A pszoriázis bennünk él

A pszoriázis a túlzásba vitt kontroll betegsége.

Az teljesen normális dolog, ha a jövőnket ellenőrizni szeretnénk, irányításunk alatt szándékozunk tartani. Ez mindenkiben benne van születésünktől fogva. Valójában ez viszi előre életünket. Van egy szakmai célunk és minden lehetőt megteszünk azért, hogy ez megvalósuljon.

A gond ott kezdődik, amikor nem csak az életünk egy területén érvényesül ez a viselkedési minta, hanem minden téren igyekszünk ellenőrzésünk és irányításunk alá vonni a világot. Ide tartozik a családtagok, barátok, ismerősök kontroll alatt tartása, ami már vegzálásnak számít. Ugyanis más egy szakmai karrier és más egy párkapcsolat. Másképp kell érvényesülni a világban és másképp a családban. Lehet valaki irányító a munkahelyén, de ha otthon is ezt teszi, nem lesz sem boldog, sem hosszú párkapcsolata. Ha mégis, akkor egészségük nem lesz hozzá kellő mértékben.

Tipikus példa, mikor idős hölgynek már nincs semmilyen konkrét életcélja, de mindent és mindenkit irányítani akar. Ezért állandóan futkos,  erőltetett kapcsolatokat tart fenn, manipulál, érzelmileg zsarol, és egyéb lelki eszközökkel irányít, ellenőriz. Közben kiderül, testén egyre jobban elhatalmasodik a pszoriázis.

Hasonló mikor a cégvezető férfi otthon is irányítja a családot, akár a katonaságban. És testét kezdi ellepni a pszoriázis.

Tehát ez a folyamat, a tudatos kontroll jó bizonyos területeken és bizonyos mértékben. De túlzásba vitt állapota szakmai fanatizmus, az emberi kapcsolatokra alkalmazva pedig pszoriázis.

Érdekes megfigyelni, van aki szakmailag jól kontrollál, de kiterjeszti ezt az egész életére, minden emberi kapcsolatára. Egyszerűen nem tud másképp megnyilvánulni.

Van a másik gyakori eset, mikor az életében egyszerűen nincs szakmai kontroll semmilyen téren, ezért cserében az emberi kapcsolatokra igyekszünk kiterjeszteni. Ezek az emberek legtöbbször magukra maradnak.Comments are closed.