Ilyen volt: a sumer gyógyítás

.

A gyógyítással foglalkozó régészeti leletek érdekes mód csak i.e. 2.000-1.000 környékéről maradtak fenn. A régebbiek közül csak kettőt találtak meg. Ennek egyik lehetséges magyarázata, ahogy egy teljesen független leírás elmagyarázza, i.e. 5.000-3.000 között az istenek gyógyítottak inkább, vagy az általuk kiképzett személyek. Azonban az emberiség létszámának drasztikus növekedése miatt orvosokat, nővéreket képeztek, ezek tankönyvei, leírásai maradtak csak fenn, a korábbi időkből nem nagyon volt mi fennmaradjon. A leírások konkrétan leírják a készítményeket, azok alkalmazási módját és körülményeit, így a legegyszerűbb, vízben, vagy olajban oldandó portól, a legbonyolultabb műtét után alkalmazandó kezelésekig. Sajnos a leletek nehezen érthetők, mert nem értjük a készítmények neveit, bár néha leírják hatóanyagait, azonban azokat a növényeket nem sikerült beazonosítani. Vannak a leletek között műtéti leírások is, részletesen, kezdve az érintett testrész fertőtlenítésével egészen a kötözésig, illetve gyógyhatású készítmények alkalmazásáig.

Kiderül, hogy a sumer gyógyítás természetbarát volt, a regeneráción alapult, a gyógykészítmények előállításánál, a természethez fordultak, ráadásul hatalmas biológiai és ásványi anyag ismerettel.

Orvosi kézikönyv:

A leírásokból kiderül, hogy ismerték még a gyógyítás egy másik formáját is, melyet először csak az istenek alkalmaztak, majd később az istenek néhány arra hivatott embert kiképeztek. Ez a gyógyítás energiákkal történt. A leírások szerint hasonlított a mai akupunktúra, vagy biorezonancia kezelésekre, energiákkal dolgozott, de egyik-másik annunaki isten ismerte e kézrátétellel történő harmonizálást is, mely módszert most széles körben tanítanak spirituális iskolákban. Olyan is volt,m hogy az istenek a lefektetett beteg felé engedtek egy átlátszó eszközt, mely olyan lehetett, mint egy üvegtábla, ezen megjelentek az illető energiacsatornái, és látszottak az energiaáramlási problémák. Ezek után egy másik eszközzel ezt megszüntetve, a beteg szinte azonnal gyógyult.

Ilyen eszköz csak az istenek birtokában volt, az istenek által megtanított gyógyítók kézrátétellel gyógyítottak. Volt olyan gyógyító, akinek ez veleszületett tulajdonsága volt, és akadt olyan, aki tanulta.

Amikor az emberek száma nagyon megnőtt, az istenek már csak a kiváltságosakat kezelték, főleg a királyokat és a gazdagokat, egyszerűen nem volt kapacitásuk a népet gyógyítani, ezt megtették a kitanított gyógyászok.

Az ókori orvos neve „a-zu” volt, mely szabad fordításban „víz ismerő”-t jelent.

Az orvosok általános tudással rendelkeztek, nem voltak szakosodva, mindenhez kellett értsenek. Ennek megfelelően a társadalom magas fokán álltak, szavuk fontos volt a döntések meghozatalában. Azonban ha műhibát követtek el, akár súlyos büntetésben is részesülhettek. Az olyan orvost, akinek betege műhiba miatt meghalt, akár meg is ölhették, ha az elhunyt beteg családja meg nem kegyelmezett, vagy az orvos pénz árán meg nem vette az életét.

Az orvosok szinte kizárólagosan férfiak voltak, míg az ápoló személyzet kizárólag nő.

Az orvosi leírások többször beszámolnak arról, hogy sok növény gyógyhatását maguk az istenek tanították meg a gyógyítóknak, illetve több olyan eszközt is kaptak az istenektől, melyet főleg műtétek esetén használtak, ezek a sumerok véleménye szerint nem földi eredetűek. Ezek az egyszerű, de praktikus eszközök, ha elfogytak, az istenektől újra beszerezhetőek voltak.

A sumer orvosok úgy tanulták az istenektől, hogy minden lelki sérelem fizikai bajt okoz, azaz akinek nincs rendben a lelki egyensúlya, annak valamelyik szerve megbetegszik.

A sumer gyógyítás a természetre épült, elméleti alapja kihangsúlyozza, hogy mindig a természet gyógyít és soha nem az ember. A sumer alapokat átvették a keleti népek és ebből alakult ki az 5 elem tana, az akupunktúra, akupresszúra, pulzusdiagnosztika, fitoterápia, mágnesterápia, stb.

Az ember teremtése:

Az istenek (földre szállt űrhajósok) orvosi tudása hatalmas volt, messze meghaladta a mi mostani szintünket. Mindent tudtak a genetikáról, az ember energiarendszereiről, igaz a tudás egy részét itteni kb. 450.000 éves tartózkodásuk alatt kísérletezték ki.Comments are closed.