyógyító folyamatot. Megfigyelései alapján rájött, hogy a páciensek bizonyos panaszai esetén a gyógyító energiák mindig ugyanazt a szervet gyógyítják. Így ő lett az első, aki diagnózisokat állított fel.

A tudós megmondja, akár DNS szinten mi történjen. Egzakt módon tudni akar mindent és meg is mondja pontosan és precízen, mi hogyan történjen. A rendszer korlátja az ő tudása és gondolkodása.

A SÁMÁN TUDJA MIT KÉR, DE RÁBÍZZA AZ UNIVERZUM INTELLIGENCIÁJÁRA A MEGVALÓSÍTÁS MÓDJÁT. A TUDÓS MAGA IRÁNYÍT MINDENT. A KETTŐ KÖZÖTT NAGY A KÜLÖNBSÉG. AZ UNIVERZUM VS. AZ EMBER BÖLCSESSÉGE. De ez nem jó és nem rossz, meg kell ezt tapasztalni.

.

Moralitás

Nagyon érdekes világ jön. A jelen értékrendünk immorális. Egymáson uralkodunk, egymást javait elvesszük, hogy valakinek több legyen. Úgy építjük fel a virtuális világot, a modern technikát, hogy ezt megvalósítsa, az uralkodást, mások tönkretételét. A technika nem annyira segíti a modern embert, hanem segít, hogy egyik ember ellenőrizze a másikat. Amolyan villanypásztor szerepet tölt be, vagy inkább pórázt. Mindezt fenntartja például a római jogrendszer. Valamikor azt mondta a morális értékrend, hogy ne lopj. Ma azt mondja az immorális római jog, hogy lopj csak nyugodtan, csak legyen jó ügyvéded és hozz olyan törvényeket, melyek ezt lehetővé teszik.

A napokon belül kezdőd világjellemzője lesz a morális értékrend. Mivel túl erősen és kellően hosszú ideig belementünk az immorális értékrendbe, most átfordul az ellenkezőjébe, mint amikor a hintát túl magasra lökjük, átfordul a felső holtponton és visszaköszön a hátunk felől, gyerekestől.

A következő bő 200 év háttere a morális értékrend lesz. erre épül mind a technika, mind a spiritualitás és a napi élet is. Ma még ezt megérteni nem nagyon tudjuk, agyunk át van mosva a jelen értékrend által, de tud olyan élethelyzeteket generálni a jövő, hogy mindez nem lesz kérdés.

.

Globalizáció

Egy civilizáció esetén, mikor különböző érdekcsoportok kis óvodásként körbekerítik a homokozó egy részét, mondván ez az enyém, akkor maga a civilizáció esélytelen komoly dolgok megvalósítására. Űrutazás, vagy sok esetben a puszta fennmaradás lehetetlen, ha nem globális a világ. Amikor a nemzetek egymást tapossák, amikor vannak olyan kormányok a világban, akik a saját népük vérét szívják, akkor esély sincs komoly dolgokra. Előbb-utóbb a túlélés is kérdéses.

Pár éven belül radikálisan átalakul a világ. Globalizálódni fog, de nem úgy, mint most. A nagyvárosok elnéptelenednek részben a felgyorsuló melegedés és kiszáradás, melyet 80 év múlva jósolnak, de itt lesz 20 éven belül, részeben az átalakuló értékrend és a megélhetés végett. A világ közösségekbe tömörül. Falvak, kisvárosok laza szövetsége, mint a sumer hőskor városállamai. Lesznek viszont meghatározó közösségek. A Szilícium-völgyhöz hasonlóan lesznek a tudományos központok, lesznek a bölcsek, a gyógyítók, a harcosok, Campil-ek és így tovább.

Aki meg szeretne valamit tanulni, élni, fejlődni, az akár régen, elmegy egy ilyen közösséghez, velük él pár évet, ad is és kap is tudást, egymást fejlesztik. Aztán tovább áll.

A család mint olyan már sosem lesz a száz évvel ezelőtti struktúra. Individuumok tudatos vagy tudattalan szövetsége. Egy kisebb közösségben már nem számítanak úgy a viszonyok, mint egy száz évvel ezelőtti családi modell esetén. Kitől van a gyerek, ki neveli. Leginkább a közösség. És nincs se nyugdíj, se munkabér. Együtt élünk és együtt halunk. egy morális világban, morális értékrenddel a háttérben.

Valami brutálisan más jön, mint amit eddig megszoktunk.

.

Karma

A Millió éves civilizációk c. könyvben arról beszéltünk, hogy minden civilizációnak van egy időbeni kifutása, fejlődési görbéje, és eljön az iskolaév végének időpontja is. Nem létezik örökké tartó gazdasági növekedés. Sőt semmi sem tart örökké, hanem visszatér az ellenkezőjeként. Ahogy az ember egyéni karmája is alakul, vagy leginkább gyűlik a különböző inkarnációk során, úgy a civilizáció karmája is szépen összegyűlik, mármint a megoldatlan feladatok és azok következményei, az iskolaév vége felé.

A Túl az anyagon c.könyv. 2116 c. fejezete bemutatja a civilizációt majd száz év múlva, a karma szemszögéből. Ez nagyon is valós kép, pontos „megélés” eredménye. E fejezetből egy rövidített és korai vázlat olvasható a honlapon, Száz év múlva – 2116 címmel.

Lényeg, hogy a lakosság létszáma erősen csökken, és az élettartam is közelít az 50-hez. Okairól a könyvben részletesen.

Ezen túl, a mai társadalom 70%-a zombi. Zombi az, aki az élet egy-két területén akár briliáns gondolkodó is lehet, de a többin halott, mintha a szoftverje nem lenne arra beprogramozva. A zombit szereti a fogyasztói társadalom, mert képtelen gondolkodni, de gépként, biorobotként munkára fogható. 2116-ban a társadalom, mely sokkal kisebb létszámú lesz, nagyjából hasonló mértékben nem zombi lesz, hanem debil, a korábbi individuális karmákból fakadóan. Aki ma karmát generál (harácsol, másokat tönkre tesz, uralkodik, diktátor stb.), az a következő körben debil lesz, akit a társadalomnak el kell tartania.

A CIVILIZÁCIÓ KIS RÉSZE A TUDOMÁNY FELLEGVÁRA LESZ, MÁSIK KIS RÉSZE A SPIRITUALITÁS FELLEGVÁRA, HARMADIK KIS RÉSZE AZ ÉRTELMES NÉP, ÉS LEGNAGYOBB RÉSZE AZ A NÉP, AMELYIK CSAK ÚGY ELVAN ÉS NEM SOKAT ÉRT AZ EGÉSZBŐL.

.

Hogyan tovább? 

A madáchi űrkorszak elhozza a technikai fejlődést, az űrutazást. Azonban a technika az egyik pólus, a spiritualitás az ellenpólus. Egymást ismerik és tisztelik, de ez két külön kaszt. Lesz akinek a hiányzó lábát genetikailag létrehozzák és visszaillesztik és lesz akinek ugyanezt elvégzi az univerzum valamelyik tudatos intelligenciája. Mindenki az értékrendje szerint.

200-250 év ebben a formában, majd jön a madáchi eszkimó világ, az elmúlás.

Mostantól a globális felmelegedés exponenciálisan fokozódik, az északi országok lesznek lakhatók, Európa déli és középső részei lakatlanok lesznek. A Nap egyre perzselőbb. A Nap maga is eltávolodott a középső egyensúlyi állapotából. Ezt Steiner jó előre megmondta. Ezért nem lehet a múlt számaiból megmondani, mit hoz a jövő. Mert a kettőnek semmi köze egymáshoz. A statisztikai elemzésre épülő megközelítés nem jó a jövő megjósolására. Azért mert valaki minden este megivott két sört az elmúlt húsz évben, nem lehet azt mondani, hogy jövőre is ezt teszi majd, mert lehet ma örökre elhagyja a sörivást. Ez csak egy döntés kérdése, és semmi köze a statisztikai elemzéshez és abból hosszútávú következtetések levonásához.

Az eszkimó világ idején a Nap a másik pólusba megy át, azaz fokozatosan csökken a sugárzott hő mennyisége.

.

Mindez nem jó és nem rossz, csak ez van

A jövőtől nem félni kell, hanem tudni róla és készülni rá. Nem sokan vannak abban a helyzetben, hogy fizikailag készülhessen rá. A készülés amúgy sem azt jelenti, hogy bunkert kell építeni és venni 10 tonna májkrémet.

A váltásokat az éli túl, akinek működik az Énje, aki tudatos, tudatosan igyekszik élni és gondolkodni. A zombi mindig a kihalásra ítélt faj. AZ ÉLET TEKINTETÉBEN, OLYANOK, MINT A SUMER HŐSKOR EMBERE. Akkor azért volt probléma a vízözön, mert a kor embere önmagától nem jött arra rá, hogy a víz elől fel lehet menni a magasabb dombokra, hegyekre. Ma nem tudjuk megérteni, hogy nem értették ezt. Pedig egyszerű, nem tapasztalták meg, ezért nem tudtak róla. Képesek voltak az évente 1-1,5 cm vízszint-emelkedésbe belehalni, ahelyett, hogy elmentek volna, mert idejük lett volna rá. Egyszerűen nem tudtak erről a lehetőségről, mert senki sem mondta el nekik. EHHEZ TELJESEN HASONLÓ A MODERN EMBER TUDATLANSÁGA. Fogalmuk sincs az életről. A társadalom mechanisztikus gondolkodása, a mechanisztikus iskolarendszer, ami nem más, mint a fogyasztói társadalom zombiképzője, annyira életidegen, hogy az emberek jó része természetes környezetben életképtelen.

.

Epilógus

Mindez az én kutatómunkám eredménye és bízok abban, vagy azért mert valaki megértette, vagy azért mert kiütötte nála a biztosítékot, de mindenképp gondolkodásra bír másokat is. A gondolkodás számít, a dolgok mögé nézés, a tudatosság, a kutatómunka, a felfedezés, a megértés. Amúgy sincs abszolút igazság. Sőt, több igazság is létezhet egyszerre.

 

 

 Comments are closed.